2007-07-30 95 浏览
同兩個舊同事來吃LUNCH,叫左個肉躁麵同埋肉躁蘿蔔糕餐\,D麵唔似麵..肉躁又沒有肉躁的好吃,蘿蔔糕冇乜味,杯野飲柑桔青檸好酸,麻麻!
2007-07-19 61 浏览
發現灣仔集成中心新開了一家麵軒小歇,與其他店完全upgrade咗,好靚好updated.產品質素ok,員工就嫩少少。

產品質素ok,員工就嫩少少。
2007-03-29 26 浏览
無職員招呼你,食物等成世都唔到,吹到咩咩聲,食碗云吞麵好過,洗也花三十幾四十元咁勞氣。
無職員招呼你,食物等成世都唔到,吹到咩咩聲,
食碗云吞麵好過,洗也花三十幾四十元咁勞氣。
2007-02-13 23 浏览
晚上試了南瓜雞絲拉麵,湯全是南瓜蓉,雞絲一般。麵的份量算中上,一碗飽肚。
2006-11-21 8 浏览
呢度勝在就腳,係正電車站旁.睇餐牌,有亂,原來係分會員同非會員,會員可以叫會員餐,叫其他餐亦會平.入會,要先比廿蚊入會費,如果成日黎食都抵.叫左個會員餐,蕃茄豬軟骨湯面,送油菜同珍珠奶茶.個湯面ok,湯底味濃,固然有味精,勝在夠酸夠開胃,豬軟骨都幾多件,夠淋,不過無鮮味.面係粗上海面,如果係幼面更好.個油菜好少,幾條白菜仔.珍珠奶茶吾夠熱,兼見到好大隻烏蠅飛過杯口,只飲左幾啖己吾想飲.店內幾亂,衛生有待改善.
呢度勝在就腳,係正電車站旁.
睇餐牌,有亂,原來係分會員同非會員,
會員可以叫會員餐,叫其他餐亦會平.
入會,要先比廿蚊入會費,如果成日黎食都抵.
叫左個會員餐,蕃茄豬軟骨湯面,
送油菜同珍珠奶茶.
個湯面ok,湯底味濃,固然有味精,勝在夠酸夠開胃,
豬軟骨都幾多件,夠淋,不過無鮮味.
面係粗上海面,如果係幼面更好.
個油菜好少,幾條白菜仔.
珍珠奶茶吾夠熱,兼見到好大隻烏蠅飛過杯口,
只飲左幾啖己吾想飲.
店內幾亂,衛生有待改善.
2006-10-14 8 浏览
個日一個人, 諗住是但搵間野食啦...原來店舖冷清係有原因架...價錢比較貴對面間x成平過佢. 食物質素又唔ok ,個炸雞好咸同埋size 比較細overall...冇咩特別
個日一個人, 諗住是但搵間野食啦...
原來店舖冷清係有原因架...

overall...冇咩特別
2K
2006-10-14 13 浏览
尋晚無乜時間食dinner, 為求快捷方便就同朋友0黎0左呢度食.叫0左個蜜糖雞翼湯麵, 0個3 隻雞翼並唔係一直以為佢係的bbq style 蜜糖雞翼, 而係普通炸雞翼, 再淋上少少似乎要0黎配西多士0既糖漿, 味道非常古怪之餘, d 雞翼亦好乾, 炸漿多過乜, 唔ok. 湯麵唔特別, 好彩唔難食.蜜桃蘆薈紅茶味道ok, 不過個人覺得甜0左少少.朋友0個個椒鹽雞+ 肉燥飯就好食得多, d 雞好好食, 又脆又惹味; 不過朋友話d 飯唔ok, d 汁少又無乜味.佢杯菠蘿清香個味亦奇奇0地, 有少少椰汁味又好多菠蘿茸0係底, 第一啖飲落幾得意, 不過愈飲就愈似空氣清新劑-_-"Service hea 到爆, d 人d 態度好差.第一次0黎呢度, 相信亦會係最後一次.P.S. 3 分味道同"OK" 係因為d 椒鹽雞真係好食, otherwise 我會俾1 分同喊面!

蜜桃蘆薈紅茶味道ok, 不過個人覺得甜0左少少.

Service hea 到爆, d 人d 態度好差.

第一次0黎呢度, 相信亦會係最後一次.

2006-01-30 3 浏览
唔掂!!晌公司做到個人散曬, 終於放得工, 拿拿臨搵野食, 見呢間野個樣都ok, 盲中中就入o左... 1. 菠菜丸豆腐湯: 100%味精湯, 個感覺似煮麵o的湯底多o的, 所以我只係食埋o個三幾粒豆腐就放棄o左2. 五香牛肉配肉燥飯: 五香牛肉得個咸字, 份量好少, 肉燥飯就尚算正常3. 珍珠奶茶: 如果一杯珍珠奶茶有二十粒珍珠, 咁我呢杯入面就有十五粒係"痴"住而成為一塊, 無論幾努力都分唔開佢o地.............. 4. 椰汁黑糯米(甜品): 無乜見過o的咁hea o既甜品, 黑糯米太淋, 搞到好似一pat漿糊唉... 俾完$$之後, 我忍唔住問自己, 究竟點解要咁樣自我虐待!??!?!
唔掂!!

2006-01-29 7 浏览
(26/1/06)同男友其實想食籠仔飯,但又被個湯麵餐吸引。最後都選湯麵餐,香骨湯麵,香骨好多,味道像鎮江排骨,my favorite啦。幼麵煙un,男友都勁讚。一碟清菜,杯芽奶茶,無杯芽,又無乜茶味。雞絲粉皮,攪錯!炒皮係透明,好爽o下,是不是"舉約"/大菜o黎架!好被騙o羅!薑母茶,ok啦..。p.s.坐底無供水飲用,焗人要野飲。廁所要出街,像後門,衛生情度,可想而知啦...。
2005-11-22 8 浏览
兩個人午飯的單可以錯3-4次,周圍臺也送錯,雖味道尚可,以后也不再來。
2005-07-17 3 浏览
琴晚放工同已經好倦啦..諗住早D返屋企, 點知honey話一定要食飯, 明知我要減肥佢仲要食食食. 激死我..於是黑晒臉咁同佢去左麵軒小歇食飯囉.入到去D侍應, 都怕左我, 於是只向我Honey介紹新推出的健康四色麵, 仲話湯底好健康好特別....我笑一笑, Honey就order左個"南瓜雞絲麵"and"草莓活乳酸"比我..(哈哈..佢知我好中意食南瓜呢..)之後, 有個斯斯文文細細粒的侍應可能知道我嬲完啦?!, 特別仲送左碗'椰汁黑糯米'比我地(我減肥嗎當然無食啦). 當晚我地好都好滿意..講真碗麵真係好好味, 聰明的侍應妹妹-我定會再幫襯家!! 今日諗返都想再食, 下次同honey去試埋他味先.
講真碗麵真係好好味, 聰明的侍應妹妹-我定會再幫襯家!!
今日諗返都想再食, 下次同honey去試埋他味先
2005-07-15 3 浏览
昨天與同事到此店附近店舖購物,因此我們也順度一試。我點了一個套麵餐,而同事叫了套飯($40)。落單時,因我其中一道是酸辣麵,店員還詢問我想選粗麵、幼麵還是米線。怎料落單後,另一店員告知只可選粗麵,那麼起初就不必叫我選啦! 所以我覺得落單有點混亂! 我的麵餐($36)包括一碟白菜、一碗細酸辣麵、一個米糕及一杯飲品。首先上是金桔青檸,唉......飲品一上已奉上小昆蟲一只,我當然立即要求更換,其實店員上前應可看見小昆蟲,她也可以若無其事上,態度馬虎。食物味道,只是米榚較可口,其實味道似糯米飯,金桔青檸也不俗。不過,酸辣麵實在差了點,味道太淡,不酸也不辣。至於同事的套飯餐,以$40來說,完全不值,他說套餐的食物連飲品也不夠味道。總括而言,我們都不會再光臨。
2005-06-03 7 浏览
上星期晚放工後落灣仔去做腳底按摩﹐做完唔知去邊度食飯好﹐行過對面街﹐見到呢間麵條一向都唔係好得的「麵軒」﹐但由於唔想行太遠﹐於是求求其其﹐是是但但咁來食個餐喇。我叫左醉雞翼米線配油菜和甜品﹐上來醉雞翼只有三隻﹐是凍的﹐雞肉少少實﹐都算合格喇﹐至於米線的份量實在太少了﹐我一向少食都覺得唔夠﹐唔怪之得幾乎所有人客都係女仔喇。配的油菜是白菜仔﹐份量亦非常少﹐只有幾條﹐而且未灼得夠熟﹐硬到死。最後的甜品是一小件朱古力蛋糕﹐反而味道佢最好。

2005-04-04 7 浏览
炸雞中翼湯麵,都幾大碗, 雞中翼新鮮炸出黎熱辣辣,好夠鹹又唔會炸到好乾, 3大隻好好味!埋單$15, 抵到爛
炸雞中翼湯麵,
都幾大碗, 雞中翼新鮮炸出黎熱辣辣,
好夠鹹又唔會炸到好乾, 3大隻好好味!
埋單$15, 抵到爛
2005-03-29 7 浏览
漏單數次, 味道麻麻, 環境真big, 套餐前菜賣完, 叫客人選擇其他, 選完又話成本貴, 兩隻雞中翼貴得去邊呀??? 鬼叫你自已無準備好呀!!