2022-07-02 1086 浏览
朋友今天生日並揀食火鍋,便去了尖沙咀食生日宴。火鍋店座位寬敞,疫情關係可以一人一鍋。我們柯打了澳門豬骨煲湯底 X 2,味道冇乜特別,另一湯底是乾隆醉雞,湯底味道濃沃,唔錯。打邊爐食材有至尊招牌海鮮拼盤,海鮮,好新鮮、好鮮味。鮮白鱔片肉質嫩滑彈牙,好味道。御用手切安格斯牛小排(大),入口即溶好好味,但可惜太細片。鮮蝦丸👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻黑松露墨魚滑👎🏻。其他食物 :魚皮餃、餛飩、牛筋丸、玫瑰鬆阪豬、響鈴等ok啦。整體嚟講食海鮮鍋正,其他食材,飲品一般。
朋友今天生日並揀食火鍋,便去了尖沙咀食生日宴。

打邊爐食材有至尊招牌海鮮拼盤,海鮮,好新鮮、好鮮味

鮮白鱔片肉質嫩滑彈牙,好味道

御用手切安格斯牛小排(大),入口即溶好好味,但可惜太細片。

鮮蝦丸👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻黑松露墨魚滑👎🏻

整體嚟講食海鮮鍋正,其他食材,飲品一般。
2022-06-30
等候时间
10 分钟 (堂食)
$533.8 (晚餐)
老闆話麻辣火鍋係跟大陸火鍋的辣度。食唔到辣的朋友不要嘗試。我哋食唔到啦,另外嗌咗個30 零蚊嘅湯底,老細問,我哋話太辣食唔到,佢好好人免費幫我哋換咗個清湯底。蔬菜性價比極低,半份$78得幾條便宜的菜。糍粑唔夠海底撈好食。飲品選擇偏少。食材都算新鮮,呢一餐入面最推薦係鴨血,墨魚滑都ok。湯底算平,味道不過不失。環境始終新同大,係幾舒服,服務都無咩投訴位,但2個人埋單$9**,性價比不高。

老闆話麻辣火鍋係跟大陸火鍋的辣度。食唔到辣的朋友不要嘗試。

蔬菜性價比極低,半份$78得幾條便宜的菜。

糍粑唔夠海底撈好食。

飲品選擇偏少。

食材都算新鮮,呢一餐入面最推薦係鴨血,墨魚滑都ok。

湯底算平,味道不過不失。

2022-06-23
  • 鴨血
2022-06-07 707 浏览
靛火鍋 🍲📍 尖沙咀厚福街8號H8 1樓♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎今日要介紹既, 就係呢間位於尖沙咀既新派火鍋店 ⏩ 靛火鍋。一入到去, 坐位擺放得好舒適,唔會有人迫人既感覺😎。整間火鍋店係設有一人一鍋既,原因係老闆覺得疫情期間,一人一鍋比較衛生,真係好貼心❤️👍🏻。另外鋪頭既甜品都相當吸引, 好適合去打卡🙈,重點推介冰粉 同埋糍粑。🌟 澳門豬骨煲湯底 $38湯底係豬骨味,帶有少於胡椒味,唔錯👍🏻。🌟 乾隆醉雞湯底 $48會跟埋雞件, 聞落去真係醉雞鍋既味道😂。🌟 御用手切安格斯牛小排(小)$268估唔到個牛真係唔錯🙈,平時出面二百幾蚊都冇呢個質素,同埋都好大碟。🌟 黑白配牛柏葉 (半例) $88🌟 新鮮台灣鴨血 (半例)$28呢個鴨血真心覺得平,仲要好大件😂。🌟 麻辣烏雞鳳爪 $68第一次食烏雞鳳爪,感覺好特別,配上麻辣口味,相當惹味🤤。🌟 經典紅糖糍粑 (半例)$32呢個紅糖糍粑,一次要試呀🙈,口感好正,外脆內軟,估唔到咁簡單既一個甜品, 可以整得咁好食😋。🌟 創•世紀冰粉 $98最重點推介既,就係呢個冰粉😆。當我食飽既時候,先發現原來叫左個冰粉。 個冰粉同出面食開
火鍋 🍲

📍 尖沙咀厚福街8號H8 1樓

🌟 澳門豬骨煲湯底 $38
湯底係豬骨味,帶有少於胡椒味,唔錯👍🏻。

🌟 乾隆醉雞湯底 $48
會跟埋雞件, 聞落去真係醉雞鍋既味道😂。

🌟 御用手切安格斯牛小排(小)$268

🌟 黑白配牛柏葉 (半例) $88

🌟 新鮮台灣鴨血 (半例)$28
呢個鴨血真心覺得平,仲要好大件😂。

🌟 麻辣烏雞鳳爪 $68
第一次食烏雞鳳爪,感覺好特別,配上麻辣口味,相當惹味🤤。

🌟 經典紅糖糍粑 (半例)$32

🌟 創•世紀冰粉 $98
最重點推介既,就係呢個冰粉😆。當我食飽既時候,先發現原來叫左個冰粉。 個冰粉同出面食開既有少少唔同🤏,用花奶去攪拌,仲有9種配料😍,一份冰粉可以分到5碗😂,雖然我已經好飽,但都食到2碗🙈✌🏻。

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️

2022-05-28 624 浏览
夜晚七點幾去到, 餐廳坐滿一半都冇, 自己用手機點餐, 有啲火鍋配料要等半小時才到, 佢話主打潮汕牛肉我就點咗個潮汕牛肉拼盤, 等咗半個幾鐘先出, 好明顯佢係雪到硬曬等解凍, 佢想夾嘅時候全部仲係凍到硬曬面頭仲有雪, 啲服務員都唔會理你,見你等咗咁耐都唔會主動幫你跟我哋兩個人食咗千三蚊, 用咁嘅價錢唔應該咁嘅服務質素, 食物質素都唔講了。
2022-05-01 1081 浏览
以一人一鍋嚟講質量真心唔錯,最有驚喜係個豬骨湯底,味道濃郁鮮甜,一食就知係用新鮮豬骨熬製,牛肉嘅味道同口感都幾出色,同埋個刻劃真係好好食仲有粒粒蝦肉,不過未影到相已經俾我女朋友落晒落個煲度🥲
2022-04-29 654 浏览
厚福街型格火鍋店,又有style 又舒服,而家夜晚終於可以出街慢慢食火鍋,約埋老友到H8 一樓新開嘅火鍋店,裝修都幾型格,靚!👍👍👍食材新鮮唔錯,拎出嚟賣相一流。又可以點半份或者全份,夠囇體貼,可以試多幾款,啱囇我哋啲女仔。今日試手切新鮮本地煽鈷牛,牛味超濃,原來本地牛咁好食一定要試葯膳花雕走地雞,一食就知道係新鮮雞,無雪味,而且药材味好浓好香,肉質好彈牙,好耐無响火鍋店食到咁靚嘅新鮮雞最好就係一人一鍋,我唔食辣但我朋友勁愛辣,唔駛互相遷就,自己簡自己鐘意嘅湯底,又夠衛生舒服,唔駛同人生生熟熟放埋一齊,自己慢慢拾。樓麵服務夠曬貼心,兩個好型格嗰哥哥仔服務我哋,環境和服務真是夠曬💯分
今日試手切新鮮本地煽鈷牛,牛味超濃,原來本地牛咁好食
一定要試

2022-04-29