2008-06-07
很多時去泰國餐廳都覺得地方唔夠舒適,今次選了金不換,地方環境舒服得多,又寬敞,裝修又優雅,是個共享晚膳的好地方。我和友人6:30入坐,由於時間尚早,我們可以坐到,落地玻璃的窗口位。由於知道金不換的食物份量不少,我倆二人點了三個餸都有剩。金網海鮮金邊粉 - 賣相十分漂亮,和menu上的圖片一樣相似和吸引,用料也很新鮮和上盛。青口和蝦都很大隻,又有墨魚和魷魚,另外仲有魚柳及蟹柳等。金邊粉炒得岩岩好~味道不太咸,也不太淡,不錯啊!蟹肉炒魚肚 – 個名夠晒綽頭,兩樣都係好味的,因為份量大,所以$98/碟都幾抵。不過如果有少少辣味,一定仲正。泰式拼盤 – 有蝦餅,春卷,雞翼及魚餅,呢個就差點,因為幾款都太相似,春卷同雞翼好似,因為釀既料係一樣,粉絲及蘿蔔絲等,而蝦餅同魚餅都好似,一樣味既~不過,真係食得好飽呀~ 每碟都起碼剩4分1以上,所以下次去一定要等多人先得~ 服務也不錯,又時常加水,貴就貴左少少,不過都係滿意既!
由於知道金不換的食物份量不少,我倆二人點了三個餸都有剩。
味道不太咸,也不太淡,不錯啊!