$199嘆hightea地點都幾方便 喺黃大仙地鐵站一出黃大仙商場呢度環境好大 走韓國懷舊復古風都有好多唔同嘅打卡位置最靚喺正中間嘅『神之樹』「夏之戀」下午茶🫖 $258(限時優惠七七折$199)包兩杯飲品都有4款鹹點😋💥三文魚酥盒👉🏻酥皮軟熟 餡料味道適中♥️💥白汁雞酥👉🏻酥脆嘅外層 包住黑椒雞肉💥迷你手打牛肉漢堡👉🏻漢堡包有烘過 牛油香氣加手打牛肉正💪🏻💥雜菜沙律👉🏻加咗酸酸甜甜嘅醬料 可以中和甜點嘅口感甜點都好鬼好食💥焦糖燉蛋👉🏻燉蛋嘅質感好厚實 好有芝士嘅口感好好食😋💥藍莓奶凍👉🏻口感幼滑 奶香味濃💥焦糖牛角酥格仔餅👉🏻脆卜卜都幾好食✨💥忌廉泡芙👉🏻勁鍾意食呢個 軟綿綿🤩💥提子牛油蛋糕👉🏻香濃嘅牛油味💥芝士撻👉🏻呢款唔可以錯過 勁濃郁嘅芝士口味🧀✨韓閣炸雞特餐 $118✨今次叫咗甜酸口味 炸雞外皮酥脆 咬落多汁 肉質嫩滑 好嘢味個餐包大蝦蟹子沙律、香草薯條同兩杯飲品同埋單$318❤️❤️- 堂食優惠:17:30入座至19:00前結賬即享85折- 外賣優惠:17:30至19:00/20:00至20:45 購買外賣即享85折- 學生、長者優惠:惠顧午餐或下午茶餐即減$10,免費轉凍飲(須
$199嘆hightea
地點都幾方便 喺黃大仙地鐵站一出
黃大仙商場
呢度環境好大 走韓國懷舊復古風
都有好多唔同嘅打卡位置
最靚喺正中間嘅『神之樹』

「夏之戀」下午茶🫖 $258

💥芝士撻👉🏻呢款唔可以錯過 勁濃郁嘅芝士口味🧀

✨韓閣炸雞特餐 $118✨
今次叫咗甜酸口味 炸雞外皮酥脆
咬落多汁 肉質嫩滑 好嘢味
個餐包大蝦蟹子沙律、香草薯條同兩杯飲品同

埋單$318❤️❤️

- 堂食優惠:17:30入座至19:00前結賬即享85折

2023-02-20 40 浏览
黃大仙👣-韓閣🇰🇷假日出到嚟行街,喺商場見到我最愛嘅韓國嘢,咁啱黃大仙分店做緊堂食優惠,17:30-19:00前結帳即享85折優惠!當然要坐底食啦!店舖中間放置左一棵好靚嘅仿樹,令整個環境好有浪漫氣氛🎑🧀芝士岩漿炒飯爆多嘅芝士包圍着炒飯!芝士味道唔會偏鹹,而且放耐小小都可以輕鬆拉絲☺️建議先不一啖飯再額外拎芝士包圍炒飯,咁樣就可以更加清晰食到個層次👍🏼🐖鐵板炒泡菜五花腩片呢款仲會跟送一個韓式清湯,味道算係食過咁多間韓國嘢嚟講最好味嘅湯🤩五花腩片都幾多,肉質唔韌又唔會好膩,醬汁嘅味道一調配剛好,就算唔食得辣都可以食呀👍🏼🍐水梨雞絲水冷麵原配係水梨牛展水冷麵,但店舖有提供雞絲選擇,所以就揀咗雞絲😋食水冷麵必須要加醋!呢度嘅水冷麵亦相當有驚喜!酸酸甜甜,冷麵有咬勁,另外仲可以加配類似芥末沙律醬一同食用,味道會更豐富!🧀甜辣芝士年糕配大魚膏串醬汁好濃郁,但唔會好辣,就算唔係太食得辣嘅我都完全接受到👍🏼份量亦比想像中多!一大串嘅魚膏串,食得好滿足☺️🍹紅丹心(草莓番石榴特飲)梳打水好夠氣,果汁嘅味道唔會假,亦唔會太甜。📌如果住得近可以選擇外賣自取,17:30-19:00或者20:00-20:45落單
黃大仙👣-韓閣🇰🇷

🧀芝士岩漿炒飯

🐖鐵板炒泡菜五花腩片

🍐水梨雞絲水冷麵

🧀甜辣芝士年糕配大魚膏串

🍹紅丹心(草莓番石榴特飲)
梳打水好夠氣,果汁嘅味道唔會假,亦唔會太甜。

📌如果住得近可以選擇外賣自取,17:30-19:00或者20:00-20:45落單,同樣都可以享受八五折優惠!

📍 黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號鋪
2023-02-12
今日去咗呢間喺黃大仙嘅韓國餐廳 韓閣….餐廳環境好似去咗轉韓國咁☺️正。餐廳座位好多都幾闊落,以卡位為主。兩個人我哋叫咗三個食物,份量好多,差啲食唔晒。 三兄弟無骨雞球芝士鍋 $238 👉🏻 連埋3款醬料,有咖喱原味同埋蜜糖芥末。呢個鍋有六隻雞翼 同六件超級大嘅雞球.. 中間仲有一鍋🧀🧀🧀🧀🧀 份量真係十足 芝士咸香拉絲 好惹味。🥚紫菜肉鬆蛋卷 $72 👉🏻 雞蛋卷中間夾住一啲蔬菜,面頭有紫菜同埋肉鬆 味道好夾。🧀 芝士泡菜煎餅 $88 👉🏻 好純粹嘅泡菜煎餅 中間有啲芝士,味道正宗,個邊邊少少脆,好正👍🏻餐廳門口仲有個位置啲賣韓國同埋日本食物零食既零售,食飽重可以順便行下👍🏻☺️

2023-02-15
本來想食台灣菜,但等左30分鐘到無位🥲只好入隔離餐廳食韓國菜啦(就係禁隨性🤣)。餐廳環境不錯,座位坐得舒服,但服務麻麻地啦。坐低後淨係放低QR code,餐具同小菜(4個人小菜份量少左啲囉😌),如果可以的話斟埋杯水就更好啦。食客多侍應少,佢地好難照顧客人需要,聽得最多係「等一陣」,有時之後就已經忘記左我地啦。同埋上菜有啲慢,上完一道就要催下一道🙈我地大概都催左4次啊。 我地叫左一份2人餐,包括:▫️蔥爆牛油焗青口 味道正常啊😆有蔥同牛油焗幾香口,係味道既來源。雖然青口應該係雪藏,不過都無怪味既。▫️紫菜肉鬆蛋卷 顏色禁深已經覺得個蛋好老😆得中間係比較嫩嫁咋。▫️炸韓國鯷魚凍豆腐睇個樣都知咩味同無乜技巧啦😂▫️炸雞翼揀左甜酸味。幾juice波同炸粉唔厚。▫️煙三文魚松露忌廉野菌扁意粉成個意粉味道好淡。忌廉好稀,松露味唔重,意粉偏冧。 另外,我地再叫左2道菜。▫️甜辣芝士年糕配大魚膏寸辣既程度係容易接受既,味道啱啱好。不過芝士味唔香濃,而年糕煮得偏硬。▫️特盛海鮮一人火鍋有菜有海鮮有麵,好豐富啊😆海鮮冇腥味,份量算多,都唔細隻嫁。一人份嚟講算有誠意啦。 👐🏻整體而言,不過不失啦。尼間餐廳韓國料
我地叫左一份2人餐,包括:
▫️蔥爆牛油焗青口
▫️紫菜肉鬆蛋卷
顏色禁深已經覺得個蛋好老😆得中間係比較嫩嫁咋。
▫️炸韓國鯷魚凍豆腐
睇個樣都知咩味同無乜技巧啦😂
▫️炸雞
揀左甜酸味。幾juice波同炸粉唔厚。
▫️煙三文魚松露忌廉野菌扁意粉
成個意粉味道好淡。忌廉好稀,松露味唔重,意粉偏冧。
另外,我地再叫左2道菜。
▫️甜辣芝士年糕配大魚膏寸
▫️特盛海鮮一人火鍋
👐🏻整體而言,不過不失啦。尼間餐廳韓國料理同西餐都有,選擇多。相比之下,小編覺得韓國料理比較出色。
2023-01-29
2023-02-19 23 浏览
黃大仙地鐵站超方便,地方大夠乾淨👍🏻脆脆瘋薯條-18蚊抵食小食,表皮香脆,整個薯仔🥔變成螺旋型薯棒,口感特別👍🏻傳統豬肉泡菜年糕湯小辣-個湯好好味,年糕好煙韌,小辣有水準,有泡菜,有豆腐,份量多,真心必叫🤌🏻蜂蜜牛油味炸雞半份-半份份量都多👏🏻帶有蜂蜜有牛油,炸雞厚身,外脆內滑,雞肉嫩口,正😄米酒-甜米酒,味道淡淡地同清甜,可解油膩感,送炸雞一流真露煮雙殼-(青口加蜆)有真露所以帶點酒香,青口大隻,蜆夠多,仲有旺菜豆腐,配料豐富👍🏻👍🏻整體不錯,有服務但原來不收加一🫶🏻超正👏🏻
黃大仙地鐵站超方便,地方大夠乾淨👍🏻
米酒-甜米酒,味道淡淡地同清甜,可解油膩感,送炸雞一流
整體不錯,有服務但原來不收加一🫶🏻超正👏🏻
2023-02-19 60 浏览
本身8:00入座叫嘢食啲嘢食8:30先開始送來嘢食好似唧牙膏咁慢慢上之後叫咗個二人套餐佢話冇海鮮龍蝦湯,要轉牛骨湯但原來係昆布味精湯嚟之後啲嘢食都係上得勁慢,超級肚餓都未有嘢食。仲要啲杯杯碗碗已經好油好污糟。叫左個牛乳紫薯奶,勁普通,完全冇紫薯味,奶味又唔重。青檸柚子蜜只係柚子蜜溝水。仲有個沙律係完全冇醬,好似牛食草咁。食到最後嚟咗個甜品我以為係一人份點知原來係兩人份,細到乜咁,又唔好味,以後唔會再嚟。
本身8:00入座叫嘢食
啲嘢食8:30先開始送來
嘢食好似唧牙膏咁慢慢上

之後叫咗個二人套餐
佢話冇海鮮龍蝦湯,要轉牛骨湯
但原來係昆布味精湯嚟

仲有個沙律係完全冇醬,好似牛食草咁。

2023-02-16 34 浏览
之前聽朋友講,黃大仙有間韓國餐廳裝修好靚,於是今日放工約埋一齊去啦~餐廳貼滿咗唔同韓劇嘅海報,仲設有卡位,開心傾計之餘仲有一定私隱度!雖然餐廳有韓國小菜同埋韓燒,但係完全冇聞唔到油煙味,呢樣真係抵讚呀~今晚我哋兩個叫咗happy plat 鐵板泡菜五花腩片,店員都好貼心咁提我哋要小心啲爐邊,同埋雞蛋要等到煮熟啊, 歡樂盤除咗有五花腩片,仲有芝士、韓式前菜同埋年糕,少少辣得嚟又惹味,我哋又想好似韓劇咁食拉麵,於是加多$12 就加配韓國泡麵,將啲芝士五花腩片撈埋一齊好好味呀~我哋仲叫咗半份蜂蜜牛油味嘅亞之媽炸雞 ,入口甜甜地仲有淡淡嘅牛油香味,真係會一件接住一件咁食。其實我哋本身想試兩隻味,不過見到份量都好多,所以都係等下次約多幾個朋友過嚟先食埋其他口味啦。

亞之媽炸雞(半份)蜂蜜牛油味

亞之媽炸雞(半份)蜂蜜牛油味
黃大仙好少韓國餐廳🫣見到呢間評價唔錯就黎試下😛餐廳空間幾大幾闊落 裝修滿滿既韓風🇰🇷同朋友一共叫左兩個主菜同小食😆.牛骨蘿蔔湯飯 $138主菜分別有麵同飯揀麵係推介 想食飯所以揀咗飯😝將啲飯沉係湯到食真係好暖胃湯唔會好咸 有啖啖既牛骨味~牛骨份量好多🥳肉唔會好鞋🫶🏻年糕卡邦尼拼大魚膏串 $88去完韓國返黎就好掛住當地既魚膏串魚膏非常厚身多肉 啲感覺返哂黎🥹年糕好滑好煙銀~卡邦尼汁夠結夠濃味!亞之媽炸雞 - 烤芝士甜辣(半份)$128炸雞好大件🤣醬汁都好多~真係啖啖都咬到甜辣醬 唔夠仲可以惹埋流落盆到個啲 岩哂我🤤雞都炸得好脆身 唔錯!香烤雞泡魚乾(2件)$42見到有個Menu有特價小食就叫咗我最鍾意食嘅雞泡魚乾😆雞泡魚烤出黎既顏色比較深但非常濃味可口 亦好脆口!
黃大仙好少韓國餐廳🫣
見到呢間評價唔錯就黎試下😛
餐廳空間幾大幾闊落 裝修滿滿既韓風🇰🇷
同朋友一共叫左兩個主菜同小食😆
牛骨蘿蔔湯飯 $138
主菜分別有麵同飯揀
麵係推介 想食飯所以揀咗飯😝
將啲飯沉係湯到食真係好暖胃
湯唔會好咸 有啖啖既牛骨味~
牛骨份量好多🥳肉唔會好鞋🫶🏻

年糕卡邦尼拼大魚膏串 $88
去完韓國返黎就好掛住當地既魚膏串
魚膏非常厚身多肉 啲感覺返哂黎🥹
年糕好滑好煙銀~卡邦尼汁夠結夠濃味!

亞之媽炸雞 - 烤芝士甜辣(半份)$128
炸雞好大件🤣醬汁都好多~
真係啖啖都咬到甜辣醬
唔夠仲可以惹埋流落盆到個啲 岩哂我🤤
雞都炸得好脆身 唔錯!

香烤雞泡魚乾(2件)$42
見到有個Menu有特價小食
就叫咗我最鍾意食嘅雞泡魚乾😆
雞泡魚烤出黎既顏色比較深
但非常濃味可口 亦好脆口!

2023-02-15 108 浏览
二人夏之戀下午茶 $258(特定時段有折)******************************店員又nice又有笑容加左分服務好真係用餐心情都愉快啲🥰嘢食味道唔係特別驚艷但係擺盤幾精緻又加左啲分🤭餐廳環境佈置睇得出下了一番心思👍🏻***鹹點:🥢迷你手打牛肉漢堡🥢白汁雞酥🥢蟹子海鮮撻🥢雜菜沙律🥢芝士撻最驚喜係迷你漢堡麵包皮有搽少少蒜蓉醬好香口👍🏻***甜點:🥢鮮果牛角酥格仔餅🥢芒果醬奶油泡芙🥢焦糖燉蛋🥢水果撻牛角酥格仔餅其實係窩夫黎😗淋上草莓醬&乳酪 好好食😋奶油泡芙入面嘅cream好飽滿一口一個好方便🤤***飲品(自選2杯):🥢紅豆奶茶🥢桂花白桃冰茶QR code下單冇得自選甜度同冰度呢點可以改善下💪🏻
二人夏之戀下午茶 $258
(特定時段有折)
店員又nice又有笑容加左分
2023-02-15
下午茶
二人夏之戀下午茶
2023-02-15 41 浏览
情人節去食飯 都預咗會等得耐 但冇諗過等咁咁咁耐。。。間餐廳環境都ok叫左個午餐肉拌飯 等左半個鐘 個飯又吾係暖 味道就ok la食完個飯 男朋友叫嘅炒烏冬同魷魚都仲未到 吹左單幾次 終於一個鐘後佢有得食 然後再等第三味 啲嘢都落哂格 食吾落見到隔離幾枱打邊爐 都係得個gas爐系枱等半個鐘 等到鍋湯 然後再等無限耐先有野食 見到佢哋等到呆哂😂個湯都煲乾埋😅好慘 最好笑系全世界都等左成粒鐘之際 仲話要cut單有冇野加 心諗仲加單應該等到聽朝😂最後埋單當然都系繼續排隊繼續等。。。。另外口渴想飲杯水 但啲杯有積 好污糟😵‍💫可一不可再的餐廳!
情人節去食飯 都預咗會等得耐 但冇諗過等咁咁咁耐。。。
間餐廳環境都ok
最後埋單當然都系繼續排隊繼續等。。。。
另外口渴想飲杯水 但啲杯有積 好污糟😵‍💫
可一不可再的餐廳!
2023-02-14
今次又係黃大仙,真係唔知點解唔係住嗰度都成日去嗰度食嘢,跟住呢我哋就去咗呢間叫韓閣嘅食晚餐!我哋叫咗個牛肉炒粉絲啦佢個特式炸雞同埋韓式手捲炒粉絲都幾好味好有韓國嘅風味!炸雞就新鮮炸起!食嘅話就唔錯嘅
2023-01-29
今日放假約左好耐無見的朋友聚下朋友說黃大仙中心有間韓國餐廳竟然有西式tea set於是就決定去試下。 門外餐廳寫著不少優惠,包括堂食優惠:17:30入座至19:00前結賬即享85折,而 外賣優惠:17:30至19:00/20:00至20:45 購買外賣即享85折。另外仲有學生、長者優惠:惠顧午餐或下午茶餐即減$10,免費轉凍飲(須出示學生證、身穿校服或長者咭,星期一至日適用,可外賣自取及堂食,以每人每餐計),難怪咁多街坊都排隊去食,人氣之選!餐廳以韓式設計,牆壁貼滿韓星海報,望到的都是韓文,聽著的都是韓國K-pop 音樂,整個感覺讓人置身韓國的世界般,坐著坐著就一個下午。 二人夏之戀下午茶set :鹹點6款+ 甜點3款包括迷你手打牛肉漢堡,三文魚酥盒、白汁雞酥、雜菜沙律、果醬牛角酥格仔餅、焦糖燉蛋、藍莓奶凍等等 個人比較喜歡手打牛肉漢堡,漢堡扒入口牛肉味濃,芝士切成四方剛好覆蓋整塊漢堡扒,連埋新鮮蕃茄及生菜一起吃,口感一流,一口漢堡不會食得較膩,下午茶剛剛好 另外一款我比較喜歡是三文魚酥,蛋撻皮牛油味香而且夠厚,盛載着煙三文魚粒,口感新鮮 白汁雞酥又是另一款令人驚喜的,口感好似以前舊式
今日放假約左好耐無見的朋友聚下

二人夏之戀下午茶set :
鹹點6款+ 甜點3款

白汁雞酥又是另一款令人驚喜的,口感好似以前舊式酒樓的點心叉燒酥,只是包裹着的是白汁雞肉。

另外3款甜點都各有特色,我比較喜歡牛角酥格仔餅,格仔餅的外表,咬落是牛角包的口感,配以士多啤梨果醬一起吃。

除咗下午茶tea set,我哋仲叫左兩個小食:
//芝士磨菇烤雞翼(3件) $28//
烤雞翼入面釀了芝士磨菇,口感好香而且雞肉同芝士磨菇味道好夾,是一個有驚喜的小食

//流心芝士麻薯波 (4粒) $24//
芝士控必點!啖啖流心芝士,口感一流!

飲品點了:
//精品榛子即磨咖啡  跟下午茶+$15//
咖啡不錯,就算放涼了奶泡仍未散退
啡同奶比例合適,奶滑拉花也不錯

//金湯匙(白桃蜜香紅茶)    跟下午茶送//
白桃紅茶大杯得很誇張,以大啤酒杯盛載,白桃味夠出剛好中和了濃濃的紅茶味,雖然大杯,但好快就飲光了。

• 二人夏之戀下午茶
平時都好少去開黃大仙食嘢,✨今日咁啱等朋友收工就一齊去咗附近嘅黃大仙廣場搵嘢食,🐡見到呢間韓國餐廳都幾多人食,😂就入咗去試吓。🤡味道唔錯之餘份量都幾多。.🐷 三兄弟無骨雞球芝士鍋 👅8/10 $238🐣一共有12舊雞,🍗全部雞都新鮮熱辣,外皮勁脆。🧀加埋芝士超級邪惡,🫕另外醬料有三款,🧀有咖喱、蜜糖芥末同埋原味,🍯我哋自己最鍾意就係加蜜糖芥末同埋芝士一齊食,✨酸酸甜甜就覺得冇咁漏。.🐷 心多多蛋卷 👅7/10 $88😛見到蛋卷有好多隻味,🤡心思思唔知食邊隻好,就叫咗呢個有三隻口味嘅蛋卷。✨上面有明太子泡菜同埋芝士,🤣其實分量都幾大份,蛋捲入邊仲會有蔬菜絲,🐽調味就相對比較偏鹹少少。.🐷 檸檬茶(凍) (700cc) $28🤣一杯可以夠晒兩個人飲,$28喺餐廳嚟講咁大杯其實都幾抵飲。.

🐷 三兄弟無骨雞球芝士鍋 👅8/10 $238

🐷 心多多蛋卷 👅7/10 $88

🐷 檸檬茶(凍) (700cc) $28

2023-02-12 25 浏览
經過黃大仙廟,行入黎黃大仙中心就發現到呢間好有韓國特色嘅餐廳,一邊貼滿不同韓劇嘅海報,令一邊就有大量嘅乾花🌾做裝飾既店舖。好岩文青黎打卡🤓🥘部隊鍋$108配菜都幾多,有長年糕,腸仔,午餐肉,豬肉同牛肉。另外都有娃娃菜同公仔麵。呢個鍋比想像中清淡,冇咩辣味,但係公仔麵就唔會話好林有趙口。不過就覺得湯同配菜係各自有佢哋嘅味道,配菜並無吸收到湯既味。🥘傳統豬肉泡菜年糕湯$78入面有豆腐,豬肉,翠玉瓜,娃娃菜同扁年糕。呢個湯相對就重味好多,豆腐同豬肉都完全吸收到湯嘅味道,扁年糕亦都好煙韌,不過就嫌年糕略少。湯係會令到你飲完一啖又一啖😋整體來講味道都算OK,環境都好舒適而且有種懷舊嘅感覺🌇但係上菜就略嫌慢,我哋落完order 之後大約15分鐘就上咗泡菜年糕湯,但係個部隊鍋,足足係40分鐘之後先至上菜🫥

🥘部隊鍋$108

🥘傳統豬肉泡菜年糕湯$78

2023-02-12
午餐
2023-02-11 59 浏览
今日去左黃大仙個頭,行左入北館兜左個圈,好似呢間韓閣最岩心水餐牌除左韓國食,仲有pizza, all day breakfast 西式食品,算fusion 餐廳心多多蛋捲$88韓式蛋捲不嬲出名邪惡,滑溜溜又拉絲隻隻味都想試可以叫心多多有齊三隻味,明太子最正入口爆爆地軟殼蟹牛油果蛋沙律三文治$56韓式三文治爆曬餡超邪惡,軟殼蟹成隻夾系兩塊脆口多士中間加埋蛋沙律同牛油果,健康同邪惡集於一身雞絲冷面$72朋友唔食牛,所以轉左雞絲冷面酸酸地好開胃,雞絲好大舊唔會鞋口紅豆鯛魚燒$12迷你版鯛魚燒,淋左少少黑糖,好得意抹茶紅豆爆珠$28有少少過甜粉紅海鹽特飲$42咸咸地幾好飲
心多多蛋捲$88
韓式蛋捲不嬲出名邪惡,滑溜溜又拉絲
隻隻味都想試可以叫心多多有齊三隻味,明太子最正入口爆爆地

軟殼蟹牛油果蛋沙律三文治$56
韓式三文治爆曬餡超邪惡,軟殼蟹成隻夾系兩塊脆口多士中間
加埋蛋沙律同牛油果,健康同邪惡集於一身

雞絲冷面$72
朋友唔食牛,所以轉左雞絲
冷面酸酸地好開胃,雞絲好大舊唔會鞋口

紅豆鯛魚燒$12
迷你版鯛魚燒,淋左少少黑糖,好得意

抹茶紅豆爆珠$28
有少少過甜