2016-03-21 182 浏览
今日落雨天又好凍,好想食啲辣野。咁啱自己喺紅磡,就去咗一間食川菜嘅餐廳試吓啦。一入去個餐廳好有屋企嘅感覺,出邊落緊雨,加埋餐廳好lovely既感覺,都幾有feel! 之後睇吓佢嘅餐單,原來佢嘅餐單全部都係有周杰倫嘅歌名架,原來間餐廳嘅老闆都係周杰倫嘅fans ! ! !好得意嘅係佢每個餐嘅名隔離都有一首周杰倫嘅歌名,都幾有創意。話不多說即刻叫個四川剁椒魚頭黎暖下身! 嘩條魚真係好辣好野味呀!因為自己好鍾意食辣,所以係咁食呢條魚越食越開胃,不知不覺發現自己已經留左好多汗個感覺真係超級爽啊啊!條魚蒸得啱啱好魚肉好滑,個汁又甜又辣,我諗都係正宗野!配料有好多辣椒核,食到面都紅曬,好保暖呀!!隻魚頭真係好新鮮!因為好辣好刺激,所以叫左個飯。 間餐廳既飯都幾得意,一個兜仔,睇得出啲飯係喺每個兜仔入面蒸到熟既,最鍾意食呢啲飯,因為呢啲煩嘅口感好彈牙,唔會軟琳琳,而且幾特別嘅係個飯上面有幾粒粟米,個飯又唔會太乾加埋啲粟米一齊食有幾甜幾特別!今餐真係又驚喜又滿足!下個月一定會再幫襯 ! !

話不多說即刻叫個四川剁椒魚頭黎暖下身!
嘩條魚真係好辣好野味呀!

隻魚頭真係好新鮮!因為好辣好刺激,所以叫左個飯。

今餐真係又驚喜又滿足!下個月一定會再幫襯 ! !
  • 剁椒魚
2016-03-21 222 浏览
經過開紅磡 想食下雞蛋仔同漢堡包 唸住邊食邊行 就算, 點知行行下俾我發現 付近開左一間湘菜, 門面已經聞到好香既辣椒味 又見到乾鍋肥腸 有特價 本身118 蚊 而家58 蚊 好似幾抵甘 於是就同frd入左去入面陳設同一般湘菜 店一樣 係以木枱櫈為主, 睇落真係好正宗 連一般既川菜類都冇 完全以湘菜為提, 最得意既係 估計食店老板娘係周杰倫fans, 每一個食物既名前面都有佢既歌名, 而且 背景音樂都不停播住周杰倫但可惜既係 特價既乾鍋肥腸 竟然因為太受歡迎賣哂, 聽staff講 原來 每日都有特價, 做緊promote, 唯有下次再食la. 見到menu其它仲有勁多野都好正, 於是我地點左菊花台有機花菜 下面用爐著火熱住 , 有機花菜同平時既西蘭花或椰菜唔同 好爽口 咬落去好多菜汁 再以辣汁一齊食 十分惹味雙截棍孜然寸骨 用葱同辣椒 孜然粉 整成既豬骨, 豬仔脾有咬口少少但充滿肉味, 孜然粉好香 推介之選米蘭的小匠砂鍋飯 食辣野唔可以冇白飯m其實佢就係用砵仔加少少粟米整成既飯 飯粒比較痴身但乾, 飯香好濃 要黎撈辣野剛好簡單愛農家少炒肉 用青辣椒 炒成既豬肉, 豬肉勁林 醃得好濃味

見到menu其它仲有勁多野都好正, 於是我地點左
簡單愛農家少炒肉 用青辣椒 炒成既豬肉, 豬肉勁林 醃得好濃味 辣椒埋d辣椒子辣得過癮
威廉古堡香辣花甲蝦 用乾辣椒 青瓜 洋葱 等等炒成既花甲同大蝦, 蝦同花甲好新鮮 值得讚賞既係 就算d香料同辣椒幾濃味都好, 都炒到不失海鮮既味道 勁
我不配極品臘肉 極邪惡既臘肉, 湘菜既臘肉同廣東完全唔同 肥脂高好多 , 又濃味好多油。直頭係成舊燒腩肉 去醃,而且下面亦有切碎左既臘肉同香料辣椒 要黎撈飯一流
芋頭榴槤酥 用芋頭絲包住榴槤 成個炸 出面勁脆 一咬落去會見到好多芋頭絲 入面仲有新鮮榴槤 , 超正
整體黎講 食物好正宗, 以我所知湘菜係勁咸勁辣, 香港人未必個個都啱食, 所以點菜時要同食店講聲 等佢安排, 但如果試下人地真正正宗有風味既菜, 就要同佢講試番原味 挑戰下!
2016-03-16
2016-03-08 264 浏览
Seems like there has been a plethora of restaurant openings in Hunghom, with Spicy Girl being one of them. I'm probably one of the biggest fans of spicy food and as such, definitley needed to try out this restaurant. I ordered some of my typical favorite Hunan dishes including shredded potatos stir fried in chili oil (this was not good at all, underseasoned and not spicy), stir fried frog in dried chilis (definitley not spicy and very dissappointed........i've had this dish in quite a few places in Hong Kong and in China and I've never been dissappointed in a chili frog dish until I came here), steamed egg with century egg (this was ok but it's not a very challenging dish.....) and steamed fatty pork (definitley not good.....not enough flavor). The decoration inside the restaurant is so so and not with a Hunan theme. Staff were very nice although not very attentive. Will probably not return to this restaurant again.
2015-12-01
  • none
2016-02-24 439 浏览
黃埔區食肆越開越多,特別是專門吃辣的店,由以前得一兩個選擇到現在四川麻辣、雞煲火鍋任君選擇,而家連湖南菜都有。近排天寒地凍,食辣最啱驅寒,老公就提議去「香湘辣妹」試試。因為只是6點幾,未見要排隊,很快就被安排入座。 店內設計走簡約路線,感覺幾young。打開餐牌,發現全部菜色都以周杰倫歌曲作品做主題,老闆娘一定係周董的超級粉絲!我們點了兩個主菜加兩個「米蘭的小鐵匠炒鍋飯」,即兩個白飯。 剁椒魚頭可以選擇辣的程度。因為第一次來這店,還是保守一點叫小辣好了。果然沒有選擇錯,小辣已經足夠滿足我了,湖南辣椒真的非同凡響!魚頭非常新鮮,酸酸辣辣,辣味是慢慢出來,越食越辣,超過隱!而且比一般的少油,感覺幾清新。 老闆很貼心,用了熱鍋爐火上這個干鍋手撕包菜,一路食個菜都是熱辣辣的。頭幾下食落口一點也不覺辣,但慢慢地辣味就滲出來,超刺激!這店湘菜做得正宗,比大陸食到的少油,比較適合香港人口味。菜色選擇很多,睇來要快點約大班無辣不歡的朋友來叫多幾款菜色試試!

因為只是6點幾,未見要排隊,很快就被安排入座。

我們點了兩個主菜加兩個「米蘭的小鐵匠炒鍋飯」,即兩個白飯。

愛在西元前干鍋手撕包菜

愛在西元前干鍋手撕包菜
2016-02-21 367 浏览
冇記錯我應該係第一次寫食評,今日放低兩個小朋友同老婆食飯,唸住試下新開張無耐既呢間野,湖南菜唔係太容易食到,入到去見倒價錢唔平,唔緊要,至緊要好食,叫左朵椒魚頭同一個叫幹鍋xxx土雞既餸,魚頭可以,都滑,但唔香。土雞就出事,要在金針裏面搵好細粒既雞,份量極少,成個碟10粒全肉1cm X 1 cm X 1 cm 左右,少過一隻雞比,大部分都係骨,尖,爪,似乳鴿多D,唔辣(可能因為我叫小辣,無得怪佢),無乜味,唔香,最幣係極鞋,同老闆娘講,佢話土雞滑D但貴,係細份D,講極都係話土雞貴所以細份,$138 十粒鞋雞肉,會唔會離譜左D???????

2016-02-20
2016-01-27 352 浏览
約左成個星期, 終於齊人食開sem飯 = =從我的朋友口中得知, 他番hall的途中, 發現了這間 "香湘辣妹"很多人光顧, 此店顧名思義, 應該是吃辣野的, 而且我們吃附近的烤魚吃厭了, 難得人齊就試下呢間啦!< 湘辣公主雞煲> 聽侍應講好像係呢間野的招牌菜, 望落好像唔多辣, 但食食下開始黎料, 堅係辣, 他的辣唔一般出面食的四川麻辣, 而且仲食到幾重雞味, 我估他應該係用走地雞, 他的辣椒混合埋其他調味料, 令到雞煲辣味豐富, 出面應該好難食到!!! (但其實真係有d貴, 如果份量多番d更好)< 威廉古堡香辣花甲蝦 > 呢道菜性價比好高, 師傅炒得好惹味, 海鮮份量好多, 好像食極都有, 同埋花甲同蝦幾大隻, 唔錯, 呢個堅係必叫!!!! <楓土豬肉煨豆腐> 呢道菜唔錯, 豆腐好滑又夠味, 但個汁同豬肉鹹左d, 如果撈飯 食應該好d!!<豬仔包> 本身諗住食甜品, 但可惜甜品師傅沒番, 見個豬仔包幾特別就叫黎試啦, 老闆娘好好人, 見我地得四個人五個包分唔到, 就計便宜我地一d, 個豬仔包外表幾可愛, 中間有豆
約左成個星期, 終於齊人食開sem飯 = =
楓土豬肉煨豆腐
食應該好d!!
豬仔包
<豬仔包> 本身諗住食甜品, 但可惜甜品師傅沒番, 見個豬仔包幾特別就叫黎試啦, 老闆娘好好人, 見我地得四個人五個包分唔到, 就計便宜我地一d, 個豬仔包外表幾可愛, 中間有豆沙, 幾過癮, 可惜太細個!!!
题外话/补充资料: 細心留意他的menu, 發現很多食物的名都用周杰倫的歌為名, 但好像唔match!
2016-01-15
2016-01-09 413 浏览
早幾日收工約左班friend食飯, 成班死仔包知我唔食得辣都要揀間湘菜黎食, 真是想辣死我。鋪頭裝修都唔錯嘅, 仲有個大screen可以睇電視。好搞笑, 因為老闆娘是周杰倫嘅超級fans, 周圍甚至是菜式名都可以見到周董嘅歌名。一黎就叫左個湘辣公主雞煲($298)。 媽啊, 真是好L辣啊, 不過啲雞件都幾滑嘅。呢個東風破剁椒魚頭($168)都有啲辣, 不過條魚好鮮, 幾好。呢個威廉古堡香辣花甲蝦($128)唔是太辣, 但有啲鹹, 重口味左少少哈哈。不過都OK嘅。紅豆豬仔包($48), 呢個是我全晚食得最開心嘅菜式, 因為唔辣 入面是紅豆餡, 甜甜地幾好食。
紅豆豬仔包
 入面是紅豆餡, 甜甜地幾好食。
紅豆豬仔包
2016-01-05 362 浏览
前個星期經朋友介紹,帶了男朋友仔到新餐廳食湖南菜( ´▽` )ノ岩岩帶團由張家界返黎,湖南菜嘅味道係點我好清楚。估5中香港又真係有湖南妹黎開食店,今次一來,算係回味旅程的舌頭 。我們剛到此店,便被那新潮的裝潢吸引著 。內面的裝飾也沒有那老土的中國風,然是各式各樣的別緻裝飾,菜單亦充斥著周董的歌詞。後來才知道老闆娘她們都是杰倫的大粉絲。 其後我們食了3味菜。紅豆豬仔包 好可愛老闆娘本身出5隻,見我中意食,計多2隻錢,仲打包埋( ´▽` )ノ紅豆味濃郁,白包好咬口,味道夾嘅!豬仔圖案點綴包嘅色香味刴淑魚頭!!! 湖南令人食到lamlam脷嘅地方就是鮮同辣*^O^* 另一位投哂降 的就仲食到 辣得黎過癮 魚頭夠鮮夠淋,骨肉分明,易啃,啲辣湧出黎,要飲野解辣(>﹏<)小炒肉,簡單 送飯正 家常菜喇 肉片比想像中大,5係肉碎,一口加一啖飯,味道岩岩好,小辣椒令肉嘅味道帶出,終於明白湖南人點鮮用咁多辣椒♡價錢相宜,老闆娘招呼好周到,賓至如歸\(^o^)/ 我會帶多啲朋友黎探辣妹嘅下次,等我~~
岩岩帶團由張家界返黎,湖南菜嘅味道係點我好清楚。

我們剛到此店,便被那新潮的裝潢吸引著
後來才知道老闆娘她們都是杰倫的大粉絲。

其後我們食了3味菜。紅豆豬仔包 好可愛
老闆娘本身出5隻,見我中意食,計多2隻錢,
仲打包埋( ´▽` )ノ

價錢相宜,老闆娘招呼好周到,賓至如歸\(^o^)/
我會帶多啲朋友黎探辣妹嘅下次,等我~~
2016-01-04 331 浏览
黃埔是一個大型的社區, 可謂什麼都有, 所以有時侯都會來逛逛, 行到晚上就來這間食湘菜的店舖吃(因為好凍, 要吃點辣暖下胃), 去到店裝修似café 的說…咁凍當然要來個農家豬手煱 (HKD268), 見到煱裏的紅油, 開頭有點怕會不會太辣..而豬手啖啖肉同骨膠原, 加上帶麻辣的汁, 一路食一路鼻水不停流, 但一邊流又一邊吃, 好爽! (不過友人就真的不太吃到, 因為太辣, 所以嘗辣的才好試啊….雖然其辣度比我在大陸食的湘菜己經低了許多了)食個無咁辣先, 楓土豬肉煨豆腐 (HKD98), 豆腐吸入了辣汁, 好野味 (比之前的農家豬手煱而沒這麼辣, 所以我就讓給不能吃辣的友人吧….)另一野味推介! 好久不見孜然牛肉 (HKD118), 用上孜然等香料醃製的牛肉, 炒上來香噴噴, 一邊吃一邊喝杯燕京啤的話, 同友人吹水, 真的人生一大樂事也…我不配极品腊肉(HKD128), 見到這邪惡的五花腩般的腊肉, 雖然不辣, 但口感非常鬆化, 但我都係食一件就好….我要減肥啊~~~好邪惡啊另一個令我不停吃的就昰這個東風破剁椒魚頭 (HKD168), 肉質鮮滑, 雖然見到上面有大堆辣椒, 但其實不太辣
), 去到店裝修似café 的說…
另一個令我不停吃的就昰這個東風破剁椒魚頭 (HKD168), 肉質鮮滑, 雖然見到上面有大堆辣椒, 但其實不太辣, 其辣度更強魚頭的鮮味, 同時去腥, 連我這個怕吃魚怕腥的人都可以大吃特吃…
食完正餐, 當然要吃一下甜品, 芋絲榴蓮酥 (HKD48), 外面鬆脆, 裹面有淡淡的榴蓮 cream, 不太甜不太膩, 不錯啊..
再叫了個甜甜的拔絲香蕉蘋果 (HKD68), 我就吃了香蕉味, 有香濃的香蕉蓉, 不過友人吃蘋果味就一般的說…anyway, 都是一餐好吃的湘菜
  • 農家豬手煱
  • 好久不見孜然牛肉
  • 東風破剁椒魚頭
一向喜歡吃辣的東東,因為喜歡那種愛吃但又辣到鼻水眼水都流的感覺最近愛到紅磡一帶覓食,早前俾我發現呢間店,店內夠大,款式又多選擇於是早幾日就相約一班嗜辣朋友去試試 店員好好,見我同另外位朋友等待其他人時,送我2碗無添加靚湯好清甜,完全無添加味精,原汁原味前菜:海藻,花生及調味料(免收費)想不到味道也不錯農家豬手火鍋(HKD268)辣味湯底,夠曬味,好濃郁,滲入豬手同樣辣得噴火,配湯料同吃講不出聲,好好味呢但建議要成班一齊食先食到,份量十足火鍋配料青菜夠曬新鮮米蘭的小鐵匠砂鍋飯(HKD10)未試過可以吃掉一碗飯,飯用砂鍋同煮,飯特別香,不過咬口較硬脆,如果喜歡吃軟的,呢款未必人人喜歡我不配極品臘肉(HKD128)菜式名稱夠曬特別十分香脆,唔覺膩,相反越食越想食,可惜份量較少,唔夠喉味唔會過鹹,烘至甘脆,送酒送飯一流,半肥瘦,夠甘香東風破剁椒魚頭(HKD168)好滑,而剁椒完全掩蓋魚頭腥味越食越好味不過吃時盡量避免沾太多汁,好辣,但辣得過韌楓土豬肉煨豆腐(HKD98)唔辣的菜式,不過同樣好食,味道煮得不錯,煨豆腐內裡滑滑,配上豬肉,用黎送飯好適合好久不見孜然牛肉(HKD118)真的好久不見,

於是早幾日就相約一班嗜辣朋友去試試
店員好好,見我同另外位朋友等待其他人時,送我2碗無添加靚湯

好清甜,完全無添加味精,原汁原味
前菜:海藻,花生及調味料(免收費)

想不到味道也不錯
農家豬手火鍋(HKD268)

辣味湯底,夠曬味,好濃郁,滲入豬手同樣辣得噴火,配湯料同吃

講不出聲,好好味呢

但建議要成班一齊食先食到,份量十足
火鍋配料

青菜夠曬新鮮
米蘭的小鐵匠砂鍋飯(HKD10)

我不配極品臘肉(HKD128)

菜式名稱夠曬特別

十分香脆,唔覺膩,相反越食越想食,可惜份量較少,唔夠喉

味唔會過鹹,烘至甘脆,送酒送飯一流,半肥瘦,夠甘香
東風破剁椒魚頭(HKD168)

好滑,而剁椒完全掩蓋魚頭腥味

越食越好味

不過吃時盡量避免沾太多汁,好辣,但辣得過韌
楓土豬肉煨豆腐(HKD98)

好久不見孜然牛肉(HKD118)

真的好久不見,想見多你幾面^^

同樣辣,但同樣好吃,略嫌每片牛肉份量太少,吃極唔夠,牛肉香脆可口好惹味

想再來一碟
秘密花園有機時蔬(HKD68)

最清的一碟

但同樣好吃,菜炒得夠鮮嫩

又唔會得個鹹字

不錯
芋絲榴槤酥(6個)

榴槤唔係每人都愛吃

但係我至愛

每次有榴槤甜品必點

芋絲外好香脆可口,配上榴槤餡好特別的味道

但略嫌榴槤太少

吃下大部分只吃到芋絲的味道
甜甜的拔絲香蕉蘋果(HKD68)

'拔絲'呢類甜品不是常見到,難得見到必點

弄成絲的糖絲甜脆,配上鮮果同吃味道夠特別

我記得曾經食過的是配地瓜

比較下香蕉蘋果夠特別,但略嫌唔夠香脆

而香蕉蘋果唔夠甜,有點酸,幸好配上糖絲同吃
整體來說,香湘辣妹唔係全部菜式都辣,但各款菜式味道一流,不是只有辣,而係每款菜式辣得不一樣,味道亦出了不同層次味道,獨特得很

食過返尋味!

• 好久不見孜然牛肉
  • 我不配極品臘肉
2015-12-19 226 浏览
胖蕉十二月比較多假,月尾就忙出trip,他打打下"芒亨"突發其想話好耐無去黃埔隻船!就約左去下,然後 海洋公園姐姐 她們又話黎做電燈泡,咁我哋幾個人就去咗黃埔行下街搵吓嘢食。跟住我地行下街,見到成條街都係大型連鎖嘅餐廳,食都食到厭,行前多幾步,見到個粉紅色嘅招牌,幾個女仔都話好卡哇伊!買去睇先知原來係食川菜,好彩都咁岩好凍所以食辣野都唔錯啊,咁我哋就搵個電視機位坐低啦。其實我就真係好期待食呢碟孑然牛肉,個名都幾搞笑叫做「好久不見」,見到牛肉是碎上,必然是點碗白米飯,原來這樣的白飯是砵仔飯,會偏乾硬,但夠風味。這碟菜最合適是配飯來吃,不會太辣,很香口,牛肉很脆口,咸咸甜甜的很惹味。還有個甜品「甜甜的拔絲香蕉蘋果」兩樣我都有試過,蘋果嘅味道比較酸,亦比較軟身,沒有了原來的爽脆,而香蕉有點脆口,由內到外都是甜,會好吃D。以前我讀書時候曾往中國內地做交流生,這是一次見識過這甜品,令我有點勾起這段回憶,不過當時的拔絲只有香蕉,有點懷念的是當時多一份外內脆口感,餐廳可以改變一下,令其變得像焦糖脆口感。
2015-12-16 285 浏览
來到紅磡,見到奪目的紅色招牌,吸引我到裡面。裡面設計也十分特別,紅色的磚,有古舊的風味。木桌子配上白瓷器黑筷子,十分配合。餐前小菜有花生和海藻?花生也香脆可口,海藻?有少許的辣味,味道一般。拿起一塊豬手,一吃下去,有點冧,又有點爽口。不過這沒有麻但有辣味,吃了一塊豬手,滿滿的辣汁已充滿口腔,不太吃辣的我要狂灌雪碧。不過的確菜如其名,很有農家菜的風味。這道菜是店員推薦的,幸好沒有令我失望,更感到滿意。魚大小剛好,夠滑,而且夠多肉!當然不會缺少辣,但這辣我覺得相比起豬手鍋這是較微辣的。菜雖然是有機菜,但好像沒有甚麼特別,但個人覺得有點兒多油,但還可以。終於到甜品環節!因為本人是榴蓮迷,看見有榴蓮酥便立即Order可能是即叫即炸,所以等候時間略久。一咬下去,有點兒失望,雖然說是有芋絲,但未免太多芋絲,太少榴蓮蓉吧可能因為這樣,榴蓮味是有但不太重,都被芋絲味所遮蓋到。不過的確炸得很香脆。
來到紅磡,見到奪目的紅色招牌,吸引我到裡面。
裡面設計也十分特別,紅色的磚,有古舊的風味。
木桌子配上白瓷器黑筷子,十分配合。
農家豬手火鍋
不過的確菜如其名,很有農家菜的風味。
東風破剁椒魚頭
當然不會缺少辣,但這辣我覺得相比起豬手鍋這是較微辣的。
芋絲榴蓮酥
農家豬手火鍋
2015-12-13 221 浏览
放工同幾個同事一齊係紅磡食晚飯,經過呢間香湘辣妹湖南菜餐廳,就入去試下個風土豬肉豆腐辣得黎幾清,唔會太咸,好味道,送飯幾好,好有口感好有豆腐味,d配料都食得出好新鮮農家炒牛肉好入味,有湖南菜精髓,牛肉味香濃得黎同d菜好配合到。配白飯一流。d白飯要分開叫,飯既口感好好甜品紅豆豬仔包,紅豆容甜得黎都幾清,配合濃味既湖南菜,特顯出清新既感覺。。。整體黎講非常好,推介
放工同幾個同事一齊係紅磡食晚飯
,經過呢間香湘辣妹湖南菜餐廳,就入去試下

個風土豬肉豆腐辣得黎幾清,唔會太咸,好味道,送飯幾好
,好有口感好有豆腐味,d配料都食得出好新鮮

農家炒牛肉好入味,有湖南菜精髓

。。。整體黎講非常好,推介
2015-11-29
2015-12-10 200 浏览
我們兩位吃, 叫餐時侍應推介了他們的雞煲, 價錢比出面的貴,要$298,侍應說夠兩位吃,所以就點了這個。雞煲本身已經煮好的,吃第一塊的時候其實已經覺得鞋,但在鍋裡繼續滾,雞變得更鞋更老。味道可以,鹹鹹辣辣的。$298這個價錢會以為是一整隻雞, 但竟然連一件雞腿也沒有。。。其他雞塊也很少,很多像煲湯的雞殼,也有很多雞內臟,兩位根本不夠。。。 所以問了一位疑似老闆娘(沒有穿制服/在收銀處收銀) 怎麼連一件雞腿也沒有? 她解釋"這是土雞,價錢比較貴而且沒有什麼肉, 廚房預先準備好一份份,可能碰巧分不到雞腿"。。。 問她怎樣辦的時候, 她看到有人在收銀處等埋單, 她就立刻走開了, 以為埋好單後她會回來處理, 但她竟然像龜縮般一直不敢離開收銀處。。。 之後唯有問侍應, 她處理得比這個疑似老闆娘好,她立刻問廚房拿多一小碟出來, 雖然還是看不到任何雞腿,也是鞋鞋老老的雞塊, 但我想應該拿多少碟出來也是一樣, 所以就算數了。。。
雞煲
2015-12-07
2015-12-08 207 浏览
今日約左幾個老死去食新嘢,呢間嘢一見到雞煲就即刻叫,仲叫左個威廉古堡香辣花甲蝦同孜然寸骨。先講個雞煲,佢仲有醬汁同配菜。可能叫小辣關係,所以唔係好辣...啲雞然唔係好老,點左汁會好惹味...之後講個花甲蝦,我鍾意食佢個青瓜,好爽口。花甲唔老。講到孜然骨,佢落左好多孜然粉,但啲肉好淋...值得一食。

之後講個花甲蝦,我鍾意食佢個青瓜,好爽口。花甲唔老。

講到孜然骨,佢落左好多孜然粉,但啲肉好淋...值得一食。
醬,最右手邊最辣
  • 孜然寸骨