2023-08-01 19 浏览
“德國咸豬手配酸椰菜及薯蓉”($178)“黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹”($128)“黑白朱古力蛋糕”($50)“惠比壽生啤”($58)“Espresso Tonic”($45)旺角T.O.P附近有間以白木色為主嘅cafe因為位置去咗內街所以人流都冇咁多難得可以喺旺角搵到個靜靜地嘅地方食吓嘢🥰晚市嚟到有提供是日精選晚餐我地就點咗當中2款share嚟食😚首先係德國咸豬手🐷咸豬手大大隻,皮香脆肉嫩滑🤤配上酸椰菜可以解解膩☺️薯蓉質地都夠細滑食豬手又點可以唔配返杯啤酒🍻惠比壽呢隻生啤好易入口☺️連平時唔飲啤酒嘅我都覺得好飲🤣另一款點咗黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹🦀軟殼蟹炸到金黃香脆😍意粉個黑松露味清香,唔係假假嘅味道😆甜品方面叫咗件黑白朱古力蛋糕🍫🍰食落朱古力味十分香濃☺️雖然有白朱古力但都唔會過甜☺️除咗生啤,我地仲點咗杯Espresso Tonic飲品個漸層超級靚💕咖啡同Tonic味道平衡得岩岩好🥰
“德國咸豬手配酸椰菜及薯蓉”($178)
“黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹”($128)
“黑白朱古力蛋糕”($50)
“惠比壽生啤”($58)
“Espresso Tonic”($45)

旺角T.O.P附近有間以白木色為主嘅cafe
因為位置去咗內街所以人流都冇咁多
難得可以喺旺角搵到個靜靜地嘅地方食吓嘢🥰
晚市嚟到有提供是日精選晚餐
我地就點咗當中2款share嚟食😚
首先係德國咸豬手🐷
咸豬手大大隻,皮香脆肉嫩滑🤤
配上酸椰菜可以解解膩☺️薯蓉質地都夠細滑
食豬手又點可以唔配返杯啤酒🍻
惠比壽呢隻生啤好易入口☺️
連平時唔飲啤酒嘅我都覺得好飲🤣
另一款點咗黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹🦀
軟殼蟹炸到金黃香脆😍
意粉個黑松露味清香,唔係假假嘅味道😆
甜品方面叫咗件黑白朱古力蛋糕🍫🍰
食落朱古力味十分香濃☺️
雖然有白朱古力但都唔會過甜☺️
除咗生啤,我地仲點咗杯Espresso Tonic
飲品個漸層超級靚💕
咖啡同Tonic味道平衡得岩岩好🥰
2023-08-01 23 浏览
繁華鬧市嘅旺角街道中見到一間純白色嘅Cafe,真係好吸睛,窗口有蕾絲窗簾,一睇就覺得好有少女感,所以就入咗去打卡玫瑰咖啡拉花拉得好靚,上面有幾快玫瑰花返去咖啡上面,飲落去玫瑰味好重,好好飲😍 忌廉湯香港嘅忌廉湯入面有好多蜆,仲有啲薯仔,用料足紅酒燴牛面肉配薯菜牛面肉用咗一定嘅時間去熬製,軟硬啱啱好,食落去仲有好香嘅紅酒味,配合薯菜,都幾大份手撕BBQ豬肉漢堡配薯條岩鍾意BBQ口味嘅人,豬肉汁好濃,而且豬肉絲撕得好幼細,容易入口,個漢堡都幾大,隔離仲有沙律,均衡飲食,薯條新鮮炸起,好脆環境係真係好靚,周圍又有植物,係打卡嘅好地方,都見到好多女仔嚟呢度食下午茶,加上出面係繁華嘅鬧市,同Cafe入面嘅寧靜形成對比,我哋都周圍影左好靚既相

玫瑰咖啡

忌廉湯
香港嘅忌廉湯入面有好多蜆,仲有啲薯仔,用料足

紅酒燴牛面肉配薯菜

手撕BBQ豬肉漢堡配薯條

#foodiezo食在旺角 #foodiezo九龍篇馬鞍山puzzle n dining 執咗之後,老細就喺旺角開返呢間cafe☺️ 仲加咗唔同嘅新款式,吸引區內遊客/居民幫襯😉 cafe都好打卡able,bar枱設置於窗邊,喺店外影返入嚟個feel 幾chill🥰 星期六日下晝都坐滿咁濟,平日都晚都幾旺場🤪—————————————————————🐷德國咸豬手配酸椰菜及薯蓉+煙三文魚沙律 $206勁大隻豬手😳 兩個人食都有啲滯😂 外皮勁脆,咬落去唔會油笠笠,一絲絲肉撕出嚟☺️ 送啤酒一流☺️ 有酸椰菜感覺無咁肥🤣 仲有薯蓉間中仲有粒粒薯😉 沙律正常😉-🦐麻辣蒜香大蝦扁意粉 $138唔算好辣,花椒油味重,幾開胃😀 意粉算掛汁☺️ 煙韌非常😊 蝦處理得幾好,爽口嘅😉-🍗咸蛋王單骨雞翼 (8件) $78✨推介大家食!啲雞翼係用咸蛋黃炸漿包住嚟炸,非常夾!隻隻都肉質飽滿,juicy至極☺️-🍺生啤 - 惠比壽(380ml) $58幾好飲,凍杯上,可以一戰🤓-🍹Daily Special $88 荔枝、糖水溝埋prosecco嘅cocktail,調酒師特調,唔會太甜幾好飲😉-🍰百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕
#foodiezo食在旺角 #foodiezo九龍篇

—————————————————————
🐷德國咸豬手配酸椰菜及薯蓉+煙三文魚沙律 $206
🦐麻辣蒜香大蝦扁意粉 $138
🍗咸蛋王單骨雞翼 (8件) $78
🍺生啤 - 惠比壽(380ml) $58
幾好飲,凍杯上,可以一戰🤓
🍹Daily Special $88
🍰百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60
酒味濃,好creamy,幾高質😜
2023-07-31 37 浏览
之前同朋友經過呢間cafe都比佢個名吸引左,覺得好得意,就約定一定要去試試佢😆((但係大家都唔係雙魚座🤣))然後我地終於最近搵左日去,本身以為可能淨係個名有趣,但食落覺得都比我想像中好食!🐷香草加拿大豬鞍配炸薯角 伴三色胡椒汁 $178呢個豬鞍真係不得了!大塊到成塊斧頭扒咁😍同埋真係超級厚肉~唔係誇張~我諗有3cm厚!😳但食落一啲都唔韌唔難咬,煎得都好香好惹味!然後佢個薯角真係即叫即炸!就算我擺喺度影左陣相都係熱辣辣同脆卜卜,覺得呢個係必試!🐮紅酒燴牛面肉 配薯菜 $138個汁比較深色,所以淋喺牛臉頰面就令到我睇落成塊都啡色咁😂 不過牛臉頰都煮得好軟稔而且牛味都夠重~紅酒汁都夠味亦唔會太鹹~其實有少少似燒汁但就冇燒汁咁甜~ 都幾抵讚嘅係佢個下面個薯蓉🤩打得好滑又重牛油味~同牛面頰肉一齊食都好好味~🤍白酒煮紐西蘭青口 $78相信有睇開我嘅朋友就知其實我超抗拒食青口😂但呢個青口我又覺得OK~首先佢唔腥,都算新鮮~其次佢都幾入味,個湯除左有白酒之外,仲食得出有用到啲蒜蓉去整~然後有啲驚喜嘅係青口下邊都有薯蓉🤩 原來薯蓉配白酒湯都match! 同埋再次表揚多次😆佢個薯蓉真係整得好好食😍🍰自家製

🐷香草加拿大豬鞍配炸薯角 伴三色胡椒汁 $178

🐮紅酒燴牛面肉 配薯菜 $138

🤍白酒煮紐西蘭青口 $78

🍰自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $68

食得出有baileys 味!然後呢個蛋糕嘅口感就偏似普通cheesecake嘅,入口都算creamy同埋冇粉粒~唔會太甜但burnt味都唔太重,啱啱好!

🍶House wine $58
白酒就不過不失,如果甜返少少會再好飲啲~

🍺惠比壽生啤 $58
係跟餐嘅普通生啤🤣 呢個牌子都唔錯~

不過我去嗰陣係夜晚,所以就冇得試佢啲咖啡~聽聞佢係比較出名咖啡,因為佢地會自己炒豆~
夜晚嘅話同常都係跟餐serve酒,但係如果你係酒鬼嘅話,咁佢最近嘅promo都會幾啱你🤣$58一杯生啤然後$298就有兩小時啤酒加汽水放題~咁就可以滿足又想狂飲酒又驚冇嘢食助酒嘅你😆😆
2023-07-22
  • 香草加拿大豬鞍配炸薯角  伴三色胡椒汁
2023-07-30 24 浏览
路過旺角街頭,成日見到呢間好適合打卡嘅cafe,終於的起心肝去試下先:「雙魚座咖啡館」.。經典BBQ燒豬肋骨 配 脆炸薯條:天啊,勁大份嘅「脆皮」豬肋骨,真係好脆皮,而且好多肉、仲要好嫩、好入味,好滿足👏🏻👏🏻薯條唔係麥當當嗰d急凍薯👍🏻皮層炸到脆卜卜,內層仲係「薯」嘅質感,好味❤️.。美式BB0手撕豬肉漢堡 配 脆炸薯條:呢份仲豐富、仲邪惡,哈哈哈!手撕豬肉少少香辣,好惹味,加埋大大片蕃茄生菜,係一個進化版嘅巨無霸🤣🤣.。白酒煮紐西蘭青口:青口超肥美超大隻,白酒煮後更加鮮甜!(其實個白酒汁都好好味,勁想要一碗白飯撈下汁🤣🤣).。Cold Brew Coffee:今日嘅咖啡豆係耶加雪菲,有少少黑巧克力味、同埋少少果香,以冰鎮方式盛載,夠凍之餘,唔洗擔心越飲越淡👍🏻.。自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕:七月份係我嘅生日月,飽都要嗌下蛋糕🤣🤣呢件cheese cake夠芝味、夠滑,同時食得出有少少Baileys嘅香味,讚👍🏻.依家仲做緊$298「兩小時啤酒小食放題」,一班朋友黎chill下,都唔錯喎👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻
2023-07-03
呢間咖啡館喺地鐵站轉個彎就到,除咗方便,入面亦多座位,無論食物飲品都好有質素,絕對係必試!♓️紅酒燴牛面頰肉配薯菜紅酒浸醃過嘅牛面頰肉,炆燉過後肉味提升,無一點紅酒酸味。牛面頰肉不單止肉嫩細滑,而且口感豐富,入口清爽不膩。♓️香草燒加拿大豬鞍伴三色胡椒汁配炸薯角 煙三文魚沙律三色胡椒汁調配得宜,令豬鞍更加美味。另外追加了煙三文魚沙律,煙三文魚用料優質,滑溜肥美。♓️脆炸洋蔥圈新鮮即炸洋蔥圈,炸粉內嘅洋蔥仍然濕潤,外脆內軟。♓️生啤 - 惠比壽 (380ml)今日日本生啤做緊推廣,呢隻生啤用德國巴伐利亞產嘅啤酒花,有清爽苦味,又有優雅香氣,容易入口。 ♓️Coffee 招牌咖啡☕️冰鎮方式保持冰凍感,飲落好香好醇,一啲酸味都無,鐘意飲咖啡嘅朋友一定要試吓。♓️自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕巴斯克蛋糕本身已經好好食,加埋愛爾蘭嘅baileys,滿滿杏仁奶甜酒香氣。🛎️必試指數:9/10🔆

♓️紅酒燴牛面頰肉配薯菜

♓️香草燒加拿大豬鞍伴三色胡椒汁配炸薯角 煙三文魚沙律

♓️脆炸洋蔥圈
新鮮即炸洋蔥圈,炸粉內嘅洋蔥仍然濕潤,外脆內軟。

♓️生啤 - 惠比壽 (380ml)

♓️Coffee 招牌咖啡☕️

♓️自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕

🛎️必試指數:9/10🔆
2023-07-25
2023-07-25 23 浏览
係旺角戰鬥完,拎住一袋二袋,行到攰又勁肚餓,係旺中附近搵下有咩餐廳好食,就俾呢間用星座命名既cafe吸引左眼球,見環境舒舒服服,一於就呢間啦😆香草燒加拿大豬鞍配炸薯角伴三色胡椒汁 $216配是日餐湯 +$38豬鞍燒得恰到好處!咬落去係好嫩好juicy,油脂咇哂出黎!🤩邊位燒得特別香口,連帶有少少豬皮,燒到脆卜卜,勁好食!🥰 伴埋三色胡椒汁一齊食,胡椒既香味同豬鞍好夾,味道更加昇華左⭐️炸薯角係新鮮熱辣炸起,脆卜卜👍🏻呢個餐揀左配餐湯,是日餐湯係煙肉薯仔湯,由餐湯就感受到廚師既用心製作,呢個煙仔薯仔湯濃稠程度似係飲用版既薯蓉咁,好出色💯黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹 $153配cafe latte (h) +25係黑松露意粉就唔會放過🤩我係勁中意食黑松露意粉,黑松露牆方面店舖係絕無手軟,每仔意粉都掛滿厚厚既黑松露醬,每一啖都品嘗到濃濃既黑松露味😋炸軟殼蟹方面係兩大件大大件既軟殼蟹,啖啖肉,勁滿足🥰Latte 方面亦都好滿意,好香濃既咖啡味🥰 呢度既虹吸咖啡其實都係店舖主打,下次日頭要再去試下先得😋自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60蛋糕質地偏紮實,入口好creamy,濃濃既芝士味同百利甜

香草燒加拿大豬鞍配炸薯角伴三色胡椒汁 $216
配是日餐湯 +$38
炸薯角係新鮮熱辣炸起,脆卜卜👍🏻

黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹 $153
配cafe latte (h) +25
炸軟殼蟹方面係兩大件大大件既軟殼蟹,啖啖肉,勁滿足🥰

自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60
蛋糕質地偏紮實,入口好creamy,濃濃既芝士味同百利甜酒香味,好味道😋

餐廳依家仲做緊promotion,2小時啤酒同小食放題只係$298,有6款小食可以揀,炸餃子、章魚小丸子、越式豬肉米紙春卷等等,勁抵!岩哂約埋好姊妹黎食住小食,傾下少女心事🥰
  • 香草燒加拿大豬鞍配炸薯角伴三色胡椒汁
  • 鮮奶咖啡
  • 煙肉薯仔湯
  • 黑松露忌廉扁意粉配天掃羅軟殼蟹
  • 自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕
2023-07-24 22 浏览
同朋友係旺角行完街,想搵間餐廳坐下傾下計,見到呢間餐廳,俾人感覺好舒服,就入左去試試😇🟠 香草燒加拿大豬鞍配炸薯角伴三色胡椒汁($216)豬胺切開既顏色好吸引,食落口既時候簡直令我好有驚喜🤩肉汁非常juicy,而且口感冧,入口真係唔使點咬既感覺。另外,三色胡椒好惹味,配埋個豬胺食,絕配😆個汁好味到連配菜都點埋黎食😂配菜方面,有沙律菜同瓜。薯角就好夠脆,好好味😋是日精選餐湯(加配價$38)餐湯係雜菌湯,個湯飲落勁creamy,夠杰身,而且好香濃👍🏻🟡黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹($186)意粉上枱時,視覺已經好吸引,意粉捲得好靚☺️意粉食落口感彈牙,而且夠creamy,黑松露味夠香。軟殼蟹外層鬆化,內層唔會乾🤤House White Wine(加配價$58)白酒味道入口顯醇和🤡🟢Cold Brew Coffee($70) 餐廳主打虹吸咖啡,一向唔飲咖啡既朋友,叫左黎試下,我亦好奇試下。職員話呢款咖啡係用左音樂家系列既莫札特豆。聞落好香咖啡味,飲落竟然唔苦澀,平時好怕飲咖啡,因為好苦,但我飲飲下都飲左半枝😂用枝形容係因為佢會有一枝好似試管咁裝住咖啡,而且冰鎮住,可以保持到成餐飯都一樣口感

🟠 香草燒加拿大豬鞍配炸薯角伴三色胡椒汁($216)

是日精選餐湯(加配價$38)

🟡黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹($186)

House White Wine(加配價$58)
白酒味道入口顯醇和🤡

🟢Cold Brew Coffee($70)
餐廳主打虹吸咖啡,一向唔飲咖啡既朋友,叫左黎試下,我亦好奇試下。職員話呢款咖啡係用左音樂家系列既莫札特豆。聞落好香咖啡味,飲落竟然唔苦澀,平時好怕飲咖啡,因為好苦,但我飲飲下都飲左半枝😂用枝形容係因為佢會有一枝好似試管咁裝住咖啡,而且冰鎮住,可以保持到成餐飯都一樣口感🤡

🔵 自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕($60)
見有呢個比較特別既味道,所以就決定試下,個蛋糕口感creamy。本身都少少擔心酒味會唔會好重,不過食落個酒味係可以接受既程度,而且同蛋糕既味道好夾,令人食完一啖即刻想食下一啖😽

環境方面,氣氛柔和,亦可以坐得好舒服,岩哂傾下計😎

服務方面,職員好細心介紹唔同食物😺

地址:旺角通菜街123號地下A及B號舖
旺中一帶向來都人來人往,估唔到轉角開咗間新餐廳,作為一個雙魚座,一見餐廳名就被吸引咗!純白嘅門面,窗邊用上 lace 布簾,加埋籐凳同小盆栽🪴,好有法式後花園嘅感覺!坐係窗邊位,望住街景,可以享受自成一國嘅寧靜!餐廳門口雖然有「咖啡」嘅招牌☕,裝修都係走小清新路線,不過除咗咖啡同輕食,竟然仲有啤酒連小食放題!🍻畀 $298 就可以 2小時內任飲惠比壽啤酒,同埋任食🍟日式炸餃子、泰式魚餅、黃金雞塊、章魚小丸子、薯角等小食,非常適合 Happy hour 同閨密邊飲邊傾心事!🍸 Espresso Martini $78唔想飲啤酒,呢杯 cocktail 都好出色!咖啡雞尾酒泡沫嘅頂部,帶有濃郁嘅 Espresso 香氣,加上醇厚嘅 Vodka,入口帶有苦、甜同酸嘅層次,口感順滑,唔經唔覺就飲咗大半。🍖經典BBQ燒豬肋骨配脆炸薯條 $238豬肋骨份量十足,有塊面咗大好誇張!經過燒烤後唔止香口,仲依然保持肉汁,而且可以輕鬆將肉骨分離,啖啖肉鮮嫩軟腍,配埋薯蓉勁酥脆嘅幼薯條超正!🍝麻辣蒜香大蝦扁意粉 $138呢碟意粉雖然有麻辣兩個字,不過唔係好辣,少少麻香,加埋蒜香令人胃口大開,而蝦嘅肉質都幾彈
惠比壽啤酒

Espresso Martini

🍸 Espresso Martini $78

🍖經典BBQ燒豬肋骨配脆炸薯條 $238

🍝麻辣蒜香大蝦扁意粉 $138
呢碟意粉雖然有麻辣兩個字,不過唔係好辣,少少麻香,加埋蒜香令人胃口大開,而蝦嘅肉質都幾彈牙,整體幾好食!
自家製甜酒味巴斯克芝士蛋糕

🍰自家製甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60
芝士蛋糕質地扎實幼滑,夾雜濃郁嘅芝士味同甘甜嘅酒香,側邊有少少果醬點綴,增添了些許清新感。

2023-07-13
惠比壽啤酒
Espresso Martini
自家製甜酒味巴斯克芝士蛋糕
雙魚座咖啡館,係一個位於旺角熱鬧街頭嘅一個舒適嘅角落,獨特嘅氣氛同埋精緻嘅美食令人忘卻城市嘅喧囂。平日主打咖啡小食為主,夜晚則一改風格提供啤酒小食。$298就可以嘆Yebisu啤酒嘆足兩個鐘!仲有多款精美小食可以任食,非常抵!🍻 今次我地都飲左一杯Yebisu啤酒,入口非常舒服,每一口都散發出濃厚嘅麥香,口感清爽,餘味悠長。無論係單獨享用定係配上美食,都係絕佳嘅選擇。✨ 洋蔥湯 $38洋蔥嘅甜味同埋奶香完美融合,一口口中體驗到溫暖同埋滿足。✨ 德國鹹豬手 配 酸椰菜及薯蓉 $216豬手烤得皮脆肉嫩,份量十足配上酸椰菜同埋薯蓉,係食肉獸既幸福✨ 龍蝦汁海鮮貓耳朵粉 $163大蝦、帶子、紐西蘭青口等海鮮新鮮豐富,配上濃郁嘅龍蝦湯汁,令人充分享受海洋嘅鮮美✨ 鹹蛋王單骨雞翼(8件)$78鹹蛋嘅味道濃郁,滲透到雞翼嘅每一寸肉裡,非常享受細味雞翼既時間☕️ Latte $25主打咖啡既咖啡館都當然要一試其咖啡拉花精美動人,咖啡香味濃郁,同牛奶嘅香甜相得益彰,係舒緩心情嘅好選擇。🍰 自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60呢款蛋糕口感細膩,百利甜酒嘅香甜同芝士嘅醇厚相融,甜蜜中結束咗呢次嘅美食之旅。ᵕ̈

平日主打咖啡小食為主,夜晚則一改風格提供啤酒小食。

✨ 洋蔥湯 $38
洋蔥嘅甜味同埋奶香完美融合,一口口中體驗到溫暖同埋滿足。

✨ 德國鹹豬手 配 酸椰菜及薯蓉 $216
豬手烤得皮脆肉嫩,份量十足
配上酸椰菜同埋薯蓉,係食肉獸既幸福

✨ 龍蝦汁海鮮貓耳朵粉 $163

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

雙魚座咖啡館 PISCES COFFEE

📍 旺角通菜街123號地下A 及 B號舖
2023-07-15 287 浏览
雙魚座咖啡館旺角通菜街123號地下A 及 B號舖路過俾個名吸引左 見到鋪頭係以白色為主 坐旁邊有小窗簾☺️🌟鹹蛋黃單骨雞翼呢個好抵食呀 單骨雞翼有成8隻 鹹蛋黃完全包住隻雞翼咬落去D咸香充滿哂係個口到 好香口 雞肉好嫩 炒到好乾身😚🌟麻辣🌶️蒜香大蝦🦐扁意粉🍝擺盤好靚呀 個麻辣汁🌶️配意粉好夾 而扁意粉🍝煮得岩岩好蒜香味好出 大蝦🦐好新鮮完全唔”梅” 🌟德國咸豬手配酸椰菜薯蓉咸豬手好有驚喜😱用刀切落去果下 真係”嘩!!咁脆到咁”肉質好腍 皮係好脆😬豬手好入味 配酸椰菜或沙律菜 可以中和油膩感薯蓉都好出色磨到好幼滑 好香牛油薯仔味食豬手就一要飲啤酒❤️<<YEBISU生啤>>咁岩見到做緊298蚊2個鐘任飲 仲包埋無限小食放送連星期六日全日提供 勁正🤭自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕Baileys 💕係我最愛既甜酒之一 加埋巴斯克芝士蛋糕簡直係甜品既絕配 芝士味好濃郁 又無被Baileys 遮蓋住仲有淡淡既酒味 又唔會太甜😍虹吸咖啡-招牌咖啡☕️呢杯齋啡岩岩好可以解蛋糕甜味 入落口完全唔苦好濃既回甘味😀仲有咖啡既香氣
雙魚座咖啡館
旺角通菜街123號地下A 及 B號舖

路過俾個名吸引左 見到鋪頭係以白色為主 坐旁邊有小窗簾☺️

🌟鹹蛋黃單骨雞翼
呢個好抵食呀 單骨雞翼有成8隻 鹹蛋黃完全包住隻雞翼
咬落去D咸香充滿哂係個口到 好香口 雞肉好嫩 炒到好乾身😚

🌟麻辣🌶️蒜香大蝦🦐扁意粉🍝
擺盤好靚呀 個麻辣汁🌶️配意粉好夾 而扁意粉🍝煮得岩岩好
蒜香味好出 大蝦🦐好新鮮完全唔”梅”

🌟德國咸豬手配酸椰菜薯蓉
咸豬手好有驚喜😱用刀切落去果下 真係”嘩!!咁脆到咁”

薯蓉都好出色磨到好幼滑 好香牛油薯仔味

2023-07-11
  • 鹹蛋黃單骨雞翼
  • 德國咸豬手配酸椰菜薯蓉
2023-07-14 43 浏览
星期六下午做完facial 就在旺角閒逛。 行行下想飲杯咖啡,想起幾星期前行過旺中後面街有間cafe 都幾靚。 印象中,佢地有虹吸咖啡。 所以我就去了.....咖啡店的裝修都好舒服。 我見別人寫的食評說他是法國風,我會更覺得佢似木系的日式。 當日我已吃過午餐,所以我只點了杯咖啡。 選擇都好多。 最後我選了「哥斯達黎加 莫札特 葡萄乾蜜處理 虹吸咖啡」。 我在家都有沖「莫札特」,我很喜歡那個味。 期待中..............................嘩! 一上枱我心中真係嘩左聲! 咁多野既。 木盤上樣樣野都好靚。 店員解說....這款咖啡,預備了熱飲及凍飲。 你可以先試左左邊的熱飲, 再飲一口中間杯冰水,之後再試左邊的凍咖。 如果你特別喜歡凍啡,可以將熱啡倒入test tube, 佢在冰中就會浸出凍啡。 兩個杯分別是給我飲熱啡及凍啡的。 連那個杯墊都係自我加工的。 用咖啡豆放入水松杯墊再加樹脂膠。 真係好用心! 咖啡唔太酸, 比較平衡。 有Berry 味, 橙皮味,亦有葡萄乾味,亦有少少甜味。
星期六下午做完facial 就在旺角閒逛。

莫札特虹吸又熱又凍虹吸咖啡

2023-07-08
莫札特虹吸又熱又凍虹吸咖啡
  • 哥斯達黎加 莫札特 葡萄乾蜜處理虹吸咖啡
2023-07-14 36 浏览
地理位置非常方便嘅雙魚座咖啡館位於旺角通菜街~一出地鐵站行幾步就見到~今次叫左:1. 美式BBQ手撕豬肉漢堡配脆炸薯條 $98🔥🔥🔥🔥🔥大件夾抵食~手撕豬肉醮滿BBQ醬,相當濃味~底面嘅漢堡皮有烤過~所以口感略脆,白芝麻亦好香口~薯條表面香脆,內裡充滿薯香~感覺好fresh~2. 自家製抹茶巴斯克蛋糕 $60🔥🔥🔥🔥巴斯克蛋糕近來大熱~雙魚咖啡館嘅巴斯克味道微甜而不膩,非常岩我口味~有淡淡嘅抹茶香,口感亦綿滑~3. 巴西山度士咖啡 $60🔥🔥🔥🔥食甜品最岩配住杯咖啡~本身比較喜歡較淡味嘅咖啡~服務員就介紹左呢隻味道溫和嘅咖啡豆俾我~果然味道香醇,非常易入口~呢到嘅咖啡豆係自家炒架~誠意滿分❤️❤️

今次叫左:

1. 美式BBQ手撕豬肉漢堡配脆炸薯條 $98🔥🔥🔥🔥🔥

2. 自家製抹茶巴斯克蛋糕 $60
🔥🔥🔥🔥

3. 巴西山度士咖啡 $60🔥🔥🔥🔥

2023-06-20
2023-07-13 30 浏览
雙魚座咖啡館🍽️ 旺角通菜街123號地下A 及 B號舖 ☎️ 6627 6778🕰 1200-2245 星期一到五 1100-2245 星期六到日#foodtummyin旺角➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖無故地眼濕 突然悲痛莫名
再切入有關你的情景
還有話要講沒有聲 這大概乃雙魚宿命(單魚座 Juno Mak) 🍽️ 和牛芝士漢堡配脆炸薯條 $88❤️4.3/5漢堡肉非常juicy,好重牛肉味,唔同普通嘅漢堡,食落唔會好乾身,再加上芝士蕃茄同埋菜,食落好fresh,食食吓覺得溜既話仲有沙律菜解油膩感😋🍽️ 香煎三文魚配薯菜伴蜜糖芥末忌廉汁 ❤️4.2/5 三文魚不太韌、咬落亦不會像紙皮口感,煎得很香口。而薯蓉味道濃郁、忌廉味重,而且亦有薯仔粒的口感。+$38 鹹蛋黃單骨雞翼4件❤️5/5一上菜就聞到好香濃嘅鹹蛋味,見到仲有一粒粒鹹蛋黃,2個人share食就岩岩好,吾會太溜🍵伯爵紅茶❤️4/5紅茶吾好太苦,好大陣伯爵茶味,份量剛剛好😘🍵+鮮奶咖啡 $25❤️4.3/5咖啡拉花好令,飲落亦不會太濃、令人可以好好享受👍🏻🍰 自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60 ❤️5/5蛋糕好creamy、亦有濃厚甜
雙魚座咖啡館
🕰 1200-2245 星期一到五
1100-2245 星期六到日
#foodtummyin旺角
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
無故地眼濕 突然悲痛莫名
再切入有關你的情景
還有話要講沒有聲 這大概乃雙魚宿命
(單魚座 Juno Mak)

🍽️ 和牛芝士漢堡配脆炸薯條 $88❤️4.3/5
漢堡肉非常juicy,好重牛肉味,唔同普通嘅

🍽️ 香煎三文魚配薯菜伴蜜糖芥末忌廉汁 ❤️4.2/5

+$38 鹹蛋黃單骨雞翼4件❤️5/5

🍵伯爵紅茶❤️4/5
紅茶吾好太苦,好大陣伯爵茶味,份量剛剛好😘

🍵+鮮奶咖啡 $25❤️4.3/5
咖啡拉花好令,飲落亦不會太濃、令人可以好好享受👍🏻

🍰 自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕 $60
❤️5/5
蛋糕好creamy、亦有濃厚甜酒味(朱古力酒)。雖然有酒精成份,但是食落與芝士蛋糕的配合實在完美。大推!😋😋😋
2023-07-13 33 浏览
呢間[雙魚座咖啡館]由佢岩岩開業就已經聽過佢名,咁岩行開旺角就去左試~佢地嘅dinner menu係每星期都會轉下,本身去想試下意粉,之前睇過其他食評好似好正、不過今日dinner 冇就改左試下個豬手,點知好有驚喜!加左38蚊有龍蝦湯,個湯好好飲,味道濃郁,湯入面嘅龍蝦肉都好鮮甜講返主菜豬手先!豬手個皮脆唔洗講,我最滿意嘅地方係豬手唔會過鹹,皮脆肉嫩,調味又岩岩好👍🏻伴碟嘅薯蓉亦好抵讚,薯蓉調味好、細滑帶牛油香氣,好好食!另外見香蕉朱古力芝士pizza好似幾有趣,就叫左黎試下,香蕉同朱古力嘅配搭本身以為會好甜,點知加埋芝士同薄脆嘅pizza邊,食落成件事係平衡得好好❤️之後見隔離枱叫左個甜品好似好正,我地又叫埋一份🙈就係期間限定嘅「紅豆、抹茶蕨餅、麻糬、意大利雪糕配牛角包窩夫伴鮮果」呢個甜品作為一餐嘅完結,真係完美!咁多配料成件事好豐富、雪糕配牛角包窩夫咁食 咬落帶啲牛角包酥皮嘅口感 鬆鬆脆脆,食完未夠喉!_ _ _同場加映:話說食完上面果餐之後,我有日收工自己去多一次 諗住睇下有冇上次食唔到嘅意粉,點知發現新推出左個啤酒小食放題!心血來潮就試下🙈小食種類有6款,啤酒係日本生啤,啤酒容易

講返主菜豬手先!

之後見隔離枱叫左個甜品好似好正,我地又叫埋一份🙈

_ _ _
同場加映:

話說食完上面果餐之後,我有日收工自己去多一次 諗住睇下有冇上次食唔到嘅意粉,點知發現新推出左個啤酒小食放題!心血來潮就試下🙈小食種類有6款,啤酒係日本生啤,啤酒容易入口配住小食好快就飲完一杯🙈飲完一杯職員會續杯,小食有越式米紙春卷、日式炸餃子、泰式魚餅、章魚小丸子、炸雞塊同薯角!
所有小食都係熱辣辣上菜、小丸子、餃子、薯角同雞塊都好好食,我叫多左2轉
下次想收工後同fd飲杯野食啲小食傾下計,都會考慮黎呢度🫶🏻