2022-10-10 27 浏览
睇到店內全部韓劇海報,太啱我呢個韓劇粉絲,一於影番夠本。今日叫左1 )韓閣歡樂盤-韓式牛肉熱盤用(火微温)保住熱力,使芝士保持軟身,紫菜味飯,係我至愛牛肉👉有(特調醬汁)加入韓國大葱同芝麻,太美味喇!韓式年糕,點可以冇牛油滑蛋👉睇住火呀!唔好熱咁耐喎⋯⋯咪蛋底部會燶咗。2)韓式清湯x2⋯⋯做湯飯一流3)水梨雞絲水冷麵,夏天必食。內有青瓜絲同半隻蛋,佢會比定👉果醋同芥末醬,你可以隨意自己口味加入冷麵食。4)暖暖3.6牛乳紫薯奶(熱)👉底部有紫薯蓉食5)藍調時光(藍海洋檸檬特飲)黃加藍變咗咩色?答案:綠大大杯又好玩又好飲,好解渴,飲落係梳打水👍
睇到店內全部韓劇海報,太啱我呢個韓劇粉絲,一於影番夠本。
今日叫左
1 )韓閣歡樂盤-韓式牛肉
熱盤用(火微温)保住熱力,使芝士保持軟身,
紫菜味飯,係我至愛
牛肉👉有(特調醬汁)加入韓國大葱同芝麻,太美味喇!
韓式年糕,點可以冇
牛油滑蛋👉睇住火呀!唔好熱咁耐喎⋯⋯咪蛋底部會燶咗。
2)韓式清湯x2⋯⋯做湯飯一流
4)暖暖3.6牛乳紫薯奶(熱)
👉底部有紫薯蓉食
5)藍調時光(藍海洋檸檬特飲)
黃加藍變咗咩色?
答案:綠
大大杯又好玩又好飲,好解渴,飲落係梳打水👍
2022-10-07 40 浏览
今日行經新開既韓閣,餐廳所佔既空間幾大,仲有零售區,有韓國凍品、零食。今日同朋友喺下午茶時段食,可以叫午市套餐、下午茶餐同正價食品,好flexible!1.真露煮雙殼(青口、蜆)好足料,又健康,海鮮新鮮!2.牛油果鮮蟹肉沙律份量不少,有牛油果醬、蟹籽、蟹肉拌沙律菜3.海鮮豆腐湯配飯蝦、蜆、青口都新鮮,配飯食幾好味!4.水梨牛展水冷麵好fresh,牛展夠冧、味道夠!跟餐加配:5.香烤雞腿肉串x2好滋味!6.紫菜風薯棒幾香脆!7.芒果焦糖脆脆布丁凍即係芒果布丁+花奶+ 焦糖脆脆,唔會太甜8.百香果桂花烏龍9.抹茶爆珠紅豆飲品味道到位,亦唔會太甜!原來而家有消費券優惠,滿HK$300 (加一前)就有全單85折優惠!

1.真露煮雙殼(青口、蜆)
好足料,又健康,海鮮新鮮!
2.牛油果鮮蟹肉沙律
份量不少,有牛油果醬、蟹籽、蟹肉拌沙律菜
3.海鮮豆腐湯配飯
蝦、蜆、青口都新鮮,配飯食幾好味!
4.水梨牛展水冷麵
好fresh,牛展夠冧、味道夠!

跟餐加配:
5.香烤雞腿肉串x2
好滋味!
6.紫菜風薯棒
幾香脆!
7.芒果焦糖脆脆布丁凍
即係芒果布丁+花奶+ 焦糖脆脆,唔會太甜
8.百香果桂花烏龍
9.抹茶爆珠紅豆
飲品味道到位,亦唔會太甜!

2022-10-07
下午茶
2022-10-07 25 浏览
韓國菜最吸引嘅除咗韓燒,就係泡菜同芝士🧀,韓閣新分店最近開幕,推出咗韓國歡樂盤🧀,一次過滿足晒鐵板、芝士、泡菜三種味道。先上Gas 爐,再上歡樂盤,盤本身已經有三重芝士鍋、味飯、牛油鍋邊蛋、前菜、年糕、同埋自選鐵板配菜,我仲加埋一個韓國泡面🍜,另外再點咗半份炸雞。三重芝士+泡面呢個組合真係無敵。之後再食牛肉+味飯。一個盤兩個人都夠晒食。口渴?可以叫呢度D飲品試吓,特飲都係超級大杯,食完炸雞最啱就係飲返啲甜嘢㗎喇,仲可以叫啤酒添。近期有消費券優惠仲有八五折好抵㗎。

• 韓閣歡樂盤
2022-10-06 25 浏览
去咗轉「韓國」……呀唔係,係「韓閣」先真😂黃大仙中心北館開咗間新食肆,所以嚟試下😊環境都幾開揚舒服,一坐低,職員就拎咗三小碟韓式前菜醒醒胃,唔錯👍睇餐牌,見到食物款式都幾多,價錢都算合理,我哋點咗以下幾款:胡麻醬雞絲冷麵份量十足,雞絲、紅蘿蔔絲、蛋絲、菠菜等等,麻醬更加係好似唔洗錢咁,比咗勁多,正呀😂芝士岩漿炒飯我哋因為有小朋友唔食到辣,所以走辣,即係無泡菜。以為無咗泡菜唔好食,你錯啦,都非常吸引,尤其係個芝士,拉絲得嚟又唔會感覺好膩。紫菜肉鬆蛋捲個蛋捲餡料唔係只係紫菜及肉鬆,仲有菜、青椒、紅蘿蔔、蟹柳等,豐富口感,大人細路仔都鍾意食香葉鹹蛋黃炸雞翼鹹蛋黃醬包住熱辣辣嘅炸雞翼,香脆可口,食完一隻一定會想食多隻😅有機會再同朋友嚟試埋啲炸雞、泡菜等等….一啲辣嘅菜式先😋
去咗轉「韓國」……呀唔係,係「韓閣」先真😂
黃大仙中心北館開咗間新食肆,所以嚟試下😊

胡麻醬雞絲冷麵

芝士岩漿炒飯

紫菜肉鬆蛋捲

香葉鹹蛋黃炸雞

有機會再同朋友嚟試埋啲炸雞、泡菜等等….一啲辣嘅菜式先😋
2022-10-05 34 浏览
曾經說過這間餐廳可一不可再,但給朋友遊說這是一間旗艦店,而且大部分選料都由韓國直送,有信心保證,於是便膽粗粗去試。亞之媽炸雞(半半雞) $228蜂蜜牛油味:牛油香味突出,蜂蜜甜而不膩!雪花三重芝士:成碟都有好重好濃的芝士香味,非常邪惡!炸粉薄身爽脆,雞肉肉嫩多汁。白汁黑松露雜菌蛋卷 $72蛋卷軟滑,黑松露及雜菌味超香超濃郁。燒蟹膏軟殼蟹飯卷 $98超大件飯卷,而且餡料十足,軟殼蟹新鮮炸,面頭勁多蟹籽及蟹膏。百香果桂花烏龍 $22淡雅桂花配上酸甜百香果,清香唇齒留香。 紫雨林(提子香橙特飲) $38酸酸甜甜十分開胃。
亞之媽炸雞(半半雞) $228
蜂蜜牛油味:牛油香味突出,蜂蜜甜而不膩!
雪花三重芝士:成碟都有好重好濃的芝士香味,非常邪惡!
炸粉薄身爽脆,雞肉肉嫩多汁。
白汁黑松露雜菌蛋卷 $72
蛋卷軟滑,黑松露及雜菌味超香超濃郁。
燒蟹膏軟殼蟹飯卷 $98
百香果桂花烏龍 $22
淡雅桂花配上酸甜百香果,清香唇齒留香。
紫雨林(提子香橙特飲) $38
酸酸甜甜十分開胃。

2022-10-05 22 浏览
好耐冇去黃大仙食嘢🤣,食前喺OpenRice 搵搵跟住就搵到呢間,上年同友人食過,幾好食,估唔到黃大仙都有開,個位真係太隱蔽🤣🤣🥲 整體份量真係幾大碟,幾抵食呀🙈~鐵版甜雞🍗 $𝟟𝟠可以免費加紫菜同肉鬆,簡直係畫龍點睛😍,啲雞甜甜地,完全唔鞋,幾好食吖,仲有好多配菜,包括木耳、椰菜等🤤~ 韓國泡麵 🍜 +$𝟙𝟚 本身以為會係辛辣麵,結果食落係炸醬麵‼️,我嘅大愛呀😛 但個人認為偏硬,撈埋啲雞食幾夾😗~亞之媽炸雞🍗—甜辣味半份 $𝟙𝟙𝟠本身以為半份會得好少,結果上到嚟有成五大件,食落夠脆,但個人覺得甜辣醬整得唔係太好食,淨係淋左喺面,食落啲雞好似同啲醬分開咁😭~炸軟殼蟹拼雜錦炒烏冬 $𝟡𝟠隻蟹放左喺面好脆呀🤤 ,個底有幾隻虎蝦🍤,好爽脆,仲有啲魷魚圈同雜菜,啲汁似港式嘅海鮮炒烏冬🤣

~鐵版甜雞🍗 $𝟟𝟠

~ 韓國泡麵 🍜 +$𝟙𝟚

~亞之媽炸雞🍗—甜辣味半份 $𝟙𝟙𝟠

~炸軟殼蟹拼雜錦炒烏冬 $𝟡𝟠

炸軟殼蟹炒烏冬
炸雞甜辣味半份
炸軟殼蟹炒烏冬
2022-10-04 43 浏览
之前食過 已經覺得好抵食今次聽到係黃大仙開咗旗艦店 又係附近行開 就入去食返個下午茶餐😋🐓 炸雞特餐(半份) $118 嗰陣下午茶時段 見到有炸雞餐就被吸引了有6件炸雞 大蝦蟹籽沙律拼香草薯條 仲送兩杯飲品以為下午茶餐應該好細份 點知我錯了‪ᯅ̈.ᐟ.ᐟ炸雞大大件 揀咗甜辣醬 醬汁比較稠身薯條份量都多 好抵食🥚 紫菜肉鬆蛋卷 $72好厚嘅蛋卷!食落甜甜地 蛋都好嫩滑~之前出去其他都係一啖一件 但呢到大件到要分開幾啖🤣🍤 海鮮煎餅 $98煎到好香脆 而且好多配料 有蝦 魷魚國韮菜~🍙 燒蟹膏軟殼蟹飯卷 $98超多配菜嘅飯卷 口感豐富又唔會太油膩一啖食曬好滿足🤰🥩 鐵板韓式牛肉 $78牛肉份量又係好多´ᯅ`仲有附送碗韓式清湯如果配飯食就絕配了!🧋抹茶爆珠紅豆&蜂蜜綠茶寒天 飲品都有好多選擇 仲有400次咖啡大杯又抵飲ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )總結!好抵食嘅韓國菜 尤其午市套餐同下午茶餐 好多選擇又唔貴 份量仲好多~環境坐得闊落舒服 而且Like 社交平台page仲有得送甜品.ᐟ.ᐟ.ᐟ題外話!食完之後 係餐廳側邊 仲有主打輕食甜品咖啡店🔸嘆嘆🔸同零售速食店 售賣韓式熟食同急凍食品🔸閣樓市場🔸食飽去行吓
之前食過 已經覺得好抵食

🐓 炸雞特餐(半份) $118
嗰陣下午茶時段 見到有炸雞餐就被吸引了
有6件炸雞 大蝦蟹籽沙律拼香草薯條 仲送兩杯飲品
以為下午茶餐應該好細份 點知我錯了‪ᯅ̈.ᐟ.ᐟ
炸雞大大件 揀咗甜辣醬 醬汁比較稠身
薯條份量都多 好抵食

🥚 紫菜肉鬆蛋卷 $72
好厚嘅蛋卷!食落甜甜地 蛋都好嫩滑~
之前出去其他都係一啖一件 但呢到大件到要分開幾啖🤣

🍤 海鮮煎餅 $98
煎到好香脆 而且好多配料 有蝦 魷魚國韮菜~

🍙 燒蟹膏軟殼蟹飯卷 $98
超多配菜嘅飯卷 口感豐富又唔會太油膩
一啖食曬好滿足🤰

🥩 鐵板韓式牛肉 $78
牛肉份量又係好多´ᯅ`
仲有附送碗韓式清湯
如果配飯食就絕配了!

🧋抹茶爆珠紅豆&蜂蜜綠茶寒天 [跟餐加$8-12]
飲品都有好多選擇 仲有400次咖啡
大杯又抵飲ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )

環境坐得闊落舒服

紫菜肉鬆蛋卷
鐵板韓式牛肉
甜辣炸雞
紫菜肉鬆蛋卷
韓閣繼荃灣同將軍澳店之後,終於係黃大仙都開店啦!新店裝修時尚得黎又帶點復古韓風feel,卡位座位坐得好舒服。佢嘅menu有各式各樣選擇,有人氣韓式料理、特色手卷、湯品類、蛋捲、鐵板、小食….真係應有盡有!今次我哋叫左5樣野食同2杯飲品,分別:◎ 韓閣歡樂盤-泡菜五花腩片$198 +泡麵(+$12)◎ 秘製大蝦水梨辣冷麵配泡菜 $72◎ 白汁黑松露雜菇蛋卷 $72◎ 燒蟹膏軟殼蟹飯卷 $98◎ 即燒原條魷魚皇🔥期間限定(小食優惠價$88,原價$128) 🍹飲品 ⇒ 清潤雪梨茶(熱)$28、百香果桂花烏龍(凍)$28 ⇒ 韓閣歡樂盤-泡菜五花腩片 +泡麵歡樂盤上面有韓式蒸蛋、韓式泡菜,仲有主角泡菜五花腩片,旁邊仲鋪滿滿滿嘅芝士🧀最正係我地加左辣泡麵,店員教我地將泡面撈入芝士食,真係超好味,所以話食韓國嘢點少得叫泡麵😋 ⇒ 秘製大蝦水梨辣冷麵配泡菜🍤睇到個名就覺得好吸引同好特別,辣味再配上清新嘅水梨,令到個湯底酸酸甜甜辣辣,好開胃。仲有個冷麵好夠凍,食落超fresh,d蝦都超彈牙爽口,而且個冷麵係選用韓國蕎麥麵,麵嘅質地好細滑👍🏼 ⇒ 白汁黑松露雜菇蛋卷 黑松露味道好濃,配上雜菇,味道好夾,

◎ 韓閣歡樂盤-泡菜五花腩片$198 +泡麵(+$12)
◎ 秘製大蝦水梨辣冷麵配泡菜 $72
◎ 白汁黑松露雜菇蛋卷 $72
◎ 燒蟹膏軟殼蟹飯卷 $98

⇒ 韓閣歡樂盤-泡菜五花腩片 +泡麵
韓閣歡樂盤-泡菜五花腩片+泡麵

⇒ 秘製大蝦水梨辣冷麵配泡菜🍤
秘製大蝦水梨辣冷麵配泡菜

⇒ 白汁黑松露雜菇蛋卷
黑松露味道好濃,配上雜菇,味道好夾,而且蛋卷厚得黎好鬆軟,正呀🤤

⇒ 燒蟹膏軟殼蟹飯卷
超足料,炸到外脆內軟嘅軟殼蟹,再配上淡淡嘅蟹膏味,再加上秘製醬汁,好好味。

⇒ 即燒原條魷魚皇
有成約15cm長嘅原條魷魚,上面有一層燒汁,魷魚燒得剛剛好,幾有咬口。
呢個燒魷魚係新店開張嘅小食優惠,再like埋佢地社交平台就即送甜品一份!我地今日送嘅甜品係泡芙😋
即燒原條魷魚皇

如果大家想以親民嘅價錢,食到高水準韓國料理,不仿黎韓閣試試😄
2022-09-27
韓閣歡樂盤-泡菜五花腩片+泡麵
秘製大蝦水梨辣冷麵配泡菜
即燒原條魷魚皇
2022-10-03 20 浏览
除咗日本 另外一個好掛住嘅地方就係韓國🍻啤酒配炸雞嘅行程幾時先再有機會🥲 好彩俾我搵到呢一間最近開咗新分店嘅韓閣頂一頂癮先😍話明旗艦店 入邊嘅裝修寬敞過荃灣嗰間好多🥹環境係以Cafe做主題🌺所以非常打卡able🌸而食物嘅選擇多到呢😲為免有眼闊肚窄嘅情況叫左幾樣嘢👀🍗炸雞蜂蜜牛油味(人気)食韓國嘢點可以唔食炸雞😋呢個口味帶牛油香🧈加上蜂蜜嘅甜味🍯perfect match👍🏻 睇得出佢係即叫即炸 外皮就算比蜂蜜蓋過都唔會變淋💯🍤真露醉蝦杯 估唔到用真露浸醉蝦又真係幾好食🍶淡淡酒香令到蟹肉更加結實 好fresh好值得encore👏🏻🥑牛油果鮮蟹肉沙律 估唔到韓國嘢都有呢款salad🥗一於試吓佢先 佢加咗牛油果醬 令到成個沙律唔會好乾👍🏻🍮芒果焦糖脆脆布甸 食完嘢梗係要留返個肚俾甜品😂 芒果同焦糖出奇地夾😍我就好喜歡呢個配搭😄呢間韓國餐廳好有誠意 一定會再嚟encore🙌🏻
呢間韓國餐廳好有誠意 一定會再嚟encore🙌🏻
▪️#鐵板甜雞 HKD$198超豐富的鐵板歡樂盤兩個人吃一盤其實就已經飽了🤣🤣內含物除了甜雞還有牛油滑蛋、味飯、泡菜、酸瓜🥒味飯超香麻油味甜雞嫩~不會乾乾的配上芝士吃也不會覺得很膩👍🏼👍🏼◾️#心多多蛋卷 HKD$88去韓國餐廳必點~~~有選擇困難症可以點這個一次可以吃到三種口味泡菜辣醬、紫菜明太子、芝士三重奏每種口味有兩件😚▪️#雜錦韓式手卷 HKD$62原本沒料到份量都那麼多所以再點了手卷🤣這真的是韓國傳統口味耶~一份都十件由於我們就只都2個人這份直接打包當明天午餐了😋😋▪️#暖暖牛乳紫薯奶 HKD$38喝熱飲的話推薦給大家😍用3.6牛乳奶味超濃沒有特別說要什麼甜度但甜度卻剛剛好底部都是紫薯泥🤩飲料漂亮又好喝😚▪️#抹茶爆珠紅豆 HKD$38抹茶味很濃紅豆也給得很大方🤣加上爆珠增加口感覺得還蠻特別的😗這間店在荃灣超多人推薦這次終於開在九龍區😭還要是旗艦店~座位超多,而且很寬躺場內怖置能看出來心機滿滿打卡超好拍的🤩我覺得很適合情侶和家庭帶小孩一起用餐旁邊還有”閣樓市場”超多韓國食品、零食、飲料等等好像真的到了韓國一樣🤣🤣(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌕服務分數:

▪️#鐵板甜雞 HKD$198
超豐富的鐵板歡樂盤
兩個人吃一盤其實就已經飽了🤣🤣
內含物除了甜雞
還有牛油滑蛋、味飯、泡菜、酸瓜🥒
味飯超香麻油味
甜雞嫩~不會乾乾的
配上芝士吃也不會覺得很膩👍🏼👍🏼

◾️#心多多蛋卷 HKD$88
去韓國餐廳必點~~~
有選擇困難症可以點這個
一次可以吃到三種口味
泡菜辣醬、紫菜明太子、芝士三重奏
每種口味有兩件😚

▪️#雜錦韓式手卷 HKD$62
原本沒料到份量都那麼多
所以再點了手卷🤣
這真的是韓國傳統口味耶~
一份都十件

覺得還蠻特別的😗

這間店在荃灣超多人推薦
這次終於開在九龍區😭
還要是旗艦店~
座位超多,而且很寬躺
場內怖置能看出來心機滿滿
打卡超好拍的🤩
我覺得很適合情侶和家庭帶小孩一起用餐
旁邊還有”閣樓市場”
超多韓國食品、零食、飲料等等
好像真的到了韓國一樣🤣🤣

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌕
服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
價錢分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌘
踏入了黃大仙中心商場,叫朋友揀一間餐廳,見到在角落裏有一間佈置相當韓系文青場景風的餐廳,菜式是韓風加洋風,地方大,枱與枱有距離,最啱兩個女人談天說地, Gossip一番~先來兩個前菜,芽菜夠爽口、蓮藕鮮甜、蟹仔醬汁夠晒惹味,蟹仔殻脆口~★彡 紫菜肉鬆蛋卷 $72作為蛋卷愛好者,一定要叫的菜色,呢一款完全在Menu吸引了我的注意力,除了在外觀上吸引外,味道都相當有驚喜,表面肉鬆的鹹鹹甜甜,配上紫菜的香脆,厚厚日本蛋卷住蟹柳和蔬菜,加上沙律醬和甜醬,真的多種口感大爆發。★彡 韓閣歡樂盆:鐵板原條香辣魷魚筒唔想食咁多肉,所以揀咗個相對特別嘅原條魷魚筒,魷魚筒惹味Baby辣,厚身啖啖肉,肉質爽口彈牙,份量夠,配上側邊嘅滑滑蒸蛋、紫菜味飯、同埋估唔到咁爽甜嘅菠蘿,明火熱著嚟食,正~★彡韓國魚膏片炒雜菜食咁多油膩嘢,一定要嗌返個雜菜,蔬菜嘅款式份量都多,味道較清淡,但食到蔬菜嘅鮮味,造就我少食飯多食菜嘅宗旨。

★彡 紫菜肉鬆蛋卷 $72

★彡 韓閣歡樂盆:鐵板原條香辣魷魚筒

★彡韓國魚膏片炒雜菜
  • 紫菜肉鬆蛋捲
  • 韓閣歡樂盤
2022-10-01 46 浏览
呢到既歡樂鍋食完真係覺得好歡樂🥳大推🙌想讚讚呢間餐廳環境乾淨企理、空間寬敞,貼上唔同韓文posters,幻想自己係韓國咁。店員服務周到,又有禮貌👍🏼👍🏼韓閣歡樂鍋 ($198)▫️鐵板泡菜五花腩片▫️三重芝士鍋、味飯、牛油滑蛋、韓式泡菜中間係芝士同泡菜五花腩片,側面有滑蛋、泡菜、紫菜飯、酸瓜,好好好豐富呀!五花腩片撈上三重芝士十分惹味,辣得黎帶點芝士香,入面仲有啲年糕片添,擺少少紫菜飯一齊食就可以中和返辣味。我最鍾意食鐵板滑蛋,有少少蛋汁既狀態,好滑好juicy🫶🏼呢個鍋滿足到多個願望,真係歡樂鍋!心多多蛋卷 ($88)▫️泡菜辣醬▫️紫菜明太子▫️芝士三重奏 一次過試哂三種口味,我最愛紫菜明太子,料足帶點咸味刺激味蕾。蛋卷煎得剛好,多層厚身又夠滑。甜辣芝士年糕配大魚膏串 ($88)份量好多呀,有好多我愛食既年糕🥳煙煙韌韌,味道甜多於辣,仲有滿滿既芝士🤤大魚膏串係中間,痴住啲芝士一齊夾上黎,好誘惑呀!暖暖3.6牛乳紫薯奶 ($38)大推🙌好香牛乳同紫薯味,牛奶好滑,紫薯蓉係底,甜甜地,攪拌均勻飲仲好飲,仲可以解辣!榛子(精品)咖啡 ($38)👨🏻:「好飲過一般cafe沖既,呢杯好香榛子味,咖啡濃
呢到既歡樂鍋食完真係覺得好歡樂🥳大推🙌

韓閣歡樂鍋 ($198)
▫️鐵板泡菜五花腩片
▫️三重芝士鍋、味飯、牛油滑蛋、韓式泡菜
韓閣歡樂鍋-鐵板泡菜五花腩片

心多多蛋卷 ($88)
▫️泡菜辣醬
▫️紫菜明太子
▫️芝士三重奏
心多多蛋卷

甜辣芝士年糕配大魚膏串 ($88)
甜辣芝士年糕配大魚膏串

暖暖3.6牛乳紫薯奶 ($38)
暖暖3.6牛乳紫薯奶

榛子(精品)咖啡 ($38)
👨🏻:「好飲過一般cafe沖既,呢杯好香榛子味,咖啡濃郁,拉花有誠意,真係有驚喜。」
有段插曲話說經理突然走過黎話「杯咖啡沖得太滿倒瀉左,依家重新沖返杯比你地,唔好意思!」我地冇見到冇為意😅,但我地好appreciate佢地對食物、飲品質素既管理,唔會求其將食物上枱,得過且過👍🏼👍🏼👍🏼
榛子(精品)咖啡

呢間值得再次回頭呀!佢有炸雞、韓式飯團、卷物選擇,款式多,真心大推!
食完飯仲可以去隔籬韓國超市添🛒
2022-09-30
韓閣歡樂鍋-鐵板泡菜五花腩片
心多多蛋卷
暖暖3.6牛乳紫薯奶
榛子(精品)咖啡
  • 韓閣歡樂鍋
2022-10-01 15 浏览
亞之媽炸雞 半半雞 $228一共有五隻味揀~ 蜂蜜牛油味每一舊都好大,大約有五件~雞肉炸得都算嫩滑配上蜂蜜牛油味醬汁,醬汁唔算太甜,而且加咗蒜蓉粒,食落蒜味好濃郁,鹹鹹甜甜咁樣,識落唔會膩😋秘製甜酸醬油味醬汁主調味道係甜嘅,帶點微微酸同醬油味,味道好特別,勁多醬汁淋咗喺面頭,炸雞表皮仲係好脆👍🏻牛肉雜菜手卷 $62手卷好足料,包咗滿滿嘅牛肉同埋雜菜,味道好適中,外面紫菜好香~好快就比我食晒成碟😂小食優惠即燒原條魷魚皇 $88有15cm長‼️原隻咁上菜,跟埋把鉸剪自己剪,有得食有得玩好過好過😂魷魚外面掛滿燒汁,好香口😋肉質爽口彈牙😍Like 社交平台page 仲會送甜品一件✨係迷你泡芙,大家記得like 社交平台la🤣餐廳裝修好精緻,好有韓國feel💕隨處都有打卡位~場地幾大,座位闊落坐得舒服👍🏻韓閣 (黃大仙)黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號鋪
亞之媽炸雞 半半雞 $228
一共有五隻味揀~

蜂蜜牛油味
每一舊都好大,大約有五件~雞肉炸得都算嫩滑

秘製甜酸醬油味

牛肉雜菜手卷 $62

小食優惠
即燒原條魷魚皇 $88
魷魚外面掛滿燒汁,好香口😋肉質爽口彈牙😍

Like 社交平台page 仲會送甜品一件✨
係迷你泡芙,大家記得like 社交平台la🤣

韓閣 (黃大仙)

2022-09-30 26 浏览
新開的黃大仙店,除了有韓國餐廳外,同店內還有輕食甜品咖啡店及售賣零售的。韓國食物是靠牆的卡位,每個卡位牆上都貼有不同的裝飾。半半雞 | $228可以任選兩款口味,選了蜂蜜牛油味及三重芝士,每款各有五件,份量都幾多,5⃣️件已經是一整盆配置的小垃圾桶內放了手套,方便用手食。三重芝士有半溶芝士醬,蜂蜜牛油味比較甜,炸雞香脆,雞胸位置好大件。泡菜大蝦海鮮薄脆批 | $98薄批底脆口,舖滿了芝士,有泡菜、蝦、蜆等材料。味道帶有泡菜的酸辣味,一開八件。白汁黑松露雜菌蛋卷 | $72見有不同款式的蛋卷,選了黑松露口味。蛋卷厚厚的,白汁黑松露味道濃郁,配合蛋卷味道幾夾。

半半雞 | $228

泡菜大蝦海鮮薄脆批 | $98

白汁黑松露雜菌蛋卷 | $72
2022-09-30 41 浏览
近排聽朋友介紹北館新開韓式餐廳仲係一站式旗艦店🙂餐廳之外仲有台式飲品同埋韓式超市,內外裝修全部都用韓式木造設計,好有韓風格調🫶🏻✨牛骨湯拉麵 $88用咗牛骨牛熬製,望落去湯底好似清湯,但飲一淡湯好濃嘅牛肉湯,牛肉肉質非常腍好香牛肉嘅羶味,拉麵比起平時食日式較為幼身,爽口又彈牙😋✨韓閣歡樂盤 辣醬雞 $198韓式餐廳必定要order辣醬雞鍋🥘側邊有煎蛋同埋泡菜仲有配搭紫菜飯,鍋中間係辣雞再配上濃厚芝士,沾滿晒雞肉味道更加突出,而辣度唔會過辣,兩個人食份量啱啱好👍🏻抹茶爆珠紅豆 $28抹茶香濃得來夠甘香,好香嘅紅豆味道,爆珠夠晒爽口味道而唔會太甜,啱晒我口味😊 青檸柚子蜜 +$12清新嘅青檸配咗柚子蜜用口得來帶少少酸甜,好開胃😌

牛骨湯拉麵 $88

韓閣歡樂盤 辣醬雞 $198

抹茶爆珠紅豆 $28

青檸柚子蜜 +$12
清新嘅青檸配咗柚子蜜用口得來帶少少酸甜,好開胃😌
2022-09-24
午餐