2024-02-13 415 浏览
初二去旅行,早咗出機場所以醫肚先,機場好多都係大眾化嘅餐廳,然後見到呢一間餐廳,因為泰愛泰國嘢食,唔洗考慮即刻入去。估唔到咁繁忙嘅餐廳,職員依然Keep到咁好禮貌,尤其一個叫Bobo嘅女職員,超好笑容,不停留意每一檯嘅需要。仲有一個幾靚仔男職員,都係著便服嘅,應該係負責人,雖然餐廳好繁忙,但佢都keep住餐廳運作,令到我哋唔係等咗好耐就有嘢食,見到隔離檯有啲人落單兩分鐘就催單,仲嘈嘈閉,真心覺得香港服務行業真心辛苦,尤其做機場更加分秒必爭。講返食物,兩個人叫咗一碟蝦餅,一碟馬拉盞通菜,一碟豬頸肉濕炒河,一份越式豬頸肉+札肉飯,一份芒果糯米飯,一杯泰式奶茶,一杯凍檸茶埋單平過九龍城😳😳味道仲要超好味,估計廚師係泰國人,所以先有咁好風味,本來機場食嘢冇乜期望,但係今次竟然喜出望外,下次去旅行之前都提早啲到機場,返嚟呢度食嘢!!

講返食物,
2024-02-11
啲食物就不過不失去啦,叫左碟豬頸肉,估唔到有三塊咁多。啲職員態度就好過茶餐廳少少啦,悔悔氣氣唔想做咁咯,請唔到人咪唔好開門咯,洗唔洗我地幫埋佢打工。如果食茶餐廳係咁既態度我又接受到既,其他就無乜特別啦

2024-01-08 260 浏览
原本諗住喺非禁區買個M記來食嘅時候,無意中發現咗原來隔離都有泰國菜食,於是即刻同朋友嚟呢間有得食越南菜同埋泰國菜嘅餐廳食個晚餐先~馬拉盞炒通菜💰HK$78份量多,味道正常,不過不失~香辣肉碎甲拋飯配泰式醃蛋💰HK$86隻蛋煎到好香脆,味道唔錯,但略嫌香辣肉碎個味道唔夠正宗~牛柳粒沙嗲(4串)💰HK$92牛柳粒粒粒juicy,點埋沙嗲醬,超惹味~海鮮泰柚子沙律💰HK$96材料都算豐富,有兩隻大蝦兩粒帶子,個汁酸酸辣辣幾開胃~(凍)越式地道奶茶💰HK$32用樽仔裝住幾得意,但味道太甜,有啲失望~

馬拉盞炒通菜💰HK$78
份量多,味道正常,不過不失~

香辣肉碎甲拋飯配泰式醃蛋💰HK$86
隻蛋煎到好香脆,味道唔錯,但略嫌香辣肉碎個味道唔夠正宗~

牛柳粒沙嗲(4串)💰HK$92
牛柳粒粒粒juicy,點埋沙嗲醬,超惹味~

海鮮泰柚子沙律💰HK$96
材料都算豐富,有兩隻大蝦兩粒帶子,個汁酸酸辣辣幾開胃~

(凍)越式地道奶茶💰HK$32
用樽仔裝住幾得意,但味道太甜,有啲失望~

2023-11-05
2023-10-11 585 浏览
今日難得入香港機場做野,終於有機會約喺機場做嘢嘅朋友食lunch。大家都話呢一間泰國🇹🇭餐廳,選擇種類多、味道都叫唔錯。大約12點入到去,差唔多已經坐滿,可能好多都係機場員工😝店員安排咗bar 枱路口位,好快就俾咗兩杯水我哋 & QR code 自己落單。咁啱我哋大家都想食泰式撈檬,所以一人叫咗一個炭燒厚切豬扒配扎肉檬粉 & 炭燒豬頸肉配扎肉檬粉味道不過不失,機場食品來講算係咁。可能冇期望冇失望,埋單因為機場員工關係所以有折,每人$85有找可以再去

大約12點入到去,差唔多已經坐滿,可能好多都係機場員工😝

可以再去
2023-09-21 397 浏览
好一般咖哩飯🥹去旅行前係機場非禁區😌搵咗間叫青悅·越泰料理☺️午飯時間都幾多人幫襯😂黃咖哩牛舌牛筋飯🍽叫咗個黃咖哩牛舌牛筋飯,真係好貴100蚊,數過有三大嚿牛舌,牛舌肉質柔嫩,口感絲滑,富有彈性,咀嚼感柔軟,可惜得三嚿,牛筋仲衰得兩嚿,味道正常,黃咖喱汁重椰奶味,大量洋蔥同薯仔送飯食,整體而言,黃咖喱牛舌牛筋飯的口感結合了牛舌的柔嫩同富有嚼勁的牛筋,但份量太少,朋友點嘅豬扒撈正常好多😅😅個人真實食評,唔建議點黃咖哩,費事影響心情😅
好一般咖哩飯🥹
去旅行前係機場非禁區😌
搵咗間叫青悅·越泰料理☺️
午飯時間都幾多人幫襯😂

黃咖哩牛舌牛筋飯🍽
叫咗個黃咖哩牛舌牛筋飯,真係好貴100蚊,
牛筋仲衰得兩嚿,味道正常,黃咖喱汁重椰奶

個人真實食評,唔建議點黃咖哩,費事影響心情😅
2023-08-25 412 浏览
機埸入禁區前唯一比較有特式既一間餐廳,越南泰國菜,兩個人選了喇沙及馬沙文咖喱牛腩,味道豐富,實在太惹味了,喇沙食落去辣左D, 價錢都好合理,比起禁區內7樓Foodcourt 價錢平點。
馬沙文咖喱牛腩
Laksa
馬沙文咖喱牛腩
Laksa
2023-08-16 407 浏览
我响機場工作,機場內餐廳選擇唔多,呢一間係我心水之選,性價比高,價錢合理。近呢半年服務水平同食物質素都有好大嘅改進。餐廳環境寧靜亦寬敞舒適,員工親切友善,經理有禮貌,落力又有效率,會聽取客人意見,order 有問題亦會好主動即時幫你解決。個人口味推介:1)炭燒厚切豬扒扎肉飯豬扒煙靭鬆軟,有炭燒味。2)鮮蝦炒金邊粉鮮蝦彈牙,金邊粉有鑊氣。3)紅咖喱三文魚飯咖喱汁甜度適中,三文魚夠大塊。4)泰式奶茶香甜,奶茶味好濃郁,正。總括而言,會繼續幫襯,加油!
個人口味推介:
1)炭燒厚切豬扒扎肉飯
豬扒煙靭鬆軟,有炭燒味。
2)鮮蝦炒金邊粉
鮮蝦彈牙,金邊粉有鑊氣。
3)紅咖喱三文魚飯
咖喱汁甜度適中,三文魚夠大塊。
4)泰式奶茶
香甜,奶茶味好濃郁,正。
總括而言,會繼續幫襯,加油!
2023-08-15
用餐时段
真的很久...很久...沒有來過機場了,適逢有事到機場,便順道觀光一下。 哇!真的多了不少食店,食飯也較方便了!這店的環境不錯,而且地方也很寬鬆,容易找位(可能時間早,或者上機的人都在市區食完才來吧!今天叫了:1)海南雞飯$90+餐飲要另(+12), 還要加一服務費~ 雞的份量正常,雞皮也算是滑,但雞肉就沒有甚麼雞味了,而且肉質有點腍和脢的感覺,還有少許水,整體來說:過得去吧!~ 至於醬汁有3種,分別是:姜蓉、甜甜的醬油和另外一種不肯定(疑似蒜蓉加一點點辣椒),但也是較為好味的醬汁😅。 ~ 還有一碗似是用浸雞來做的湯,有一舊冬瓜和少許肉碎粒;湯的味道也不難喝,是可以接受的。~ 另外也另加了一杯泰色奶茶,茶的顏色和味道跟其它泰國餐廳有點不同;茶色沒有那麼紅、味道也較為偏淡,不算是好甜,是可以接受的。~ 整體來說: 這碟海南雞套餐不算太好吃,但也不是太難食。 ~ ~餐廳出餐算是很有效率,但味道就可能遺忘了! 但可取之處就是:地方夠寬闊,店員也不太理會我們,所以,客人可以坐到夠鐘才離開也可以。😊 ~ ~

1)海南雞飯$90+餐飲要另(+12), 還要加一服務費

~ 整體來說: 這碟海南雞套餐不算太好吃,但也不是太難食。

2023-04-17 641 浏览
我想在通過移民之前吃早午餐。其他地方都很擁擠只有這個地方只有幾個人,我四處走走周圍沒有人服務,所以我拿了張椅子坐下。一位女士什麼也沒說就給了我一張帶有二維碼的打印件,我知道這意味著我是通過 mydrlg 下訂單的。我嘗試掃描了幾次,但沒有用,我不得不請那位女士幫忙,她給我打印了一份更清晰的打印件,我可以掃描並進入網站。我下了訂單。然後一家人在我旁邊的桌子坐下。我等我的菜,後來坐下的一家四口都拿到了他們的菜,我的沒有出來。我意識到我沒有足夠的時間吃飯所以我不得不取消訂單。那傢伙簡單地說好吧,什麼也沒說就取消了訂單。我想,那個人至少應該道歉嗎?但不,他沒有。如果我是外國遊客,而不是本地人,他們的態度會略有不同嗎?這家餐廳的老闆或經理是否關心改善他們的客戶服務?

周圍沒有人服務,所以我拿了張椅子坐下。

我下了訂單。

然後一家人在我旁邊的桌子坐下。

我意識到我沒有足夠的時間吃飯所以我不得不取消訂單。

那傢伙簡單地說好吧,什麼也沒說就取消了訂單。

我想,那個人至少應該道歉嗎?

但不,他沒有。

如果我是外國遊客,而不是本地人,他們的態度會略有不同嗎?

這家餐廳的老闆或經理是否關心改善他們的客戶服務?
2023-04-07
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 沒有,他們到最後什麼食物都沒提供
2023-03-09 787 浏览
我係機場職員黎,頭兩次我既食物都ok,係第一次同事叫左炭燒豬頸肉扎肉飯,比漏左扎肉,有個黑衫後生哥哥,應該係經理好快就比番我地。服務幾好,有禮貌,見佢地個個都跑住做,應該請唔到人,但見佢服務幾好就可以了。跟住第二次後我既咖喱飯都ok,但同事個豬扒飯就有d問題,酸酸地,之後叫等後生哥哥行過,就同佢講,佢又好快幫我地跟進。其實食物真係麻麻,ok la,但見佢服務幾好之後都有幫襯,如果食物可以改善就very good!

2023-02-13 680 浏览
而家通返關相信好多foodie 們都出門去旅行本人好耐冇去過機場發覺好多餐廳都好似執咗笠嗰日好不幸地因為肚餓去咗這一間越南餐廳真係中伏😨冇服務可言可能人手不足,可以理解但係都應該比下啲碟同筷子俾人你淨係見到啲職員推住啲快餐車裝住啲飲品,走來走去😂但係啲食物就真係差到離晒譜喎味精重手都唔講豬扒黐刀三四塊黐埋一起啲飲品甜到郝喉分分鐘到港大堂啲餐廳可能好過佢朋友仔們冇乜嘢應該食咗飯先去機場
而家通返關
相信好多foodie 們都出門去旅行
本人好耐冇去過機場
發覺好多餐廳都好似執咗笠
嗰日好不幸地因為肚餓
去咗這一間越南餐廳
真係中伏😨
冇服務可言
可能人手不足,可以理解
但係都應該比下啲碟同筷子俾人
你淨係見到啲職員推住啲快餐車
裝住啲飲品,走來走去
😂
分分鐘到港大堂
啲餐廳可能好過佢
朋友仔們冇乜嘢應該食咗飯先去機場
2023-01-23 555 浏览
年初一,上午1044分去到,男職員話無早餐,但早餐供應到1100。lunch就話要1100先開始,咁我想問呢16分鐘可以叫咩食?對機場職員待遇差啲嗎?只做旅客生意?
2023-01-22
2020-06-18 881 浏览
食嘢選擇在機場工作黎講真係吾多,今天決定黎碗火車頭,為工作打打氣。食粉最緊要夠熱,呢碗果然熱辣辣,牛肚吾韌而且爽滑,半生熟又肥瘦適中嘅牛肉都幾大塊。女仔食曬一碗都夠飽,一路食仲飲埋D香料十足嘅湯😋😋 好滿足,又去開工𡀔⋯⋯
2020-06-17
2020-03-05 553 浏览
平時飛前指定動作都係去麥記食啲野就上飛機,但望去右邊見到間越泰菜式,所以就進去食少少野再上機,我點了一份豬頸肉炒河,好大碟,有很多豬頸肉,另外配菜都好多,好抵食以後上機前又多一個選擇。
以後上機前又多一個選擇。
2020-01-10
用餐时段
下午茶
2020-02-14 361 浏览
今日到客運大樓送機,趁佢地未入機場禁區,所以就黎左呢間「青悅.越泰料理」食野。當日一入到去,好少人,只有幾張枱有人坐。店員服務態度ok。食物方面都好好,價錢合理,環境好寧靜舒適。
2020-02-11