2022-01-29 710 浏览
本身我作為街坊都支持咗佢地好多年點知間店愈嚟愈囂先講落order 我未話坐低 我話落咗order先轉頭返嚟堂食佢叫我量晒體溫同入晒安心先我話我轉頭番嚟先做佢好臭串咁講「做咗先比叫 你唔做咪一陣返嚟先叫囉」 , ok 我做咗先跟住出去買轉嘢返嚟 佢叫我做多次 ...好心講咗我已經做咗啦喎 , 唔得, 要做多次,啱啱還啱啱👍🏻犀利跟住坐低,有細小強喺張枱行過,大家自行想像環境碗嘢嚟到嘅時候直接用手指掂晒入個碗入面加價加到好誇張,呢個我都算但味道真係差咗好多,椰菜餃啲肉有臭味紫菜豬肉啲味都係好怪總之完全冇以前水準最後我想講唔想做咪快啲退休執柒咗佢囉把口臭到 態度衰到嚟食嘢嚟受氣架咩唔會再有下次 寧願去遠少少食餃子都唔想再睇人面口做人
本身我作為街坊都支持咗佢地好多年
點知間店愈嚟愈囂
佢叫我量晒體溫同入晒安心先
我話我轉頭番嚟先做
跟住出去買轉嘢返嚟 佢叫我做多次 ...
犀利
跟住坐低,有細小強喺張枱行過,大家自行想像環境
碗嘢嚟到嘅時候直接用手指掂晒入個碗入面
加價加到好誇張,呢個我都算
但味道真係差咗好多,椰菜餃啲肉有臭味
紫菜豬肉啲味都係好怪
唔會再有下次
寧願去遠少少食餃子都唔想再睇人面口做人
2022-01-29
等候时间
15 分钟 (堂食)
$50 (早餐)
2021-12-30 594 浏览
態度差到不得了!!!!平時d餐廳難食係唔會令到我去寫食評,但係服務態度真係唔得!唔係第一次係到食,每次都會叫份餃子加麵食,今次我2個人去食,問佢雙併可唔可以一半煎一半湯?落單個男人答我冇一間會幫我咁做😅又係到望天望地口up up先至答唔得,唔得唔緊要,你可以直接講,一係你寫明,唔係一路口up up ,你點做服務行業,但你答我冇一間會咁做?我點知你有幾多間(希望唔好多過1間),我又唔係你到做。之後我計下條數唔岩,原來佢落左2個淨麵,仲話問得我好清楚問我係咪要淨麵,仲叫我問坐喺到既人,我亦好清楚我嗌加麵係跟餐嘅,基本上每次黎嗌加麵都唔會幫我加左個淨麵,仲大大聲話我地連淨麵都唔知係咩!!仲要一副不可一世嘅樣係到恥笑我地,之後我地就話唔想係到食,轉外賣!!上網睇原來呢間野一直都係咁,自問平時都係以和為貴,今次都想講粗口鬧佢😡😡我企係到10分鐘,我都聽到佢都已經落錯3次單,仲要每個客嗌加麵佢都唔會問人係咪加淨麵!但係就幫我加淨麵😅😅😅😅之後上網睇原來佢一直態度同食物都係咁多差評!!!!!發誓永遠唔會食!!!!
2021-12-30
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
2021-12-30 326 浏览
想受氣就食啦,成間舖啲人態度都差到貼地,問多一句都唔得㗎千祈唔好有問題呀,一問就連廚房嘅員工都一齊團攻你㗎,食到一肚氣,以後都唔會幫襯,呼籲見到嘅各位都唔好食,正一垃圾,包括員工同食物。
2021-12-30
等候时间
40 分钟 (堂食)
呢間嘢開咗咁多年都一直冇試過😮‍💨今次經開就入去試咗啦😮‍💨舖頭細細得4個位4️⃣全部對牆坐旁邊會有店員喺度包餃子🥟(見到佢跌咗張用嚟墊住餃子嘅底紙落地,但係佢塞返去旁邊就算。。。) 食緊嘅時候發生所以想走都走唔切😮‍💨嗌咗粟米香菇豬肉餃🌽有6隻每隻都好大隻不過大隻係冇用的😮‍💨食落勁濃味 應該係醃肉醃得好勁嘅味 因為唔係粟米同菇嘅味仲有我未試過食餃子啲粟米係勁老全部扁嘅然後每粒都係有渣同平時啲餃好唔同 食一隻都覺得喉嚨確食咗一隻已經唔想食 但唔想浪費所以都好努力食咗3隻半個湯底係魚翅膠骨淮山粟米紅蘿蔔豬骨湯飲落ok嘅 但係個湯點好都抵唔返啲餃子會令你口渴😂最後想講食完係有少少肚仔唔舒服 不過可能我本身腸胃麻麻 同食之前嗰個星期腸胃炎過啦 咁個人建議唔食濃味同腸胃唔好就唔去試會好啲
呢間嘢開咗咁多年都一直冇試過😮‍💨

個湯底係魚翅膠骨淮山粟米紅蘿蔔豬骨湯
飲落ok嘅 但係個湯點好都抵唔返啲餃子會令你口渴😂

咁個人建議唔食濃味同腸胃唔好就唔去試會好啲
2021-10-18 549 浏览
睇開kiki and may channel,原來都有介紹過天水圍既美食,雖然已經係幾年前既事,見佢極力推介呢間餃子店,但另一邊箱OpenRice既評價又好懷參半,所以我要親身體驗下睇下佢係好食定難食講真呢度既衛生程度真係一般,但食物質素個人覺得幾有驚喜,首先個餃子皮幾好咬口,大大粒入面啖啖肉,個肉仲醃到好入味,啱晒我呢個重口味人士😍當日叫左紫菜味同木耳味,個人覺得前者好好食(係真係好好食!),後者食多兩啖就連我呢個重口味人士都覺得太咸…不過呢間餃子店係食左一次就會忍不住再encore 既店仲有個魚膠豬骨湯真係好好飲,成碗飲晒冇難度呀

仲有個魚膠豬骨湯真係好好飲,成碗飲晒冇難度呀
  • 紫菜豬肉餃
2021-09-02 524 浏览
餃子館係新北江商埸都開左幾年,本身見佢大大隻同幾多款式,而且個醬菜仲幾岩我胃口,不過食落就發現佢D湯好多味道,而且環境幾亂,坐得好唔舒服,而且食食下會見列小強行過,各位自己諗下試唔試~
2021-07-26 518 浏览
我個人係好喜歡食餃子依間都幾出名 以前經過要排隊就無食咁岩唔洗排即刻入去試試佢先!🧚🏻‍♀️韮菜豬肉餃 $36/8隻啲豬肉好ᴊᴜɪᴄʏ! 份量又足大大舊啲韮菜都醃得好入味雖然食完會口臭😷評分:7.5/10🧚🏻‍♀️芝士豬肉煎餃 $40/8隻芝士份量都幾多但係會有啲濟所以細食建議叫6隻就好我覺得夾得個味都唔錯起碼唔會話撞左陣肉味而且佢啲肉都係好多汁評分:8/10另外不得不提佢個菜脯又係勁入味 又唔會太酸而且好爽口~一定要添呀🙋🏻‍♀️佢另外仲可以加米線豬骨湯味就比較淡因為荃灣都有間餃子屋 我就覺得佢出色啲既但大西北想解癮既話依間都係唔錯既選擇!
我個人係好喜歡食餃子
依間都幾出名 以前經過要排隊就無食
咁岩唔洗排即刻入去試試佢先!

🧚🏻‍♀️韮菜豬肉餃 $36/8隻

佢另外仲可以加米線
豬骨湯味就比較淡
因為荃灣都有間餃子屋 我就覺得佢出色啲既
但大西北想解癮既話
依間都係唔錯既選擇!
2021-06-09 548 浏览
新北江都幾多小店揀,今次試下餃子先。我叫左香菇木耳雞肉餃$38有6隻,同埋揀左魚骨翅膠紅蘿蔔豬骨湯。餃子粒粒都脹卜卜好足料,菜脯醃幾爽脆,而個湯飲落有啲咸我覺得有落味精,所以飲左少少就算。

外卖自取
2021-05-10 592 浏览
不嬲都會買個湯底番去煮,次次都9成滿,今次又買左碗大湯番去煮餃子,點知碗湯得7成滿,叫佢裝滿少少,然後佢話係裝8-9成滿,碗湯點睇都唔夠8-9成!唔怪之得佢生意愈黎愈差
外卖自取
2021-04-10 705 浏览
餃子非常大隻 款式就有八款左右揀🤤 🧀🐷個人最喜歡食芝士豬肉餃!佢所有款式都有煎或者湯揀🥰 佢既湯底好好飲,食完唔算話覺得太味精而口渴!🥗🥦但如果食素餃的話 湯餃會較稍為扣分🤨太容易散唒😌。-總括來講 都算大隻兼抵食🤪而且仲可以買生既翻屋企煮添😋但佢有一樣唔好處 外賣既話都等得幾耐 以我所知 係冇得打定電話叫🥲!#價錢未必update
餃子非常大隻 款式就有八款左右揀🤤
🧀🐷
🥗🥦
但如果食素餃的話 湯餃會較稍為扣分🤨太容易散唒😌。
總括來講 都算大隻兼抵食🤪而且仲可以買生既翻屋企煮添😋
#價錢未必update
素餃
2020-02-26
等候时间
15 分钟 (堂食)
素餃
2021-02-28 577 浏览
這間店開左好耐啦,細細間,價錢也算OK既,不過餃子真係超大隻,細食既人食8隻夠曬飽啦,味道不過不失啦,沒有驚艷的感覺,但也不是很差那種,可以試一下,也可以買一些生餃子翻屋企自己煮
2021-01-03 673 浏览
呢間真係開左好耐啦 啊媽成日都買返屋企 俾我哋當早餐 同埋煮公仔麵都可以加落去🤣🤣我中意佢冬菇餃 啲料都好足 又夠大隻喎 最主要係新鮮包架 每次經過都見到啊姨係到包 希望唔好因為疫情 頂唔住啦😌
2020-11-10 757 浏览
見呢排天氣凍唸住食一食冬日限定嘅羊肉餃子,甘我係堂食嘅 嗌左8隻羊肉煎餃加米線,d野食等左勁耐都未上,差唔多等左半個鐘先食到,甘我唸可能即嗌即煎耐小小都算拉,滿懷期待甘食左第一淡 發覺有小小唔對路,點解我嘅羊肉餃子有玉米同豬肉係入面嘅,同埋係完全無羊肉味,甘我都唸緊會唔會唔小心比錯左 試左下第二隻餃子,甘今次都正常d係一咬落去就知係羊肉餃子,但怪在個煎餃皮係軟軟地唔脆嘅,同埋入面個餡料對比其他餃子少左好多,我之前都有食過幾次,甘到尼到感覺已經好差唸住快d食完走拉,點知食食下又食到兩個豬肉餡料嘅,加埋就已經3個 8隻羊肉餃子54蚊但有3隻係豬肉嘅,甘我已經嬲嬲地,就嗌左其中一個職員過來同佢講拉,個職員一望就見到其實係真係比錯左 佢都認左係比錯左但完全無任何歉意或者補償,雖然我都無唸住要d咩補償但一句唔好意思都無講,個感覺已經好差,最抵死嘅係佢同個廚房嘅職員反映整錯左拉,廚房果個行埋黎睇,然後死都話果兩隻豬肉餃係羊肉餃 P.S我果兩隻豬肉餃只食左一半, 死都唔認錯,我話大佬你咪玩啦 羊肉同豬肉我食唔出咩,甘個玉米豬肉你無得賴掛,根住佢好理直氣壯甘講有一隻整錯左好正常姐,然後強調翻果兩隻豬肉餃係羊肉,佢指鹿為馬嘅本事令我自愧不如,也唔想同佢吵落去,講真嘅我無謂為幾隻餃子呃人,甘我指出佢整錯左,佢唔改都算仲要聲大夾惡甘指鹿為馬,雖然我有權叫佢退錢或者另上一份,但都算了 尼間野我唔會再食 入左黑名單 想試嘅朋友唸清楚,味道方面比較一般,無咩特色,同等價位黎講算正常水平,唔算唔好食但都唔會好食得去邊,分分鐘仲會中伏添,大家小心
2020-11-01 710 浏览
呢間野扎根左天水圍好多年 我以為佢會好好食 咁正常好食先可以留咁耐架嘛我終於的起心肝去試 因為佢個環境係有小小逼 唔係幾想食 但好似真係幾好食同多左留係天水圍先去試呢間。重點黎啦1. 我食芝士豬肉餃 ,我食到懷疑人生,佢完全係冇芝士味架,ok fine 但你唔好難食先啊,佢係有朕好奇怪嘅膠味?可以係唔新鮮嘅味,嗰種違和感真係好奇怪,D豬肉係極度唔新鮮 冰鮮唔緊要 但你唔好比我覺得你好似壞左咁 芝士豬肉勁重調味 勁難食 嗰朕膠味唔係咁重嘅 我可以撈湯食 但佢個餡係真係做得好差 ,10分滿分 ,佢絕對係負10分2. 佢做得太大隻啦 ,D餃難食 ,仲要學人整到咁大隻 ,真係好痴線 ,人地咁大隻餃子係食得出鮮味 ,但你嗰D餃子係食得出難食味就唔好整咁大隻啦 ,皮同餡嘅比例好緊要 ,你如果可以好似人地正常餃子咁整 ,正常餃子味得架啦 ,唔洗太好 我都覺得你都可以整咁大隻 ,你個皮咁少 ,餡咁多 ,個味咪好出囉 ,你個餡嘅失敗咪出曬黎囉 。同埋佢咁大隻真係好難食到,好難咬落口囉 。成個餃真係食得好辛苦。3. 我見到D評論話冇味精,我呆左,首先佢咁濃味 我都feel到個湯係味精啦架,佢個湯係鹹嘅濃而
呢間野扎根左天水圍好多年
我以為佢會好好食 咁正常好食先可以留咁耐架嘛
重點黎啦

3. 我見到D評論話冇味精,我呆左,首先佢咁濃味 我都feel到個湯係味精啦架,佢個湯係鹹嘅濃而唔係鮮味嘅濃 ,到底邊個話食完唔口渴啊,佢完全係要我番屋企瘋狂隊水喎,我唔係話佢味精有咩問題,落得味精一定有佢嘅原因嘅,係好食左嘅,但唔好預佢會係真係自己煲出黎囉

4.成間野最正常,都係一枝由外面交過黎嘅豆漿。

我對佢期待真係有D大,所以我先叫8隻,真係好差,呢間真係不了!
2020-10-07 420 浏览
餃子超大隻勁足料, 全部都係人手當天包, 夠晒新鮮, 經常都會見到D阿姐係度即場包, 唔怕比你偷師最鐘意食佢既韮菜餃, 大大隻, 鮮甜多汁, 多肉多韮菜, 其次係白菜餃, 都好清甜, 其他特別口味, 好似芝士, 紫菜就比較唔岩我口味最緊要係佢個湯底, 紅蘿蔔魚膠翅骨,睇落係奶白色, 每次去都飲晒, 飲完都唔覺得口乾, 應該係無味精唯一唔好係佢D位勁唔好座, 迫得黎呀 D冷氣又唔多夠, 好多時仲要周圍有人行徑不過抵食又好食 都會再幫襯
不過抵食又好食 都會再幫襯
2020-10-07