靚而廉粉麵家

靚而廉粉麵家

(已結業)
Good and Cheap Restaurant
靚而廉粉麵家 (已結業)
sukisuki522
永不會再幫襯的茶餐廳!
sukisuki522
2017-02-19
关注
十級差的茶餐廳!食物普通過普通!但服務態度十級惡劣!本人原是常客貪佢就近方便!之前有位似是老細的男人態度好好所以常幫襯!但現在此餐廳由2個女人打點!1個收銀1個四眼打點及1個扎馬尾大大件既女侍應!佢地成日暗地裏留位比熟客!由得其他客人在外等!餐廳明明大把位,硬要客人座埋一邊,反之,熟客就任座!本人曾與該女侍應理論反被佢大聲鬧客麻煩!四眼女人仲衰,買外賣仲要比佢呼喝好似麻煩到佢完全唔想做生意!講明轉頭先攞到反去攞嗰陣仲要黑面話客好咁耐攞!(來回只不過一陣間)真係一吐氣兼離譜!可笑餐廳曾貼上'態度不週請體諒'!咁樣既服務態度仲要毫無改善點會再幫襯!?再就腳都唔會黎!唔好以為得你一間屋村餐廳仲要食物十級普通!未黎過既食客千萬不要過來!因為此店並無任何食物吸引普通茶餐廳貨式!而且店舗態度包你'十級難忘兼食乜都冇味',但仍公道講句,除了呢3個女人,其他待應跟前男店主都態度不錯!此店其實有好多常客已不見了(包括我),敗在這3個女人!查看更多
检举
查看之前的留言(1)
人哋做街坊生意,平民式茶*,唔鐘意唔好嚟,唔好投訴呢樣嗰樣,甘巴閉,唔好住*啦
2017-02-27
唔接受批評仲夠膽扮食客留言!?掟執粒啦你!
2017-03-02
各位食客!留意以上店住或員工扮'食客'之回覆!唔想食周圍茶*都食到嘅嘢及面對如此服務差的態度!千萬不要到此茶*!附近有好多間不論食物及服務好的茶*!可*尋找。
2017-03-02
小GRA
經濟實惠的早餐
小GRA
2016-10-30
关注
星期六或日朝早靚記多數都排長龍, 早餐都算抵食價錢都合理, 此終茶餐廳內在環境都有啲逼既感覺, 同埋都係快食快走, 早餐餐牌都有好多種類配搭, 今次試咗4款早餐腸仔煎蛋配多士 - 多士既油好多, 唔似其他茶記咁咁慳皮, 而家多士又脆又軟熟沙嗲牛肉米 - 沙嗲醬加牛肉都好入味, 牛肉亦好淋, 米粉亦不錯, 湯底有少少咸火腿通粉 - 湯底味濃, 所以通粉入晒味, 不錯炸菜肉絲米 - 米粉爽口, 炸菜亦都好味五香肉丁米 - 五香肉丁好香, 味道亦不錯凍檸茶 - 茶底濃但檸檬新鮮, 味道還不錯查看更多
+ 5
karenyky
美味常餐😊
karenyky
2016-08-09
关注
今日落雨,隨便搵個餐廳食個 quick lunch. 見e間餐廳都幾 full, 就入去試下。坐低叫左個常餐,$37,有叉燒湯意粉,火腿奄列,牛油烘方飽,熱飲免費凍飲加$2。我先食左牛油烘面包,剛烘起,䁔䁔的,牛油溶了在面包上,很好吃!奄列個蛋煎得不錯,薄薄的包著了火腿,蛋煎得很香,不膿也不過火,還有少量蛋汁在蛋上,不錯!火腿分量也多,很滿足!叉燒湯意粉味道OK,叉燒也有五六件,味道正常。意粉份量也不少。餐飲叫了熱華田。食完覺得都幾飽,也覺得此餐廳食物美味,質素不錯,下次會再來試其他食物!查看更多
+ 3
常餐
soheesohee
超級難吃
soheesohee
2014-10-01
关注
劣劣劣劣劣!超難吃的《鼓椒涼瓜斑腩飯》和《紅燒豆腐飯》難吃得不開個帳號上來評一評的話,實在對不起自己!1. 涼瓜一陣生味,煮不熟!拿回家後要自己再煮,那我買外賣幹嘛?2. 涼瓜處理不當,澀味很重!3. 鼓椒超少,不知有沒有10粒!4. 放了很多西芹扮涼瓜!5. 《鼓椒涼瓜斑腩飯》和《紅燒豆腐飯》均有奇怪西芹味!6. 所謂紅燒豆腐,一點也不紅燒。只是普通豆腐煎一煎,完全沒紅燒皮!食到太扯火,忘了拍照。雖然牛頭角很多老人家,但不代表他們就滿足於劣食吧?很久沒吃過這麼難吃、沒水準的晚餐!差差差差差!劣劣劣劣劣!查看更多
检举
今天到所謂靚記, 伙計拿我的通粉來時, 手指是插進湯內, 我跟她說, 她還用不正的廣東話說「唔好意思囉」, 態度極差
room510
平民茶餐廳
room510
2012-12-14
关注
响香港可以食番地道茶餐廳已經越來越少,大多數都係俾D連鎖式餐廳佔據。但係响D舊區仲有D隱世的茶餐廳可以食到港式的炒粉麵飯。原來响安基苑舊式商場裡面,有個類似呢類型的茶餐廳。可以食到好多種唔係的碟頭飯和炒麵。入去到去,雖然唔夠D連鎖式餐廳有好靚的裝修,都係一般勝在夠地道坐低左就好快叫左一飯一麵試下個水準。見到廚房裡面的師父開行個爐頭煮野食的聲音,就知道D飯麵都係即叫即炒,應該仲要係好夠鑊氣個種。但等左一陣,好快就有得食。個福建炒飯個賣相都不錯,最重要係個飯同個汁都好夠熱,味道都不差。另外一個排骨炒麵先最另人留下印象。已經好少地方可以食到個炒麵係 "脆斗斗" ,呢個真係好難得,而且個排骨和汁係炒完先冧落去個麵上面,食落去夠熱同埋好夠鑊氣。同一般茶餐廳一樣,有例湯和一杯餐飲。但係合計都係40元有找,以今時今日的物值指數,能夠食到呢個水準的炒粉麵飯,都是一個不錯的選擇。查看更多
+ 1
福建炒飯
排骨炒麵
alanlikw
平靚正茶餐廳
alanlikw
2012-07-15
关注
經常行過安基苑商場這間茶餐廳, 好像開了很久, 但都沒有試過, 今天和兩個朋友經過, 差不多晚飯時間, 決定試試. 三人份量的例湯, 很夠火路, 而且很大碗, 每人分到三碗,. 西檸雞, 炸粉很薄, 即炸, 很香脆, 汁也不錯. 豆腐班腩煲, 雖是急凍貨色, 但都做得不錯, 起碼真的是 (班腩), 好過很多用魚柳充班腩的茶餐廳, 還收得很貴. 沙爹金菇肥牛煲, 比起其他, 這個明顯失色很多, 沙爹汁不夠香濃, 辣一些會更好.PS :凍/熱 奶茶要另加$6, 本來沒有叫, 但看見架上放了一些 LIPTON 黃罐茶葉 (500克那種), 心想這些街坊餐廳竟這麼重本?? 要知道這種茶葉比普通大罐LIPTON 黃罐茶葉至少貴四成, 即管試試, 果然很大分別, 非常濃滑, 熱飲走甜應該會更好, 不過天氣太熱, 不太想飲熱的東西, 下次一定要試試.總括來說, 以這個價錢, 食到這種質素, 是物超所值的, 起碼好過那些連鎖性快餐店, 價錢不停加, 份量卻愈來愈小, 還有, 幸好這不是領匯的商場, 否則我相信很快便關門大吉了.查看更多
+ 1
溝粉餐廳!
小童
2011-05-02
关注
諗唔到去邊間荼餐廳食lunch 貪方便去左安基苑呢間點知就lai野1點幾 一入到去 見間餐廳冇咩人已經奇怪 正常lunch time應該多人跟住坐低想嗌牛腩河 點知冇牛腩 食粉麵既冇牛腩!!跟住嗌左個芙蓉蛋飯$27 跟餐$35 杯杏霜傑到死 完全飲唔落口 又係溝過麵粉 一黎到個芙蓉蛋飯冇叉燒!!? 等於火腿蛋飯 d蛋仲要冇蛋味 擺明溝過粉個隻 好有比人呃既感覺完全呃消費者既餐廳 以後都唔會再黎查看更多
T先生
合格豬扒飯
T先生
2009-04-17
关注
我是這裡的常客,由於在這區會送外賣的食店只得幾間,所以經常也會叫這裡的外賣吃。這裡的飯、粉麵我通通都吃過了,當中令我較滿意的,是這裡的焗豬扒版,這裡的豬扒很入味,而且炸得很香口,而飯是炒飯底的,不過真是麻麻!這裡的飯每個也會包一個中式例湯的,不過要是加飲品的話就要加$6了查看更多