2007-12-11 118 浏览
很久沒有到銀龍了, 昨晚同老公就在此食晚餐, 首先一提是價錢明顯加了, 平均$1-$2, 不出奇啦周圍都是加加加!見有一個特價炒粉麵的餐牌, $28一碟包餐飲, 老公見ok就叫了一個菜遠北菇雞球飯+凍檸茶($30), 他說好食, 味道ok新鮮熱辣.我叫了菜肉雲吞水餃麵($23)+跟餐油菜($5), 水餃好大隻夠新鮮, 雲吞亦夠滑, 整體都好好食. 今晚整體都好滿意喎, 希望它繼續進步啦, 因屯門市廣場的競爭愈來愈大了.

2007-09-03 36 浏览
早兩日師傅好遲先食晏, 由於趕住急急醫肚. 所以拿拿聲黎到呢度食野! 其實呢度師傅之前都黎過幾次, 感覺唔係咁差!由於已經過左午飯時間, 所以有下午茶餐食! 下午茶餐都有好多選擇, 揀左好耐先揀到, 師傅結果叫左個黑椒牛扒飯同埋凍檸茶!黑椒牛扒飯都好快就到, 牛扒有一大塊, 唔算太鬆不過又唔算太韌, 味道一般不過不失啦, 而黑椒汁就好香不過唔算好辣, 但係都好好味呀; 凍檸茶就好有茶味, 而糖水好, 唔會太淡又唔會太甜, 檸檬又夠, 幾好味!總括黎講呢度d食物都係普普通通, 不過不失, 唔會有太突出食物, 但就勝在有好多選擇, 而且係一般茶餐廳應該要有水準, 環境光猛, 地方都算清潔, 舒舒服服咁, 所以下次師傅都會再黎!

2006-09-03 27 浏览
同老公叫左兩個下午茶,叫了紅豆冰同涼粉冰,溝水之作, 得個甜字同埋好多一隻隻既野飛黎飛去....好多人吸煙, 好烏煙瘴氣, 同埋服務認真嘛嘛
同老公叫左兩個下午茶,
叫了紅豆冰同涼粉冰,溝水之作, 得個甜字
(非会员)
2006-08-27 13 浏览
叫左個下午茶,有杯叫紅豆冰既野好似有2/3杯係溝左水咁同杯涼粉冰,又係溝水咁~唔怪得唔駛加錢有得俾你揀奶茶,咖啡就唔知同埋d服務認真嘛嘛
叫左個下午茶,
唔怪得唔駛加錢有得俾你揀
奶茶,咖啡就唔知
同埋d服務認真嘛嘛
2006-04-17 19 浏览
菜式煮法欠特色,談不上「色香味」,碟頭又細價錢又唔平。
菜式煮法欠特色,談不上「色香味」,碟頭又細價錢又唔平。
2006-04-09 12 浏览
點差法: - 服務叫極都沒人落單,成曰叫人等等.羅宋湯啲味非常淡,好似滚水.A餐反D汁似快餐店茄汁認真麻麻.肉將意粉不錯!叫杯奶荼变咖啡.因為个侍應生帶咗聾耳陳隻耳仔,乜都聽唔到.當食反時有一侍應爆粗口,XZ!比起荃灣个间差好遠. 所以以後都唔會去幫襯!
點差法: -
服務叫極都沒人落單,成曰叫人等等.
羅宋湯啲味非常淡,好似滚水.
A餐反D汁似快餐店茄汁認真麻麻.
肉將意粉不錯!
叫杯奶荼变咖啡.因為个侍應生帶咗聾耳陳隻耳仔,
乜都聽唔到.當食反時有一侍應爆粗口,XZ!
比起荃灣个间差好遠.

所以以後都唔會去幫襯!