2022-08-07 108 浏览
*✲゚*。🥤人氣台式飯團🍙呢度所有飯團都用咗紫糯米包 幾特別😙而且好足料 兩款入面都有肉鬆、生菜、油炸鬼等等嘅配料👍🏻我比較鍾意新宿燒汁牛扒飯團 牛扒幾大件 都幾淋😛麻辣雞扒飯團就比較重口味😈除咗飯團 呢度仲有各款台式手搖飲品買飯團加飲品有85折 幾抵飲🤣估唔到兩款都幾好飲😍黑糖珍珠奶茶 黑糖同奶味都好香🤤而椰果四季春就好清 唔甜 唔錯唔錯🤓不過要留意 佢係外賣店 冇堂食嘅💁🏻‍♀️
-✨ 新宿燒汁牛扒飯團 ($38)✨ 麻辣雞扒飯團($38)✨ 黑糖珍珠奶茶 ($26)✨ 椰果四季春 ($22)
-📍阿杏飯團 ▫️ 尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖▫️ 旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖▫️ 荃灣青山公路 210號富華中心1A
*✲゚*。🥤
人氣台式飯團🍙

呢度所有飯團都用咗紫糯米包 幾特別😙
而且好足料 兩款入面都有肉鬆、生菜、油炸鬼等等嘅配料👍🏻
我比較鍾意新宿燒汁牛扒飯團 牛扒幾大件 都幾淋😛
麻辣雞扒飯團就比較重口味😈

除咗飯團 呢度仲有各款台式手搖飲品
買飯團加飲品有85折 幾抵飲🤣
估唔到兩款都幾好飲😍
黑糖珍珠奶茶 黑糖同奶味都好香🤤
而椰果四季春就好清 唔甜 唔錯唔錯🤓

不過要留意 佢係外賣店 冇堂食嘅💁🏻‍♀️
✨ 新宿燒汁牛扒飯團 ($38)
✨ 麻辣雞扒飯團($38)
✨ 黑糖珍珠奶茶 ($26)
✨ 椰果四季春 ($22)
📍阿杏飯團
▫️ 尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖
▫️ 旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
▫️ 荃灣青山公路 210號富華中心1A

2022-08-06
2022-07-30 91 浏览
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 阿杏飯團尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖✦ 新宿燒汁牛扒飯團即叫即整,紫糯米飯團熱辣辣,口感軟糯,然後入面有牛扒條、肉鬆、脆脆油條、生菜、菜圃,食落層次分明又惹味,同埋真係好飽肚(*´꒳`*)✦ 芙蓉鹹蛋飯團呢個一打開其實已經好香,餡料同上面嗰個分別不大,不過食落個感覺又已經唔同,而且性價比好高,真係值得一試!✦ 黑糖珍珠奶茶珍珠好QQ又煙韌,無特別叫少甜都唔會話好甜,幾好。✦ 橙意滿滿簡單講就係橙味嘅茶,但橙味同茶味都好平均,而且一樣都係無特別叫少甜都無話好甜,呢到嘅飲品都幾好。

☆ 阿杏飯團
尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖

✦ 新宿燒汁牛扒飯團

✦ 芙蓉鹹蛋飯團

✦ 黑糖珍珠奶茶
珍珠好QQ又煙韌,無特別叫少甜都唔會話好甜,幾好。

✦ 橙意滿滿
  • 新宿燒汁牛扒飯團
2022-07-23 574 浏览
🧀🐟芝士鰻魚飯團🍙一切開嚟睇勁多料!鰻魚分量絕不吝嗇另外配搭芝士又幾夾而且配有大量肉鬆油炸鬼粒榨菜火腿係足料粢飯配料!!每一口都非常滿足,而且紫糯米飯團質感煙韌,好有口質,岩曬喜歡有𡁻口食物的大家這款飯團絕對推介!🐮🍙新宿燒汁牛扒飯團想不到30幾蚊就可以食到牛扒本身對呢個牛扒飯團沒有太大期望心諗這個價錢牛扒份量有限但原來牛扒都有半塊的份量,大約四大條平均分布再配合粢飯的配料,不錯,絕對對得起呢個價錢!🧋燒仙草奶茶大滿貫這款亦是好評之一,奶茶裏面有黑糖珍珠、椰果及仙草珍珠煙人帶有黑糖的味道,奶茶個人覺得重奶味,喜歡多奶的會喜歡這杯香又滑奶茶!另外亦有清茶健康之選🍵燒仙草茉莉想飲健康手搖飲品建議可選清茶系列將quota留給想食的配料😆現在買一個飯團加飲品更有額外八五折而且絕對飽肚推介給大家這個絕對會encore另外值得一提的是這店的服務員態度非常好!!值得一讚!

🧀🐟芝士鰻魚飯團🍙

一切開嚟睇勁多料!
鰻魚分量絕不吝嗇

另外配搭芝士又幾夾
而且配有大量肉鬆油炸鬼粒榨菜火腿
係足料粢飯配料!!
每一口都非常滿足,

而且紫糯米飯團質感煙韌,
好有口質,岩曬喜歡有𡁻口食物的大家

這款飯團絕對推介!

🐮🍙新宿燒汁牛扒飯團

想不到30幾蚊就可以食到牛扒

本身對呢個牛扒飯團沒有太大期望
心諗這個價錢牛扒份量有限
但原來牛扒都有半塊的份量,

大約四大條平均分布
再配合粢飯的配料,不錯,
絕對對得起呢個價錢!

🧋燒仙草奶茶大滿貫

這款亦是好評之一,
奶茶裏面有黑糖珍珠、椰果及仙草

珍珠煙人帶有黑糖的味道,
奶茶個人覺得重奶味,
喜歡多奶的會喜歡這杯香又滑奶茶!

另外亦有清茶健康之選
🍵燒仙草茉莉

想飲健康手搖飲品建議可選清茶系列

將quota留給想食的配料😆

現在買一個飯團加飲品更有額外八五折

而且絕對飽肚

推介給大家這個絕對會encore
另外值得一提的是這店的服務員態度非常好!!值得一讚!

• 芝士鰻魚飯團
2022-07-22 80 浏览
呢間台式飯團🍙性價比真係好高 $30幾蚊一個爆曬餡嘅飯團✨當lunch都夠飽🤫推介芙蓉鹹蛋飯團👍🏻內餡包住滿滿鹹香十足嘅鹹蛋 仲有肉鬆, 冬菇, 高麗菜同脆脆 口感好豐富😍最正係佢用咗紫米 感覺更加健康 仲好有咬口💜
2022-07-19 102 浏览
📍阿杏飯團📍💡尖沙咀尖沙咀份量十足嘅飯團🍙🐥新宿燒汁牛扒飯團($38)入邊有牛扒、油條、蛋絲、乾蘿蔔、菜譜同埋肉鬆😆飯團真係好足料份量十足,牛扒好嫩滑,充滿牛味,佢仲搽上沙律醬。飯團用咗紫糯米,食落更有口感,感覺更加健康🐥芙蓉鹹蛋飯團($33)同樣有肉鬆油條等等嘅配料,打開已經見到滿滿嘅鹹蛋同鹹蛋嘅香味,紫糯米加配料雖然冇肉但同樣有豐富口感。🐥黑糖珍珠奶茶($26)珍珠煙韌有咬口,甜度適中🐥四季春($18)充滿茶香,好清香#尖沙咀#尖沙咀美食 #美食日記 #食好西 #大滿足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #阿杏飯團 #foodiesinternationalchat #globaleats #indiandailybread
📍阿杏飯團📍
💡尖沙咀

尖沙咀份量十足嘅飯團🍙

🐥新宿燒汁牛扒飯團($38)

🐥芙蓉鹹蛋飯團($33)

🐥黑糖珍珠奶茶($26)
珍珠煙韌有咬口,甜度適中

🐥四季春($18)
充滿茶香,好清香

#尖沙咀#尖沙咀美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#indiandailybread
2022-07-16 132 浏览
 見到佢用Microwave 翻熱. 我都打個突.  唔知係唔係因為我係早上12點前去買, 個飯團係隔左夜先要咁樣加熱. 因為只限外賣, 我番上樓大約15分鐘之後先開始食, 當時已經只係微暖 <-- 呢個係用微波爐翻熱的特點, 就係好快會凍番, 亦都證明左個飯團係微波爐翻熱之前係完全已經凍晒先會咁.......可想以知肯定係已經包好左好幾個小時以上先會咁, 甚至是隔夜 ! BUT anyways, 如果係微波爐翻熱食品, 就完全唔值$50+. 同埋問左職員話佢地唔會幫手對半切2件.......... 咁點解前面咁多食評又有靚相好評show到個飯團切開左兩邊 ga 呢 ??? 點解呢 ? 點解呢 ?
2022-07-15
5 分钟 (外卖自取)
$60 (早餐)
2022-07-15 74 浏览
爆餡吐司成日都見到~但係爆餡嘅飯團🍙就真係少見啲👀好推介呢度嘅新宿燒汁牛扒飯團😍飯團入面竟然包住厚厚嘅牛扒 嫩滑又有肉汁 再加埋肉鬆、油炸鬼等等嘅配料 口感非常之豐富!而且仲係用咗紫米飯 感覺健康好多💕
Take time to enjoy the simple things in life: like rice...在阿杏記憶中最懷念的是媽媽溫暖的一雙手,還有屬於媽媽的味道。生活再忙碌也別忘記吃飯,手作飯團🍙 健康又滋味之選! 總喜歡台灣那種有人情味,又能帶給你幸福的味道❤️,小小的但材料豐富,加上手作飲料🧋,簡單吃一個飯團已經飽肚又感到溫暖。🔸新宿燒汁牛扒飯 $38🔸鹹蛋鴨胸飯團 $39🔸黑糖珍珠奶茶 (冷) $29🔸椰果四季春 (冷) $22..願你在每個平淡的日子裡,都感到幸福的味道❣️。..×××××ש旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖©尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖©上環文咸東街135號地下4號舖©灣仔軒尼詩道263號新軒尼詩大廈地舖..

在阿杏記憶中最懷念的是
媽媽溫暖的一雙手,還有屬於媽媽的味道。

🔸新宿燒汁牛扒飯 $38
🔸鹹蛋鴨胸飯團 $39

🔸黑糖珍珠奶茶 (冷) $29
🔸椰果四季春 (冷) $22

願你在每個平淡的日子裡,都感到幸福的味道❣️。
×××[阿杏飯團 -A Xing Fruit Tea & Rice Roll]×××
©旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
©尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖
©上環文咸東街135號地下4號舖
©灣仔軒尼詩道263號新軒尼詩大廈地舖
2022-07-08 69 浏览
見到好多人打卡既新興飯團平時日式飯團就食得多呢間餐廳主打台式飯團食厭左日式試下新興既台式飯團都唔錯芝士雞扒飯團豐富到不得了見到飯只係薄薄一層但入邊滿滿既餡料有爽口既榨菜,咸香肉鬆,濃香芝士仲有油條起入邊,加埋大大塊雞扒真係超豐富用紫米飯包夠健康又夠軟糯黑糖珍珠奶茶黎到台式餐廳點可以唔飲珍珠奶茶呢間用黑糖配珍珠飲到濃郁既黑糖味珍珠煙靭唔會煮得過透軟到無咬口奶茶係奶味重D,係偏台式既天氣咁熱唔想食D重油重咸既飯可以試下呢間台式飯團食一個飯團+一杯珍珠女仔黎講已經夠晒飽肚😋天氣咁熱唔想食D重油重咸既飯可以試下呢間台式飯團食一個飯團+一杯珍珠女仔黎講已經夠晒飽肚😋

見到好多人打卡既新興飯團

芝士雞扒飯團
豐富到不得了
見到飯只係薄薄一層
但入邊滿滿既餡料
有爽口既榨菜,咸香肉鬆,濃香芝士
仲有油條起入邊,加埋大大塊雞扒
真係超豐富
用紫米飯包夠健康又夠軟糯

黑糖珍珠奶茶
黎到台式餐廳點可以唔飲珍珠奶茶
呢間用黑糖配珍珠
飲到濃郁既黑糖味
珍珠煙靭唔會煮得過透軟到無咬口
奶茶係奶味重D,係偏台式既

天氣咁熱唔想食D重油重咸既飯
外卖自取
午餐
  • 黑糖珍珠奶茶
  • 芝士雞扒飯團
今次同姊妹覓食,她都非常熱衷吃台式飯團,為了滿足好友的慾望,於是來到「阿杏飯團」外賣回家中,享受一頓豐富的美食。地點設於加連威老道,店中環境乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,歡聚閒談的聚腳地。店入面有櫻花樹,充滿台式風情,寛敞舒適,很多顧客前來捧埸,所以我和姊妹過來外賣覓食。餐單上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,吃得滿足一點。美味的菜色,我們都很鐘意,價錢都很相宜。我點選了二款食品及二款飲品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。芙蓉鹹蛋飯團台式飯團好足料,入面除了鹹蛋黃外,仲有肉鬆、生菜、青瓜、沙律醬及油條等,鹹蛋黃的鹹香味出,肉質嫰滑,肉鬆及油條非常香脆,飯團用上紫糯米,感覺軟糯煙韌,滋味無比。新宿燒汁牛扒飯團飯團材料豐富,用紙包住,實淨彈牙,入面有牛扒、肉鬆、生菜、蘿蔔乾、沙律醬及油條等,牛扒好大塊,軟硬度適中,肉質鮮嫰,彈牙豐盈,齒頰留香,值得推介。黑糖珍珠奶茶奶茶質感幼滑,不會太甜,珍珠Q彈,喝後感到一陣舒適,中和之前的食物,非常止渴。椰果四季春四季春茶十分清香,入面的椰果好彈牙,帶出清新的感覺,令人心曠神怡,感覺很不錯。阿杏飯團(尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道98

芙蓉鹹蛋飯團

黑糖珍珠奶茶

椰果四季春

阿杏飯團(尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地舖
2022-06-17
外卖自取
2022-06-30 239 浏览
公司附近呢間台式飯團,用紫菜同紅米製成,有好多款唔同餡料,選擇有成13款咁多😗 而且全部都係即叫即整,拎返去仲係暖暖的🥰新宿燒汁牛扒飯團 單點$38 轉套餐有85折,即係$57有飯團同野飲飯團包得好結實,有牛扒、油條、肉鬆、蛋絲、蘿蔔、菜脯等等。牛扒又冧又juicy,配搭軟糯嘅紫米,口感好豐富,有啲似韓國飯卷,又有啲似粢飯,幾特別。仙草奶茶好好飲🧋茶底perfect💯 每啖都有仙草🥰🥰 大食的人,飲埋杯野唔驚唔夠飽。

啖啖肉套餐

2022-05-05
10 分钟 (外卖自取)
啖啖肉套餐
新宿燒汁牛扒飯團
聽人講阿杏飯團好出名,今日就外賣左2個反屋企食,店舖都幾乾淨企埋,仲裝修得幾靚。新宿燒汁牛扒飯-$38(3.5/5) 肉既份量都多,佢每一個飯團都好足料,燒汁唔算多但每一啖都夠味。芝麻八爪魚飯團-$36(4/5)個人口味黎講鐘意姨款多啲!口感豐富!同埋佢有埋八爪魚果啲汁,成個飯團好juicy🤤總結:其實唔好睇佢細細個,真係好!飽!雖然佢價錢上作為一個飯團有小貴,但係佢值!又飽,又好味,作正餐完全無問題!😋

2022-06-26 47 浏览
今日經過見到*阿杏飯團*, 諗返起之前返工同事請過半舊我食,好好味,勁多饀,一於再買返去同屋企人一齊嘆先。阿杏入面有棵櫻花樹🌸🌸靚靚打卡位,買完都忍唔住影多幾張相。阿杏飯團即叫即整,紫菜包住紫糯米,徤康啲又煙韌有咬口。飯團仲夾住肉鬆、香脆油條、生菜,口感超豐富。新宿燒汁牛扒🐂飯團 裏面有厚厚既燒汁牛扒,夾埋配料、醬汁,juicy。芙蓉鹹蛋🥚飯團自己好鐘情咸蛋既食物,見到呢個口味點可以放過😍😍超正。黑糖珍珠奶茶🥤珍珠彈牙煙韌,黑糖甜度適中,唔會太甜,讚。椰果四季春🍹花香味好濃,好清香,加上椰果小小甜,好解渴呀。

阿杏入面有棵櫻花樹🌸🌸靚靚打卡位,買完都忍唔住影多幾張相。

新宿燒汁牛扒🐂飯團
裏面有厚厚既燒汁牛扒,夾埋配料、醬汁,juicy。

芙蓉鹹蛋🥚飯團
自己好鐘情咸蛋既食物,見到呢個口味點可以放過😍😍超正。

黑糖珍珠奶茶🥤
珍珠彈牙煙韌,黑糖甜度適中,唔會太甜,讚。

椰果四季春🍹
花香味好濃,好清香,加上椰果小小甜,好解渴呀。

2022-06-20 48 浏览
日本嘅飯團就食得多 但係台灣嘅飯團就真係比較少見🍙呢度每一款飯團都好足料 包滿晒餡料🤩最推介芝士鰻魚口味 芝士嘅鹹香 再加埋甜甜地嘅鰻魚 真係好惹味💕呢到仲係用左紫糯米 食落更加健康!
2022-06-17 51 浏览
自從知道呢間飯團店之後,每次唔知買咩番工做晚餐就一定會揀佢😍又方便又飽肚! *新宿燒汁牛扒飯團 $38*飯團份量好大個,比起日式飯團飽肚好多,包得實一實嘅紫糯米,再加中間滿滿嘅餡料,食一個一定夠晒飽!牛肉肉質軟淋,燒汁都幾濃味*奈良黑椒雞扒飯團 $38*味道差唔多,只係轉咗牛肉做雞肉,多咗少少黑椒味,入面一樣有肉鬆、酥脆嘅油炸鬼塊、菜甫另外叫咗兩杯台式嘢飲*椰果四季春 $22*我冇特別叫到少甜,四季春清清地都幾香,椰果都幾多,幾有咬口*黑糖珍珠奶茶 $26*朋友揀咗呢杯,珍珠都煙韌

*新宿燒汁牛扒飯團 $38*

*奈良黑椒雞扒飯團 $38*

另外叫咗兩杯台式嘢飲
*椰果四季春 $22*

我冇特別叫到少甜,四季春清清地都幾香,椰果都幾多,幾有咬口

*黑糖珍珠奶茶 $26*
朋友揀咗呢杯,珍珠都煙韌