2010-03-14 22 浏览
星期六晚逛完food ctr 一圈, 就揀左香辣屋, 點知大失所望雖然話要等五分鐘, 但話咁快就有 泰式乾炒河 -- 豬肉 一望之下不對勁, 好似凍凍的, 不像新鮮即炒的感覺 食落口覺得不是味兒, 河粉太厚太實, 又過份乾爭爭 , 加上不夠熱, 都提不起食下去的興趣 越式牛柳配紅飯 牛柳ok, 夠嫩, 加埋熱騰騰的鐵板及惹味汁醬, 幾好食! 紅飯就太硬!!! 難嚥下 +$12 的扎肉手卷 普通, 不太好食, 有點像太早弄好存放得太久的感覺 隨主菜附送的飲品 選了熱柚子蜜, 一開蓋就皺眉, 點解清澈如開水? 顏色亦如水般透明, 只有杯底三四條柚子. 感覺像水溝糖
雖然話要等五分鐘, 但話咁快就有

泰式乾炒河 -- 豬肉
一望之下不對勁, 好似凍凍的, 不像新鮮即炒的感覺
食落口覺得不是味兒, 河粉太厚太實, 又過份乾爭爭
, 加上不夠熱, 都提不起食下去的興趣

越式牛柳配紅飯
牛柳ok, 夠嫩, 加埋熱騰騰的鐵板及惹味汁醬, 幾好食!

紅飯就太硬!!!
難嚥下

+$12 的扎肉手卷
普通, 不太好食, 有點像太早弄好存放得太久的感覺

隨主菜附送的飲品
泰式乾炒河 -- 豬肉: 河粉太厚太實, 又不夠熱
越式牛柳配紅飯: 牛柳ok, 但飯太硬!!!
扎肉手卷: 雖然只須+ $12, 但下次都不會再叫
2010-01-30 11 浏览
中午去 APM food court 醫肚, 好耐冇食香辣屋, 叫左個雞絲凍檬加凍檸菜蜜, 一食已經冇哂心機點解? D雞絲又乾又硬, 應該係 "風乾" 左好耐, 已經嚴重脫水, 凍檬既靈魂 -> 酸辣汁, 唔酸又唔辣, 一味得個甜字. 一d 都唔似食緊泰國野. 最離譜係杯凍檸菜蜜, 任憑點努力督檸檬, 點攪勻, 都係甜得過份, 令人不滿得要立即向香辣屋投訴.

2010-01-30
2009-08-18
係學校聽完會考放榜既talk就落觀塘食lunch繼續諗下邊間中學岩自己果d唔記得左佢個正確既名同正確既價錢海鮮炒粉絲 + 柚子蜜 (~$40)d粉絲唔太濕唔太乾 ok!但係d粉絲略嫌唔夠爽d配料就ok la~d蝦幾爽不過冇嘜味 蔬菜類ok! d蛋絲都唔錯唔會話太乾overall 個味道不錯!
係學校聽完會考放榜既talk
就落觀塘食lunch
繼續諗下邊間中學岩自己果d

唔記得左佢個正確既名同正確既價錢
海鮮炒粉絲 + 柚子蜜 (~$40)
d粉絲唔太濕唔太乾 ok!
但係d粉絲略嫌唔夠爽
d配料就ok la~d蝦幾爽不過冇嘜味
蔬菜類ok! d蛋絲都唔錯唔會話太乾
overall 個味道不錯!
2009-08-04
2009-06-27 1 浏览
成日落黎買外賣, 今次食雞絲湯檬走沙嗲,原因係佢D沙嗲跟本冇沙嗲味, 只有花生粒粒.$32跟餐飲, FOOD COURT裡算平了!好多雞絲, 不過唔係新鮮拆雞肉,香草落足, 有塊紅蘿蔔及白蘿蔔仲有洋蔥.一定飽, 份量足.唯獨杯飲品多冰, 味啖.本人愛加撈檬果D汁及辣椒粉一齊食.可以問佢地比D膠蓋仔作外賣用.
成日落黎買外賣, 今次食雞絲湯檬走沙嗲,
原因係佢D沙嗲跟本冇沙嗲味, 只有花生粒粒.
$32跟餐飲, FOOD COURT裡算平了!
好多雞絲, 不過唔係新鮮拆雞肉,
香草落足, 有塊紅蘿蔔及白蘿蔔仲有洋蔥.
一定飽, 份量足.
唯獨杯飲品多冰, 味啖.
本人愛加撈檬果D汁及辣椒粉一齊食.
可以問佢地比D膠蓋仔作外賣用.
2009-06-24
2009-06-15
在隔離幾個鋪位叫了主餐後才記得這裡的馬拉盞炒通菜質素不錯﹐所以來這裡買了一碟來送飯。 質素與預期一樣的好﹐通菜每一條都炒得剛好﹐很爽口。 調味用了大量蒜蓉和少量馬拉盞﹐所以整碟菜香而不鹹﹐但每一口亦會吃到少量馬拉盞的鹹香。 不會像其他餐廳所吃到炒得超鹹的那種。如在其他店鋪已購買食物﹐不妨來這裡買碟菜來試試﹐本人覺得質素不錯。