2021-01-17 605 浏览
搜尋app"外賣自取"優惠-$20😁驚喜發現原來還趕及下午茶5:45前下單👍訂餐後還可逛逛商場購物完才到取🤭時間剛剛好👏perfect😆食物味道算唔錯😋最緊要杯奶茶得...👌啱口味😂Encore"外賣自取”早餐🤔總括嚟講,賣相不俗🤩讚👍沙爹牛肉通粉😋好味超大碗🍜🥘足料份量夠👏二人分吃都足夠🤭只可惜飲品外賣略為遜色...看似份量不足?☕只盛滿三分二杯?🤔下午經過店舖😁心思思..掛住杯奶茶😋忍不住即場下單"外賣自取",原來所有"外賣自取"都有85折優惠👏發覺現場下單俾喺外賣app選擇更多🤩而且買一份也有85折優惠,算落都差不多🤔
食物味道算唔錯😋最緊要杯奶茶得...👌啱口味😂

焗鮮茄豬扒飯、沙爹牛通

餐蛋治

沙爹牛肉通粉

餐飲~奶茶、咖啡

炸髀、沙律

外卖自取
沙爹牛肉通粉
2020-12-10 349 浏览
平時食飯時間好多人排骨,今日終於試到呢間餐廳😊午餐大約$56~60蚊,包餐湯,餐包同埋熱飲,今時今日食個牛扒餐都係60蚊餐實在太抵啦😋😋羅宋湯好足料,酸酸辣辣好醒胃,鬆軟餐包熱辣辣。牛扒都算大件好諗,但意粉就諗得濟,杯咖啡一送上理黎就聞到陣陣咖啡香😊😊另外叫左個咖哩魚柳意粉,咖哩汁好有椰汁味,魚柳係煎唔係炸,唔駛食層炸漿
平時食飯時間好多人排骨,今日終於試到呢間餐廳😊

羅宋湯好足料,酸酸辣辣好醒胃,鬆軟餐包熱辣辣。

2020-06-24 433 浏览
太多食物㨂,兩個人都係牛魔王,叫親食物都離唔開🥩🥩🥩今晚㨂咗中式牛柳煮得夠入味,唔係太多汁,可以話啱啱好。仲要係呢個抵食價錢。沙嗲牛肉煲,基本味道。可能喺自己唔喜歡太多汁嘅食物😅😅😅
太多食物㨂,兩個人都係牛魔王,叫親食物都離唔開🥩🥩🥩

2020-06-24 70 浏览
好多嘢揀,都唔知食咩好。茶餐廳叫牛柳,雖然冇問你要幾成熟,但係煮得剛剛好。沙嗲汁好香花生醬味。👍🏻👍🏻👍🏻自己怕辣,叫咗個咖喱牛腩走紅油😅。牛腩炆得夠霖,咖喱味濃。🤤🤤🤤炒一碟白菜仔,喺茶餐廳有咁大碟,真係少有。兩個人食,真係叫多咗。
好多嘢揀,都唔知食咩好。
茶餐廳叫牛柳,雖然冇問你要幾成熟,但係煮得剛剛好。
沙嗲汁好香花生醬味。👍🏻👍🏻👍🏻
炒一碟白菜仔,喺茶餐廳有咁大碟,真係少有。
兩個人食,真係叫多咗。
2020-06-24 79 浏览
去咗天水圍搵食,估唔到會有驚喜⋯⋯這兩份下午茶餐,實在值得推介。無論係價錢、味道、賣相,員工服務及廚師嘅誠意⋯都係超出了一般茶餐廳的水準。有相為証。熱辣辣的烏冬(唔需要加錢有烏冬底)雞髀皮脆薄博 👍🏻👍🏻👍🏻
去咗天水圍搵食,估唔到會有驚喜⋯⋯

熱辣辣的烏冬(唔需要加錢有烏冬底)
雞髀皮脆薄博 👍🏻👍🏻👍🏻

睇過門面好似都幾ok,但試过d食物就知道奶咗嘢,d$又唔係特别平,但係啲食物質素就真係麻麻地,由其是個中湯超鹹,喊到完全入唔到口, 連平時最普通嘅雞翼都整到又乾又鹹( 唯有個牛扒自正常),Anyway, 食過一次以後都唔會再去。
2019-11-24 455 浏览
無飯日,到家附近吃個晚飯。選了「香港達人」,第一次吃。入去坐下,發現原來餐廳原來很大,有很多桌子,但都有七八成坐滿。侍應帶我們去到最入面的吧位坐下。兩個各叫了一個餐,包一杯飲品。咕嚕牛柳飯 - 咕嚕肉汁的味道,甜甜酸酸的,很入味,超級開胃。牛柳很淋,夠入味,份量都夠。配料有洋䓤、青椒及菠蘿,新鮮。我和老公吃到不停口,可以送很多飯。星洲炒米 - 配料不少,有蛋、火腿等,碟頭也大,味道ok,只是味道不夠濃,黃姜及咖哩味不夠,所以只是普通。凍奶茶 - 老公喝,我沒有試。熱檸蜜 - 味道太淡,下得不夠蜜糖,總之一早叫加宓水,不過我沒有,唯有喝完為止。

凍奶茶 - 老公喝,我沒有試。

2019-11-17
2019-11-11 261 浏览
睇完黑魔后唔知食咩好,朋友話食呢間,我無乜所謂所以同意左。假期既lunch set平均一個都要60蚊左右,唔算太貴同時都唔係便宜,不過每個set都包湯,餐包同飲品,而且睇落去都算多選擇既,有豬扒,雞扒,牛柳等等。羅宋湯正正常常,無乜野,雜菜都算多。朋友叫既牛柳。我點既咖哩豬扒飯。雖然醬汁味道唔錯,但隻碟好淺。。。啲咖哩汁得幾啖,點送到成個飯食。。。而且啲豬扒好大塊咁,但係口感好差好難食。。。唔講唔知食緊豬肉,我真係情願你比塊有啲正常口感但細塊啲既豬扒我囉。奶茶茶底好單調,茶溝得唔好,作為一間茶餐廳黎講都算失敗。。。再zoom近啲望真啲。。。親呀。。。隻匙羹好污糟呀。。。我都唔知講咩好。
睇完黑魔后唔知食咩好,朋友話食呢間,我無乜所謂所以同意左。

羅宋湯正正常常,無乜野,雜菜都算多。

朋友叫既牛柳。

親呀。。。隻匙羹好污糟呀。。。我都唔知講咩好。
得閒無野做,由市區入天水圍行下,去到銀座,見到呢間野個牌幾搶眼,就駁下入去試,事前完全未食過呢間,都怕伏,但比想像中好,可以番食!叫左個蒜容汁牛仔柳配飯,熱奶茶。熱奶茶OK。牛仔柳比想像中厚肉,實正有質感,唔韌,嫩滑肉質又厚肉易切,食完一舊就可以即食第二舊,果種好味感令你想繼續食,仲唔會咬到牙都軟,又唔似西冷薄切切,勁正。飯份量好足,偏軟綿,配肉岩岩好!紅羅卜硬左少少,配菜系咁架啦!阿!另外,個汁都好正,難以形容詞去形容,總之我覺得可以一試,算系新地方既隱陣店。

叫左個蒜容汁牛仔柳配飯,熱奶茶。
熱奶茶OK。

,又唔似西冷薄切切,勁正
。飯份量好足,偏軟綿,配肉岩岩好!

2019-04-21
  • 蒜汁牛仔柳
2019-01-30 433 浏览
很久以前在屯門市中心也有這間餐廳, 當時很喜歡和爸媽去幫襯, 後來那間分店結了業, 以為全香港再沒有了. 誰知這天經過天水圍發現仍有分店. 結果便入去試試找尋以前的感覺. 看看餐牌他好像變了很多. 食物多元化很多. 有點像茶餐廳. 還是以前較好. 當日叫了2味菜式. 鐵板干蔥炒雞. 很香口. 很有獲氣. 雞肉也不小. 配飯一流. 生炸雞比. 是剛剛炸好. 熱辣辣. 也很淡淡肉. 好吃.

炸雞比. 是剛剛炸好. 熱辣辣. 也很淡淡肉. 好吃.
2019-01-25
2018-10-22 443 浏览
5:50pm前有下午茶餐,由$26至$48都有,廿幾蚊有厚多士加熱飲,40幾蚊有脆豬包半個加一碗米粉、河粉、公仔麵等。我今次食咗海南雞米粉,海南雞無去骨,味道一般,都比2條小白菜,成碗米粉湯底可以話太清,無味,又冇醋,衹有辣醬。但脆豬包都幾脆咖,但落多煉奶會更好,週邊沒有煉奶,所以差一些,面頭燶D會更香。杯熱好立克正常。另一個是厚多士,但係又唔算好厚,比正常薄D,麵包OK脆,但係無小小燶,缺乏香味,藍梅果醬都OK,塗滿四個角,尚算可以。杯熱杏霜睇落好淺色,以為無味,點知又OK喎。下午茶食物味道一般,平平無奇。士應態度一般。餐廳裝修不錯,卡位暢服,夠濶,傾計就唔錯。收銀處在門口另一角落,都OK嘅。

杯熱好立克正常。

杯熱杏霜睇落好淺色,以為無味,點知又OK喎。

下午茶食物味道一般,平平無奇。

士應態度一般。

餐廳裝修不錯,卡位暢服,夠濶,傾計就唔錯。

收銀處在門口另一角落,都OK嘅。

2018-10-20
2018-07-25 459 浏览
香港達人由2點開始設有下午茶,今次推介的是白汗磨菇焗螺絲粉。以下午茶來說,份量適中,不太多也不太少,白汗味道香濃,配上上頭稍為焗焦的芝士,味道的確不錯。作為36元的一頓下午茶,味道與價錢相符。
2018-07-24
2018-07-16 432 浏览
食過佳記既極品牛柳後,唔信邪,再係天水圍食牛扒,我唔信食唔到一塊唔乾唔硬既牛扒。上次揀牛柳,今次叫最貴既特級肉眼扒,$148,心諗一定冇死錯人,就算唔好食都應該未至於湯渣肉咁款,我今次叫7成熟。(雖然有d難切,及有少少老,少少鞋,少少乾,但勝在冇乜脂肪,健康飲食)我當時是叫了7成熟,但廚師可能怕太生會唔健康,所以幫我煮熟d , 真係多謝您啊,抵讚。好在佢冇醃到好咸。雖然d 瘦肉有少少"痴"牙,好似將一件件湯渣食落肚咁樣,好頂胃,但我只食了3分1已經好飽肚,好抵食啊。本人並沒惡意指控,而是善意推介,大家可以睇相片,岩食就去食啦。

• 特級肉眼扒
2018-06-14 370 浏览
今日係諗唔到今咩, 見而間又無人排隊!於是就自己一條友走左入去試下!入去見到佢係椰林閣其下既原來🤣🤣4點幾入去岩岩好係tea time 😋😋價錢同普通茶記差唔多, 都算多野揀既!!我見左而個 海南雞面, 唔好望相以為好正好好味!其實d雞完完全全無味既! 成碗野都一樣係無味! 勁難食,食到一半就無再食落去啦!!得個豬仔包好食d, 真係即刻焗出黎熱啦啦架!食落去都脆即!!比起雞反而而個更好好。。。送熱飲好立克, 正常味整體都幾失望下!
今日係諗唔到今咩, 見而間又無人排隊!
於是就自己一條友走左入去試下!
入去見到佢係椰林閣其下既原來🤣🤣

4點幾入去岩岩好係tea time 😋😋
價錢同普通茶記差唔多, 都算多野揀既!!

我見左而個 海南雞面, 唔好望相以為好正好好味!

送熱飲好立克, 正常味
整體都幾失望下!
2018-03-30 520 浏览
幫襯多年嘅飯堂變成甘實在痛心。碟飯一上枱個心離一離,再用筷子撩幾下,嘩!同youtube某個食家講嘅一樣:「嘩,乜X黎架,食唔食得架,會唔會食死人。」各位師兄,睇下相自己評價,真係頂唔順叫侍應換換佢,侍應話雞可換,飯不能換,OK,轉頭拎幾件滚水灼熟嘅雞件畀我當搞掂,心諗再換都係生化遊戲,算。。。埋單,樓上28大元買盒义雞飯好過。
,算。。。埋單,樓上28大元買盒义雞飯好過。
海南雞飯
2018-03-30