2023-06-06 174 浏览
係TST唔知食咩好,search到有八五折,+$38有salad bar,即刻心心眼!由於一心主打salad bar,主菜就叫左最平果個餐!Salad bar都幾多選擇,有我最愛既煙三文魚,同埋仲有甜品~ 好開心~Salad bar質素都唔錯,可以refill! 個意粉就… 茶餐廳質素,份量好大碟,但意粉唔好食,啲素菜都好硬,not enjoyable…所以我都係主攻salad bar, 策略正確好彩85折完埋單唔洗$140,性價比高既~如果正價我就覺得主菜質素有待商榷了
係TST唔知食咩好,search到有八五折,
+$38有salad bar,即刻心心眼!
由於一心主打salad bar,
主菜就叫左最平果個餐!
Salad bar都幾多選擇,有我最愛既煙三文魚,
同埋仲有甜品~ 好開心~
Salad bar質素都唔錯,可以refill!
個意粉就… 茶餐廳質素,
份量好大碟,但意粉唔好食,
啲素菜都好硬,not enjoyable…
所以我都係主攻salad bar, 策略正確

好彩85折完埋單唔洗$140,性價比高既~
如果正價我就覺得主菜質素有待商榷了

2023-06-04 104 浏览
Isquare 樓上一家非常有特色的田園主題餐廳 餐廳佈置乾淨舒適 在座位附近有不少原生態種植盆栽 點了芝士雞肉薄餅作為小食 味道清淡爽口 皮薄餡足 蟹肉牛油果沙律塔 擺盤很精美 份量不大 但牛油果蟹肉都是高蛋白高脂肪 不能食用過多 味道自然 不過不失 今天最喜歡的是咖哩大蝦 配薄餅 不知道為什麼薄餅沒有用多士來替代了 多士更吸汁 但口感和薄餅還是有差距 咖哩大蝦份量很足 味道很特別 不會過辣 不會過甜 很喜歡 如果是薄餅就更好 牛排只是一般質素 不能要求太多 只要食材新鮮 便是可以接受 甜品天然素雪糕很特別 清爽不油膩
2023-06-04 104 浏览
餐廳主打自然風,以大玻璃採光,還有些小盤栽佈置,很有田園特色。我們點了兩個set lunch,加了$38可享用自助吧。自助吧食物種類也不少,先去拿頭盤,冷盤有沙律、三文魚等;熱食則是餐湯、雞翼等。【明太子海鮮芝士墨西哥餡餅】餡餅鬆軟,裡面有明太子海鮮醬和芝士,夾雜蝦、青口、魷魚等海鮮,新鮮兼味道豐富。【檸檬海鹽香烤原條海鱸配泰式辣汁】店員幫我們切開,魚肉嫩滑,加上海鹽的咸香,味道天然,可蘸些泰式辣汁,酸酸辣辣別有一番風味。餐飲加$15可以有特飲,我點了【黑芝麻鮮奶】,啖啖芝麻香,甜度剛剛好。吃完就到自助吧拿水果及甜品,有紫米露、蛋糕、糕點,蛋糕是不斷更新,吃完一定要多坐一會慢慢享受甜品啦~

2023-05-31 118 浏览
星期日晏晝同朋友係尖沙咀isquare睇完戲,落兩層去野玩田店食午餐。餐廳主打farm to table理念,因此店內種植咗一啲菜苗。另外環境行木系自然風而且相當闊落,亦好適合約埋三五知己喺度食飯傾偈~午餐可以選擇一款主菜,另外加$38可以享有自助美食甜品吧,而且係任食嘅。ORDER完MAIN COURSE後,麵包同湯好快送到上枱。 個包仲係䁔䁔地,蘑菇湯啖啖都係打碎既蘑菇蓉,味道夠濃郁好好味。出面自助吧有甜品,沙律,小食,生果同埋小小熱盤, 甜品都有幾款,麵包布甸, 芝士蛋糕,朱古力蛋糕,楊枝甘露。小食有ham, 煙三文魚,帶子裙邊八爪魚等等.MAIN COURSE ORDER左一份安格斯牛西冷同一份羊西冷牛西冷我叫咗medium rare,食落口腔炭燒味,安格斯唔肥但好多肉汁,肉質嫩滑,筋位唔多。佢嘅牛扒汁食得出有同松露,牛油同埋輕微紅酒味,真心好食。羊西冷羊扒燒得好靚,軟硬適中,肉質帶粉嫩,燒汁加咗黑松露,提升咗羊肉香味,高質

小食有ham, 煙三文魚,帶子裙邊八爪魚等等.

牛西冷

羊西冷
好耐冇黎野玩田店食喇, 咁o岩朋友BK左呢間就黎回味下啦餐廳行農舍自然風, 一入座就見到水種植物, 感覺自然清新~~內裏環境唔算好大, 但坐得舒服唔會迫....食物種類以西式為主....有小食, 沙律, 主食, 甜品等等坐低冇耐店員就送上餐包~一上枱就聞到超香小麥味, 未食已經覺得超正喇....果然入口就更加驚喜, 餐包煙韌鬆軟, 仲有啖啖麥香, 超好味!!!芝士蘑菇釀雞翼 $108上一次食過, 回味無窮, 今次一定要再食雞翼賣相金黃色脹卜卜~~外皮帶微甜, 內裏有滿滿芝士蘑菇餡, 啖啖都好有層次感, 口感豐富炭燒加拿大AAA+級安格斯無激素自然西冷配黑松露燒汁 (12安士) $388牛扒大件又厚身, 炭燒香味十足要左5成熟, 整塊牛扒牛味濃郁, 肉質甘香可口配埋黑松露燒汁一齊食更能帶出肉香味~~海蝦龍蝦汁意大利飯 $188呢道意大利飯鮮橙色既賣相色澤鮮豔, 相當吸睛~~每粒意大利飯都浸透住濃郁既龍蝦汁, 口感豐富細膩而海蝦剛非常爽口彈牙, 鮮味十足.....
好耐冇黎野玩田店食喇, 咁o岩朋友BK左呢間就黎回味下啦

內裏環境唔算好大, 但坐得舒服唔會迫....

食物種類以西式為主....
有小食, 沙律, 主食, 甜品等等

坐低冇耐店員就送上餐包~
一上枱就聞到超香小麥味, 未食已經覺得超正喇....

芝士蘑菇釀雞翼 $108
上一次食過, 回味無窮, 今次一定要再食

雞翼賣相金黃色脹卜卜~~

牛扒大件又厚身, 炭燒香味十足

要左5成熟, 整塊牛扒牛味濃郁, 肉質甘香可口

配埋黑松露燒汁一齊食更能帶出肉香味~~

海蝦龍蝦汁意大利飯 $188
呢道意大利飯鮮橙色既賣相色澤鮮豔, 相當吸睛~~
每粒意大利飯都浸透住濃郁既龍蝦汁, 口感豐富細膩

而海蝦剛非常爽口彈牙, 鮮味十足.....
用餐时段
  • 芝士蘑菇釀雞翼
2023-05-27 108 浏览
喺尖沙咀行完街一於去食飯,iSQUARE好多嘢食,我哋去咗野玩田店。餐牌選擇好多,我哋食咗兩個小食、兩個主菜同埋飲品。Truffle fries 好食,好大兜,香脆熱辣辣。芝士釀雞翼味道幾好,一客四隻,份量適中。香燒雞等的時間比較長,半隻雞好大隻,啖啖肉,不過味道稍為清淡了一點。伴碟有焗薯、蔬菜同埋蕃茄,不能錯過。炭燒豬頸肉配泰式醬汁幾惹味,泰式醬汁酸酸的,好開胃!最後再叫兩杯cocktail,開心的一頓晚餐。

餐牌選擇好多,我哋食咗兩個小食、兩個主菜同埋飲品。

Truffle fries 好食,好大兜,香脆熱辣辣。

芝士釀雞翼味道幾好,一客四隻,份量適中。

炭燒豬頸肉配泰式醬汁幾惹味,泰式醬汁酸酸的,好開胃!

最後再叫兩杯cocktail,開心的一頓晚餐。
2023-05-25
用餐时段
  • 芝士蘑菇釀雞翼
2023-05-24 2480 浏览
野玩田店是以戶外生活作主題的餐廳,令食客有置身大自然野餐的感覺。餐廳內有自家種的香草,即叫即摘,以最新鮮的狀態上碟。餐前送上黑芝麻包,包身微暖,芝麻用量不少,入口香氣濃郁。無花果牛油果南瓜羽衣甘藍沙律南瓜切成大塊輕烤,配上無花果牛油果及羽衣甘藍,綴上果仁碎,配檸檬欖油,味道非常清新,令人胃口大開。炸水牛芝士條水牛芝士軟滑煙韌,外層炸脆,蘸上他他醬,清爽微酸,減低炸物的熱氣感。西班牙植物雞燈籠椒配菠菜忌廉汁意大利飯 菠菜忌廉汁意大利飯賣相顏色很美,青綠襯上鮮紅色,很大自然的感覺。意大利飯入口香濃有咬口,軟硬適中。 泰式紅咖喱車厘茄意大利麵 泰式紅咖喱帶有檸檬葉的幽香,入口微辣,與爽彈的意大利麵很匹配,是意想不到的美味。奇亞籽檸檬蜂蜜 香茅荔枝茶奇亞籽是超級食物,擁有高蛋白質、膳食纖維和優質脂肪,加入檸檬蜂蜜中,感覺就是對身體很好。香茅荔枝茶外觀有很多果肉,入口有荔枝茶的甜美及香茅的清新檸檬香氣。

餐前送上黑芝麻包,包身微暖,芝麻用量不少,入口香氣濃郁。
無花果牛油果南瓜羽衣甘藍沙律

炸水牛芝士條

西班牙植物雞燈籠椒配菠菜忌廉汁意大利飯

泰式紅咖喱車厘茄意大利麵

奇亞籽檸檬蜂蜜 香茅荔枝茶

2023-05-23
2023-05-23 138 浏览
星期日晏晝同屋企人嚟到位於尖沙咀isquare既野玩田店食午餐。我哋中午12點去到,餐廳啱啱開門,去到一點就差唔多坐滿晒客人,所以建議預先訂位會穩陣啲。餐廳主打farm to table理念,因此店內種植咗一啲菜苗。午餐可以選擇一款主菜,另外加$38可以享有自助美食甜品吧,而且係任食嘅。落完單之後,店員先送上餐湯同餐包,餐湯係雜菜湯,味道酸甜開胃,而餐包口感軟熟。自助吧提供左冷盤、少量熱盤、沙律、甜品同水果,整體食材都幾新鮮。主菜方面,我哋叫咗香煎原隻魷魚筒配甜椒醬及薯菜($198)賣相好吸引,魷魚大大條,口感爽口煙韌,而且表面煎到有少少焦脆,配埋甜甜辣辣嘅甜椒醬,味道幾夾,而且食落香口。XO醬海鮮炒烏冬($178) 烏冬口感煙韌,海鮮有帶子、魷魚、蝦,都幾新鮮,醬汁都好多,所以烏冬比較濕潤,食落唔會乾,味道鹹香。

主菜方面,我哋叫咗香煎原隻魷魚筒配甜椒醬及薯菜($198)

XO醬海鮮炒烏冬($178)
2023-05-20 146 浏览
1)食物淡而無味,淨係煮熟咗就算,感覺好一般。2)食物賣相,與Menu有極大差異,詳細可以留意附上的圖片。另外一碟食物都係類似嘅狀況。3)職員態度一般,感覺冇乜禮貌。
1)食物淡而無味,淨係煮熟咗就算,感覺好一般。
3)職員態度一般,感覺冇乜禮貌。
牛仔肉配野菌闊意大利面
2023-05-20 154 浏览
今日同老公過黎食lunch, 呢度既lunch set 都幾抵可以加$38有個美食甜品吧。仲諗緊食乜嘅時候,麵包同湯好快送到上枱。 個包仲係䁔䁔地,蘑菇湯啖啖都係打碎既蘑菇蓉,味道夠濃郁好好味。出面自助吧有甜品,沙律,小食,生果同埋小小熱盤,以$38黎講真係幾抵,平時食件cake 都唔止。呢度甜品都有幾款,麵包布甸, 芝士蛋糕,朱古力蛋糕,楊枝甘露。小食有ham, 煙三文魚,吞帶魚酥皮撻,帶子裙邊八爪魚等等.最好食既係炸魚,食落去個炸漿勁鬆脆,加埋d 沙律醬超正,忍唔住食咗幾round.生果食咗菠蘿同埋火龍果都好甜,菠蘿仲要勁多汁.露筍蟹肉忌廉意大利飯:感覺幾清新,爽口嘅蘆筍加埋彩椒粒同蟹肉,食落唔會太漏。香煎羊西冷配露絲瑪莉燒汁及薯菜: 羊味勁濃,切開帶少少粉嫩肉質軟腍仲保持到肉汁。

生果食咗菠蘿同埋火龍果都好甜,菠蘿仲要勁多汁.

2023-05-20 74 浏览
#chowweisik鹹#chowweisik尖沙咀OpenRice做訂座優惠有85折,跟住就試一試~整體來講主菜嘅價錢都比較進取,野食質素都真係幾一般..相信係尖沙咀嚟講都有更加多嘅選擇🥹🥲如果主菜價錢已經包埋出邊嘅沙律吧,就會比較合理啲~🤫一🐾蘆筍蟹肉忌廉意大利飯|$148雖然都預咗蟹肉嘅份量好少但係都真係太少😂忌廉味道有淡淡的蒜香味完全冇咩特別一🐾香燒春雞半隻|$168春雞個size都幾大隻但係估唔到切開嘅時候未熟晒🫠跟住叫廚房再整返熱佢~一🐾任食沙律吧|$+38款式都算幾豐富冷盤、沙律、甜品都有幾款選擇整體都新鮮 調味幾好!鍾意佢個蘑菇湯有啲粒粒蘑菇嘅口感一 🚏 野玩田店 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓307號舖
#chowweisik鹹
#chowweisik尖沙咀

OpenRice做訂座優惠有85折,跟住就試一試~

🐾蘆筍蟹肉忌廉意大利飯|$148
雖然都預咗蟹肉嘅份量好少
但係都真係太少😂
忌廉味道有淡淡的蒜香味
完全冇咩特別

🐾香燒春雞半隻|$168
春雞個size都幾大隻
但係估唔到切開嘅時候未熟晒🫠
跟住叫廚房再整返熱佢~

🐾任食沙律吧|$+38
款式都算幾豐富
冷盤、沙律、甜品都有幾款選擇
整體都新鮮 調味幾好!
鍾意佢個蘑菇湯
有啲粒粒蘑菇嘅口感

🚏

野玩田店 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓307號舖
2023-05-17 356 浏览
無意中在𝐨𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞看見這間餐廳正在做推廣優惠🎟️環境以白色作主色調及放置各款植物盆栽🪴餐廳親自種植多款「微菜苗」加入菜式當中🌱讓客人吃出健康的用餐體驗☺️而這次座位被安排到餐廳中間位置🤩可以細心欣賞旁邊正在栽植小菜苗好療癒😍充滿田園氣息使人心曠神怡🌱田園風滋味下午茶套餐🌱設𝟗款精選鹹甜點鹹點:🥪芝士蘑菇釀雞翼🧀🍄🍗:雞翼已去骨,內裡釀了蘑菇及芝士,外皮煎至香脆,肉質嫩滑,不錯👍炸吉列蝦🍤:炸蝦🍤外脆內彈牙,但如果有沙律醬蘸吃會更添風味😏紅菜頭酥盒🥕:酥盒口感酥脆,配搭紅菜頭🥕切成幼粒,吃出很清新的感覺😌牛油果蓉多士🥑🍞:多士🍞烘得香脆可口,表面塗上牛油果蓉🥑吃起來很開胃😋甜點:🍰曲奇🍪:𝟒塊曲奇🍪入口鬆化,有原味及朱古力味,含杏仁粒一起吃有嚼勁抹茶卷蛋🧁:卷蛋質感綿密柔軟,內裡舖滿抹茶忌廉,但完全沒有抹茶味馬卡龍🍩:𝟒色不同口味的馬卡龍很夢幻,分別有原味,草莓,朱古力及咖啡,與閨密一起分享甜而不膩🥰迷你鮮果盆栽🪴:小盆栽用朱古力製成,裡面有一粒藍莓🫐,表面放著食用花,還以為是裝飾,賣相可愛😍小蛋糕🥧:𝟒件小蛋糕有少許朱古力粒,味道正常發揮 𝐊𝐢𝐰𝐢 𝐛𝐞𝐞𝐭🥕🥝🍯🍹 加$𝟑𝟎升級為紅
無意中在𝐨𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞看見這間餐廳正在做推廣優惠🎟️

鹹點:🥪

甜點:🍰
小蛋糕🥧:𝟒件小蛋糕有少許朱古力粒,味道正常發揮

𝐊𝐢𝐰𝐢 𝐛𝐞𝐞𝐭🥕🥝🍯🍹
加$𝟑𝟎升級為紅菜頭🥕奇異果🥝蜜糖🍯沙冰,口感幼滑,喝得到濃濃的紅菜頭味很𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡,另外有一片奇異果乾吃到酸酸的,味道清新又健康👍

紫薯鮮奶🍠🥛
加$𝟏𝟓升級為紫薯鮮奶,喝得到陣陣紫薯味🍠很香滑,牛奶味🥛突出,表面有𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦及一片紫薯脆片,果然是真材實料💯

2023-05-06
2023-05-17 89 浏览
落雨天要行街只可以行商場,係Isquare買完小朋友衫見到呢間餐廳好似幾抵食,同埋見到餐牌食d野好似幾健康一於坐低試試。最吸引我係lunch set加$38有自助沙律吧,除左有我至愛薯仔沙律,仲有紫薯沙律任食,實在太happy啦!主菜點左素雞菠菜意大利粉,素雞咬落口感爽dd但比我想像中好味,加上菠菜意大利意外地無草青味,濃濃醬汁撈意粉又幾好味喎。牛扒二百幾蚊咁大塊,同埋肉質好味,有〇感但唔會好硬,牛味濃郁,最緊要我點五成佢真係無over cook,值得一讚。最後用一杯濃濃的cappuccino 同食埋碗芝麻糊做甜品,非常美好的總結。

2023-05-16 2132 浏览
移居了英國 2年多的朋友,返到來香港探親,當然作為閨蜜的我要把握時間,為遠道而來的她洗洗塵,因知道她到英國,很喜愛食充滿田園風味的食材,所以特意找來這間野玩田店。一入餐廳已經見到一排長長的植物食材,餐廳比我們感覺很舒服、清新。坐低後,店員先送上軟熟及暖暖的餐包。墨西哥餡餅(海鮮味)($108),這是我們叫的開胃前菜,每片餡餅都有滿滿蜆肉,每一口都充滿芝士黃絲瓜同蜆肉,擦埋蕃茄菠蘿醬,酸酸甜甜,非常開胃。紅菜頭豆腐乾意大利麵($168),我見餐牌上紅菜頭及菠菜意粉因不是大部分餐廳有得點,紅菜頭是一種非常有營養價值、而且其水份同食用纖維都非常高,所以意粉中的紅菜頭好上色,意粉味道帶點清甜,豆腐乾很有嚼口,豆香味濃。舖上面的菜正正就是店內一排的菜苗,非常新鮮。炭燒加京大AAA+級安格斯無激素自然西冷($388)牛扒送上的紋燒得好靚,切每一刀都好 juicy ,可能是炭燒的關係,可以鎖緊肉汁,每一口都充滿碳香味。旁邊的配菜同樣出色,茄瓜、翠玉瓜、黃瓜的碳燒味好香。AAA+的牛扒很高質素,牛扒質感好厚實,牛味濃郁。$388這個價錢都算是合理的價錢。鮮果窩夫 ($128),這個甜品真是打卡一流,有

坐低後,店員先送上軟熟及暖暖的餐包。
墨西哥餡餅(海鮮味)

紅菜頭豆腐乾意大利麵

炭燒加京大AAA+級安格斯無激素自然西冷

鮮果窩夫

鮮果窩夫 ($128),這個甜品真是打卡一流,有蝴蝶放上雪糕做裝飾,雪糕是Movenpick的薄荷朱古力味雪糕,在夏天真係一個透心涼的口味之選。窩夫烘得熱熱脆脆的,連cream或雪糕一起都很匹配,食到最後想清一清口腔的味道,可到最後才食無花果,這也可能是甜品不用上比較清甜的水果原因。

餐廳的整體食物很美味而且高質素,非常滿足
墨西哥餡餅(海鮮味)
紅菜頭豆腐乾意大利麵
炭燒加京大AAA+級安格斯無激素自然西冷
鮮果窩夫
2023-05-16 104 浏览
放假先嚟落雨真係好掃興!不過諗起可以去地鐵直達嘅商場就開心返,因為可以照食晏、睇戲、行街!今日就去咗尖沙咀站H出口嘅iSqaure,睇戲前就去食個lunch先~3樓呢間Something Wild有semi-buffet,套餐二百數內包飲品,主菜加配自助美食甜品吧+$38/位,或者$158 單點自助吧 $158,都幾抵食。自助吧有沙律菜、雜果沙律、西湯、芝麻糊、雜果啫喱、西式甜點、熱葷、煙三文魚、火腿、小食、炸南瓜、黑糖餐包等,都幾夠食。叫咗兩個Lunch Set( 配餐湯及咖啡或茶 ):是日有南瓜湯同黑糖餐包~南瓜湯香濃飲咗兩碗~黑糖餐包有熱度,軟熟好味~🥬《 素肉絲燈籠椒粟米汁意大利麵 $128 》啱晒素食者,因為係用素肉絲,幾可亂真,而且意粉個汁幾好味~🍝《 蒜片車厘茄蟹肉意大利麵 $168 》呢個醬汁混有蟹肉幾香口,多份蟹甜~點咗餐茶,最後食埋芝麻糊就大滿足了!女店長好nice,幫我地拎湯之餘仲教我地點種小植物~一定會再嚟食。
放假先嚟落雨真係好掃興!

叫咗兩個Lunch Set( 配餐湯及咖啡或茶 ):

是日有南瓜湯同黑糖餐包~
南瓜湯香濃飲咗兩碗~黑糖餐包有熱度,軟熟好味~

🥬《 素肉絲燈籠椒粟米汁意大利麵 $128 》
啱晒素食者,因為係用素肉絲,幾可亂真,而且意粉個汁幾好味~

🍝《 蒜片車厘茄蟹肉意大利麵 $168 》
呢個醬汁混有蟹肉幾香口,多份蟹甜~

點咗餐茶,最後食埋芝麻糊就大滿足了!

女店長好nice,幫我地拎湯之餘仲教我地點種小植物~

一定會再嚟食。
2023-05-13
等候时间
10 分钟 (堂食)