2025-08-09
-🪄 Magic Yogurt 鮮果甜乳酪 - 士多啤梨 & 麥提莎 ($40).好耐無食過中學時期好鐘意食嘅阿波羅乳酪雪糕,行過禾輋見到好多人買就忍唔住食晚飯前都要食返杯🤣 (理想進食次序:甜品=》正餐 = 》甜品🙂↕️)然後突然先發現原來英文叫Magic Yogurt 唔知係咪因為可以一秒mix 埋啲水果?好fun🤣.❥ 士多啤梨 & 麥提莎鮮果甜乳酪雪糕🍦從來都冇試過生果max朱古力嘅乳酪雪糕,因為呢三種味mix 埋好似好奇怪咁😂 但因為同男友講咗一人揀一隻味,所以就食咗呢個好少食嘅組合🥸 Mix 完比較覺得係食緊士多啤梨乳酪雪糕,麥提莎有少少甜味,主要係食少少脆脆質感~ 覺得乳酪雪糕都仲係好好食,配埋冷凍士多啤梨酸酸甜甜,食完好開胃🤣然後今日發現咗個小tips~ 職員姐姐話揀水果嘅話雪糕會大杯啲(因為多啲水份😆).一句總結⚡️雪糕抵食足料 酸酸甜甜好freshhh🍦🚙 泊車指數: 👍🏻禾輋商場有得泊車,平日消費滿$300+有商場會員就已經有四個鐘!
(理想進食次序:甜品=》正餐 = 》甜品🙂↕️)
❥ 士多啤梨 & 麥提莎鮮果甜乳酪雪糕🍦
一句總結⚡️