2022-09-12
邊個話中秋節一定要食中菜?呢日係追月,同屋企人做節,大家都好鍾意食泰菜,而屋企人本身已經食過呢間餐廳,話好食又抵食所以想再來。好彩訂左位,真係好full。因為荃灣某啲路之前爆水管封左路,所以我遲左,屋企人已經揀好食物。炸蝦餅呢款係我地必點的,因為大家都中意食,蝦餅炸得好脆,熱辣辣,炸粉夠薄,蝦肉又爽口彈牙,非常好食!泰式豬手豬手好夠林,而且充滿骨膠原,調味亦都好滋味,又唔會好肥,底部有芥蘭同咸酸菜,有驚喜。半隻海南雞雖然半隻,不過份量一樣很多,海南雞嫩滑,不過略嫌皮比較肥。明爐烏頭好大條烏頭啊,肉味濃郁,魚味鮮甜,而且調味都好好味,我地5個人分,都食到好多,而且有火燒住,唔怕凍。馬沙文咖哩豬雖然唔太了解呢款係咩咖哩,不過呢個咖哩真係超香,佢又唔會好辣,屋企人唔食辣都話好好味,配白飯真心正,不過我地叫左炒飯,就冇機會撈哂佢成個汁。馬拉盞炒通菜通菜唔老,炒得好有鑊氣,馬拉盞亦非常香口。椰香海鮮炒飯呢個炒飯帶有椰香和椰子肉炒,都好香,不過三色豆份量都幾多,好彩我全家都會食,海鮮有蝦同魷魚,蝦夠哂大隻。有甜品送,係椰汁糕,都幾好味,不會過甜。(沒有拍照)有會員咭仲有9折,今日要加一,平時就寫住
炸蝦餅
泰式豬手
半隻海南雞
雖然半隻,不過份量一樣很多,海南雞嫩滑,不過略嫌皮比較肥。
明爐烏頭
馬沙文咖哩豬
馬拉盞炒通菜
通菜唔老,炒得好有鑊氣,馬拉盞亦非常香口。
椰香海鮮炒飯
有甜品送,係椰汁糕,都幾好味,不會過甜。
(沒有拍照)
有會員咭仲有9折,今日要加一,平時就寫住全日免加一,仲抵食,職員做野好快手,服務都幾好,同屋企人會再來吃的。