2023-11-20 241 浏览
地理位置有一點偏僻,係屯門泳池站。不過一入店入面,個姐姐好好人好溫柔,服務好。👍叫左芝士豬扒蛋包咖喱飯,豬排好脆口,飯唔會硬而且量多,咖喱有料,肉粒都大,有蘿蔔同洋蔥,加埋一齊好食!而且$54蚊,學生出示學生證可以免費有一杯可樂,不論是對於上班族定學生,性價比都好高朋友叫左個富士山咖喱飯,佢話唔錯,不過我自己試左下佢個漢堡扒,有一種好神奇ge香料味,個人唔係好中意食個漢堡扒整體嚟講,又平份量又多,真係唔錯!

整體嚟講,又平份量又多,真係唔錯!
我最近光顧了一家名為「銀咖哩」的咖哩店,他們提供的日式咖哩味道非常標準,符合我對日本咖哩的期望。此外,這是一家快餐店,店員的節奏感非常強,顯示得相當淋漓盡致。即使在店裡沒有其他客人的情況下,店員也不斷地催促我付款。但都自係的催促是有禮貌的。關於食物,我點了他們推薦的咖哩飯,味道一般但 合乎我的期望,但沒有讓我感到驚喜。食材的質量標準,口感略為少少硬,但是整體來說,這是一道標準的日式咖哩,沒有太多特別之處。總體而言,「銀咖哩」是一家值得一試的咖哩店。如果你想 靜靜地食嘢嘅話,這裡是一個不錯的選擇。雖然這是一家快餐店,店員的服務也非常標準,整體體驗還是可以的。然而,如果你正在尋找一些別具一格的咖哩體驗,可能需要尋找其他選擇。

2023-07-02 170 浏览
得閒想試下新嘢 堂食冇乜人 環境就正正常常 坐sofa位都ok 唔會話好逼 係地下有啲癡癡哋 嗌咗吉列豬扒飯 都等咗一段時間先有得食咖哩唔錯 係好食嘅日式咖哩 但食落似普通嘅咖哩樽 有啲洋蔥紅蘿蔔同肉令到佢冇咁單調 豬扒係即炸嘅幾脆下 肉質同味就一分錢一分貨 呢個價嚟講算唔錢 sizes嚟講就正正常常 但勝在有得免費加飯 加完都幾飽下 加埋店入面有廁所 但間店好靜 一度食會係咁聽到餐具聲 整體嚟講唔錯 性價比唔錯又食得飽 係一間幾好嘅咖哩店 但唔好expert太多 就係一間普通嘅咖哩
2023-03-26 249 浏览
今日老公去完旅行返黎,搭左架係豐景園落既A車,原本想去食茶記,點知8:30就話得外賣,於是我地就去左食銀咖哩,當晚我地3個人叫左3個飯,叫左個吉列豬扒咖哩,豬扒即炸,又熱又脆,另外我地都叫左兩個咖哩飯,其中一個叫左飯蛋,生熟度剛剛好,有d蛋汁撈下飯,而三個咖哩我地都叫最少辣,因為佢無唔辣,好在我小朋友食到小小辣,如果帶小朋友去食要留意,個三個飯份量唔少,大人細路都夠飽包,仲埋杯品全單百幾蚊,好抵👍👍
2022-05-22 475 浏览
見到呢間冇咩人(可能位置唔太正中),同埋都算平價所以去試下。每個飯都可以加辣,雖然個menu 寫住大辣、地獄鬼辣個啲,但店員話只係個名,其實都係睇翻個辣既圖案。如果係大辣就係直接少少辣粉放係咖哩上面,而地獄鬼辣就係多少少辣椒粉放係另一個碗自己放落咖哩到- 漢堡煎蛋咖哩飯味道唔錯,不過飯量有啲少,如果可以多少少飯會好啲- 芝士泡菜蛋包咖哩飯味道好足夠,有好多泡菜,可能係因為蛋包既關係,所以飯會多啲另外跟餐既薯角都好好食,會加埋番茄醬,而沙律就加左醋

- 漢堡煎蛋咖哩飯
味道唔錯,不過飯量有啲少,如果可以多少少飯會好啲

- 芝士泡菜蛋包咖哩飯
味道好足夠,有好多泡菜,可能係因為蛋包既關係,所以飯會多啲

另外跟餐既薯角都好好食,會加埋番茄醬,而沙律就加左醋

漢堡煎蛋咖哩飯
芝士泡菜蛋包咖哩飯
2022-05-22
2022-01-04 416 浏览
聽聞銀咖喱好平,睇睇餐牌24蚊有個飯😆當然不能要求太多,要食好少少既當然要付出多少少,但都係40-50蚊左右,算抵食。▪️吉列炸蝦咖哩飯 $40▪️芝士海鮮蛋包咖哩飯 $46兩盒飯份量幾多,咖喱味濃郁。炸蝦🍤好大條而且脆口芝士海鮮飯配料都不算少,有魷魚、蝦仁。不過略謙蛋有點老。
聽聞銀咖喱好平,睇睇餐牌24蚊有個飯😆

▪️吉列炸蝦咖哩飯 $40

▪️芝士海鮮蛋包咖哩飯 $46

兩盒飯份量幾多,咖喱味濃郁。
炸蝦🍤好大條而且脆口
芝士海鮮飯配料都不算少,有魷魚、蝦仁。不過略謙蛋有點老。
外卖自取
2021-11-22 270 浏览
因為附近餐廳全部都要等位,見呢一間唔需要等位,地方又闊落,所以就入咗去,價錢真係算平,大概30至$40,學生仲有嘢飲送,呢個價錢真係冇乜嘢可以挑剔。叫咗個照燒雞肉咖喱飯,其實都幾頹,就係咖喱汁白飯再加少少雞肉,但係雞肉都算滑,$35來講我覺得唔錯,另外再加左$11要蟹肉忌廉薯餅,香脆得來入邊都幾香滑,忌廉味都足,唔錯,但係辣到方面雖然選擇咗大辣,但係其實都係隔離加咗辣粉比你自己再撈勻,如果唔撈都係小辣,朋友叫嘅吉列豬扒十分之差,個皮又厚又硬,完全食唔到肉同香脆嘅感覺,所以呢一間嘅吉列系列我都唔推介,佢加三蚊轉烏冬,但唔彈牙又削身,可以慳番唔洗加了。