2022-09-27 45 浏览
我係一個米線控,去到邊都要食米線,今日行經呢頭見到有米線食當然唔放過啦,食完準備去游水🤣跟住我地叫左2碗米線,再加一個小食,另外再加2枝豆漿,吃光光,超級滿足超級飽米線酸辣湯(中辣)韮菜水餃、炸醬、豬皮📝韮菜餃皮夠薄多餡,湯底好濃,唔會得個辣字,有少少麵豉味👍🏻米線(熱食)墨魚餅、腩肉📝夏天食呢個好有胃口,清清地涼伴米線再配埋半肥瘦腩肉,爽😊 小食就叫左韮菜豬紅📝熱辣辣食最正,放落米線湯到食又正

米線酸辣湯(中辣)
韮菜水餃、炸醬、豬皮

米線(熱食)
墨魚餅、腩肉
📝夏天食呢個好有胃口,清清地涼伴米線再配埋半肥瘦腩肉,爽😊

小食就叫左韮菜豬紅
📝熱辣辣食最正,放落米線湯到食又正
2022-09-15 136 浏览
米線關注組成員之一大力推介呢間洪水橋嘅雲川百味相信大西北嘅人都聽過類似嘅名今日第一次試食呢間首先酸辣湯底第一啖已經覺得好好味真心比起平時嘅米線出色同朋友一人一碗叫咗好多唔同嘅餸試下首先梗係要食豬頸肉 佢炸嘅嘢都係放入湯入邊 雞扒都係但係冇影響佢酥脆香口嘅口感所有肉嘅調味都好夠好好味第二推介嘅一定係鮮蝦卷 超包香濃嘅鮮蝦味 墨魚餅韭菜餃亦都很不錯另外叫咗個小食手撕雞 份量不少味道偏向芝麻醬嘅味道 但亦都好夠辣 好味
米線關注組成員之一

墨魚餅韭菜餃亦都很不錯

另外叫咗個小食手撕雞 份量不少
味道偏向芝麻醬嘅味道 但亦都好夠辣 好味
2022-09-06 68 浏览
啱先發現洪水橋有米線😂呢度除咗米線之外仲有飯食而且小食都好多款式食肉獸嘅我地叫咗兩碗三餸米線豬扒腩肉豬軟骨麻辣米線豬頸肉韭菜雲吞豬大腸酸辣米線見到隔籬枱叫咗鹽酥雞粒幾靚😂又叫黎試吓米線啲餸都算多啊 而且我幾鍾意佢個腩肉 炆得好入味 咬落都爽口唔會成片散晒同埋好多時出邊嗌餸嘅時候餃子都係得兩粒佢有三粒韭菜餃👍🏻豬大腸份量都唔會俾得少 另外豬頸肉都好好食 佢酸辣湯底係偏酸一啲(啱晒我😂)我哋兩碗都係叫小辣,辣度都啱啱好~~好大碗,我哋下晝三點幾食完晚餐都食唔落好抵❤️
啱先發現洪水橋有米線😂

同埋好多時出邊嗌餸嘅時候餃子都係得兩粒
佢有三粒韭菜餃👍🏻
豬大腸份量都唔會俾得少
另外豬頸肉都好好食
佢酸辣湯底係偏酸一啲(啱晒我😂)
我哋兩碗都係叫小辣,辣度都啱啱好~~

好大碗,我哋下晝三點幾食完晚餐都食唔落好抵❤️
2022-09-05
用餐时段
下午茶
2022-04-12 314 浏览
又係豬頸肉無敵嘅米線舖🍜呢間米線舖係新開喺洪水橋嘅分店🤭其實我之前已經食過屯門店嘅外賣🤣我稱之為食唔到雲川都可以食雲川百味🤣(我兩間都食㗎唔係話比較邊間好食啲呀! ! !)只係想表達元天去洪水橋好似近過去屯門嘛🤣Btw佢同雲川嘅豬頸肉好似🤭湯底都似🤭不過雲川百味偏酸🫡鍾意酸嘅可以去試下😂😂😂小食方面就各有所好😝青瓜係我食咩米線舖都必嗌👍🏻炸雞粒配雞醬都實冇錯🤣整體都算好食🤭
又係豬頸肉無敵嘅米線舖🍜
呢間米線舖係新開喺洪水橋嘅分店🤭
其實我之前已經食過屯門店嘅外賣🤣
我稱之為食唔到雲川都可以食雲川百味🤣
(我兩間都食㗎唔係話比較邊間好食啲呀! ! !)
只係想表達元天去洪水橋好似近過去屯門嘛🤣
Btw佢同雲川嘅豬頸肉好似🤭