2021-04-02 45 浏览
🌕Hello我係Moon🌕相信講起日式刺身就會聯想起人見人愛嘅三文魚,😍吞拿魚受追捧程度似乎比較下風,不過如果論層次或者多方面口感,😛吞拿魚絕對夠晒千變萬化滿足每一個有要求嘅食客。😆行經過尖沙咀鉄火堂,😚今日就係職場劏藍鰭吞拿魚環節,😆仲以為喺日本先可以睇到而家喺香港都有得睇真係可以大開眼界。😍當中亦都學到唔少野更加唔少得統一捧場食番幾件唔同部位嘅吞拿魚嚟滿足好奇心。🤩赤身:呢一個部位追求嘅就係飽滿嘅口感,🤗根極少,代之而起就係成塊實得嚟但柔軟嘅肉,😆感覺就好似食到藍旗吞拿魚最軟腍嘅全肉,😍肉身亦都透出鮮紅嘅顏色,🥰就似塊紅寶石中拖: 開始嚟到高級嘅環節,🤪仲拖羅嘅味道同埋口感就正好介乎赤身同埋大拖羅嘅中間,既有赤身嘅肉咁,😏但亦多咗拖羅英有嘅吸引脂肪,慢慢有一種溶化嘅感覺。😝大拖: 😍一條咁大嘅吞下魚最寶貴嘅地方莫過於大拖羅,就正如最高級嘅和牛一樣講求嘅就係入口即溶脂肪分布極完美,😜簡直就係成條吞拿魚之中嘅黃金,😎脂肪完全唔可以用平時食物嗰種油膩來形容,🤩因為此刻食到嘅只有滿滿嘅香味,無論味道或香味完全可以同靚嘅三文魚腩鬥一番,🥳甚至超越。能夠享用到咁新鮮嘅吞拿魚三味尤其是大拖羅真係
🌕Hello我係Moon🌕

行經過尖沙咀鉄火堂,

赤身:

中拖:

大拖: 😍一條咁大嘅吞下魚最寶貴嘅地方莫過於大拖羅,就正如最高級嘅和牛一樣講求嘅就係入口即溶脂肪分布極完美,😜簡直就係成條吞拿魚之中嘅黃金,😎脂肪完全唔可以用平時食物嗰種油膩來形容,🤩因為此刻食到嘅只有滿滿嘅香味,無論味道或香味完全可以同靚嘅三文魚腩鬥一番,🥳甚至超越。能夠享用到咁新鮮嘅吞拿魚三味尤其是大拖羅真係不枉此生🤩🤪

🌕最後MoonMoon真係超鍾意依度呀,🤣可以現場睇咁大條嘅吞拿魚,😉又食到咁新鮮嘅拖羅,好滿意🌕
2021-03-29 91 浏览
經過尖沙咀,發現好多人圍觀,於是行過去睇吓原來呢間舖頭既師傅會定期將日本直送黎嘅藍鯨吞拿魚現場即劏😲😲咁新鮮梗係要即刻試下啦⋯⋯首先叫佐🍣拖羅壽司盛盒 😋一盒入面有2件赤身、1件中拖羅同1件大拖羅🥰🥰件件都好新鮮厚肉✨,講到肥美絕對非大拖羅莫屬😍😍有入口溶化嘅感覺,真係非常滿足而且$50一盒仲食到大拖羅,真係好抵😍淨係食四件壽司當然唔夠飽啦所以我仲叫佐碗自選魚生飯🥰壽司飯入面配有青瓜粒、黃蘿蔔粒同玉子粒,額外配料我就加咗角切三文魚、中拖同赤身🥰🥰黎到既時候估唔到刺身嘅份量都咁多,足足兩個人先食得曬😝😝
經過尖沙咀,發現好多人圍觀,於是行過去睇吓

咁新鮮梗係要即刻試下啦⋯⋯

首先叫佐🍣拖羅壽司盛盒 😋

一盒入面有2件赤身、1件中拖羅同
1件大拖羅🥰🥰件件都好新鮮厚肉✨,
講到肥美絕對非大拖羅莫屬😍😍
拖羅壽司盛盒

有入口溶化嘅感覺,真係非常滿足
而且$50一盒仲食到大拖羅,真係好抵😍

淨係食四件壽司當然唔夠飽啦
所以我仲叫佐碗自選魚生飯🥰
自選魚生飯

壽司飯入面配有青瓜粒、黃蘿蔔粒同玉子粒,
額外配料我就加咗角切三文魚、中拖同赤身🥰🥰
黎到既時候估唔到刺身嘅份量都咁多,
足足兩個人先食得曬😝😝
2021-03-27
自選魚生飯
鉄火堂嘅堂食店相信大家都唔陌生但今次佢哋開咗間立食/外賣店仲有日本即送原條藍鰭吞拿魚即劏即食嘅表演😲加分位係有旁述一路講解 咁就唔怕唔明白喇~大家睇岩咩部位就買咩部位(100g起) 任君選擇不過表演日子就不定的 要視乎運送期如果想睇嘅要密切留意佢哋social media喇~~🔖 拖羅壽司盛合一盒有2件赤身、1件中拖、1件大拖「赤身」即紅肉 因此肉是呈較鮮紅色的位於魚背不含油脂嘅部位有大量肌紅蛋白 但脂肪量較少 肉實較實 有咬口「中拖羅」顏色則偏粉紅 脂肪比例亦較高每啖嚐到怡到好處嘅魚油脂 啖啖甘香「大拖羅」顏色為三個部位中最淺色 位於魚腹部嘅前方 脂肪非常豐富 入口即溶由於味道較濃郁 建議大家先品嘗味道較淡嘅赤身和中拖🍣 然後將最肥美嘅大拖留最尾品嘗!🔖 自選魚生丼(赤身|中拖|三文魚|吞拿魚蓉)如果覺得食刺身/壽司都唔夠飽不妨叫個魚生丼嚟食🤭 包你夠飽仲有六款刺身由你揀 可以揀晒自己喜歡嘅心頭好🎈留意翻 每晚九時後仲有八折優惠添☺️
鉄火堂嘅堂食店相信大家都唔陌生
但今次佢哋開咗間立食/外賣店
仲有日本即送原條藍鰭吞拿魚即劏即食嘅表演😲
加分位係有旁述一路講解 咁就唔怕唔明白喇~
大家睇岩咩部位就買咩部位(100g起) 任君選擇
不過表演日子就不定的 要視乎運送期
如果想睇嘅要密切留意佢哋social media喇~~

🔖 拖羅壽司盛合
每啖嚐到怡到好處嘅魚油脂 啖啖甘香
「大拖羅」顏色為三個部位中最淺色
位於魚腹部嘅前方 脂肪非常豐富 入口即溶
由於味道較濃郁 建議大家先品嘗味道較淡嘅
赤身和中拖🍣 然後將最肥美嘅大拖留最尾品嘗!

🔖 自選魚生丼(赤身|中拖|三文魚|吞拿魚蓉)
如果覺得食刺身/壽司都唔夠飽
不妨叫個魚生丼嚟食🤭 包你夠飽
仲有六款刺身由你揀 可以揀晒自己喜歡嘅心頭好

🎈留意翻 每晚九時後仲有八折優惠添☺️
2021-03-27 61 浏览
真係估唔到香港有即劏呑拿魚睇仲要係尖沙咀,地點方便仲仲要係你想食邊part可以即刻叫師傅切仲仲仲要係!價錢公道,唔係天價,絕對抵玩今次呢條係101kg嘅藍鰭吞拿魚,超重量級師傅一路劏魚,會有旁述講解番師傅做緊咩睇完劏魚,梗係仲要即刻食番件拖羅留意番呢間舖頭得立食同外賣喔拖羅壽司盛盒 $50呢個價錢食到拖羅其實已經好抵包括兩件赤身一件中拖羅同埋一件大拖羅我食赤身先嘅,肉質其實都算實正咁始終即劏,咁一定新鮮吖嘛去到中拖,開始食到魚油香大拖就更加正啦,油香夠出又肥美真係可以話係入口即溶架自選魚生丼 $110(赤身$30, 碎葱吞拿魚$40, 三文魚$30, 壽司飯$10)想講份量係超多!加埋青瓜粒,黃蘿蔔粒,玉子粒真係兩個人都夠食每樣食材都感覺到好新鮮真係有日本嘅感覺架呢個價錢起尖沙咀來講真係算平架雖然無得坐喺度食,但自己一個食或者買外賣都係一個唔錯嘅選擇細細聲講你知吖,佢哋成日都會有師傅劏魚表演詳情可以follow埋佢哋社交平台可以睇到佢哋嘅直播,同劏魚嘅資訊
真係估唔到香港有即劏呑拿魚睇
仲要係尖沙咀,地點方便
仲仲要係你想食邊part可以即刻叫師傅切
仲仲仲要係!價錢公道,唔係天價,絕對抵玩
今次呢條係101kg嘅藍鰭吞拿魚,超重量級
師傅一路劏魚,會有旁述講解番師傅做緊咩
睇完劏魚,梗係仲要即刻食番件拖羅
留意番呢間舖頭得立食同外賣喔

拖羅壽司盛盒 $50
呢個價錢食到拖羅其實已經好抵
包括兩件赤身一件中拖羅同埋一件大拖羅
我食赤身先嘅,肉質其實都算實正
咁始終即劏,咁一定新鮮吖嘛
去到中拖,開始食到魚油香
大拖就更加正啦,油香夠出又肥美
真係可以話係入口即溶架

自選魚生丼 $110
想講份量係超多!
加埋青瓜粒,黃蘿蔔粒,玉子粒
真係兩個人都夠食
每樣食材都感覺到好新鮮
真係有日本嘅感覺架

呢個價錢起尖沙咀來講真係算平架
雖然無得坐喺度食,但自己一個食
或者買外賣都係一個唔錯嘅選擇
細細聲講你知吖,佢哋成日都會有師傅劏魚表演
詳情可以follow埋佢哋社交平台
可以睇到佢哋嘅直播,同劏魚嘅資訊
2021-03-23
下午茶
2021-03-22 76 浏览
放完假返工精神特別好,今日想試新野🍣,其實之前有入過去,不過原來舖好細,基本上無堂食,只可立食,所以放棄咗。午餐魚生丼幾相宜,有幾款揀。要咗個三色碎蔥魚蓉丼走青瓜,收VISA好方便,即叫即整都好有效率,1分鐘就有,已附豉油同Wasabi 各兩包,透明外賣盒乾淨企理,打開幾靚😆,除咗有menu 寫嘅三文,油甘同吞拿魚外,仲有蛋嘅,蔥花上仲啲芝麻,60蚊嚟講算大碗,飯係珍珠米,魚生都新鮮,加埋芝麻好香👍
午餐魚生丼幾相宜,有幾款揀。

2021-03-22
1 分钟 (外卖自取)
2021-03-20 43 浏览
呢度主要做外賣多,食就只有兩個企位。今日因為趕時間經過所以就企喺度食。叫咗最鍾意嘅中拖羅同免治吞拿魚魚生飯。食得出吞拿魚同埋拖羅都好新鮮期待下次再來食其他魚生。

食得出吞拿魚同埋拖羅都好新鮮
期待下次再來食其他魚生。
Medium  Toro  &  minced  tuna
Medium  Toro  &  minced  tuna
2020-11-28 400 浏览
平日係尖沙咀做完 gym,係漆咸道搭車番屋企,就會經過呢間舖頭,行入去望兩眼有咩啱。通常有各式各樣款的魚生,我自己就試過三文魚,拖羅,帶子,唔知會唔會形容得太誇張,但以著21:00後八折嘅價格,魚生質素依然保持得好新鮮,入口即溶,滑嫩無筯。我自己屋企附近有大排長龍的日本壽司店,但覺得呢度的魚生鮮甜好味好多,已經回頭幫襯過四五次。鋪頭姨姨都好親切,廚師師傅有次仲送我沙律,好開心。好有親切感嘅良心舖頭大力推介

大力推介

2020-10-14
5 分钟 (外卖自取)
$80 (宵夜)
鐵火堂我成日幫襯~🤤​相信大家都對佢哋啲爆餡大拖羅丼唔陌生,一碗百零二百蚊有交易,仲有一定自由揀自己想食嘅配料,真係抵食又好味!​▲尖沙咀首都廣場嘅新分店,可以睇到劏魚Show。▲新店主要以立食及外賣為主。旺角店同尖咀店我都去開,唯獨未去過尖咀首都廣場嘅新分店!前幾日終於去咗.....原來呢度隔日下午4點半,都會舉行劏魚秀!我去時剛好遇上!可以睇到師傅,即席分割足足重達78公斤嘅藍鰭吞拿魚,唔講以為自己去咗日本漁市場!​▲每逢一、三、五下午,店家都有劏魚秀。▲師傅劏魚手法純熟,好快就將魚分割好。▲原條藍鰭吞拿魚稀珍嘅部位「頸拖羅」。劏魚期間,師傅又用鋸,又用刀,過程相當吃力呢!😯 切好嘅魚肉部位,兩三個師傅用人鏈方式傳去廚房,好似搬磚咁!😂身為女生嘅我應該做唔嚟,睇見都覺得累呀!​▲睇Show期間,店員會向現場觀眾免費派發新鮮嘅赤身!▲新鮮嘅赤身,肉質柔軟,令人難忘。另外,店員仲會即時向觀眾免費派發新鮮嘅赤身!據店員所講,店家用嘅藍鰭吞拿魚均來自鹿兒島櫻島,朝早上機,下午到店,新鮮度爆標!無經過長時間嘅冷藏,連赤身都份外軟柔鮮甜呢!(出面壽司店成日都食到橡膠質地嘅赤身....😔)又睇又
鐵火堂我成日幫襯~🤤​
▲尖沙咀首都廣場嘅新分店,可以睇到劏魚Show。
▲新店主要以立食及外賣為主。

▲每逢一、三、五下午,店家都有劏魚秀。
▲師傅劏魚手法純熟,好快就將魚分割好。
▲原條藍鰭吞拿魚稀珍嘅部位「頸拖羅」。

▲睇Show期間,店員會向現場觀眾免費派發新鮮嘅赤身!
▲新鮮嘅赤身,肉質柔軟,令人難忘。

另外,店員仲會即時向觀眾免費派發新鮮嘅赤身!據店員所講,店家用嘅藍鰭吞拿魚均來自鹿兒島櫻島,朝早上機,下午到店,新鮮度爆標!無經過長時間嘅冷藏,連赤身都份外軟柔鮮甜呢!(出面壽司店成日都食到橡膠質地嘅赤身....😔)又睇又食,成件事幾爽YY!​
▲一條魚只有少量腦天或頸拖羅,可以喺鐵火堂買到。

睇完Show,大家仲可以買走刺身,其中,藍鰭吞拿魚較珍貴嘅部分,好似天腦、頸拖羅等,幾乎每次師傅切好,就會比人秒掃!無計啦,呢啲部分除咗Omakase,一般料理店都好難買到/食到!仲要價錢相對抵咁多,識食之人點會放過!​
可惜首都廣場店只係設立食/外賣服務,無得坐低慢慢歎,不過就比其他分店多咗頸拖羅可試!今次我就點咗四式吞拿魚刺身壽司,再加大拖羅三文魚籽飯,肥就肥硬架啦,鬼叫自己為食咩!😭​
自選魚生丼(大拖羅+碎蔥吞拿魚+三文魚籽)
✦ 自選魚生丼(大拖羅+碎蔥吞拿魚+三文魚籽)
我怕食唔落,所以簡單揀咗3款配料~我勁鍾意佢哋嘅大拖羅,肥美甘香,入口即化,簡單加點豉油,成件事好幸福!😍 同埋佢哋嘅吞拿魚係即劏即送上,所以完全無雪味,完美還原日本嘅美味!​
自選魚生丼(大拖羅+中拖羅+赤身+三文魚籽)
✦ 自選魚生丼(大拖羅+中拖羅+赤身+三文魚籽)
朋友係吞拿魚怪,佢就3種拖羅都圈晒,佢總結同我一樣,最愛大拖羅。不過佢對赤身都好高評價,因為出面食到嘅赤身,好多時都好淡,食上口好似食膠咁!呢度嘅赤身夠新鮮,所以質感好軟滑,味道一定不及中拖羅,大拖羅架啦,但有驚喜!​
✦ 拖羅壽司盛合
呢個盛合幾抵食,有1件大拖羅壽司、1件中拖羅壽司、2件赤身壽司。嫌丼飯未夠喉,基本上加埋呢4年壽司,就會飽到DiDi。​
刺身盛合
✦ 100g刺身盛合:頸拖羅 HK$160、大拖羅 HK$130、中拖羅 HK$100、赤身 HK$60​

呢個我同Timbee一人一半,圖4為半份份量~點呢款係因為太想食頸拖羅!比大拖羅更肥美呢!​
一咬入口,堅係入口即熔,好奇妙嘅質感!濃郁又滑嫩!好正!😍🤤❤️​

不過呢款刺身食不過三,因為第一下好正,第二口已經膩膩地,第三口會feel到成咀油,有啲頂唔順~真係幾肥下,點完豉油,碟子已浮咗一層油,還是少食多滋味好了!點呢款建議多搵幾個朋友share。​

P. S.我幾鍾意鐵火堂嘅飯丼,豐儉由人,好似車仔麵咁,圈自己鍾意嘅餸,然後加相應嘅價錢~!我反而唔鍾意出面啲丼,set好晒啲配料組合,自己揀就可避免浪費!另外,​店家主打外賣及立食,此Post啲食物有碗盤盛載,因為我想影相,有額外向店家要求!實際現場嚟食,客人嘅食物係用外賣包裝~​

【詳情】

藍鰭吞拿魚 劏魚表演
時間:逢一、三、五 下午4點半
2020-10-27
自選魚生丼(大拖羅+碎蔥吞拿魚+三文魚籽)
自選魚生丼(大拖羅+中拖羅+赤身+三文魚籽)
  • 自選魚生丼
  • 刺身盛合
今次我黎左尖沙嘴嘅鐵火堂外賣部  度參觀佢地即劏藍鰭吞拿魚環節呀!好興奮好興奮!因為我係第一次近距離見到原條藍鰭吞拿魚呀😍😍😍😍師傅佢現場用剧黎劏魚,好威猛!街客可以每日下晝4:30係窗口度睇佢現場即劏,劏完即刻可以新鮮即買呀!近距離睇到佢嘅魚肉越近骨位就越紅,即係平時我地食開嘅赤身;越近肚腩皮嘅就越白,即係食開嘅大拖羅😍佢另外仲有限量極稀有嘅頸拖羅添呀!好正呀😍拿,佢嘅魚係朝早8點由日本撈起即刻送上飛機空運到港架,12點就黎到香港啦!然後4點就安排劏魚,所以係勁新鮮架!!!我有幸可以參與呢個近距離觀摩嘅環節感到好榮幸呀!首先介紹呢個係鐵火堂嘅即劏吞拿魚刺身盛合!頸拖羅 HK$160大拖羅 HK$130中拖羅 HK$100赤身HK$60左起係赤身、中拖羅、大拖羅、最前係頸拖羅!頸拖羅平時你係食唔到的,因為一條魚只得好少份量係頸拖羅,佢嘅油份最強簡直充斥滿嘴都係魚油,好誇張,但頸拖羅有少少筋,無大拖羅魚腩咁軟滑,同埋食一舊已經有少少滯,油份太勁,建議同人share一份😁呢度嘅即劏新鮮赤身真係無得輸!無經過雪藏,即劏即食,保留左魚肉嘅鮮味,而且肉感好軟滑😍一試難忘,未食過咁好食嘅赤身,我係

好興奮好興奮!
因為我係第一次近距離見到原條藍鰭吞拿魚呀😍😍😍😍

師傅佢現場用剧黎劏魚,好威猛!

我有幸可以參與呢個近距離觀摩嘅環節感到好榮幸呀!

首先介紹呢個係鐵火堂嘅即劏吞拿魚刺身盛合!

頸拖羅 HK$160
大拖羅 HK$130
中拖羅 HK$100
赤身HK$60

左起係赤身、中拖羅、大拖羅、最前係頸拖羅!

呢度嘅即劏新鮮赤身真係無得輸!無經過雪藏,即劏即食,保留左魚肉嘅鮮味,而且肉感好軟滑😍一試難忘,未食過咁好食嘅赤身,我係日本漁市場食都無咁好食,又平過食拖羅,真心推薦❤️

一般黎講我都唔建議人食赤身,因為平時食開都係橡膠咁,又無味,一陣雪藏味。

4色拖羅壽司盛 HK$50

6️⃣頸拖羅

7️⃣大拖羅

8️⃣大拖羅+中拖羅+赤身+三文魚子丼飯 $205

9️⃣大拖羅+ 蔥花吞拿魚蓉+三文魚子丼飯 HK$165

🔟 好邪惡呀~~大滿足
2020-11-02
2020-10-27 302 浏览
行過尖沙咀加連附近見到有人圍觀影相,好奇一望,原來係位剌身師傅劏緊條巨吞拿📸📸嘻嘻,咁正,咁就入去等佢劏好就買啲試吓先🥢原來間舖入面冇坐位只有一張不大供客立食嘅長形枱面。都無所謂啦現場劏就買少少食啦😆職員話剛剛割就可以買到啲市面少有啲同矜貴啲嘅部位試,問咗價錢👇🏻👇🏻腦天: $150 (100g)面頰: $150 (100g) 頸拖羅: $160 (100g)大拖羅: $130 (100g)中拖羅: $100 (100g)赤身: $60 (100g)價錢都唔算貴,所以決定一試!我得自己一個所以每款要了兩片😉😉。長長一碟睇到都好吸引我,因為我超級鍾意食油脂滿滿嘅部位🥰😍每一啖充滿油脂甘香好幸福,肉質軟潤,魚油香味一流,回味無窮∞✌🏻
嘻嘻,咁正,咁就入去等佢劏好就買啲試吓先🥢
原來間舖入面冇坐位只有一張不大供客立食嘅長形枱面。
都無所謂啦現場劏就買少少食啦😆
腦天: $150 (100g)
面頰: $150 (100g)
頸拖羅: $160 (100g)
大拖羅: $130 (100g)
中拖羅: $100 (100g)
赤身: $60 (100g)
價錢都唔算貴,所以決定一試!
我得自己一個所以每款要了兩片😉😉。
長長一碟睇到都好吸引我,因為我超級鍾意食油脂滿滿嘅部位🥰😍
每一啖充滿油脂甘香好幸福,
肉質軟潤,魚油香味一流,回味無窮∞✌🏻
2020-10-18 311 浏览
見間舖頭新開,又排緊長龍,諗住應該都唔錯,再望埋個Menu,覺得CP值應該幾高,所以就算等一陣都照排隊諗住試吓。點左四餸另加一份大拖羅。四餸壽司飯賣相一般,壽司比較薄切同細份,但係咁嘅價錢,始終都預咗,所以期望唔太大。但係分帶拖羅,色澤好差,而且甩皮甩骨咁,食落又一般般,真心好失望。有圖有真相,咁嘅價錢真係唔算抵,應該唔會再幫襯。至於店員服務方面,尚算可以,只不過店員唔識分藍鯨吞拿魚同拖羅,指着藍鯨吞拿魚話係拖羅,我有啲驚訝。

大拖羅
2020-10-17
  • 壽司飯
2020-10-12 212 浏览
刺身魚生飯周圍都有得食🤔但係呢度除咗平之外仲有個特點 就係夠新鮮🤩師傅會將日本直送嘅藍鯨吞拿魚現場即劏即食🍽仲有劏魚表現可以睇架👀.拖羅壽司盛盒🍣 $50有兩舊赤身 中拖羅同大拖羅各一👅呢個價錢食到四舊壽司 仲要兩件拖羅😍真係抵到爛❣️魚生真係好夠鮮味✨每一塊都好厚肉 壽司飯唔算多 食落啖啖肉 好滿足🤤赤身同中拖羅都比較實身🤔大拖羅入口即融 好肥美 食落好幸福嘅感覺🥳連唔食吞拿魚嘅都話一啲都唔腥幾好味🤓.自選魚生丼🍚 $80壽司酢飯底$10 配左啲黃蘿蔔,玉子,青瓜粒🥒壽司細細舊飯食唔太覺 但係變咗丼飯食 感覺佢唔太夠醋味🥺飯嘅質地都冇其他日本餐廳啲珍珠米咁煙韌🇯🇵今次加配咗+$30角切三文魚 +$40碎蔥吞拿魚😚三文魚一樣好新鮮肥美 粉嶺仲要勁多🥰第一次食吞拿魚蓉 口感真係麻麻地☹️不過佢加咗蔥花 食落都幾香口😛佢仲有赤身,中拖羅,大拖羅可以揀😭好後悔冇要到大拖羅 角切一定好好食😫
拖羅壽司盛盒🍣 $50

自選魚生丼🍚 $80

2020-09-27 262 浏览
上次食完之後已經話過要再去食佢嘅lunch😈今次朋友都大讚🥰 真係質素好又平又良心💛Lunch係嚇死人咁平 四個配料$59 五個配料$69🐟火炙三文魚腩 三文魚籽 火炙左口魚邊碎蔥吞拿魚 藍鰭吞拿魚🐟 $69因為太平所以叫五款😂新試咗左口魚入口即溶‼️ 真係樣樣都好食😻三文魚腩油脂好香好厚肉🤤不過蔥吞拿魚冇上次咁好食 吞拿魚就唔錯😛真係香港性價比最高嘅丼飯 不接受反駁🚫
上次食完之後已經話過要再去食佢嘅lunch😈

三文魚腩油脂好香好厚肉🤤
不過蔥吞拿魚冇上次咁好食 吞拿魚就唔錯😛
真係香港性價比最高嘅丼飯 不接受反駁🚫
2020-09-17 228 浏览
尋日經過間舖,見到大櫥窗有個吞拿魚魚頭。有個姐姐企喺門口派餐牌(外賣紙), 其實都十五十六買唔買,但係見到佢50蚊有兩件赤身一件中拖羅同一件大拖羅,其實好抵食。 就算係赤身都已經好好食,唔會因為平而難食,大拖羅嗰日買仲要係入口即溶,非常之高質!之後仲買多盒藍鰭腦天, 魚味好濃但中間會有筋得黎又好滑,味道同拖羅係唔同,好特別!個劏魚師傅超級Nice..服務態度好好,一定有下次!當日四點半有劏魚表演,可惜錯過了😂
尋日經過間舖,見到大櫥窗有個吞拿魚魚頭。
個劏魚師傅超級Nice..服務態度好好,
一定有下次!
當日四點半有劏魚表演,可惜錯過了😂
外卖自取
放假同屋企人出去行下,經過見到鉄火堂開左新店🎊🎉,呢間係專做外賣。🐟間唔中會有劏魚表演,即劏即買嚟食,鮮味十足!!!!!!!!!!!!!!今日好好彩,咁啱睇到劏魚表演❤️😆平時食嘅吞拿魚都係預先切好一片片!咁大嘅原條吞拿魚真係第一次見😆好壯觀阿😆睇完就買咗阿媽至愛嘅大拖羅同埋加拿大海膽❤️大拖羅油脂多,肥而不膩,魚味真係好濃郁,食到停唔到口!!!!!!!!!!🤤加拿大海膽都唔錯😁肥美🤤好滑溜🤤而且價錢都好合理,大拖羅都只係$120/100g!!!好抵食阿❤️要注意嘅係,天氣熱,魚生易變壞~買完要盡快食阿~

咁大嘅原條吞拿魚真係第一次見😆好壯觀阿😆

要注意嘅係,天氣熱,魚生易變壞~買完要盡快食阿~
2020-09-04
外卖自取