2018-07-24
好想一飽口腹之慾,但又唔想去食貴價酒店buffet,我選擇左平平地既任食韓燒 好耐冇食喇,新鮮感返晒黎揀左呢間地點就腳係旺角既韓燒,Mon-Thur 9點前$198,9點後$178, 另加一。餐廳環境闊落,張檯夠曬大,就算拎好多嘢食都夠位擺食物種類好豐富呀!燒肉都好多款揀,豬牛羊樣樣有,蔬菜類都有唔少,例如菇類,瓜類等等.... 熟食都有唔少選擇呀,淨係菜都有幾種。而且仲有我好鍾意嘅中華沙律丫 呢度真係夠地道,有韓式泡菜煎餅呀,唔洗去韓國食喇 其他炸物有炸雞翼,炸餃子等等...海鮮冷盤仲會不斷refill添,有大家都好鍾意嘅三文魚啦,大蝦,青口,蜆同埋有沙律食添...另外壽司種類超多款,起碼有十幾種呀! 咁多壽司食,唔使去壽司lu我哋都拎咗唔少食物入去燒呀,第一輪就已經係咁食肉喇。最鍾意食佢嘅牛仔骨,燒一陣好快就食得。啲肉質唔會那到好淋,都幾有質素! 另外牛肉呀豬扒嗰啲都唔錯,食肉獸岩晒! 最值得一讚嘅就係畀我見到有超大隻嘅瀨尿蝦!!!呢隻瀨尿蝦成隻碟咁長,唔單止咁,啲肉質仲非常結實,彈牙!!完全係喜出望外!!冇諗過食韓燒可以食到咁有質素嘅海鮮嘢飲都係好多選擇,有三個大汽水櫃。有啤酒啦
餐廳環境闊落,張檯夠曬大,就算拎好多嘢食都夠位擺
嘢飲都係好多選擇,有三個大汽水櫃。有啤酒啦汽水啦,清熱飲品。非常之多,總有一款啱你!
甜品方便好驚喜有軟雪糕,仲有大人細路都啱玩嘅自製棉花糖
甜品同生果都有好多選擇,啲水果全部切晒蜜瓜非常之甜,火龍果同橙都好新鮮
個人對甜品杯就一般喇,如果啲甜品傑d會好d
冰櫃裝滿曬雪糕雪條,絕對唔使驚畀人拎晒
久違了嘅韓燒都冇乜令我失望,呢度最值得一讚嘅係食完曬,成個頭同個身居然一啲燒烤味都冇,good