2022-10-04
之前食過荃灣嗰間,今次就去試下灣仔分店質素如何!環境感覺好明亮,好木系feel,仲有2層,不過我坐下面冇得上去,🔆香酥雞排($6️⃣2️⃣)其實我加咗16蚊要走地雞飯🥹,上面鋪滿雞絲,飯有少少雞油香,幾好食。至於個雞排炸得好酥脆好入味!炸粉唔會過厚,肉仲係好鬆軟,配飯食最正🥹,我最中意呢個。藥膳排骨麵($7️⃣6️⃣)其實我本身對呢個冇咩期望🤣,但食落又幾正!湯底充滿藥材味,有甘香,最重要係排骨煮到好夠淋‼️排骨已經係接近骨肉分離,超軟熟😋,入口即溶咁,排骨有驚喜。炸物拼盤($3️⃣8️⃣)老實講,呢個價錢份量真係好多下😬,又有花枝丸、杏鮑菇同埋四季豆。杏鮑菇好juicy🤭,點雞醬食好夾。我哋另外跟餐叫咗兩杯飲品,一杯係蜂蜜金桔檸檬,另一杯係蒟蒻球白桃烏龍,都只係加十幾蚊,但大大杯😆,飲落好開胃好清新。
🔆香酥雞排($6️⃣2️⃣)
藥膳排骨麵($7️⃣6️⃣)
炸物拼盤($3️⃣8️⃣)