2023-06-21 191 浏览
我曾經嘗試過阿土伯鹽水雞的外賣自取服務,但是整個體驗實在令人失望。首先,店員的服務質素實在太差。當我到達店舖時,店員似乎已經等得不耐煩了,不斷地催促我選擇菜單上的食物。他完全沒有給我足夠的時間來考慮我的選擇,這讓我感到非常不舒服。其次,店員缺乏耐性和禮貌。當我詢問有關菜單上某些食物的問題時,店員的回答毫不耐煩,甚至有些冷漠。我覺得店員對待顧客的態度應該更友善、更有禮貌。最後,我必須要提到食物的品質。雖然阿土伯鹽水雞的口味不錯,但是外賣自取的食物卻讓我失望。我的鹽水雞和米飯都顯得非常乾燥,完全沒有食欲。我真的很失望,因為我本來期待能夠享受到美味的鹽水雞。總的來說,我對阿土伯鹽水雞的外賣自取服務感到非常失望。店員的服務質素差,缺乏耐性和禮貌,而食物的品質也不太理想。我認為,如果阿土伯鹽水雞想要吸引更多顧客,他們需要改進自己的服務質素和食物品質。

2023-05-12 222 浏览
今次叫左個原味一人雞餐(1/4雞)配三餸(甜不辣、百頁豆腐、芭樂)+ 拉麵底 Total $54午餐份量真係好岩適合一眾OL,咬落啲雞都好多,好足料同好滑配料方面都好特別,香港唔係周圍都有芭樂,好出色,芭樂配鹽水雞都好夾,好有台灣夜市風味另外甜不辣同百頁豆腐都唔錯,甜不辣有咬口,百頁豆腐就索左鹽水雞醬既味,成個配搭好夾好正👍👍👍加左$7加左拉麵底,好似飽左少少,下次未必會再加麵底了😆下次一定會再食,份量岩岩好,唔會太飽!

午餐份量真係好岩適合一眾OL,咬落啲雞都好多,好足料同好滑
加左$7加左拉麵底,好似飽左少少,下次未必會再加麵底了😆

下次一定會再食,份量岩岩好,唔會太飽!
原味鹽水雞配拉麵

原味鹽水雞配拉麵
2022-10-25 653 浏览
下午茶時段去嘅時候我見成間舖頭只得一個客人門口亦都冇其他人排隊我諗緊食咩餸 店員態度極差催我快啲揀好最後我食都唔食一肚氣就走咗之前都食過幾次鹽水雞其他店員態度都好好之後我唔會再食
下午茶時段去嘅時候

之前都食過幾次鹽水雞
其他店員態度都好好
之後我唔會再食
2022-10-25 483 浏览
淘大一個小角落 一間鹽水雞店雖然店舖不大 也有吧枱位置 供3-4人堂食叫了一份3配料組合有鹽水雞 鹵蛋 杏包菇 原味上菜用膠盒裝 看似份量細細 食落份量非常足台灣味道 夏日涼拌好食
淘大一個小角落 一間鹽水雞店
雖然店舖不大 也有吧枱位置 供3-4人堂食
叫了一份3配料組合
有鹽水雞 鹵蛋 杏包菇 原味
上菜用膠盒裝 看似份量細細 食落份量非常足
台灣味道 夏日涼拌好食

2022-09-05
2022-10-10 372 浏览
淘大太多野食, 有時反而去外區見到阿土伯先想食, 今個weekend終於一戰見到openrice竟然冇menu, 就等我造福人群post上黎...開心呢度俾我用自己盒裝, 日日食外賣真係用好多即棄搞唔掂因為我地兩個都食同一個味, 叫左個全隻雞餐 (全隻雞+6款配料) $150 加拉麵+$7拎左個大盒落去買裝得晒, 返到去再用碗裝起就知佢份量好多👍🏻雞髀固然滑, 雞胸都唔鞋, 雞好食配料就覺得菠蘿同青蘋果酸酸甜甜好夾個雞蓮耦爽口 皮蛋好香花枝丸就不過不失總括都唔錯, 想食凍凍地涼爽野就會諗起佢👍🏻🤣

開心呢度俾我用自己盒裝, 日日食外賣真係用好多即棄搞唔掂

雞髀固然滑, 雞胸都唔鞋, 雞好食
配料就覺得菠蘿同青蘋果酸酸甜甜好夾個雞
蓮耦爽口 皮蛋好香
花枝丸就不過不失

總括都唔錯, 想食凍凍地涼爽野就會諗起佢👍🏻🤣
2022-09-12 362 浏览
一人餐係包雞胸腿各半/三隻雞翼+3款配菜=$45,拉麵加$7有幾款醬汁可以揀阿土醬(偏甜辣)原味(完美還原喺台灣食到陣味,椒鹽味)芝士醬上次明明見到海苔醬想試,之後去就變咗芝士醬😭😭鹽水雞+甜不辣係好正嘅,而齋根索咗啲味,亦相當出色!佢啲雞係比較滑同濃味嘅,重口味嘅一定鍾意,見到員工落味粉好重手(但我係鍾意嘅,本身食得咸,隨時要洗腎lol🥴上次有嗌個油飯超正,好入味,比起雞同配菜我覺得油飯更出色,可能係鹽水雞拖誤嘅油飯店掛👽
有幾款醬汁可以揀
阿土醬(偏甜辣)
原味(完美還原喺台灣食到陣味,椒鹽味)
芝士醬
上次明明見到海苔醬想試,之後去就變咗芝士醬😭😭
2022-06-30 556 浏览
有一排冇食阿土伯,今日唔記得左叫少味,所以好濃味,有啲咸,叫咗阿土醬,好濃胡椒粉味,其他材料不過不失,都係一樣水準,不過呢間唔駛等,好快,唔使10分鐘就已經可以拎,店員係你面前撈同埋落醬料,買完之後可以攞返屋企食,因為屋企好近。今次嗌咗甜不辣,海帶,鳳爪筋,好多次都食唔到鳳爪筋,仲加左拉麵!total$57 又一晚晚餐了!見到佢芭樂係王牌推介,但係我個人就唔係好鍾意食芭樂入邊有啲籽,覺得咬爆牙,所以就冇叫到,試過一次覺得水果唔係好夾,可能我唔啱食啦
2022-06-28
10 分钟 (外卖自取)
2022-06-17 298 浏览
不明白是員工問題還是什麼?配錯菜,調料配的好難吃。全港最難吃鹽水雞,沒想到連鎖店的差別也這麼大。拿單配菜也能配錯?是不認字還是不認得食物?鳳梨不新鮮怪物,馬鈴薯有的硬有的軟不在一個水平。
2022-05-29 301 浏览
第一次上阿土伯鹽水雞外賣,原來比想像中多選擇。不論套餐同配菜都幾多選擇最驚喜的是皇牌飯餐份量都大份👍🏻 一個男士食都覺得夠飽最驚喜就係有得食油飯,可以因為係油飯,雖然好heavy ,不過都好好味,配鹽水雞果然係絕配最後,鹽水雞加兩種配菜的份量唔算細份。係市區當中有這個價錢,算係便宜
第一次上阿土伯鹽水雞外賣,原來比想像中多選擇。
不論套餐同配菜都幾多選擇

最驚喜的是皇牌飯餐份量都大份👍🏻
一個男士食都覺得夠飽

最後,鹽水雞加兩種配菜的份量唔算細份。
係市區當中有這個價錢,算係便宜
2022-04-15 306 浏览
當日路過,見到此店,想一試台灣風味,便進店購買,點知那位收銀女職員服務態度相當惡劣,不願回答客人簡單問題,問非所答兼態度串爆,問一句就嫌煩,好似客人來到阻住佢既空閑時間,好唔願意做生意咁……當時亦沒有即場跟她爭執理論(因當天確實也太攰,沒有跟她執著),只是禮貌地繼續購買外賣便算……雖然阿土伯的食物尚算可以,會有想再食既衝動,但想起當天那位收銀女職員既態度立即卻步,不敢再光顧此店了。btw,反而另一位身材偏壯的女職員在我去攞外賣時,禮貌地說聲「多謝」,呢個先係正常既服務態度。
當日路過,見到此店,想一試台灣風味
,便進店購買,點知那位收銀女職員服務態度相當惡劣
,不願回答客人簡單問題,問非所答兼態度串爆

2022-04-13
2022-02-12 303 浏览
是日星期六中午,鑒於疫情嚴重,都吾敢堂食了,於是決定買外賣,就選左阿土伯鹽水雞,叫左個一人餐,$45蚊有雞胸肉同雞腿肉,再自選3個餸,我就選左花枝丸,蓮藕,同堆冬筍,另加左$7要拉面,總數$52,醬料選左原味、微辣。落單果位小姐好快手,摩打手甘打好張單,之後就即刻入去整,5分鐘左右就有得拎,冇漏餸,雞肉份量不少,蓮藕亦都非常爽口。之前係觀塘廣場店試過阿土醬,我覺得阿土醬好味d。但食完濃味野真係會好口渴😂

2022-02-12
午餐
2022-01-12 240 浏览
是久違的味道一直忘不了台灣的鹽水雞,好想到台灣旅行也去不了,剛好經過看到有賣鹽水雞希望能尋回心心不忘的味道。我買了半隻雞,配料揀了蓮藕、甜不辣、蜂巢豆腐,味道揀了原味。食一塊,相當滾動,是我久違的味道,好好食。雞肉大小剛剛好,蓮藕爽口,蜂巢豆腐香滑,甜不辣正常發揮。天呀~我到底有多愛鹽水雞,真的很讚。一塊接一塊地食,食完已經想繼續Encore。我會繼續我的尋找鹽水雞之路。希望疫情快點過,我就可以到台灣食當地的鹽水雞。嗚嗚~
是久違的味道

天呀~

2021-11-21 316 浏览
可能開店不久,運作唔純熟,偶爾出現外賣漏單情況。幾樣餸漏一樣本來可接受,但連雞都無會唔會太無heart?加上味道份量與官塘分店比較都有明顯差距,希望可以儘快改善。
外卖送餐
2021-09-17 485 浏览
聽聞係黃店,所以試下,一入去個肥女店員已經態度好差叫我哋企埋一邊揀,問佢有d係咩,串到死嘅態度,到拎嘢矮嗰個店員一樣態度差,一定唔會幫襯下次!講返啲雞,一啲台灣味都冇,呃下未去過台灣食嘅人都可以嘅,嘢食差都未及嗰兩個店員差😂
2021-07-24 482 浏览
叫左佢個芝士醬鹽水雞,之前都食過,係唔辣,同埋味道還可以,但今次食入口辣到不得了,最後掉了。主要原因應該係店員工作太求其,唔洗撈食材用具,將上一手撈完食材的用具重複使用,太懶了。如果食物質素今差,好難留住客人。已經間中食一次半次,表現都今參差,好失望⋯⋯