今次食芝士豬肉餃,味道不錯!湯底是淮山湯底,味道清清地跟上海幼面配合不錯,但麵質頗稔,份量較少。為職員態度欠佳,多次向職員取菜甫,職員沒有理會。經多次詢問,職員才回應並說沒有菜甫,製作中。最後等了很久,我才問職員為何外賣能夠即時提供菜甫,而堂食卻未能提供。他才立刻奉上菜甫。此外,職員急於多做生意。在食客未吃完時,已收拾桌上其他碗子(醬油碟),完全沒有理會同行者是否吃完,更向朋友說拿起袋子,給其他等待位的人坐。其實職員安排我們這位置(可放袋子)。朋友還未吃完,手拿筷子,試問如何立刻拿走袋子。其實我也很想早就吃完快點離開,讓出位置。總括而言,食物質素不錯 但職員態度有待改善。

總括而言,食物質素不錯 但職員態度有待改善。
2019-03-03
2019-02-19 238 浏览
天水圍嘅一間無得輸嘅餃子鋪!! 鋪唔大不過真係好好食 😋😋😋魚膠豬骨湯無味精夠膠夠味, 羊肉餃子大大食超Juicy🤤🤤 生腸夠爽, 好食到無野講 🤷‍♂️🤷‍♂️

2019-02-13 216 浏览
新北江呢間餃子店我去過無10次都有8次,一買野食就會諗到佢。次次去都有好多人去幫襯,食過咁多次,今次決定要寫返啲野去歌頌呢間小店!今次我都係叫返韭菜餃6隻,同埋加上海麵。之前一直都係食湯餃,今次決定轉轉佢,試下煎餃。雖然拎到返去無咁新鮮滾熱辣,但都係熱嘅。外皮煎得好脆,但個餃子餡係好juicy!呢間嘅韭菜餃嘅肉係有濃濃嘅醬,偏向濃味,適合重口味嘅人!煎餃配埋淅江紅醋係好好味!而呢度嘅湯底係無得輸!好鮮甜!而上海麵好有口感。

今次我都係叫返韭菜餃6隻,同埋加上海麵。

煎餃配埋淅江紅醋係好好味!

而呢度嘅湯底係無得輸!好鮮甜!而上海麵好有口感。
2019-02-03
等候时间
10 分钟 (堂食)
標題都講得好清楚了其他食評都有講,呢間食店的員工態度係極差,呼呼喝喝,又嫌你落單慢。隔離枱的客人拎張枱張紙黎落單竟然俾佢鬧,話唔駛用手寫,又叫佢地寫埋同一張😅我聽到佢地叫的湯底又唔同,一份湯餃一份煎,我真係理解唔到點寫埋一齊。anyway, 我係食煎椰菜豬肉餃,花膠湯+上海面。 啲餃子大大粒,足料,但豬肉味濃到遮晒啲菜味,所以都幾膩。 湯底佢寫明無味精,飲落都真係覺得有住家味道,值得一讚!! 上海面都唔錯,建議大家如果幫襯,都加$7 要個面
標題都講得好清楚了

湯底佢寫明無味精,飲落都真係覺得有住家味道,值得一讚!!
上海面都唔錯,建議大家如果幫襯,都加$7 要個面
  • 雲耳椰菜豬肉餃
這家餃子館價錢經濟實惠,最平$30已經有六隻大大隻的餃子。本來一心到訪,想吃冬日限定的羊肉餃,怎料未到八時,已經賣完。而且多種熱賣口味也售完。今日就試試冷門的芝士豬肉餃和羊肉餃。平日吃餃子,多是吃湯餃子。今次的芝士豬肉餃選擇了煎餃。芝士豬肉餃$34/6隻芝士豬肉餃分量十足,一隻餃子要分開兩三次吃才可以食完。餃子煎到金黃色,表面焦香,加上餃子皮有一定嘅厚度,入口脆卜卜。而餃子餡了毫不遜色,充滿肉汁,雖然芝士味唔突出,但仍然惹味可口。沾上黑醋提味,餃子更為鮮味。羊肉餃$40/6隻這羊肉餃好飽滿,大大隻都好足料,吃到濃濃的羊肉和香芹味道。羊肉雖然帶一點點的羶味,但羶味唔強烈,即使不吃羊的人也容易接受。加上香芹的點綴,味道清香,令羊肉餃多一份冬曰氣息。再呷一口魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯,味道鮮美,又無味精,感覺滋潤,在冬日份外溫暖。雖然店子裝修極為簡陋,就只有接枱和接櫈,坐得擠迫,有點肩並肩,背靠背,但他們的餃子味道招來不少街坊食客,而流轉速度亦快,可見他們有獨特的吸引力。加上價格貼地平民,味道不錯,唯服務的態度實在有待改善。

平日吃餃子,多是吃湯餃子。今次的芝士豬肉餃選擇了煎餃。

芝士豬肉餃$34/6隻

羊肉餃$40/6隻

2018-12-17 294 浏览
食過間野幾次,其實覺得味道唔差既,但係啲垃圾態度扣哂分,話說有次同女朋友食,我攞張落單紙寫野啦,點知個阿姐走埋黎話支持環保,佢幫我手寫落單,寫完單之後收左錢,跟住等左10分鐘有多都唔找錢,然後咪問下佢地,點知有位高瘦短髮阿姐話佢找左比我,姐係落單個個啊姐,但係佢真係未找比我,搞左輪佢老細話睇cctv,之後高瘦個阿姐突然話啲錢係佢到,聲稱唔記得左找😅都算啦,到啲野食上黎,咁我就叫左3隻韮菜3隻栗米豬肉餃,點知佢黎錯左3隻椰菜餃3隻栗米餃,我就問佢話點解唔係韮菜係椰菜,佢就直接同我講咁你地食椰菜啦,我地就話我地唔食椰菜,佢就話睇下單先,睇完單同時佢同老細講話我地叫椰菜餃現家話想轉韮菜餃得唔得,我女朋友聽到緊係好嬲垃,明明佢自己都有覆單覆個陣都話係韮菜同粟米,自己寫錯重要賴個客,我女朋友就同佢對質佢重要死口唔認,我地話退錢唔食又唔退,食到一肚氣,個2個一高一矮既短髮啊姐都唔係做生意趕客有份
2018-12-16
2018-12-05 286 浏览
買外賣,見到碗餃勁乾,隨口問句,湯係咪加左.點知d啊姐勁串咁答;咪係入面囉,分湯要加錢架.唔加錢咪無湯囉.心諗,幫襯你仲要無喇喇比你出氣咁,d態度差到無人有,未食已經飽晒囉
2018-11-29 255 浏览
皮薄料靚..但少一半油會好D...我本身鐘意湯餃.但老公話呢度煎得好靚..咪試下囉..好彩冇加面..8隻餃又大隻.料又多...我食左7隻飽到一個點...總括係好食.但好油
皮薄料靚..但少一半油會好D...
我本身鐘意湯餃.
但老公話呢度煎得好靚..
咪試下囉..
好彩冇加面..
8隻餃又大隻.料又多...
我食左7隻飽到一個點...
總括係好食.但好油
2018-11-29
2018-11-11 308 浏览
今日同老公帶兩個小朋友食天水圍新北江地下既餃子店,有位EE走來問我地食乜,仲叫我地唔好tick張點餐紙,就咁講食乜就得啦,正當我地睇緊點餐紙食咩好既時候(我大囡3歲半同我一齊睇),呢間點既老闆已經就出來拎走點餐紙,執好放番筷子盒底,之後再講一句,唔好比小朋友玩d點餐紙,跟住就走開左,我同個落單EE講,下,我仲睇緊有咩食,佢駛唔駛咁快執番好?EE都話佢老細係咁,叫我唔駛理,EE好心,隨手meet張佢既落單紙比我個女正當我囡安安靜靜係到畫點落單紙既時候,佢又走出來話我地唔好比d小朋友畫d紙,又話我地唔識教小朋友,攪到成地周圍紙(我小朋友根本冇整跌一張紙),只係本身地下有幾張落單紙,我地覺得好嬲,冇啦啦受佢氣,就話唔食要退番錢 (只係岩岩落單),但佢堅持話已落水冇得退!呢間食店根本就係唔歡迎有小朋友去佢間店食野,我兩個小朋友安安靜靜坐係到畫野都會比佢話唔識教小朋友我明白生意難做,但係連小朋友畫一張落單紙都抵受不到的話,我只可以祝佢生意興隆!

2018-11-05 222 浏览
第一次寫食評 真係忍唔住要分享唔該!雜錦餃子 要湯 上海麵 分湯收完錢 坐係度等最後冇分湯 見佢有甩漏就叫佢打開比我睇點知入面冇上海麵 問佢點解冇佢話冇收錢咪冇.我話頭先落單講左佢死堅持我冇落到單我話你咁ge態度?佢話 唔好同我講態度 你依家想點?請問係侍應應有的態度?
第一次寫食評 真係忍唔住要分享
唔該!雜錦餃子 要湯 上海麵 分湯
收完錢 坐係度等
最後冇分湯 見佢有甩漏就叫佢打開比我睇
點知入面冇上海麵 問佢點解冇
佢話冇收錢咪冇.
我話頭先落單講左
佢死堅持我冇落到單
我話你咁ge態度?
佢話 唔好同我講態度 你依家想點?

請問係侍應應有的態度?
2018-10-31 213 浏览
店員態度非常差,人多落吾切單就呼喝客人,完全吾明白,自己落吾切單關客人咩事,可以用咁差嘅態度對待客人,餃子好一般,不值得回頭幫襯,湯底完全冇味,要落好多醬料,一句到尾,冇下次
2018-10-31
2018-10-24 259 浏览
餃子館 (天水圍)天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場地下A106號舖位置:5 / 5餐廳位於輕鐵樂湖站 正面的新北江商場位置十分方便 環境:4 / 5呢間野由一間鋪 做到對面開埋二間鋪由鋪內做到鋪外 2間鋪頭 都幾多位但眼見黎外賣既人多味道:4 / 5首先食左韮菜豬肉餃配上海麵配豬骨湯上枱時我都嚇左嚇 咁大粒既咬落勁足料 勁多汁 終於明白點解愈做愈大再飲啖湯 好甜 拍得住屋企果d湯然後叫份煎白菜豬肉餃 同樣都好粒而且食落去係爆汁架 但小心好熱 再黎叫多份小食 豆腐皮蛋 好老實 個豆腐就麻麻地 反面皮蛋係好開胃既價錢:4 / 5價錢方面 我覺得好經濟實惠因為性價比高 淨係餃子大大粒已經對得住不過我覺得呢到唔環保既
餃子館 (天水圍)
天水圍天湖路1號嘉湖新北江商場地下A106號舖

價錢方面 我覺得好經濟實惠
因為性價比高 淨係餃子大大粒已經對得住
不過我覺得呢到唔環保既

2018-10-19 479 浏览
我對餃子有份點食都食唔厭既情意結,基本上一個星期點都會食一次。之前一向食開荃灣有間「餃子屋」,個時間野未咁出名都已經多人,以家每次想去食個時都排曬隊,所以就果斷放棄。尋尋覓覓左好耐,直至同事同我講原來公司附近都有間好隱閉既餃子店,於是我決心一試,咁就食到返唔到轉頭啦如果唔熟天水圍,可以係樂湖落車,隔離新北江個商場入去地下一直行入去就見到間野。呢間野舖面好細,有時都可能要坐出面或者等位。呢間店基本上係我既食堂,每個星期都會去食一兩次。佢同荃灣間餃子既味道、湯底、選擇都好似,都係咁好食。雲耳椰菜豬肉餃6隻+米線 ($37)呢個係我每次都叫既餃子,食極唔厭,粒粒餃子都勁大粒勁足料。紫菜豬肉煎餃6隻+米線 ($41)呢個係朋友叫既,煎餃時間要預耐少少,大概要等15分鐘左右。我自己覺得,如果第一次試呢間舖頭,可以先試下佢唔辣個湯,比較有特色。雖然呢間野真係好好食,但出野食既速度同埋服務真係唔係好得,試過有次自己趕住返去公司,見等左十五分鐘都未到,就好聲氣問左句有無漏單,D語氣差到不得了,搞到嬲左個幾月頂唔住條癮先返去再食。同埋呢間野放假既日子真係好隨意,基本上佢會貼張紙話幾時唔開門,但如果唔係成

雲耳椰菜豬肉餃6隻+米線 ($37)

雲耳椰菜豬肉餃

呢個係我每次都叫既餃子,食極唔厭,粒粒餃子都勁大粒勁足料。

紫菜豬肉煎餃6隻+米線 ($41)
紫菜豬肉餃
紫菜豬肉餃

呢個係朋友叫既,煎餃時間要預耐少少,大概要等15分鐘左右。

同埋呢間野放假既日子真係好隨意,基本上佢會貼張紙話幾時唔開門,但如果唔係成日去既人,要有隨時摸門釘既準備。
2018-10-07 224 浏览
朋友介紹呢間嘅餃子好大隻好足料,嚟開呢頭就嚟試一試叫咗一款湯餃一款煎餃,一次試晒兩種,湯餃要咗雲耳椰菜豬肉餃,煎餃要咗香菇木耳雞肉餃湯餃要咗8粒,每粒都好大粒,大粒過乒乓波,d餡切到好細好散,食落去冇乜口感,個湯好好味,個味似花膠湯,係魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯😂個名好長😂煎餃就冇湯餃咁出色,少咗d湯令到d個餃子偏咸,因為即叫即煎,上枱時熱辣辣,但好油。不論湯餃定煎餃都係即叫即做,如果想嚟呢到食lunch 就要有心理準備要等一段時間
朋友介紹呢間嘅餃子好大隻好足料,嚟開呢頭就嚟試一試

2018-10-06
2018-10-02 244 浏览
國慶三日假就係食<1>難得10月1日係連假,一於周圍食足三日之前朋友係gp介紹有間餃子店好得,話d餃子大到膠羹都就斷開每次去新北江都係為左食野,行街就真係麻麻..揾左陣終於係底層揾到依間店,店面真係好細,好逼咁得幾個位有兩張枱已經放到走廊邊,環境麻麻我地兩個人,叫左湯餃同煎餃,試齊兩隻味!唔知係咪因為外賣多,等左差唔多20分鐘都未有得食...如果想環境舒服同本身肚餓嘅,就唔建議去食喇雲耳椰菜豬肉餃 - 湯底好掂!飲得出係老火湯,唔係味精湯底。真係有翅骨嘅香味,好鮮甜~加左魚膠,飲落去囗感比較濃厚唔覺唔覺都飲曬d湯!湯名好長~魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯最期待嘅餃子好一般,唔算係好食size係幾大粒,料都好多滿滿嘅餡。但味道同囗感唔得,d餡切到太碎,根本食唔到有咩餡係入面,完全冇咬囗。同埋調味偏濃,遮蓋左食材嘅味,唔講都唔知食緊椰菜豬肉,好失望如果配麵就會好d,因為個湯真係好好味!餃子就不要太大期望lu...煎餃上枱嘅時候好靚粒粒金黃飽滿,餃子皮香脆而且薄!但個餡唔得D料冇湯餃切得咁碎,食到有冬菇同肉嘅囗感。但真係太咸喇!!!我食左兩粒已經食唔落,就算加埋湯餃d湯一齊食都
國慶三日假就係食<1>
難得10月1日係連假,一於周圍食足三日

之前朋友係gp介紹有間餃子店好得,話d餃子大到膠羹都就斷開

有兩張枱已經放到走廊邊,環境麻麻
我地兩個人,叫左湯餃同煎餃,試齊兩隻味!

唔覺唔覺都飲曬d湯!湯名好長~魚膠淮山翅骨粟米紅蘿蔔豬骨湯

最期待嘅餃子好一般,唔算係好食

煎餃上枱嘅時候好靚
粒粒金黃飽滿,餃子皮香脆而且薄!但個餡唔得
D料冇湯餃切得咁碎,食到有冬菇同肉嘅囗感。但真係太咸喇!!!我食左兩粒已經食唔落,就算加埋湯餃d湯一齊食都仲好咸!搞到食完之後不停飲水

如果行街經過新北江嘅,可以一試個湯餃加麵。會愛上佢個湯底,而且價錢經濟
2018-09-29
等候时间
20 分钟 (堂食)