📍#韓川 (旺角)旺角通菜街27號地下♡人均消費: $552 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺今次又俾我發掘到位於通菜街嘅韓國特色小店,餐廳門口用咗霓虹燈牌,非常搶眼。且餐廳員工服務不錯,價位唔高非常親民,非常適合同朋友嚟食🤪❣️#韓川菜包五花腩💰 $128大愛+好推薦!🔥🔥呢份五花腩簡直係必點,配有二款醬汁:芥末、燒肉汁,另外亦有兩款配料:蒜蓉、洋蔥💕 仲附有生菜🥬exactly就係韓式燒肉既食法💕而且只有鐵板下亦有小蠟燭保持五花肉嘅溫度,非常貼心。五花腩我哋配左#韓式秘製魔鬼辣醬 #瘋狂辣😆 自問平時都算食得幾辣🤪 呢個瘋狂辣好惹味,又有少許後勁,我同朋友都覺得辣度剛好,未去到要瘋狂飲嘢嗰種😆 ❣#真露焗蜆💰 $118牛油味突出,蜆肉乾淨冇沙🫶🏻 配有韓國粉絲,口感彈牙煙韌~ 亦都非常入味。❣️#燒韓國生蠔 (標準size )💰$58生蠔頗肥美,外型飽滿,配上原味蒜蓉,唔會搶咗生蠔嘅鮮甜味👍🏻❣#溫泉蛋帶子芝士焗烏冬💰 $98芝士湯味道偏淡~ 烏冬彈牙,配有兩粒大大粒嘅帶子。❣️#韓國米酒💰 $100米酒都算係我最鍾意飲嘅酒之一😆 餐廳選用韓式壺+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就揀

📍#韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地下

♡人均消費: $552 @ 2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#韓川菜包五花腩💰 $128

❣#真露焗蜆💰 $118

❣️#燒韓國生蠔 (標準size )💰$58

❣#溫泉蛋帶子芝士焗烏冬💰 $98
芝士湯味道偏淡~ 烏冬彈牙,配有兩粒大大粒嘅帶子。

❣️#韓國米酒💰 $100
米酒都算係我最鍾意飲嘅酒之一😆 餐廳選用韓式壺+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就揀咗提子味嘅米酒,甜甜地,好容易入口,配五花肉食一流💕

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2023-02-25 30 浏览
很久沒吃韓國菜,剛好在附近玩,就就旺角內找找看,看到這間的菜式挺特別的,就選來吃吃看!精選時令生蠔(128元)今天的生蠔是法國的,個頭不小,吃起來很滑很嫩,帶點點的爽,海水味濃,蠔味不算很突出,帶點回甜,是容易入口的!韓川菜包五花腩(128元)這個叫了小辣就會加上了這裡特色的韓式秘製魔鬼辣醬,只有兩個辣度可選,小辣和勁辣就不是太多選擇,因為小辣真的有點小,味道甜辣,不過加了以後是會更惹味的,也推薦加!五花腩的份量算挺多的,一共有3.5塊,而且挺厚肉的,調味是用上了孜然粉,所以挺有燒烤風味!五花腩不會太肥,吃起來帶點焦香和油香,肉質爽滑!真露焗蜆(118元)這個雖然只是叫焗蜆,但其實還加了大量的粉絲,所以算是挺足料的!蜆的份量挺多,而且吃起來沒有沙,味道鮮甜,可以吃出不是用冷凍的,而粉絲吸飽了湯汁吃起來既有蒜香味又有蜆的鮮甜,整體還有點酒香!溫泉蛋帶子芝士湯烏冬(98元)挺多人叫的一個菜式,加了挺多會拉絲的芝士,還配有溫泉蛋!帶子吃起來挺鮮甜彈牙的,又加了大量的芝士!湯底混合了溫泉蛋和芝士,吃起來更香和濃厚。烏冬滑嫩。韓國Demisoda(22元/罐)果汁味濃,但不會太甜的梳打飲品。

精選時令生蠔(128元)

韓川菜包五花腩(128元)

真露焗蜆(118元)

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬(98元)

韓國Demisoda(22元/罐)
果汁味濃,但不會太甜的梳打飲品。

2023-02-24 24 浏览
今年情人節老公要番工,提早食韓國野慶祝,店內粉紅燈光加埋韓國pop music,好有氣氛。🥓韓川菜包五花腩(魔鬼辣醬小辣)五花腩用小火爐上碟時已經全熟可食,豬肉肥瘦剛好,特別係個魔鬼醬勁惹味,我哋唔敢食太辣叫咗少辣,建議食得辣嘅唔好叫少辣。店家仲好親切解釋比我地聽,話佢地個爐火特登唔太大,唔想個五花腩overcooked之餘,又可保持溫度。🍶真露焗蜆真露焗蜆顧名思義係用韓國燒酒調味,佢用粉絲墊底加重蒜,蜆雖然唔算大粒,但都好乾淨又鮮甜。🦪燒韓國生蠔韓國蠔size適中,面頭有唔太濃味的白汁,再加芝士粉調味,即焗即食,熱辣辣好juicy.🍲溫泉蛋帶子芝士湯烏冬個帶子超大隻,本身都怕配埋忌廉烏冬會好飽,但出奇地佢個烏冬湯完全唔膩,咸味剛好。🥛白桃味米酒 店家介紹,米酒用韓式壺碗上台,打卡指數爆燈,白桃味又易入口,送五花腩食月一流。最後一提,叫到成枱嘢食,埋單先五百幾蚊,超啱朋友情侶聚會,是日平日都坐滿7/8成,而且佢哋嘅泡菜係自己親手調味,老公超鍾意,店家特別追加左一碟小菜比我地😝

🥓韓川菜包五花腩(魔鬼辣醬小辣)

🍶真露焗蜆

🦪燒韓國生蠔

🍲溫泉蛋帶子芝士湯烏冬

🥛白桃味米酒

• 韓川菜包五花腩
2023-02-22 622 浏览
行女人街見到呢間用霓虹燈做燈牌嘅餐廳,餐廳內仲播住韓文歌,環境好乾淨同闊落,仲有串燒食,就入去試下😆🌟 韓川燒肉拼盤 $178燒肉拼盤有五花肉、牛扒、雞扒,用韓式秘製魔鬼辣醬醃過,配有芥末、醬油、洋蔥粒、蒜片、生菜,用黎包住燒肉食,微辣惹味,好有韓國風味😚🌟 真露焗蜆 $118以真露去煮蜆真係幾特別,亦都係第一次咁樣食😍,蜆肉有酒香同牛油嘅香味,而且味道甜甜地幾好食,粉絲亦吸晒蜆嘅精華🤩🌟 溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98帶子好大隻,上面加左芝士燒過,有超香濃嘅芝士味,烏冬嘅湯底係芝士湯,有淡淡芝士嘅嘅咸香味,唔算太濃味,但我反而鐘意佢唔會太濃太膩,連湯都可以飲埋😋🌟 燒韓國生蠔 $58/2隻🌟 鹽燒虎蝦 $88/2隻🦐燒蠔好肥美,食落鮮甜仲有香濃嘅蒜味,落左孜然粉味道仲正😆虎蝦亦好大隻,食落真係啖啖肉🤩🌟 韓國CASS 啤酒 $16食燒肉串燒點少得啤酒,呢款韓國啤酒唔會太苦,女仔都岩飲🍻

🌟 韓川燒肉拼盤 $178

🌟 真露焗蜆 $118

🌟 溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98

🌟 燒韓國生蠔 $58/2隻
🌟 鹽燒虎蝦 $88/2隻🦐

🌟 韓國CASS 啤酒 $16
食燒肉串燒點少得啤酒,呢款韓國啤酒唔會太苦,女仔都岩飲🍻
  • 韓川菜包五花腩
最近上網見唔少人推介旺角【韓川】,皆因有得食生蠔、韓國既傳統又有特色的食物,仲可以飲下酒,聚會談心一流! 『韓瘋燒』系列🌶️⦁燒韓國生蠔 $78/隻⦁韓川菜包五花肉 $128兩款都配上韓式秘製魔鬼辣醬(小辣),如果自問食到辣既朋友仔,可以試下挑戰「魔鬼辣」,聽店員講係會令人瘋狂既一種辣🌶️‼️ 🦪燒韓國生蠔食落蒜味好香,肉質鮮嫩肥美,帶有少少辣味,非常惹味。 🥩韓川菜包五花腩有三大條,用上秘製魔鬼辣醬去醃,超級入味!一直用小火爐熱住保溫,用剪刀剪開一塊塊✂️,再搭配上蒜片🧄、芥末醬、韓式燒汁等,用生菜🥬包住食,口感爽脆豐富。 ⦁溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98用上芝士🧀湯做湯底,配上大大隻既虎蝦、溫泉蛋、烏冬。烏冬好煙韌,虎蝦🦐彈牙爽口,仲有蛋香同芝士味,非常香濃。 ⦁真露焗蜆 $118蜆肉飽滿而且量多,非常入味。配埋韓國粉絲吸晒湯汁,好濃牛油蒜香味! ⦁韓國米酒(蜜桃味) $100甜甜地既蜜桃味,酒味唔濃🍶,就連唔太飲酒既朋友仔都飲到。令我有深刻印象既係店員會將米酒倒入韓式茶壺🫖入面,再慢慢斟黎飲,好有韓國風味‼

『韓瘋燒』系列🌶️

2023-02-15
韓國米酒
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
2023-02-20 20 浏览
媽咪近期跟得我多慢慢愛上韓食,早幾日謙謙補習到好夜,公公又跑馬😂,兩母女成機去食韓餐💪💪💪來到旺角女人街中發掘到一間唔錯的韓國餐廳,見時間仲早快d 入去霸枱食晚餐。🔯 燒韓國生蠔標準size 2隻 ~ 因佢地加左韓式秘製魔鬼辣醬(小辣),入口微辣,蠔肉肥美。🔯 三味山炸雞 ~ 辣醬、芥末醬和糖粉, 呢到用左單骨雞翼的共15件, 食起來幾方便,雞翼炸得香酥可口,配上3種口味醬汁,我特別欣賞辣醬好惹味令人一件接一件咁食, 而每件雞翼都沾到小小唔同醬係最正。🔯 韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 ~ 估唔到咁樣焗又幾正喎, 火箭魷魚新鮮彈牙,粉絲煙韌索哂d 蒜蓉味好吸引。🔯 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ~ 媽咪平時好少食烏冬,呢到個烏冬佢食左超多,佢話呢種烏冬軟滑煙韌彈牙,整散個溫泉蛋令芝士湯更加香濃可口,帶子鮮甜上面的芝士好加分。🍶 韓國米酒白葡萄味 ~ 係100%純米釀成,口味純淨細膩柔和甘美帶點乳酸菌味,冰鎮輕搖後飲,配炸雞一流。

食盡旺角之韓式 — 韓川————————————————好耐冇食韓國嘢, 通常食親韓國嘢就係食炸雞, 今日經朋友介紹嚟到呢一間喺旺角嘅韓川, 食物款式都幾多樣化😮🔸 燒韓國生蠔 $58一黎首先食咗兩個生蠔先, 配上秘製魔鬼辣醬(bb辣)🤣, 連我呢啲食開譚仔十小辣嘅都覺得正😋🔸 真露焗蜆 $118蜆嘅份量都算多, 食落夠味,洗得都乾淨唔會話咬到有沙,幾新鮮😛🔸 韓川菜包五花肉 $128呢個真心大推薦🤩, 五花肉肥瘦均勻, 又係配上佢嘅秘製辣醬😍,唔洗擔心因為叫bb辣既話其實唔點食辣既人都會接受到🥰, 好惹味,五花肉燒得好香, 用把大較剪將啲肉剪成一口分量, 再用新鮮爽脆嘅生菜包住一啖食落肚,正!😝🔸 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98兩隻虎蝦都相當大隻, 呢個性價比個人覺得幾抵, 芝士湯味道濃郁, 烏冬口感都幾彈牙唔係好易斷嗰種💯🔸 韓國米酒白葡萄味 $100呢支米酒基本上酒精味好低,反而係白葡萄味好出, 女仔應該會幾鍾意飲,甜甜地有啲果味,飲完一杯接一杯, 同埋佢都幾大支~💭Overall comment:餐廳位置容易搵, 店舖內播住韓文歌, 無論係情侶拍拖定係朋友聚會都幾推薦呢間餐廳!
食盡旺角之韓式 — 韓川

🔸 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98

🔸 韓國米酒白葡萄味 $100

💭Overall comment:
2023-02-16 26 浏览
今日去左旺角行街,上網睇下有咩好吃,見到韓川評語不錯,決定前來試試。餐廳環境幾舒服,有氣氛,店員亦幾nice。店員介紹我地飲韓國米酒白香桃味🍑,同韓國食物非常夾👍我同朋友都好鍾意飲,桃味清新, 3%酒精容易入口 ,配炸雞最啱😍💗見到餐牌有『韓瘋燒』系列,叫了2隻燒韓國生蠔,配上自家制韓式魔鬼辣醬,好惹味👍 叫咗少辣啱啱好,唔會太犀利。 💗真露焗蜆 焗蜆好香,有牛油蒜蓉同酒味,底下既粉絲仲索曬精華,好入味。💗溫泉蛋腐蝦芝士湯烏冬芝士味香濃,撈埋隻蛋,令烏冬非常滑溜。

餐廳環境幾舒服,有氣氛,店員亦幾nice。

店員介紹我地飲韓國米酒白香桃味🍑,同韓國食物非常夾👍

💗真露焗蜆
焗蜆好香,有牛油蒜蓉同酒味,底下既粉絲仲索曬精華,好入味。

💗溫泉蛋腐蝦芝士湯烏冬
芝士味香濃,撈埋隻蛋,令烏冬非常滑溜。

2023-02-15 30 浏览
睇韓劇睇上腦既我..💁🏻‍♀️成日都心思思想食韓國菜🍗今次專登去到韓川同朋友把酒談歡🏠店舖位於女人街,旺角既旺區好方便,價錢又平!不失為聚會既好地方!🦪燒韓國生蠔食落 juicy可口, 蠔身厚,肉質鮮甜濃濃既蒜香味,超級惹味🥘真露焗蜆一上檯好吸晴,本身仲以為會好酒味但係煮既過程都已經揮發咗好多..淨返真露既鮮甜味而每隻蜆都超級飽滿食落啖啖肉粉絲仲吸晒D精華,好好味呀!🍗三味山炸鷄有三種唔同既味道,糖粉、芥末、辣醬個人最鐘意既都係糖粉估唔到略甜可以帶黎咁有趣既衝擊同朋友一人一件既SHARE係最開心架!🥚🐟原條鰻魚滑蛋飯蒲燒鰻魚原條上, 鰻魚都幾厚肉,肉質軟嫩又不失嚼勁而滑蛋既蛋很滑,配上鰻魚,真係令人食唔停口呀!
睇韓劇睇上腦既我..💁🏻‍♀️
成日都心思思想食韓國菜🍗
今次專登去到韓川同朋友把酒談歡
🏠店舖位於女人街,旺角既旺區
好方便,價錢又平!
不失為聚會既好地方!

🦪燒韓國生蠔
食落 juicy可口, 蠔身厚,肉質鮮甜
濃濃既蒜香味,超級惹味

🥘真露焗蜆
一上檯好吸晴,本身仲以為會好酒味
但係煮既過程都已經揮發咗好多..
淨返真露既鮮甜味
而每隻蜆都超級飽滿
食落啖啖肉
粉絲仲吸晒D精華,好好味呀!

🍗三味山炸鷄
有三種唔同既味道,糖粉、芥末、辣醬
個人最鐘意既都係糖粉
估唔到略甜可以帶黎咁有趣既衝擊
同朋友一人一件既SHARE係最開心架!

🥚🐟原條鰻魚滑蛋飯
蒲燒鰻魚原條上, 鰻魚都幾厚肉,肉質軟嫩又不失嚼勁
而滑蛋既蛋很滑,配上鰻魚,真係令人食唔停口呀!
2023-02-14 14 浏览
今日早食飯,入到去間店都唔算好多人,但係估唔到好快就爆場,餐廳座位都闊落,坐得好舒適,上菜又快👍👍韓國米酒白葡萄味第一次試呢個韓國米酒,勁易入口,唔算太甜。燒韓國生蠔個蠔好新鮮又肥美,而且爆汁,上面有滿滿嘅蒜蓉,好好食😍下次可以試吓大size先😝雞皮餃子🥟芝士年糕我朋友最鍾意食邪惡食物,哩個雞皮餃子,佢表示超鍾意😝勁脆嘅雞皮😍而我就鍾意芝士年糕,熱辣辣流心既芝士,勁香濃火山炸雞差唔多每枱都又叫一份炸雞,我哋都要試吓,份量好多,炸雞熱辣辣,入面保留左肉汁,配埋辣辣地既醬汁,真係好好味。溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬呢個烏冬配料真係好足,有兩大隻虎蝦,肉質彈牙,仲有溫泉蛋,芝士,粟米,好有滿足感,價錢都唔算貴,性價比高。
韓國米酒白葡萄味
第一次試呢個韓國米酒,勁易入口,唔算太甜。

雞皮餃子🥟芝士年糕

火山炸雞

2023-02-12 18 浏览
跟友人一起去旺角行街,在女人街中見到韓川門面非常吸引,食物種類亦非常多,便決定在這裡晚餐。餐廳工業風格,非常有格調,食物種類亦非常多,每一樣都十分吸引,前菜非常開胃,我們選了最想試的幾款菜式。精選生蠔6隻 $128 這個價格有六隻非常抵食,而且十分新鮮,生蠔味道均衡,海水重,又衍生一些鹹味,味道非常豐富。三味山炸雞 $158一共15件雞翼,而且還是混味,有辣醬,芥末醬,糖粉,甜甜辣辣,醬料味非常突出,一件出色嘅炸雞又怎能單靠醬汁嘅味道,雞翼本身也非常多汁鮮嫰,而且單骨吃起來非常方便,十分惹味。真露焗蜆 $118這個蜆非常獨特,用韓國燒酒煮,酒精揮發後增加蜆肉的鮮甜,還用了韓式粉絲底,比一般粉絲有彈牙的口感,還有極濃郁的牛油味,一口接一口停不了。溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98芝士能拉出絲,湯底亦非常濃郁芝士味,帶子鮮味,烏冬吸收了湯底的濃香,滑滑的,非常好吃。啤酒 $32炸雞配啤酒是常識吧,一口炸雞一口啤酒,就是爽。 Demisoda白葡萄汽水 $22友人不喝酒,便選了汽水,白葡萄味香,甜甜的,解膩必備。

精選生蠔6隻 $128
三味山炸雞 $158

真露焗蜆 $118

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98

啤酒 $32
炸雞配啤酒是常識吧,一口炸雞一口啤酒,就是爽。

Demisoda白葡萄汽水 $22
友人不喝酒,便選了汽水,白葡萄味香,甜甜的,解膩必備。
  • 真露焗蜆
  • 三味山炸雞
2023-02-10 154 浏览
果日喺旺角發現到街頭風嘅韓國餐廳食物味道好氣氛輕鬆CP值超高!一入餐廳就見到有幅好似情人鎖牆咁嘅特色牆令我即時諗起南山塔呀!餐廳主打韓式燒烤最出名就係自家製嘅韓式秘製魔鬼辣醬但又唔好聽到個名就驚定先因為仲有得揀辣度BB辣就係辣得黎惹味嘅我地試左韓川菜包五花腩五花腩預先燒好上枱會有個小火爐暖住就算天氣凍都唔會凍晒食前要夾返蒜片洋蔥片一齊食辣辣地好惹味!包左生菜唔肥膩又好fresh正!有肉當然要有酒!佢呢度有韓式米酒我地試左蜜桃味米酒一大支米酒可以分出接近三壼米酒味道香甜酒味淡好易入口有酒助慶超級開心!真露焗蜆呢個超推介!真露酒味唔重但就好香佢入面仲有韓式粉絲去吸晒啲湯汁好香好香牛油味!蜆份量足夠,都幾鮮甜!燒韓國生蠔我地試左原味生蠔都肥美再加上厚蒜蓉正呀~食完未夠飽再加個澱粉質溫泉蛋帶子芝士湯烏冬用石窩上一齊keep住熱辣辣冬天食好溫暖街頭風嘅韓國菜都好好味呀!
果日喺旺角發現到街頭風嘅韓國餐廳
食物味道好
氣氛輕鬆
CP值超高!

一入餐廳就見到有幅好似情人鎖牆咁嘅特色牆
令我即時諗起南山塔呀!

餐廳主打韓式燒烤

食前要夾返蒜片洋蔥片一齊食
辣辣地好惹味!
包左生菜唔肥膩又好fresh
正!

有肉當然要有酒!
佢呢度有韓式米酒
我地試左蜜桃味米酒
一大支米酒可以分出接近三壼
米酒味道香甜
酒味淡
好易入口
有酒助慶超級開心!

呢個超推介!
真露酒味唔重但就好香
佢入面仲有韓式粉絲去吸晒啲湯汁
好香好香牛油味!
蜆份量足夠,都幾鮮甜!

我地試左原味
生蠔都肥美
再加上厚蒜蓉
正呀~

食完未夠飽再加個澱粉質
溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
用石窩上一齊keep住熱辣辣
冬天食好溫暖

街頭風嘅韓國菜都好好味呀!
2023-02-07
  • 真露焗蜆
2023-02-10 25 浏览
又想食燒烤又想食炸鷄?今晚食呢間韓料一次性滿足曬!放工來旺角通菜街尋味,一開始係俾門口燈牌吸引佐,睇兩眼menu之後竟然有好多都好想食😄一于就試試呢間!上送都幾快下,送噶酸蘿蔔同泡菜都好好食!來到一定要試下呢間店既特色——韓瘋燒系列;燒韓國生蠔🦪 & 鹽燒虎蝦🦐係我今晚覺得最好食既,☺️標準size既生蠔我覺得就已經好大隻,虎蝦同汽水罐甘長。燒烤可以揀BB辣同魔鬼辣,今次試BB辣,蒜香+香辣,咬一啖再飲啖汽水,一聲,好滿足。下次來再挑戰魔鬼辣。真露焗蜆只只蜆飽滿入味,加上韓國粉絲,好惹味。如果有同我一樣中意蒜香味既朋友,推薦試下!👍溫泉蛋帶子芝士湯烏冬我朋友摯愛❤️,兩個帶子好大粒,好對得住個價。芝士帶子無得輸。三味山炸鷄來到韓式餐廳,無理由吾試下炸鷄啊。有辣醬、芥末醬、糖粉,提提大家炸鷄要趁熱辣辣就食啊,唔係好似我甘挂住影相,等滴炸鷄凍佐先食辜負佐美食哈哈。飲料可以點韓國燒酒同韓國汽水🥤,是但點都配合到呢度美食。今次食得好滿足,光盤扶肚出,要係附近行街消化下先得😊😊

燒韓國生蠔🦪 & 鹽燒虎蝦🦐
係我今晚覺得最好食既,☺️標準size既生蠔我覺得就已經好大隻,虎蝦同汽水罐甘長。燒烤可以揀BB辣同魔鬼辣,今次試BB辣,蒜香+香辣,咬一啖再飲啖汽水,[哈]一聲,好滿足。下次來再挑戰魔鬼辣。

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬

三味山炸鷄

飲料可以點韓國燒酒同韓國汽水🥤,是但點都配合到呢度美食。

今次食得好滿足,光盤扶肚出,要係附近行街消化下先得😊😊
2023-02-08
❣︎ 秘製魔鬼辣醬韓式燒生蠔🤩🫶🏼🦪燒蠔愛好者必食之選地方位於旺角中心地帶好方便入面環境好韓風☺️地方好寬敞坐得舒服♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.5/5 🦪燒韓國生蠔 標準2隻·韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)$58見到個名都淆淆地所以只敢叫小辣怕食唔到呢個真係有驚喜💥生蠔新鮮多汁鋪上滿滿的蒜蓉再沾上魔鬼辣醬🌶️好惹味🥴🤤🐓三味山炸雞(辣醬、芥末醬·糖粉)$158單骨雞翼15件食雞翼食單邊真係方便好多炸到脆卜卜😜堆到山咁高3種味粉味道好夾唔會打哂交 正🥰🍶真露焗蜆 $118蜆量好多又冇沙啲粉絲吸哂啲精華好香牛油味同蒜蓉味🤤🍜溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬 $98超巨型虎蝦🦐🦐蝦肉鮮嫩❤️淨係芝士都用左三種芝士同芝士粉相當有誠意烏冬滑溜有彈性🥃韓國米酒白葡萄味 $100食韓國菜飲米酒真係一絕👍🏻👍🏻必點✨
❣︎ 秘製魔鬼辣醬韓式燒生蠔🤩🫶🏼🦪

烏冬滑溜有彈性

🥃韓國米酒白葡萄味 $100
食韓國菜飲米酒真係一絕👍🏻👍🏻
必點✨

約朋友食飯,我想食生蠔🦪朋友又想食炸雞🍗上網搵吓旺角附近有咩食📍🤩竟然比我發現到依家有法國🇫🇷生蠔,又有香辣串燒🍢同埋朋友👭想食嘅韓式炸雞唔使諗,一於沖去試😏半打法國生蠔🦪非常新鮮,隻隻充滿海水味爽甜美味👍🦐鹽燒虎蝦🔥(韓式秘製魔鬼辣椒醬)虎蝦本身已經好大隻,非常彈牙。配上惹味辣椒醬(聽個名咁勁,我都只係揀個小辣)但有魔鬼👹辣可以選擇🫣少少甜又香又辣,食落有層次,少少辣,非常香口🤤溫泉蛋芝士🧀帶子湯烏冬🍜原個石頭鍋上,勁多芝士湯底濃厚,非常滿足😍食到尾都保存到熱辣辣🌡️🐔三味山炸雞 呢度啲炸雞,全部係採用單骨雞翼,不但食用方便,而且令到醃製更加入味三味分別有辣醬,芥末醬,糖粉食落去甜甜💕辣辣送啤酒🍻一流,炸漿又夠薄,份量又足,真係成座山🏔️咁高。但因為太好味食吓食吓🍗送啤酒就好快K.O.咗 🤣
約朋友食飯,我想食生蠔🦪朋友又想食炸雞🍗

上網搵吓旺角附近有咩食📍

半打法國生蠔🦪
非常新鮮,隻隻充滿海水味爽甜美味👍

🦐鹽燒虎蝦🔥(韓式秘製魔鬼辣椒醬)

少少甜又香又辣,食落有層次,少少辣,非常香口🤤

溫泉蛋芝士🧀帶子湯烏冬🍜

🐔三味山炸雞