2021-01-19 228 浏览
/六悠麵処/➖➖➖係附近住/番工嘅人如果唔想落街食飯想食拉麵嘅話可以透過ubereats 訂呢度拉麵選擇雖然唔算好多但勝在夠大碗 同埋有好多野菜 價錢都合理可以送到公司/住宅不過只限尖沙咀啊➖➖➖1️⃣嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐 $69起湯底奶白色 十分濃 有啲似忌廉湯 食到最後有少少膩🤣配野菜盒 野菜盒入面有好多蔬菜😆粟米、生菜、金菇、南瓜等等 夠晒健康✨✨同解膩麵條除咗拉麵都可以揀全粒粉麵 幾有嚼口揀左全粒粉麵 感覺更健康😹配料可以揀日式雞肉/豚肉叉燒/炆牛腱 要左牛腱另外加$24 追加左要雞肉叉燒牛腱炆得夠軟腍!雞肉叉燒唔會好鞋口好似平日食嘅雞塊😆亦加$9 追加溏心蛋🥚夠蛋香➖➖➖📍六悠麵処 (係Ig 可以揾到link) @rokuyu_ramen

/六悠麵処/

湯底奶白色 十分濃 有啲似忌廉湯
食到最後有少少膩🤣
配野菜盒 野菜盒入面有好多蔬菜😆
野菜盒

粟米、生菜、金菇、南瓜等等
夠晒健康✨✨同解膩

牛腱炆得夠軟腍!雞肉叉燒唔會好鞋口
好似平日食嘅雞塊😆
亦加$9 追加溏心蛋🥚夠蛋香
➖➖➖
📍六悠麵処 (係Ig 可以揾到link)
@rokuyu_ramen
10 分钟 (外卖送餐)
全粒粉麵
牛腱
2021-01-18 117 浏览
好有設計感既拉麵外賣呢一年大部份時間都叫外賣 但好少叫麵食, 因為送到黎一定唔好食 但今次我喺度搵到「值得一試」拉麵🍜香濃辣辣湯野菜拉麵套餐 🍜(已配埋野菜盒🥗 So Fresh)唔貴之餘, 包裝充滿設計感~防漏仲做得好好 湯同麵分開, 麵底上面就放住野菜盒湯底就用個杯裝住, 好濃好香, 一打開就好肚餓喇 😋以為細細盒🥡, 麵會好少, 錯喇!原來係壓實晒, 一整鬆份量勁足量 😱手工製日式豚肉叉燒 完全係厚切, 仲有成4塊, 好多啊食落口, 一d 都唔”鞋”, 好好食 而最吸睛野菜盒, 擺盤真係好靚 , 好豐富: 秋葵、粟米🌽、車厘茄、娃娃菜等等,勁多芽菜為食媽媽🌟加多份流心蛋都係 $9咋係尖沙咀附近返工既朋友一定要試試
好有設計感既拉麵外賣

呢一年大部份時間都叫外賣
但好少叫麵食, 因為送到黎一定唔好食
但今次我喺度搵到「值得一試」拉麵🍜

香濃辣辣湯野菜拉麵套餐 🍜
(已配埋野菜盒🥗 So Fresh)
唔貴之餘, 包裝充滿設計感~防漏仲做得好好

湯同麵分開, 麵底上面就放住野菜盒
湯底就用個杯裝住, 好濃好香, 一打開就好肚餓喇 😋

以為細細盒🥡, 麵會好少, 錯喇!
原來係壓實晒, 一整鬆份量勁足量 😱
手工製日式豚肉叉燒 完全係厚切, 仲有成4塊, 好多啊
食落口, 一d 都唔”鞋”, 好好食

而最吸睛野菜盒, 擺盤真係好靚 , 好豐富:
秋葵、粟米🌽、車厘茄、娃娃菜等等,勁多芽菜

為食媽媽🌟加多份流心蛋都係 $9咋

係尖沙咀附近返工既朋友一定要試試

2021-01-15 83 浏览
外賣都食得健康😋🔖 嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐💰69一份套餐有野菜盒、一份主食同一份配料🤓今次我揀咗日式拉麵同手工製日式雞肉叉燒🐣個野菜盒一共有6款蔬菜,有南瓜、粟米、蕃茄仔、菇等等😌所有蔬菜都用咗豚骨湯煮㗎!唔洗擔心無味☺️牛乳湯底呈奶白色,充滿奶香味🍼拉麵口感好好,掛湯能力💯雞肉又燒帶有少少煙燻味,肉質軟腍,一啲都唔乾身😇💫推薦指數: 8.5/10​​🔖自家燜煮牛𦟌(2塊)💰$15 (套餐加配)牛𦟌入味之餘,肉味都好濃郁🤓💫推薦指數: 8/10​​🔖溏心蛋💰 $9 (套餐加配)溏心蛋好夠味,呈流心嘅狀態🥰好味😚💫推薦指數: 9/10-​温馨提示​👉🏼​只可以經UberEats平台落單​
外賣都食得健康😋

🔖 嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐
💰69
💫推薦指數: 8.5/10​

🔖自家燜煮牛𦟌(2塊)
💰$15 (套餐加配)
牛𦟌入味之餘,肉味都好濃郁🤓
💫推薦指數: 8/10​

🔖溏心蛋
💰 $9 (套餐加配)
溏心蛋好夠味,呈流心嘅狀態🥰好味😚
💫推薦指數: 9/10
-​
温馨提示​
👉🏼​只可以經UberEats平台落單

1K
野菜拉麺.六悠麺処大凍天時,厨娘都要擺工,加上work from home嘅關係,喺食方面就更為懶惰。不過疫情令外賣選擇多咗,不過個人慣性外賣都係以中餐或者台式食品為主,因為湯品同麵食類外賣好易影響食物嘅口感。個人對食有執著,所以能選擇嘅外賣又相對niche 咗。但前排有同事叫過咗個拉麵外賣,之後大力好評,激讚個拉麵送達時仲係熱騰騰!令我都躍躍欲試!「江湖傳聞」嘅就係呢間 #野菜拉麺.六悠麺処,開App用 UberEats 落單,我喺非peak hour order,基本上一個鐘以內一定到手!入正題,首先不得不讚嘅係外賣計包裝相當有heart,各款食材包括麵、沾麵湯、蔬菜盒及飲品都係分開一個個紙盒整齊盛放(當然也是有點不環保嘞,但喺衞生同賣相而言絕對係加分位!),我個人獨愛水山口麵,呢個咖哩濃湯沾麵湯底,開箱時仍有熱度,但天氣凍自然想係最熱嘅熱度食沾麵,於是我放入微波爐叮咗半分鐘,咖哩味撲鼻而來,沾麵略為有啲乾,不過放回沾麵湯內後就慢慢回歸正常,而蔬菜盒子內嘅全部蔬果都係煮熟透,直接加入咖喱沾麵內即可享用,正!
野菜拉麺.六悠麺処

2021-01-15 50 浏览
#cassiegoubereats-瘦編以前食外賣嘅機會唔多,不過因為疫情,相信大家都變成一星期至少一兩餐都係外賣。今次介紹一間可以係Uber Eats點餐嘅日本拉麵外賣店「野菜拉麵.六悠麺処」。🥰-我揀左一份咖喱野菜沾麵套餐,依間店話明野菜,最大特色就係每盒拉麵都包含六款以上蔬菜的彩色野菜盒,野菜以豚骨湯烹煮,可以提升蔬菜的味道。依個野菜盒真係有驚喜,全部蔬菜都好鮮甜,好好食,有秋葵、粟米、車厘茄、車瓜,勁多芽菜等等。平時外賣好少會有咁多菜,仲要整到咁新鮮,真係難得!😋-餐廳嘅拉麵都採用日本產材料製造嘅非油炸全粒粉拉麵麵條。雖然只係外賣店,但材料絕不馬虎。另外主菜咖喱沾麵,日式咖喱永遠都無得輸,點整都好食又開胃。特別一提,包裝盒設計好好,可以放得平穩,唔容易倒瀉。🍜-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-🔥UberEats 平台搜查「六悠麺処」,呢間外賣only!
#cassiegoubereats
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
2021-01-13 10 浏览
‼️健康外賣盒‼️• 野菜拉麵.麺処六悠 •🌽每盒拉麵包含六款以上蔬菜的彩色野菜盒, 咁色彩繽紛一定會吸引你地去食菜啦~🍜日本產材料製造的非油炸全粒粉拉麵麵條🥩每天新鮮自家製造日式叉燒🐖可以大口大口喝的低油膩感豚骨湯重點係一盒外賣就達到菜、肉、澱粉質平衡‼️•① [ 清 新 蔥 蔥 湯 野 菜 拉 麵 套 餐 ]|豚肉叉燒不會過肥過瘦🤤🤤個湯底仲要好大蔥味!適合哂愛蔥人士~拉麵亦非常煙韌,好掛湯重點係真係好大碗🤭2個人𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎 都冇問題飲品可以選道地烏龍茶/翡翠檸檬綠茶|𓋪8/10•② [ 香 濃 辣 辣 湯 野 菜 拉 麵 套 餐 🌶 ]| 想講呢個真係好辣🤭重有少少麻的感覺~個人會比較推介蔥湯|𓋪6/10
‼️健康外賣盒‼️
• 野菜拉麵.麺処六悠 •

🍜日本產材料製造的非油炸全粒粉拉麵麵條
🥩每天新鮮自家製造日式叉燒
🐖可以大口大口喝的低油膩感豚骨湯
重點係一盒外賣就達到菜、肉、澱粉質平衡‼️

① [ 清 新 蔥 蔥 湯 野 菜 拉 麵 套 餐 ]

|豚肉叉燒不會過肥過瘦🤤🤤
個湯底仲要好大蔥味!適合哂愛蔥人士~
拉麵亦非常煙韌,好掛湯
重點係真係好大碗🤭2個人𝚜𝚑𝚊𝚛𝚎 都冇問題
飲品可以選道地烏龍茶/翡翠檸檬綠茶|
𓋪8/10

② [ 香 濃 辣 辣 湯 野 菜 拉 麵 套 餐 🌶 ]

| 想講呢個真係好辣🤭
重有少少麻的感覺~
個人會比較推介蔥湯|
𓋪6/10
2021-01-13 11 浏览
尖沙咀返工嘅人有福啦🥳今次喺ubereats度搵到間有肉又有菜嘅拉麵🍜開心到我🥺平時食拉麵都差唔多一百蚊碗得2塊叉燒🥴🍜清新蔥蔥湯野菜拉麵套餐 $69配野菜盒🥗全粒粉麵🍜自家燘煮牛腱🍖 🙆🏼‍♀️店員好細心將湯同麵分開,湯底無咩油膩感覺,豚骨味濃😋🌿一打開個盒蔥味湧出嚟真喺fresh好香😻🍜全粒粉麵非油炸,長方體狀扁麵,麵質浸返熱湯有返彈性👍🏻❄️相信每位都遇過...外賣拎返嚟個陣凍咗,麵同麵會黏住🥴整返熱個湯再倒落個盒度🔥啲麵就會分返開🤣🍖 燘煮牛腱比較彈牙,要用啲牙力咬開,平時都好少見拉麵配牛腱🤭🥗野菜盒色彩繽紛,有心內美(紫蘿蔔)秋葵、粟米、車厘茄、青瓜,勁多芽菜😆🍗手工製日式豚肉叉燒2塊+$15 大大塊呢點贏咗✌🏻🍗手工製日式雞肉叉燒2塊+$15 如果一開始配會好過另外叫😄

🍜清新蔥蔥湯野菜拉麵套餐 $69
配野菜盒🥗全粒粉麵🍜自家燘煮牛腱🍖

🌿一打開個盒蔥味湧出嚟真喺fresh好香😻
🍜全粒粉麵非油炸,長方體狀扁麵,麵質浸返熱湯有返彈性👍🏻

🍗手工製日式豚肉叉燒2塊+$15 大大塊呢點贏咗✌🏻

外卖送餐
📍外賣都要食得健康‼️ -- 野菜拉麺·六悠麺処🥬🍜·========================呢幾日天氣真係超凍,想食返碗熱辣辣嘅拉麵不過又懶得自己煮,喺呢個時候緊係叫外賣啦😎✌🏻近排發現一間新嘅外賣拉麵店幾吸引咁,就買嚟試下🤩------------------------------⭐️嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐($69)配手工製日式雞肉叉燒加配糖心蛋(+$9)、自家炆煮牛腱(+$15)包裝好貼心,拉麵、餸、湯都會分開裝好,食嘅時候好方便💖呢間嘅拉麵主打營養均衡,每盒拉麵都會包六款以上蔬菜的彩色野菜盒,有南瓜、車厘茄、娃娃菜、粟米等等,色彩繽紛夠晒健康🥰而且係用咗豚骨湯煮,食落有鮮味唔寡~牛乳湯底白雪雪,飲落濃厚富奶香,而且唔油膩💖麵底係日本材料製造嘅非油炸全粒粉拉麵麵條,食落有咬口幾煙韌🤩掛埋湯底嘅精華食真係好正🤩雞肉叉燒係每日新鮮自家製造,份量慷慨,肉質軟腍,好有肉香~牛腱肉味濃,但會有啲難咬,建議可以煮腍啲🙈------------------------------整體嚟講拉麵頗有水準🤤而且份量充足,有肉有菜,食外賣都可以食得健康啲✌🏻🤩呢間舖嘅拉麵只可經UberEats外
📍外賣都要食得健康‼️ -- 野菜拉麺·六悠麺処🥬🍜
========================
⭐️嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐($69)
配手工製日式雞肉叉燒

加配糖心蛋(+$9)、自家炆煮牛腱(+$15)

包裝好貼心,拉麵、餸、湯都會分開裝好,食嘅時候好方便💖

整體嚟講拉麵頗有水準🤤而且份量充足,有肉有菜,食外賣都可以食得健康啲✌🏻🤩呢間舖嘅拉麵只可經UberEats外送平台落單,有興趣食嘅朋友要留意返啦🤤‼️
賣相:6.8/10
2021-01-08
午餐
用餐优惠
試食活動
因為社會肺炎疫情嘅關係,冇得晚市堂食,加上天氣又凍,最啱食啲熱辣辣嘅湯麵🍜,臨收工喺外送平台「UberEats 」下單叫《 野菜拉麺.六悠麺処 》外賣,話咁快就攞得一大盒「嫩滑牛乳湯野菜拉麵🍜」外賣啦!呢個咁豐富嘅外賣拉麵套餐包括一款主食、配料及飲品,另外我仲追加了半生熟溏心蛋及手工製日式雞肉叉燒,啱晒大食嘅我😋攞到返屋企個湯仲係熱辣辣㗎,欣賞餐廳店員細心地將拉麵同埋湯底分開,以免浸林晒啲拉麵,影響口感及味道,一打開已經急不及待要飲咁濃郁黏口嘅豚骨湯,好正!原來拉麵是🍜日本產材料製造的非油炸全粒粉拉麵麵條🍝,食落去每一條都索晒🐖低油膩感豚骨湯,而且咬落去好有口感,再配埋大大塊、🥩每天新鮮自家製造日式叉燒,半肥瘦軟口嘅口感帶點入口即溶,好味到唔夠5分鐘就食晒啦!當中更配以🌽每盒拉麵包含的六款以上蔬菜的彩色野菜盒,夠晒吸睛啊,佢係以豚骨湯烹煮,令到蔬菜更加入味,又可以清一清腸胃。估唔到一盒外賣就達到菜、肉、澱粉質平衡,啱晒我呢啲「外賣一族」、碌人士,又可以做到飲食均衡嘅效果,因此十分推介!

2021-01-11 8 浏览
想快啲可以過番唔使戴口罩嘅日子,真係要靠大家乖乖哋唔好出咁多街!前日冇得WFH,我就用咗UberEats外送平台落單💪🏻試咗佢嘅<<香濃辣辣湯野菜拉麵套餐>>($69)佢配咗色彩繽紛嘅野菜盒🥗有成九款蔬菜咁多!!!粟米、車厘茄、萵筍、南瓜、紅菜、芽菜、秋葵、菇、娃娃菜~用上湯浸住,特別鮮甜👏🏻配料我揀咗自家燜煮牛腱,非常入味👍🏻我仲追加咗靚到爆炸嘅<<溏心蛋>>($9)同埋兩塊大大塊嘅<<手工製日式豚肉叉燒>>($15)飽到飛起😂因為拉麵份量都唔少!!辣辣湯都真心好辣🔥所以我都係好似食沾麵咁~~夾啲拉麵落湯浸一浸就食! 我驚浸太耐會變孖膶腸嘴🙈不過喺寒風刺骨嘅日子,唔使落街都食到暖笠笠嘅辣嘢真係爽歪歪🥳佢仲pack得好靚好穩陣👏🏻👏🏻
前日冇得WFH,我就用咗UberEats外送平台落單💪🏻
試咗佢嘅<<香濃辣辣湯野菜拉麵套餐>>($69)

佢配咗色彩繽紛嘅野菜盒🥗
有成九款蔬菜咁多!!!
粟米、車厘茄、萵筍、南瓜、紅菜、芽菜、秋葵、菇、娃娃菜~
用上湯浸住,特別鮮甜👏🏻
野菜盒

配料我揀咗自家燜煮牛腱,非常入味👍🏻
飽到飛起😂
自家燜煮牛腱

因為拉麵份量都唔少!!
辣辣湯都真心好辣🔥
所以我都係好似食沾麵咁~~
夾啲拉麵落湯浸一浸就食! 我驚浸太耐會變孖膶腸嘴🙈

佢仲pack得好靚好穩陣👏🏻👏🏻
自家燜煮牛腱
  • 溏心蛋
2021-01-10 12 浏览
有時食得太多肉很少機會食到有好多種蔬菜,而最近我又有新外賣發現!尖沙咀「外賣一族」有褔了,這間野菜拉麵.六悠麺処的拉麵外賣真的完全滿足到我想有肉的同時又可以品嘗到很多種蔬菜的慾望呢!野菜拉麵· 六悠麺処可透過於Uber Eats App 直接下訂單,然後直送府上啦!每盒拉麵包含多款以上的蔬菜,這「彩色野菜盒」 是誠意設計,有「6式」蔬菜,給我提供到各種纖維,很適合忙錄的香港人可以輕鬆食到新鮮菜類!除此之外,我都很喜歡其日本產材料製造的非油炸全粒粉拉麵麵條, 配上每天新鮮自家製造日式叉燒,而湯底是低油膩感的濃濃豚骨湯呀!拉麵配搭著以上豚肉、溫泉蛋和蔬菜一流!經UberEats 外送平台下單便可以享受這美食啦!

外卖送餐
天氣持續低溫 晚飯唔想自己煮 省卻麻煩下 叫外賣最好 喺UberEats點咗兩個靚靚日式拉麵盒 外賣套餐有齊蔬菜🥬肉類🥓澱粉質同罐裝日本茶 做到均衡營養 由落單到坐定定食得 大概大半個鐘💨 -🍜#咖喱沾麵套餐 $79咖哩濃湯熱度依然 有咖哩香 唔會過份濃稠杰身 否則醬汁好難掛麵🥢提升味道 拉麵亦係精心炮製 全粒粉製造兼不經油炸 難怪佢咁有咬口啦😝 牛𦟌牛味特濃 同咖哩濃湯好搭 -🍜#嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐 $69牛乳湯🐄白𠽌𠽌好吸引 混和低油低膩嘅豚骨湯底 味道少鹹奶滑 一定要趁熱飲多啖 可惜熱湯🥣份量唔多 有啲唔夠喉 好彩有個七色蔬菜盆🥕🌽🍅keep住個味道 蔬菜用豚骨湯烹煮 唔係白烚 款式顏色搭配精挑細選 可以吸睛增進食慾 又確係鮮味可口-📍#野菜拉麵·麺処六悠UberEats 外送平台

🍜#咖喱沾麵套餐 $79

🍜#嫩滑牛乳湯野菜拉麵套餐 $69

📍#野菜拉麵·麺処六悠
UberEats 外送平台
  • 咖喱沾麵套餐
2021-01-08 25 浏览
呢排天氣又轉涼,突然好想食返啲熱野!咁啱上網見到呢間拉麵店發現佢可以透過Uber Eats訂餐,在送去尖沙咀至佐敦附近添😃我就揀咗以下呢款日式咖喱沾麵,配埋日式拉麵,雞肉叉燒,仲追加左糖心蛋 豚肉叉燒!首先講吓個麵底,淥得啱啱好唔會太淋!配合埋日式咖喱好懷念呢種感覺😭佢地嘅豚肉叉燒幾好食,食落有肉味都尚算淋,我就比較佢地中意佢地嘅日式雞肉叉燒,因為夠入味又夠滑!😃除此之外我覺得佢地嘅糖心蛋,好濃味同埋生熟度都啱啱好!而套餐仲包左野菜盒入而有六款蔬菜包括萵筍、紅菜頭、粟米、車厘茄、南瓜、秋葵等 食得出佢地野菜都好新鮮!同埋佢地用豚骨菜烹煮,仲keep得好juice添!
呢排天氣又轉涼,突然好想食返啲熱野!

首先講吓個麵底,淥得啱啱好唔會太淋!
配合埋日式咖喱好懷念呢種感覺😭

除此之外我覺得佢地嘅糖心蛋,好濃味同埋生熟度都啱啱好!

而套餐仲包左野菜盒入而有六款蔬菜包括
萵筍、紅菜頭、粟米、車厘茄、南瓜、秋葵等
2021-01-08
5 分钟 (外卖送餐)
好耐冇食拉麵啦🍜最近見到呢間網上拉麵店—野菜拉麵·六悠麺処只可透過Uber Eats訂餐,可以送去尖沙咀至佐敦一帶😍咁啱今日又係尖沙咀呢頭,就一於試吓!💗清新蔥蔥湯野菜拉麵套餐✨佢有幾款嘅麵質可以揀,我就揀咗全粒粉麵🍜日本產材料製造,非油炸全粒粉拉麵麵條食落好有咬口,而且吸晒湯嘅味道!🥩手工制日式雞肉叉燒好濃厚嘅雞肉味,食落都唔會好乾身豚骨湯就算就咁飲都唔會覺得好油膩!🥬野菜盒包含咗超過六款蔬菜萵筍、紅菜頭、粟米、車厘茄、南瓜、秋葵等每款嘅軟硬度都煮得啱啱好用咗豚骨湯烹煮,特別入味,吸哂湯嘅精華😝🥚溏心蛋係半熟嘅溏心蛋,整得啱啱好,食落甜甜地一盒外賣就食到菜、肉、澱粉質平衡真係好難得外賣有咁多唔同嘅菜類!健康又抵食😝會再回頭!

好耐冇食拉麵啦🍜
最近見到呢間網上拉麵店—野菜拉麵·六悠麺処
只可透過Uber Eats訂餐,可以送去尖沙咀至佐敦一帶😍
咁啱今日又係尖沙咀呢頭,就一於試吓!

💗清新蔥蔥湯野菜拉麵套餐✨
佢有幾款嘅麵質可以揀,我就揀咗全粒粉麵
🍜日本產材料製造,非油炸全粒粉拉麵麵條
食落好有咬口,而且吸晒湯嘅味道!

🥩手工制日式雞肉叉燒
好濃厚嘅雞肉味,食落都唔會好乾身
豚骨湯就算就咁飲都唔會覺得好油膩!

🥬野菜盒包含咗超過六款蔬菜
萵筍、紅菜頭、粟米、車厘茄、南瓜、秋葵等
每款嘅軟硬度都煮得啱啱好
用咗豚骨湯烹煮,特別入味,吸哂湯嘅精華😝

🥚溏心蛋
係半熟嘅溏心蛋,整得啱啱好,食落甜甜地

一盒外賣就食到菜、肉、澱粉質平衡
真係好難得外賣有咁多唔同嘅菜類!
健康又抵食😝會再回頭!
  • 清新蔥蔥湯野菜拉麵