2011-08-01
有朋友介紹呢間野既食物,所以放工就一齊去試下啦唔知係唔係星期日既關係,7點幾去到無位,於是要比電話留坐,所以都等左好耐普通的一間以和風為主佈置既日式餐廳先試試燒牛舌 $58/碟估唔到簡單既一片片牛舌可以做到好高水準!好香,肉汁豐富,好易咬開,味道好,不錯炸蝦天婦羅、蕃薯天婦羅、茄子天婦羅 配 拉麵炸粉算薄,而且有味道,師傅做得很好蝦:選蝦不夠大隻,但炸得好,不會老,時間剛好,軟綿綿的蝦肉蕃薯:甜的!真係唔錯呀幾好味^^不過個人認為日本食物應該件件差不多size先叫有水準,但佢一d大一d細,略嫌不夠專業哦~!燒羊架見到個賣相覺得真係幾吸引架!之但係本人鍾意食有「蘇」味既羊,但佢係無「蘇」味,或者唔鍾意「蘇」味既人會好欣賞呢味菜吧至於咬感方面,我覺得唔係好似羊架,有少許燒豬肋骨既感覺,羊架來講佢太「稔」了拉麵呢個拉麵係OK啦!OK的湯底,OK的麵質!Sake,冷飲。很清的sake,酒味可以,入得口***總結:燒牛舌的確係好好味,店員招呼一般,環境可以,有機會或會再回味一下燒牛舌
估唔到簡單既一片片牛舌可以做到好高水準!
好香,肉汁豐富,好易咬開,味道好,不錯
炸粉算薄,而且有味道,師傅做得很好
蝦:選蝦不夠大隻,但炸得好,不會老,時間剛好,軟綿綿的蝦肉
蕃薯:甜的!真係唔錯呀幾好味^^
見到個賣相覺得真係幾吸引架!
呢個拉麵係OK啦!OK的湯底,OK的麵質!
很清的sake,酒味可以,入得口