2005-10-11
媽子話上次經過好多人排隊,佢話不如試下,可能有驚喜喎!見兩間的食物都唔係太大分別,咁就聽媽子話入黎“食軒food plaza”試一次。入到去唔係咁多人,好有家庭式經營的feel,大人細路樣樣齊。佢地俾左d餐牌我地,但我見好似仲有一張未俾我地,咁我咪問佢係咪仲有另一張,咁個肥女人就飛個張餐牌係我地的枱上面,都唔知咩態度!我地叫兩個set,跟一杯野飲,先來兩杯野,估唔到杯熱飲都幾大杯,嘩,飲一啖我杯熱好立刻克後,咁水架!水多過料好多,好難飲呀!試左一啖媽子的熱奶茶,嘩仲唔掂呀!苦到咩咁,叫佢地加d奶俾我地,加左都好唔掂,因為太水,完全唔香濃,都唔知自己係度飲繄奶茶呀!我的白汁雞肉闊麵先到,唔熱,又唔好食,麵好明顯係乾那隻麵條淥的,爽身但唔好食,仲以為係意大利闊麵,俾佢誤導左!而媽子那個泰式南乳雞翼我冇試,但試左一啖飯,好硬呀!而個雞翼媽子話麻麻地喎!但見其他人多數叫餸食飯,唔通呢度抄餸水準好d?如果佢地唔改下d服務態度同埋d食物質素,尤其係d飲品,真係未飲過咁差架,我估都好難叫我再幫襯呀!