第一次用光波爐黎煮食,仲要冇諗過會係餐廳度獻出我既第一次!一般食完韓燒都會成身油煙味,啲衫成個人連埋啲頭髮都會臭哂🥶 今次係呢度食完冇呢個問題,非常好夜晚餐廳做韓燒放題,大概$300一位,除左基本韓牛、韓式五花肉、雞肉,海鮮竟有有海蝦、螺、魷魚等等。光波燒烤爐既原理係紅外線加熱,令到烤盤熱再傳到食物,轉盤係360度自轉的,一轉大概30秒,薄牛肉兩轉(1分鐘)就ready! 初初以為會好乾身但都唔係,食物本身既油脂迫左啲出黎,肉質仍然保持juicy,仲要冇咁膩(攪到我好似幫德國寶賣廣告咁🥲🥲🥲)外面仲有LOTTE飲品雪條(勁中意飲個檸檬茶!)韓式前菜,炸物又有,試埋辣炒年糕,一次過滿足幾個願望!—————————————————韓牛牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

—————————————————

韓牛牧場 (銅鑼灣)
2021-09-02
  • 刺身拼盤
  • 4合海鮮燒烤拼盤
2021-09-30 48 浏览
平時都係食開日式燒牛🇯🇵🐂聽朋友介紹呢間係光波爐燒韓牛🔥咁新奇特別,未試過一於去試吓👅-本身都無好大期望韓燒餐廳刺身會高質但估唔到d刺身真係幾唔錯🍣,有瘋狂encore🤪三文魚甜蝦我最愛❤️-🐂d紋好令🥰-光波爐燒出黎原汁原味牛舌無得頂😋🦐好大隻又新鮮😆-《韓牛牧場》真係幾抵食17:30-21:00入座$298,120分鐘放題夠多樣化,岩曬我又鍾意食三文魚,牛同蝦一次過滿足曬我☺️
平時都係食開日式燒牛🇯🇵🐂
聽朋友介紹呢間係光波爐燒韓牛🔥
咁新奇特別,未試過一於去試吓👅
本身都無好大期望韓燒餐廳刺身會高質
但估唔到d刺身真係幾唔錯🍣,有瘋狂encore🤪
三文魚甜蝦我最愛❤️

🐂d紋好令🥰

光波爐燒出黎原汁原味
牛舌無得頂😋
🦐好大隻又新鮮😆

《韓牛牧場》真係幾抵食

17:30-21:00入座$298,120分鐘放題
夠多樣化,岩曬我又鍾意食三文魚,牛同蝦
一次過滿足曬我☺️
2021-09-29 72 浏览
👁‍🗨世子牛盛 (8/10) $ 298 (120分鐘)/每人 .好耐冇食過放題既物體😂朋友話又想韓燒又想放題,最後就揀左呢間主打韓牛既韓燒放題試試佢😅 叫左個世子牛盛,呢個價錢包左刺身拼盤,海鮮燒烤拼盤,手作刺身韓牛壽司,韓國醬油蝦,定量既羊架同埋一盒包括有海鹽牛舌,安格斯一口牛等等既牛肉拼盤☺️呢度特別之處係用旋轉光波爐🤡餐廳貼心咁比左個計時器你,等你可以跟佢既燒烤時間指引去燒野食至於食物質素,刺身就普普通通,海鮮個人認為可以再好少少,不過其他食物既質素都吾差,牛肉望落都幾吸睛😇雞軟骨串燒,多春魚,韓式五花肉都係可以翻食🙃最有驚喜係羊架😂調味得吾錯,可惜佢係定量,冇得之後自己再落單,想食多一個都吾得😭除左要自己燒既,都仲有韓式小食例如韓式炒粉絲,辣炒年糕等,我就試左辣炒年糕,離到都呆左,份量好慷慨,入面仲加左魚糕,微辣好香口惹味😎炸物方面,佢既芝士年糕好吸引,雖然易飽肚又會膩,但係食完一個又會想食多個😂🔛 整體評分(8.5/10)

🔛 整體評分(8.5/10)
經過銅鑼灣,試一試 光波爐任食韓燒。位置: 都容易搵,銅鑼灣地鐵站Times Square出口行5分鐘就到。環境: 坐得多比較寬敞,有自助任食沙律吧,用QR code自己叫嘢食。上菜都叫快,每張枱有一個光波爐機,自動轉嘅,你擺嘢食上去就可以,會自己轉唔使驚會燒燶。佢有三個套餐- 最貴,又多好多海鮮- $298/一位,有海鮮拼盤同牛肉,豬肉- 淨係食豬嘅咁我哋第一次去就要$298一位嗰個套餐任食120分鐘。嘢食:有任食沙律吧,款式都叫多有刺身壽司可以用QR code叫韓式炒豬大腸- 抵讚因為好少見,以後整得幾好食。雪糕- 有黑糯米雪條,第一次見!不錯不錯👍🏻👍🏻同其他韓燒🔥任食嘢飲嘢食方面冇乜分別。光波爐會令到嘢食本身水份燒乾,冇韓燒,明火燒啲肉咁香。個轉盤又好慢,大概平均要燒5分鐘先至可以燒熟一間牛肉,燒嘅時間要比較長⋯⋯勝就勝在用光波爐燒完,真係身體同頭髮上嘅味道 不大, 如果嗰日有飲宴出席,着晒靚衫,噴晒香水,又好想食韓燒,就可以試吓用光波爐啦!總結:性價比加埋一要$330每位,如果係韓燒會覺得抵啲,因為明火燒可以鎖住啲肉汁,用光波爐啲肉好乾,全部變咗牛肉乾,感覺普通,未必有下次。
經過銅鑼灣,試一試 光波爐任食韓燒。

佢有三個套餐
- 最貴,又多好多海鮮
- $298/一位,有海鮮拼盤同牛肉,豬肉
- 淨係食豬嘅

咁我哋第一次去就要$298一位嗰個套餐任食120分鐘。

嘢食:

有任食沙律吧,款式都叫多

刺身壽司可以用QR code叫

韓式炒豬大腸- 抵讚
因為好少見,以後整得幾好食。

雪糕- 有黑糯米雪條,第一次見!不錯不錯👍🏻👍🏻

同其他韓燒🔥任食嘢飲嘢食方面冇乜分別。

光波爐會令到嘢食本身水份燒乾
,冇韓燒,明火燒啲肉咁香。

勝就勝在用光波爐燒完,真係身體同頭髮上嘅味道 不大,

紫菜牛肉湯
$298一位套餐送嘅牛肉
魚生拼盤
韓式炒豬大腸
韓式炒豬大腸
  • 韓國醬油蝦
2021-09-29 51 浏览
今日嚟咗銅鑼灣一間主打用光波爐燒烤嘅任食韓式放題,餐廳越夜越熱鬧,差唔多8點半就滿座!餐廳坐得舒適,但因為入座會送前菜同刺身,張枱比較下細咗少少。今次2個人嚟,連加一每人約$300,有好多嘢食。如果4人嚟嘅話仲會送人參雞同韓牛他他添!自助海鮮吧有好多款,仲包埋唔同沙律同前菜,整齊地放係雪櫃到,不過如果有啲嘢遮住會比較好,唔駛暴露係空氣中污染。每枱仲會送6式刺身拼盤、4合海鮮燒烤拼盤、韓牛壽司、醬油蝦同法式羊架全部食物都要用光波爐燒,減少油煙之餘唔會覺得熱辣辣,食物仲好快熟!餐廳採取手機下單,刺身壽司、各款牛雞豬、海鮮、蔬菜都有,唔夠飽嘅仲有熱湯、粉麵,最後仲有雪條任食!

2021-09-28 41 浏览
朋友大推呢間任食韓牛,我都心思思想去食😆先送上刺身韓牛壽司~估唔到係香港都食到生牛他他!生牛肉味香濃軟嫩,入口真係大滿足啊!然後仲有醬油蝦 ~蝦肉厚實又鮮甜,好味!仲有唔同既刺身拼盤可以點:油甘魚、甜蝦、北寄貝、八爪魚、帶子~質素都ok😋1++韓牛:油脂分布得唔錯!牛肉味香濃又唔韌,食到好多件🥰 仲有唔同既牛、雞,豬、羊,任君選擇😃超飽!餐廳用 Qrcode落單,方便 環保!仲有其他韓式食物同炸物~推介!

然後仲有醬油蝦 ~蝦肉厚實又鮮甜,好味!

2021-09-26 79 浏览
平時食得多燒肉店多數都係gas爐嘅網燒或鐵板,網上見到呢間幾特別,係用光波爐去燒烤。今次呢間韓燒位於登龍街嘅一間樓上餐廳,位置都好方便,入到店環境唔錯,座位幾寬落,同埋可能用左光波爐緣故,成個環境冇乜油煙。用餐方面都係以放題形式,大部份飲品除左酒精飲品外都係任飲。食物方面,首先跟檯會有一份極上定量製作食材,場內都有2個冷櫃,可以攞到一些冷盤沙盤同埋泡菜等前菜小食;另外都有qr code點餐,款式都算幾多。首先上左極上定量嘅精選食材,有6色刺身拼盤、4合海鮮燒烤拼盤、手作刺身韓牛壽司,同韓國醬油蝦。刺身算唔錯,溶雪唔會仲食到雪,賣相都幾好,以韓燒地方食嘅刺身都算合格。韓國醬油蝦幾新鮮,味道比較偏濃味。另外每枱都送一客安格斯牛肉眼扒,擺盤都幾靚,肉嘅脂肪分佈都算平均。不過作為平時鐘意燒肉嘅我嚟講,換成做光波爐燒烤,雖然油煙的確少左,又唔洗成日去反肉。但感覺上少左份燒肉嘅感覺,同埋食材要煮得較耐先熟,個人始終比較鐘意有明火嘅燒肉。

用餐方面都係以放題形式,大部份飲品除左酒精飲品外都係任飲。

韓國醬油蝦幾新鮮,味道比較偏濃味。

2021-09-08
2021-09-25 41 浏览
估唔到光波爐都可以韓燒🔥 第一次食燒肉嘅煮食器具係光波爐,成個盤自轉能夠令食物燒得更均勻👍🏻最最最最重要感覺健康啲,少咗好多油煙感🤗▫️世子牛盛 $298(+10%服務費)以放題形式掃一掃QR Code自助任飲任食🙌🏼前菜有自助沙律吧🥗仲有自助飲品甜品應有盡有👏🏻👏🏻一坐低店員即刻奉上極上定量精選食材:6色刺生拼盤、韓國醬油蝦、手作刺身韓牛壽司、4合海鮮燒烤拼盤,好豐富‼刺生尤其以三文魚同油甘魚新鮮味美,一再encore ☑️ 醬油蝦唔係度度有得食,醃製過嘅蝦肉醬油味濃,肉質結實又爽口另外每枱都送一客羊架,肉質幾爽脆👍🏻而叫得韓牛牧場點都要叫返韓牛嚟燒吓,啱哂食肉獸選擇種類又多,用光波爐油煙少咗,亦冇咁熱氣,但少咗燒肉「滋滋聲」感覺同埋食材需要多少少時間煮熟🥘
估唔到光波爐都可以韓燒🔥
▫️世子牛盛 $298(+10%服務費)
刺生尤其以三文魚同油甘魚新鮮味美,一再encore ☑️
醬油蝦唔係度度有得食,醃製過嘅蝦肉醬油味濃,肉質結實又爽口
另外每枱都送一客羊架,肉質幾爽脆👍🏻
2021-09-15
2021-09-23 47 浏览
是日同朋友黎到登龍街覓食,眾所週知登龍街係食街,所以就誤打誤撞入咗「韓牛牧場」剛踏入門,待應便十分殷勤咁樣為我哋進行入座前登記。坐下的瞬間,待應已準備好餐單並對菜式及餐廳食物位置分佈進行介紹。由於係放題形式,所以好快地我哋就進入單餐環節。上菜速度都幾快,亦無漏單。餐廳嘅間隔都幾闊落,食客都坐得幾舒服。餐枱上的墊枱紙細心地提醒食客不同類別食材嘅烤煮嘅時間,讓食客可以更好操作。整體而言:位置寬躺,可以讓食客坐得舒服咁樣享用食品。韓牛牧場 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓電話:60230188營業時間:12:00-01:00#香港食好西 #銅鑼灣 #登龍街 #放題 #野生代言人

整體而言:位置寬躺,可以讓食客坐得舒服咁樣享用食品。

韓牛牧場 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
電話:60230188
營業時間:12:00-01:00
#香港食好西 #銅鑼灣 #登龍街 #放題 #野生代言人
2021-09-22 53 浏览
很久沒吃韓式燒肉,今天朋友選了這家有定食也有任食的韓燒店,來吃飽喝足一翻看了菜單後,選了兩人定食,再選一個丼飯1++韓牛韓燒定食定食有四種肉類,外加兩尾蝦兩顆奶油青口。服務生建議先從沒有醬料的豬肉開始,接著烤海鮮,最後再烤有醬料的牛肉與雞肉。烤盤每轉一圈是30秒,可以當成計時的工具肉的品質都還不錯,雞肉非常大塊,蝦子非常彈牙,青口很鮮甜。烤盤有些黏肉建議先上點油炙燒海鮮丼海鮮丼裡的海味品質都很好,份量略少,搭配烤肉吃剛剛好。另外還有任食的沙律吧以及飲品櫃,可惜的是雪糕櫃只有任食的客人可以免費享用整體而言,食物價格合理,值得一提的是光波韓燒食完不會滿身燒烤味

看了菜單後,選了兩人定食,再選一個丼飯

1++韓牛韓燒定食

炙燒海鮮丼
海鮮丼裡的海味品質都很好,份量略少,搭配烤肉吃剛剛好。

2021-09-22 62 浏览
平時食燒肉,好怕食到成頭成身都係燒烤味,今次嚟呢間韓牛牧場,佢哋係用光波爐無煙燒烤,比較冇咩味道,唔會成身油煙。午市套餐包飲品、沙律、前菜及小食任食,全部以自助形式。午市二人套餐 $2381++韓牛牛肋骨肉韓醬1++韓牛肩胛西班牙黑豚五花腩韓國式雞中翼虎蝦拼半殼青口韓牛以肉質、脂肪分佈、色澤等分咗唔同嘅等級,分別係1++、1+、1、2、3級。其中1++為最頂級,價格亦最高。第一次試1++韓牛,肉味濃郁,肉質軟腍,口感鬆化,有入口即融嘅感覺。油脂分佈平均,有油脂嘅甘香,又唔會太油膩。黑豚五花腩油香豐厚,肉質有彈性。雞中翼醬汁惹味;虎蝦青口新鮮。帶子甘蝦三文魚丼 $98三文魚幾厚身,刺身生鮮,鮮甜,唔錯!

午市套餐包飲品、沙律、前菜及小食任食,全部以自助形式。

午市二人套餐 $238
1++韓牛牛肋骨肉
韓醬1++韓牛肩胛
西班牙黑豚五花腩
韓國式雞中翼
虎蝦拼半殼青口

黑豚五花腩油香豐厚,肉質有彈性。
雞中翼醬汁惹味;虎蝦青口新鮮。

帶子甘蝦三文魚丼 $98
三文魚幾厚身,刺身生鮮,鮮甜,唔錯!
午餐
2021-09-21 47 浏览
選用韓國1++高級韓牛的韓燒店,以韓牛不同部位製作燒肉及丼飯為了讓食客自行炮製出美味的燒烤,餐廳把建議的燒烤時間印在餐紙上供食客參考韓牛代理商🇰🇷直接向牧場買原隻牛切割 食到最高級既韓牛燒肉有濟州黑毛豬 1++ 韓牛,各類韓式小菜 生牛肉他他, 海鮮 刺身任食最誇張係一人一部光波爐玩BBQ 同平時燒既唔同玩法120分鐘任食超過60款食物 仲有沙律吧十幾款食物任食坐低落單即食刺身先 第2-3轉先慢慢玩BBQ都未遲 刺身有油甘,甜蝦,帶子,吞拿魚,八爪魚,三文魚等等~都係好新鮮厚切味道唔錯食完刺身做前菜 接住就食海鮮,韓牛BBQ 牛油青口,大蜆,大蝦等等韓式食物中一定要試生牛肉 用青瓜卷包住鮮牛肉蓉,入口嫩滑無渣油香滿滿牛肉他他係用韓牛加蛋黃拌勻食,味道香滑味鮮最後就BBQ喇! 光波爐BBQ 又快熟又好食呢度既韓牛不輸和牛 除左肉味更加濃之外,油花一樣不輸和牛比起燒爐更加易控制火力,溫度平衡,燒幾十秒韓牛就熟可以食得牛舌又見嫩又爽口非常出色銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓消費$400
韓牛代理商🇰🇷直接向牧場買原隻牛切割 食到最高級既韓牛燒肉
最誇張係一人一部光波爐玩BBQ 同平時燒既唔同玩法
120分鐘任食超過60款食物 仲有沙律吧十幾款食物任食
坐低落單即食刺身先 第2-3轉先慢慢玩BBQ都未遲
牛肉他他係用韓牛加蛋黃拌勻食,味道香滑味鮮
最後就BBQ喇! 光波爐BBQ 又快熟又好食
呢度既韓牛不輸和牛 除左肉味更加濃之外,油花一樣不輸和牛
比起燒爐更加易控制火力,溫度平衡,燒幾十秒韓牛就熟可以食得
牛舌又見嫩又爽口非常出色

消費$400
2021-09-20 134 浏览
週末輕鬆下,可以約朋友們去銅鑼灣行下街,順便食野,登龍街係食街,我哋見永光中心有間新開嘅韓牛牧場,勾起咗我哋食韓燒嘅興趣,就上三樓食lunch😄餐廳分咗A,B,C區,有唔少卡位,我哋坐近窗邊,可以望下街景,每枱都擺咗一個光波燒烤爐,感覺乾淨無油煙😄,餐廳午市有二人套餐,有一份1++韓牛韓燒定量,包自助區嘅前菜、小食、沙律同無酒精飲品😄1++韓牛韓燒定量一盒什錦二人韓燒,有燒肉同海鮮,燒肉有牛肋骨肉、牛肩鉀、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦同半開青口,燒肉同海鮮色澤光亮,好新鮮,有三款唔同醬汁蘸,有燒烤指引提醒我哋每種食品燒烤時間,而燒烤爐每轉一圈係30秒,咁食物就唔會燒到過熟👍,燒肉油花分佈均勻,又腍又香口,雞肉已調味,雞肉嫩滑😋,份量多D,厚切D就更加好😛極上火炙七色丼韓牛、三文魚、帶子、油甘魚、鰻魚、海膽同蟹柳,七款新鮮嘅火炙刺身配赤醋飯,質同量都唔錯😋自助小食沙律吧,除咗有唔同嘅沙律菜同前菜供應,仲有唔同製法嘅牛脷,有麻辣、咖哩同紅酒燴,製法唔同,食落有爽、腍、辣唔同口感,yummy😋

1++韓牛韓燒定量

極上火炙七色丼

2021-09-18
午餐
2021-09-19 45 浏览
韓牛牧場既賣點緊係牛啦!!! 但原來呢度特色之一 仲包括以光波爐作為燒烤爐,光波爐有自轉功能 令到食材整體受熱更平均😋因為無火既關係 食物需要多一點時間才能烤熟,驚喜之一係 食完之後無傳統燒烤爐燒完咁大陣味!😝❣️#世子牛盛 |💰300/1人裡面包括有#海鮮燒烤拼盤 #六色刺身拼盤 同 #韓國醬油蝦。整體來說,食物都幾豐富。食物質素方面,個人認為#海鹽牛舌 係較值得叫,幾好味😋 海鮮方面,#牛油帆立貝 同蜆都幾好味😊 另外都仲有好多選擇㗎! 豬肉、雞肉、炸物、韓湯等等😜 仲有雪條做甜品 ~~~~🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🟡🟡🟡⚪️⚪️🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢⚪️💰抵 食 : 🔴🔴🔴⚪️⚪️‼️性價比 : 🟣🟣🟣⚪️⚪️❣️整體評分 👉🏻 10/10📍韓牛牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

韓牛牧場既賣點緊係牛啦!!!

❣️#世子牛盛 |💰300/1人

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

🐷味 道 : 🟡🟡🟡⚪️⚪️
🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢⚪️
💰抵 食 : 🔴🔴🔴⚪️⚪️
‼️性價比 : 🟣🟣🟣⚪️⚪️
❣️整體評分 👉🏻 10/10

📍韓牛牧場 (銅鑼灣)

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-09-19 59 浏览
週末約朋友食飯傾計,大食妹當然就唔會放過呢個機會,搵間新餐廳去試下啦!而今次就揀咗呢間韓牛牧場,一餐可以滿足我想食韓燒同放題既願望而最重要的是,呢間韓牛牧場不是用平時常見那種燒烤盤形式的韓燒,而是用電視成日賣的用光波烤野食果種的爐,勁得意,燒完又唔會周身味!餐廳環境好乾淨,好寬敞~冷盤及前菜的款式好多同賣相好吸引~ 我個人推薦蓮藕呢款前菜,少少辣得黎,好有咬口,食完好開胃~飲品都好齊全~可以另外再加錢飲埋啤酒同生啤/燒酒~120分鐘放題本身包左個刺身拼盤、海鮮燒烤拼盤、韓牛同醬油蝦同羊架~每一樣野都幾新鮮,放入去光波爐到烤,好好食~之後再叫放題野食,有好多野可以揀。有刺身同壽司~牛類有安格斯牛肉眼扒、肩里脊、一口牛粒、韓式醬醃牛大腸、海鹽牛舌等~ 豬就有韓式梅花肉、韓式五花肉、韓式豬頸肉~ 海鮮就有海蝦同翡翠螺等~ 真係好鬼多選擇~ 而個人推介是肉眼扒同海鹽牛舌,烤完後真係好好食~除左烤野外,仲有啲主食,包括韓國海帶牛肉湯、韓式大醬豬肉湯、韓式辣炒大腸、韓式辣炒年糕,同埋一些係其他放題都會成日見到既一口甜薯天婦羅、炸芝士年糕、鰻魚炒飯等~ 仲有一款會啱大家胃口最後仲有雪糕同甜品,食完就

餐廳環境好乾淨,好寬敞~

飲品都好齊全~可以另外再加錢飲埋啤酒同生啤/燒酒~

之後再叫放題野食,有好多野可以揀。有刺身壽司~牛類有安格斯牛肉眼扒、肩里脊、一口牛粒、韓式醬醃牛大腸、海鹽牛舌等~ 豬就有韓式梅花肉、韓式五花肉、韓式豬頸肉~ 海鮮就有海蝦同翡翠螺等~ 真係好鬼多選擇~ 而個人推介是肉眼扒同海鹽牛舌,烤完後真係好好食~

最後仲有雪糕同甜品,食完就功德圓滿,大滿足!

2021-09-11
  • 4合海鮮燒烤拼盤