鈞豪食坊

鈞豪食坊 (已結業)

鈞豪食坊 (已結業)
屯門食到人情味
2020-01-07
关注
鈞豪係難得一間做咗咁耐都咁有水準的食店,今晚試水煮魚一樣無得輸,就算講話自己好多分店味道也比不上這間隱世小店, 加上很有江湖味的老闆娘更加食出份人情味😂😂邊到揾查看更多
水煮系列
南無佛
意外驚喜
南無佛
2020-01-06
关注
家人叫左個花甲雞煲,水煮魚。表示:估唔到咁正,好好食,仲估唔到既係,雞煲店有素食,老闆娘招呼親切有心,我講笑話有冇素食,老闆娘馬上叫老闆親自下廚,炒左個四川風味既豆干豆卜,勁好食仲走埋蔥蒜,仲話只用鹽,豉油,糖調味,夠鑊氣又大碟勁有料,個餸只收我廿蚊,真係好感動。查看更多
WaiyeeChan8067
吃了很多次
WaiyeeChan8067
2020-01-06
关注
特登駕車入去吃,門口泊車也很方便,鄰近地鐵站。啲雞好滑,份量比一般出邊吃的都很多,加埋茶樹菇,配合得好好,老闆自製麻辣味配方,味道很好,小麻小辣已經滿足到我。萵筍絲很好味,每次都要嗌兩碟以上,響鈴即叫即炸。吃完雞煲,來一鍋烤魚,烤魚肉質嫩滑,魚皮脆脆的,叫埋薯粉,烏冬,簡直一流。老闆娘很好客,常常請我地吃蔬菜,最近他入了一款啤酒,叫原漿啤酒,味道可口,我買了幾箱回家,吃出了人情味。不過要記住,他們休息星期三!查看更多
hcyin0312
土豆絲非常好食
hcyin0312
2019-05-26
关注
小弟同老婆,今日第一次食哩間隱世雞煲,真係好好食,老闆熱情的招待,價錢平民,叫左一個雞煲,一碟牛肉同炒土豆絲,土豆絲簡直是個驚喜,非常好食,值得再黎食呀!極力推介查看更多
酸辣土豆絲
一間好好食隱世食店
xo_xo_xoxoxo
2019-05-04
关注
第一次到這家店食晚飯,叫了水煮牛肉飯,酸菜魚片飯,估唔到味道很正宗,唔會好油,d 汁好濃郁,食完唔會口喝,撈飯一流,老闆娘好好人,服務很好,好好傾,下次會再去試食其他款式。查看更多
+ 5
or#Tm65744907
值得一去再去既隱世雞煲店
or#Tm65744907
2019-04-28
关注
呢間鋪既食物真係一流👍🏻👍🏻👍🏻值得一去再去呀每次去都一定要食胡椒豬肚雞煲湯頭濃郁得黎飲落好舒服最緊要係feel到佢冇落味精雞同豬肚好新鮮 聽老闆娘講啲雞係佢自家養架今次多啲人一齊去就叫埋烤海鱸魚黎食 魚夠鮮冇腥味 仲要冇咩細骨岩晒我呀 😂啲雞同啲魚差吾多食晒 就叫其他配料 用黎打邊爐必點一定係即炸響鈴 將佢浸落啲湯汁一至兩秒即食 真係好食到要encore 食打邊爐幾飽都一定要食麵類做結尾 今次試下老闆娘推介既蕨根粉 送上黎個刻見啲麵條好幼細以為煮完會好腍🤔 但食落口個下完全有驚喜 係彈牙得黎又掛到啲湯汁 真心一流呀!!!!查看更多
蕨根粉
胡椒豬肚雞煲
AlexYoko
屯門住家麻辣菜,好食過大集團
2019-04-13
关注
屯門呢間小店我已經食咗差唔多有5年多,暫時係我試過最好食的水煮牛肉,因爲出面好多店都好油睇到都已經沒有胃口,但油得嚟又唔辣先抵死而且價錢都唔算貴,平均都要$150-$200一位晚餐已經好飽,所以屯門友一定要去試下,不過去之前一定要打電話去問定開唔開,因為老闆娘成日去旅行查看更多
SweetieJan
屯門隱世雞煲
SweetieJan
2019-04-02
关注
小編口痕想食辣 朋友推薦屯門呢間隱世雞煲間鋪係內街 細細間吾易搵咖鋪內10張台左右,坐得有啲迫我地一行3人叫左半隻雞煲,九菜餃,即炸響玲,紅薯粉,牛柏葉,豬皮。雞煲可以揀麻度辣度 啲雞好滑個汁調得好好食老闆娘話佢啲雞係自己養咖 品質有保證食完雞煲可以加湯打邊爐,係"加湯"啊,老闆娘比我地聞過啲湯,好香的豬骨湯味,果然真材實料響玲真係即炸 上台熱辣辣 1秒食的 encore 左一碟九菜餃老闆即刻包比我地 皮薄好好食加埋紅薯粉索下辣湯不得了我地仲叫左碟酸辣土豆絲,等左一段時間仲未有得食,諗住吹下老闆娘啦 佢話: 土豆絲係即叫即手切 需時哦果然真係好好好好好好食,我一個人可以食10碟啊真係老闆娘好好客,服務好周到查看更多
注意❗出眾嘅美食總有吸引你返轉頭再食嘅理由
2019-03-31
关注
身為老饕嘅你無唔試嘅理由而我冇唔返轉頭嘅理由呢間絕對係價廉物美 抵食之選性價比極高嘅小店上次食完酸菜魚一個月內第二次再食其實呢一間小店有好多款煲俾你任君選擇但係因為佢個酸菜魚實在太出色嘅關係今次又再一次叫返出色嘅point如下其實除咗湯底係用大量雞同魚去煲成之外原來老闆娘話連酸菜都係老闆自己新鮮醃製所以個酸菜比坊間嘅味道係甜啲唔會好似出面咁死鹹而且酸菜嘅口感係行爽脆路線係酸甜嘅Perfect match😍酸菜魚嘅靈魂🤤🤤🤤(掛住食唔記得影低添🤭另外當然要試新嘅嘢就係火鍋醬料-麻辣醬我講得梗係有佢過人之處佢可以根據個人口味調教麻度同辣度今次試咗大麻大辣如果食唔到咁辣嘅可以選擇小麻小辣由於係即叫即製新鮮程度簡直爆燈麻味充足 為各款打邊爐配料增添色彩誠意推介 每位只售$8當然必定要叫薯粉撈埋一齊食100分店鋪衛生情況個人認為絕對放心因為打邊爐最驚蔬菜冇洗過呢一間就連娃娃菜都續塊分開上唔會好似坊間成棵斬開4份俾你你望到會食得好放心唔需要見到啲菜好污糟就好炆細微位試出真功夫最最最重要就係老闆娘貼心嘅服務加上老闆精湛嘅廚藝顧客食得開心 老闆娘就最開心老實講試過就知龍與鳳好食到真心想寫第二次食評下次試埋雞煲再寫食評🤤🤤🤤查看更多
+ 4
麻辣醬
薯粉($28)加牛柏葉($36)
乾淨嘅娃娃菜
酸菜
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
完全無味精無骨又抵食嘅酸菜魚🤩
2019-03-09
关注
誤打誤撞入咗呢間鋪頭到食老闆老闆娘都好好人真誠介紹食啲咩手勢100分完美湯底無骨海鱸魚片食完仲可以加料打邊爐紅薯粉同出面完全唔同 呢隻係咬得斷又滑彈牙得黎 又唔假牛柏葉都好爽好彈呀自家製 韭菜餃餡多皮薄仲有白魚蛋好有魚肉味不過唔係彈牙口感 有實魚肉嘅感覺因為2個人食佢有份同碟揀16蚊份有4粒可以食多幾款😍😍湯底加咗酸菜 仍然好濃厚聽老闆娘講係加咗雞同魚頭落去煲麻同辣配合得好好唔會有死鹹仲唔到屯門都有隱世美食🤭🤫查看更多
酸菜魚
紅薯粉
自家製韭菜餃
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
又係佢😋不過又試新野
2018-01-28
关注
呢幾日天氣麻麻,又話轉凍,係口痕心癢底下,我又去食左雞煲😂今次個煲同樣微辣,但挑戰下食小麻。入面再加豬肚是常識吧。我問過老闆娘點解佢d豬肚特別好食,原來係要事前複雜嘅處理,由洗到醃再炒過先有種爽而不肥嘅感覺,好花時間同心機。之後我地又點左豬潤。第一次係呢度叫豬潤,估唔到係好大碟,然後又事前醃好,切得片片薄度適中,放入去滾幾滾就食得!超正!成為下次必點!🐽黎食煲,小不了硬係佢地嘅自家炸嚮鈴啦。今次仲有老闆娘推介嘅獅音乾(硯仔乾),叫埋菜同粉,多到食唔哂。😝返食指數:4粒 (5粒最高) 食咁多都唔過300蚊。仲有仲有,依家星期一至四都有折!我會再多d去幫襯嫁喇。✌🏻✌🏻查看更多
+ 2
Andrewcheung1
好食,老闆娘服務好
Andrewcheung1
2017-10-17
关注
第一次同老婆同細仔來呢間舖試雞煲,見前人d食評都唔差,價錢又唔算貴,就入去試下。。。。。。。未入門口,老闆娘已經係好好招呼,係門口叫我地入去試下。可能時間尚早,所以唔算太多人。舖頭唔算大間,但出奇地可以放到成架BB車係門口張枱旁邊。餐廳主打四川菜式,雞煲為招牌菜。有「蟹雞煲」同「花甲雞煲」幾特別我地兩公婆叫左半隻雞,小辣一個「正」雞肉好滑,好入味,可額外加48元加三拼腸入雞煲中⋯⋯豬腸、豬肚、豬粉腸安格斯手切牛肉片,值得推介加左4隻韮菜餃16元。。。。。。我覺得最抵係如果你叫外賣雞煲,半隻98元,一隻都係168查看更多
雞煲
安格斯肥牛(小)
makichi
無得輸雞煲!!!
2017-07-02
关注
好耐無寫食評,寫返,第一間一定要寫佢 - 鈞豪招牌雞煲。年幾兩年前一個同事帶過我去食,然後成為我地放工吹水嘅好地方。直到拍拖,帶男朋友去食,佢食過返尋味之後,就一個月都去返至少一兩次。由於一直係老闆同老闆娘經營,之前見無開,開返見到個陌生男子話頂左黎做,個下傷心非常!但奇蹟出現了!!上兩個星期又轉返老闆同老闆娘做返,有返招牌雞煲食!!好感動呀!!!好,講返今次重開之後,我食左嘅招牌雞煲。雞同以往一樣,肉是厚嫩的而皮是好薄的!麻辣汁是濃的,而且有得選擇微辣微麻,適合食不到辣的朋友。講真,係呢間店未開同短暫無開個時,我試過去屯門橋底個邊食左兩間、荃灣食左一間、深水埗食左兩間、旺角太子食左兩間,都係無鈞豪個種濃汁。食要收乾水,然後雞肉有點焦,汁用鐵煲上亦會有點焦,各樣配搭起上黎真係無得輸!!!最重要係,食完不會覺得好口渴!!!老闆娘話歡迎入㕑房睇,所有汁都係老闆用材料淆出黎,從來無用過味精。第二間講我未必信啦,但呢間食左十幾次,每次都無話好口乾咁。聽講連大台吳主播先生食過都話最正雞煲。真正係食過就知無介紹錯。依家仲要有即炸響鈴賣,係未落湯之前,食左大半雞之後,汁未收太乾之時,用個即炸響鈴放落煲碌兩碌,完全係極品。蒜泥白肉又係正到不得之了,以前無選擇過微辣,所以會覺得太辣,依家重新開返之後有得選擇微辣。又係剛剛好之作,青瓜間住豬肉片,毫不油膩!All in all, 返食指數一定係5分啦(5分最高),根據實際行動返食過十幾次,就已證明一切啦!🤣平民食店,一家人(連埋佢地仔仔)所有野一腳踢,同所有客人都有講有笑,呢種小規模食店係香港真係好難得嫁喇!!!所以一定會keep 住幫襯keep住食!查看更多
jason小李子
秋風起。。。雞煲黎
jason小李子
2015-10-10
关注
今晚突然轉涼 ,所以帶媽咪去食返個暖在心既雞煲先!間店屬於小店形式,大約坐到七至八枱,所以唔想無位,最好早少少啦!好彩我地六點已經到,七點已經坐爆晒了! 我地叫左半隻雞,因為想食完個雞煲邊邊下,雞肉好入味,而且加埋花椒,香味更濃烈!辣味既level都有分幾種。。走辣,微辣,小辣,中辣,大辣,勁辣,無論你食到幾辣,甚至唔食辣,都有好多選擇!唔錯,要讚! :) 手切安格斯肥牛,正呀,我自己本身係牛魔王,無牛不歡既,開頭想叫碟小既,但小既$98,中既$128,只差$30,梗係要碟中架啦! 自家製韭菜餃,用料份量充足,大家記得要食! 仲有好多其他野試唔晒 下次食過! 查看更多
+ 2
tsoibearbear
寒冬下亮點
tsoibearbear
2014-12-18
关注
天氣寒冷,是吃火煱雞煲的好時候,這些時候,總會發現平時沒有為意的事物。這一間位於屯門V CITY附近,青山天主教小學旁的角落川菜店,終於引起了我想嘗試的慾望。由門面看,毫不起眼,給人一種不好吃的感覺。我們選擇試一間新食店,常常怕會"奶野",這一間很有這種感覺……但單憑外表不能斷定內涵,所以我和老公決定要試一試﹗我們六點半左右就到了,所以人不多,入到店內充滿雞煲的味道,麻辣香味帶出很pro的感覺,有一種可吃到正宗川菜味道的感覺~不過這裡店內環境很街坊feel,地方很細,只可容納五張枱左右,店外露天放了兩至三張。到了七點多,差不多已坐滿人,好彩早來﹗看了餐牌,價錢還可以,我很少吃雞煲,所以不能比較,但整體來說,價錢應該不算便宜。這裡有張餐牌,大家可以自己估算。這裡有一個很好的地方,就是大部分食物的辣度都可以調較,分大中小勁辣之餘,亦有分大中小麻﹐如果覺得不夠,可以再加辣。雞煲來了!!很香的麻辣味,雞煲汁底很濃,店員說他們的雞是較高質素的,我忘記了店員說是新鮮雞還是本地雞之類的話……吃起來也算滑,但未算是很滑那種。花甲王很鮮甜,配雞煲真的一流﹗木耳酸酸辣辣不錯,最重要是麻辣的味道,我最愛,留意這木耳是越吃越辣﹗西洋菜其實是火鍋配料,火鍋是這間店的第二主打,店員在我們order雞煲後,游說我們可以買些火鍋配料,吃完雞煲可以用雞煲汁加每枱附送的湯底來吃,所以我們就order了西洋菜和豬大腸。但原來雞煲的汁底是很油膩的,西洋菜一放入,沒了菜味,剩下油淋淋的菜,建議大家order雞煲還是不要配上菜﹗火鍋之一的豬大腸~用作配雞煲很一流,豬大腸吸了雞煲汁底非常美味﹗變成麻辣豬大腸﹗整體來說,這次的嘗試又增加一個新的飲食地點﹗查看更多
+ 5
花甲王雞煲