2020-07-09
我朋友成日都話呢一間餐廳好好食,所以我就去咗同男朋友一齊去試吓!好彩琴日我大概七點去到都唔使點排隊,但過咗一陣就開始好多人入嚟!呢間餐廳主要係食燒肉,而且佢肉類嘅種類選擇都好多,餐廳嘅員工都識講韓文,所以覺得自己去咗韓國咁🤣不得不提呢度啲員工嘅態度非常之好,好有禮貌!真係有禮貌都覺得唔好意思!嗌左嘢食之後,啲員工就即刻俾咗唔同嘅小菜我哋!個人覺得佢嘅泡菜同我平時喺韓國食開嘅味道可以話一模一樣,好新鮮,亦都唔會好酸或者過甜!而且仲可以無限咁樣refill!!然後我哋嗌左呢一個烤牛肉hotpot!佢最有特色嘅就係佢個煲係拱起嘅,所以上面啲牛肉嘅汁會流晒落去下面啲蔬菜度,所以下面啲蔬菜包埋粉絲勁好食,好有牛肉味!而且我喺香港或者韓國,都從來未食過呢一道菜!之後我哋都嗌左個韓國餃子,佢食落口唔會好油膩,而且中間嗰醬我以為係辣嘅,但點知食落去係酸酸甜甜嘅味道,同個餃子都幾夾!而我都嗌左一個人蔘雞煲,佢入邊啲雞勁足料全部都好厚肉,而且啲雞肉都好嫩滑!而佢個湯都好清甜,亦都有啲蔘嘅味道。