2007-07-16 12 浏览
以往同老公&個仔仔都係去荃灣店食,不過前兩日去開TST,咪試下水準點~感覺荃灣店正D,食物水準差唔多,但可能食開荃灣店的,總覺得爭少少,刺身依然新鮮大大件,其它野都做得幾好,仔仔好鍾意佢d燒物,叫左幾round燒牛肉粒,佢仲話淨係食呢樣都夠!哈哈~埋單先知,呢度價錢仲抵添~!平過荃灣店!!
埋單先知,呢度價錢仲抵添~!平過荃灣店!!
2007-06-25 10 浏览
昨日一家人有老有嫩去食,平時去開荃灣分店,今次是第一次來. 訂位時已覺得店員很有禮貌,當來到時覺得他們的服務真不錯,例如:你不用叫人加茶,他們留意你是否須要落ORDER和加茶,食物亦出得很快,又沒有溜單,這真是值得一讚.食物方面,都有很多選擇,雖然老人家們不吃魚生,但他們都覺得有很多野食,如天婦羅,蒸蛋,烏冬,鰻魚飯,串燒等..., 我看他們食得都很開心.雖然魚生種類不是很多,但都OK, 而且亦很新鮮.價錢都很算合理,我們一定會再來!!
價錢都很算合理,我們一定會再來!!

2007-06-13 2 浏览
這間放題係荃灣都有分店,因為我之前係去開荃灣既,不過d朋友話要去d方便大家,就過嚟呢邊囉....食物好吸引....因為我最鍾意就係食佢既蒸旦,仲有d刺身都好新鮮,服務冇我初初嚟咁差,可能比人complaint過卦,不過佢而家又做緊promo,所以我要早d訂定位,如果唔係又爆滿......放題百幾蚊位都好ok啦....好過d百幾蚊放題,d沙律出晒水,d魚生灰黑色架.....就算佢service差少少,起碼我唔會食完肚呵嘛!!所以佢而家係我係九龍區既飯堂!!

所以佢而家係我係九龍區既飯堂!!
2007-04-25
尋日男朋友生日,見到雜誌有佢既廣告就黎試下 服務:幾好,人人都好有禮,不停添茶/收碟, 速度:算好快了,魚生/壽司差唔多即叫即到,熟食好快,黎到仲熱辣辣的^^ 食物:種類小了一點,但百幾蚊一個人合理, 魚生/壽司:樣樣都新鮮,@_@三文魚好肥美,壽司飯略硬可以接受 沙津:我只叫了兩個,蟹籽沙津是普通貨ok啦,三文魚沙津必叫,黎到時是一排魚肉下有少許生菜,上面加了醬汁,入口酸酸甜甜好開胃,即使肚子非常飽,我都覺得勁好食,必叫>o< 炸物:叫了好多呢,食完都沒有油膩感覺,芝士年榚不錯,喜歡食芝士既人必叫,生蠔/蝦/茄子都做到外脆內軟,小丸子好多料哦0.0"可是入面太多水份,要改進,雞軟骨太硬了,@_@不建議叫 燒物/鐵板燒:我兩邊都只叫了2-3樣,羊鞍必叫,入口有一陣香草味,好多汁,食完好回味@_@,牛肉粒粒多汁不太咸幾好,相反炒雜菜好像下太多盬了@_@haha,多春魚男友友吃了,他說不錯呢@_@ 一品料理:肚子空間不足=.=真是想叫都沒法子 以咁小錢一個人黎講,我好滿意了啦~下次到我生日我可能
尋日男朋友生日,見到雜誌有佢既廣告就黎試下

服務:幾好,人人都好有禮,不停添茶/收碟,

食物:種類小了一點,但百幾蚊一個人合理,

一品料理:肚子空間不足=.=真是想叫都沒法子

以咁小錢一個人黎講,我好滿意了啦~下次到我生日我可能會再去呢-0-

2007-04-15
5/4(五) 7:30pm舉家探望祖母後,迎合領導人的要求,是晚為日式任食飯局.跟兄長一行三人約七時多抵埗;侍應為我們預留位於角落的四人座,以木屏風間隔座位,具私人度而富空間感,同時柚木裝修亦洋溢和風味道,以任食為主打的餐廳而已,這裏的環境倒不俗!一般慣例以剔紙仔形式點菜,食物品類未有驚喜,軟殼蟹不入列是一大控訴!另一方面,食物的品質教人有點沮喪,鮮度欠奉!吃罷未能勾起絲絲甜美回憶!此店賴以生存,除其舒泰格局外,或許皆因其優質的服務水平及挺合理的價格(週末約$138/位).味字當頭的我大概沒回頭之理罷!P.S.個人仍以外野手(新蒲崗店)為日式任食首選.
5/4(五) 7:30pm

味字當頭的我大概沒回頭之理罷!

P.S.個人仍以外野手(新蒲崗店)為日式任食首選.
2007-03-28 5 浏览
約於一星期前,我和姐姐在這間餐廳吃晚餐,嘗了以下食品:-燒牛肉: 肉質較硬,味道一般-燒三文魚: 味道可口-赤貝剌身: 爽口-蒜茸青口: 美味,值得一試對其他食物則沒有太深印象。事前不知是任吃,否則會留肚。
約於一星期前,我和姐姐在這間餐廳吃晚餐,嘗了以下食品:
-燒牛肉: 肉質較硬,味道一般
-燒三文魚: 味道可口
-赤貝剌身: 爽口
-蒜茸青口: 美味,值得一試

對其他食物則沒有太深印象。

事前不知是任吃,否則會留肚。
今次第一次去尖沙咀"金田日本料理"的確唔錯,折實成人$160一位(不限時),唔收開酒費同切餅費,服務重幾好添,我同屋企人一行十六人由九歲至九十六歲都7:00食到10:30,個個都非常滿足,下過甜品芝士蛋糕就......哈哈哈.
2007-03-22 9 浏览
嘩!經朋友介紹,去到金田試下,一試真係回味無窮,首先d魚生好新鮮,燒物又好味,尤其係薄燒牛肉,個蒸蛋都好滑,而個甜品芝士蛋糕確實係好香,真係好好食,其實d款式都算係咁啦,價錢又抵,而家仲有折添,真係好抵食呀。其實我前前後後都介紹好多人去食,個個都食到抱住個肚走呀,非常滿意。而值得一提係個經理service一流!金田已經成為我約會朋友的好地方呀!!!
2007-03-12 6 浏览
平常真係唔多食放題,因為質數唔係好得但係呢度只係$142,刺身真係唔錯,樣樣都好好食(除左吞拿魚,可能我自己唔係好鍾意食)唔錯至於其他熟食都好唔錯, 特別係炸物同牛,正不過千萬唔好食冷面,真係唔得整體0黎講,平靚正
平常真係唔多食放題,因為質數唔係好得
至於其他熟食都好唔錯, 特別係炸物同牛,正
不過千萬唔好食冷面,真係唔得

整體0黎講,平靚正
佢d食物真係唔好特別,款式又少wor, 得好少items係令人impressive的, 包括芝士年糕(真係可以留哂d quota比佢ar);粒粒粟米(好似好普通咁,不過真係好甜,有d紫菜係面,我地每人食o左一個);有鰻魚sushi.不過佢d魚生唔算特別新鮮.唔可以唔提係佢d侍應態度好bad lor, 有一個男侍應一直係我地旁邊, 好似好貼身咁, 其實真係好bad lor, 一開始就成日係度暗暗咀笑, 我地講o野佢又笑, 罷明偷聽我地講o野lor. 之後我地追單, 因為年糕未到, 佢竟然話"其實你地重有好多o野未o黎lor!" Wa, 咩事ar, 好似驚死我地食唔哂咁, 同埋個價錢都好怪, 又有discount咁, 但計o黎計去都好似收多o左. 而且全場好似冇咩人咁, 好scary lor.比我一定去一生lor, 又好味咁多, 又service好d.
不過佢d魚生唔算特別新鮮.
2007-01-23 0 浏览
幾抵食丫,而且好多選擇,果日同幾個fds去左食lunch, 唔知叫咩好,咪睇下有咩set lunch, wah~~好多選擇丫~~眼花撩亂,最後我揀左什錦魚生飯set,好正丫~又多料,d料又新鮮,仲好吸引添!!真係好值得再試!!
真係好值得再試!!
2007-01-03 6 浏览
因之前睇雜誌介紹,所以在除夕晚第一次來,個環境唔錯,但啲位有啲迫,可能嗰晚都有90%滿,都有啲忙,但啲waitress服務都幾好,不停加茶同換碟,都幾有禮貌,而食物方面都ok,例如:燒羊鞍,芝士年糕,薄燒牛肉,鰻魚壽司等,都要試吓,但一定要食甜品,好好味道!不過一人得一份,唔夠食,希望下次再來時可以叫多啲.
2006-12-29 5 浏览
22/12 沒有地方食飯, 便去了fish 介紹的呢間金田食飯, 打去BOOK 左8:00 PM (因GARY 個日早收, 7:30已到尖沙咀, 所以未到8:00PM 已入座). 個晚可能做節, 唔係太多人. 只係有1/3 入座及2間包房滿了.去到當然叫刺身食la, 入座時待應會說明order 方法, 原來刺身/燒物/天婦羅是以件數計算入單, 即你可以每樣一件上, 唔會一份份食唔晒浪費食物. 其實食物種類多, 選擇不多, 如刺身只有9款大路野-三文魚/北寄貝/甜蝦等), 但屬新鮮好味的.燒物有羊扒/多春魚/雞/牛/豬. 我就食左2件羊扒, 唔太so. 又燒到剛好唔會太硬. 冷麵-我同gary 叫左3次, 細細碗2住就無, 但好食.鰻魚飯-一小碗裝, 應連碗一起蒸住, 因d飯好熱, 熱到食左入口吞左都範得熱到入心入肺. 沙律- 蟹子沙律/ 菠蘿沙律都好正就係無出水情況. 又其是蟹子沙律慢慢食都無出水. 紫菜- 壽司紫菜係脆口的. i like it.芝士旦糕- 每人只可以order一次既野, 好食, 但好"漏". 一件都好0既.日本之味A and B - 呢個最唔知係咩, 所以叫黎試下L

冷麵-我同gary 叫左3次, 細細碗2住就無, 但好食.

紫菜- 壽司紫菜係脆口的. i like it.

日本之味A and B - 呢個最唔知係咩, 所以叫黎試下LA. 原來係辣味螺肉, 我想佢地係唔定出咩比你, 所以用呢個ORDER 名呱. 真係估佢唔到

但睇其他人24-25/12 的service 唔係太好, 可能人多就手腳亂, 都係人少時才去吧!
2006-12-27 2 浏览
睇完兩個劣評,我唔知係咪算好彩。平安夜一家四口,睇完食評,第一次幫襯,serve 我地waitress 好nice,不停添茶,全晚都係漏一張單,食物算新鮮,即叫即整,除魚生外,牛舌、羊鞍、牛柳粒、芝士年糕,叫完再叫,好好味。我地一致同意會再去,等遲D keepfit先啦!
睇完兩個劣評,我唔知係咪算好彩。

我地一致同意會再去,等遲D keepfit先啦!
2006-12-25
我知道我比較遲訂位. 所以那位女接線生說要waiting 就wait吧可是態度也不用這麼不可一世吧. 我來訂位像乞位!!?!!?!!好了, 接線生態度已經令我很不滿. 都沒帶甚麼希望去.又係舉紙仔.. 坦白我都去過5間不同的放題餐廳這間人手似乎最不夠.. 或者是最「緊守崗位」吧.行過倒水的只會倒水, 執碗的只會執碗, 上菜的只能上菜,所以舉多久都沒一個「專人」來拿紙.終於拿了. 又一副黑面姿態. 我又在乞食了!態度絕對是零蛋!食物?刺身還可以. 不過其他通通各類也沒encore的衝動其實說通通也不過, 我想我吃了1/4 也沒有.當然來任食想每樣上一點. 可是漏單極是頻繁.每一次追問也得到一句「排緊隊整緊實有得食」結果我7點半落的單到我9點半也見不到, 然後到我結帳也不見了影.我明白漏單對放題店很平常. 不過佔比率太高了吧逾50%的落單是漏單. 到底我來吃任食的意義在哪?!到底還是吃得很飽兩小時吃足一肚氣$178.8 的價錢讓你見識香港最劣的態度之餐廳.大開眼界為之超值吧!ps. 很希望評分可以加入0分這選項!!

好了, 接線生態度已經令我很不滿. 都沒帶甚麼希望去.
又係舉紙仔.. 坦白我都去過5間不同的放題餐廳
這間人手似乎最不夠.. 或者是最「緊守崗位」吧.
行過倒水的只會倒水, 執碗的只會執碗, 上菜的只能上菜,
所以舉多久都沒一個「專人」來拿紙.

終於拿了. 又一副黑面姿態. 我又在乞食了!

態度絕對是零蛋!

食物?
刺身還可以. 不過其他通通各類也沒encore的衝動
其實說通通也不過, 我想我吃了1/4 也沒有.
當然來任食想每樣上一點. 可是漏單極是頻繁.
每一次追問也得到一句「排緊隊整緊實有得食」

我明白漏單對放題店很平常. 不過佔比率太高了吧
逾50%的落單是漏單. 到底我來吃任食的意義在哪?!

到底還是吃得很飽
兩小時吃足一肚氣

$178.8 的價錢讓你見識香港最劣的態度之餐廳.
大開眼界為之超值吧!

ps. 很希望評分可以加入0分這選項!!