Sunday lunch 食咩好?我揀呢間Semi buffet~一個lunch set包自助美食沙律吧...抵!.我係甜品控,先講講甜品有咩選擇...有麵包布丁、咖啡奶凍、迷你朱古力撻等等。.小食方面有脆煎雞扒、炸薯波、泰式魚餅、秋葵、碎蛋沙律酥餅.....沙律有羽衣甘藍、柚子肉、青蘋果沙律、新鮮水果....仲有莎樂美腸、煙火腿....睇下我食得幾豐富......其實自助吧咁多野食,食兩round已經回本!仲有主菜....(包一碗薯仔湯 及 黑糖餐包).黑松露醬野菌意大利飯好香既黑松露味...正.香煎比目魚配叼草忌廉汁兩大塊比目魚柳煎到外脆魚肉嫩,忌廉汁配合剛好。
Sunday lunch 食咩好?
我揀呢間Semi buffet~
一個lunch set包自助美食沙律吧...抵!

我係甜品控,先講講甜品有咩選擇...
有麵包布丁、咖啡奶凍、迷你朱古力撻等等。

睇下我食得幾豐富.....

其實自助吧咁多野食,食兩round已經回本!
仲有主菜....(包一碗薯仔湯 及 黑糖餐包)

黑松露醬野菌意大利飯
好香既黑松露味...正

香煎比目魚配叼草忌廉汁
兩大塊比目魚柳煎到外脆魚肉嫩,忌廉汁配合剛好。
2019-06-23
2019-06-27 137 浏览
臨急決定同媽媽食野3分鐘決定去k11 食野田玩店。貪他有d菜食下。清下腸胃我以前食過晚餐。覺得環境好舒服。不過weekend晚餐有限時。午餐可以慢慢坐得俾左角落位我地更加好所有餐價(128蚊只食沙律吧。加埋主菜只係138-178蚊)都包埋沙律吧+飲品+甜品。如果長者只食沙律更抵。只78蚊一坐低侍應立即俾餐包+蕃茄湯您麵包暖的係yummy的外面有自助沙律吧。我選左d 紅菜頭+翠玉瓜+秋葵。。清下腸胃家姐媽媽2人都選左牛油果煙三文魚忌廉芝士三文治伴薯條(138蚊)。最後飽到要打包成份回家。原來她們沒睇到78蚊長者食沙律猛講早知只叫1份三文治家姐猛講三文治不應用白麵包。用麥包較健康我叫左素的148蚊黑松露忌廉意大利飯。其實178蚊可以食芥末汁美國豬排。但我見平日食太多肉。寧願食risotto。家姐猛講我叫意大利飯好吾抵即磨咖啡+甜品埋單469蚊。食物ok good地方幾舒適。平日同朋友lunch係幾ok的
臨急決定同媽媽食野
3分鐘決定去k11 食野田玩店。貪他有d菜食下。清下腸胃

俾左角落位我地更加好

一坐低侍應立即俾餐包+蕃茄湯您
麵包暖的係yummy的

最後飽到
要打包成份回家。原來她們沒睇到78蚊長者食沙律
猛講早知只叫1份三文治

家姐猛講三文治不應用白麵包。用麥包較健康

即磨咖啡+甜品

埋單469蚊。食物ok good地方幾舒適。
平日同朋友lunch係幾ok的

2019-06-24
2019-06-24 503 浏览
同朋友去左k11行街,幾鍾意呢個商場成日有好多有創意既商鋪進駐,帶比我好多驚喜。今次黎到,比我發現左一間無論裝修同食物質素,都好有誠意既餐廳,野玩田店。呢間餐廳主要係食西式料理為主,用左超級食物作為主題,加入去到菜式入面,好睇好食又健康。今次我地叫左四樣菜式,分別係「慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋 」,「黑松露片炒農場雞蛋酥盒」,「韓式和牛面配韓式牛肉汁」同埋「蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵」。1.慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋 ($138)Hydroponic garden salad with slow-cooked chicken當行入餐廳時,留意到門口位置,牆身放左一個三層既花圃,種滿好多新鮮既植物,不同既蔬菜同香草,不禁令人覺得一定要叫道新鮮沙律食吧!叫左道慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋,上菜時比個份量嚇一嚇,因為道沙律好大盤,生菜非常新鮮而且好大塊,多款生菜配椰子條同番茄仔,當以為生菜大塊會撐起令碟下空心,餐廳真係俾足料,而醬汁係另外裝起,係貼心服務,同埋醬汁酸酸地,好開胃,而慢煮既雞肉比較乾身,加上生菜同醬汁食會比較好入口。2.黑松露片炒農場雞蛋酥盒($95)Black t

1.慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋 ($138)
慢煮美國雞胸水耕菜沙律配白果醋

2.黑松露片炒農場雞蛋酥盒($95)
Black truffle fried egg vol-au-vent
就咁睇menu張相就比佢吸引左,黎到果然冇令我地失望啊,用左三個酥盒去裝滿炒雞蛋,外表相當精緻,而且一上菜就聞到一陣松露既香味,色香味具全,雞蛋炒得好滑,同黑松既比例剛剛好,唔會放得太多搶走左雞蛋既鮮味,而且配埋焗得酥脆既酥盒,兩種分別係滑嫩同香脆既口感令到層次好分明 又豐富左一道材料好簡單既菜式。
黑松露片炒農場雞蛋酥盒

3.韓式和牛面配韓式牛肉汁($348)
Korean style wagyu cheek steak
呢道菜係咁多道菜之中令我最欣賞既,菜式配料好簡單,只有泡菜同蕃薯作配,但好睇得出廚師係主菜上落左心思去煮,望落去以為好似普通牛扒咁,點知一切完放入口,感受到驚喜,估唔到可以整到件牛咁鮮嫩多汁,完全係唔需要點咀嚼就可以吞到,同埋個牛肉汁調較得非常不錯,個味道帶少甜,同呢幾塊煮得剛好既牛件好夾,又唔會搶去左牛既香味,不得不提既係佢既蕃薯焗得好好,準確咁控制到保持佢既水份,食落唔會乾涸,內裡又軟綿,建議先食牛既原味,再試下點個汁食,然後再試下加入泡菜去食,一次過滿足想試唔同層味既你。
韓式和牛面配韓式牛肉汁

4.蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵 ($178)
Pappardelle with crab & U.S asparagus
見到餐單上分別有手工意粉同手工薄餅選擇,但因為我地兩個人食,手工薄餅份量多較大份,於是我地揀食意粉,一於試下佢地既水準。由於本身鍾情於闊條麵,所以揀左個廚師推介既蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵。
蟹肉美國露筍闊條手造意大利麵

上菜時,意粉份量睇落剛剛好,一開始望落果醬汁好濃郁,完全都唔會水狀,當食落去唔會感覺到濟,意粉出奇地大塊,類似千層意大利麵大小,而且好質地好軟熟,唔似係平時食慣既質地,可能就因為新鮮製作,每一塊都可以點到更多醬汁。鮮甜既蟹肉,連同新鮮既露筍一齊食,食都一口接一口,好食到差d想叫多份。

我地兩個人叫左四道菜,四道菜都好滿意,都食到抱住個肚走,餐牌上其他菜式都好吸引,想一一都試試,菜式上有充分考慮到營養均衡。餐廳座位幾多,裝修又有田園風格,光線充足。
2019-06-24 102 浏览
行過K11看見這間以田園做主題的餐廳,門面非常吸引,便決定試一下。🤩餐廳裝修以大玻璃為主,可以看到出面的風景,下午的時候應該會有陽光照下來。餐廳裏面有一些大枱,適合大班人的聯誼活動。點菜前服務員會遞上麵包,麵包是暖的,一款是芝麻味,另外一款是黑糖味!!超愛吃黑糖味的那個😍首先來的是焗芝士日本溫泉蛋大啡菇!切下去蛋黃汁流出來😂另外叫了一個韓式藜麥泡菜菠菜壽司🤭感覺上很健康而且有泡菜在裏面,吃下去有一種酸酸辣辣的味道。來到這裏當然要叫一些有特色的飲品!這個是super kale!! 裏面有羽衣甘藍,檸檬汁及蜜糖,是沙冰的感覺,味道不會很青。另一個叫了菠蘿汁,感覺是新鮮榨的。配菜叫左蜜糖蕃薯同焗野菜,如果唔想太大份,叫依d幾適合。主食叫左依度推薦的蟹肉蘆筍手工意大利面!蟹肉份量不少,意大利面超闊身!又彈牙,這個有驚喜,建議叫這個。

餐廳裏面有一些大枱,適合大班人的聯誼活動。

首先來的是焗芝士日本溫泉蛋大啡菇!切下去蛋黃汁流出來😂

Super  kale

另一個叫了菠蘿汁,感覺是新鮮榨的。
菠蘿汁

配菜叫左蜜糖蕃薯同焗野菜,如果唔想太大份,叫依d幾適合。

蟹肉蘆筍手工意大利面
2019-06-23
Super  kale
菠蘿汁
蟹肉蘆筍手工意大利面
今次朋友由揀左呢間西餐食,整體黎講係用次幾滿足既體驗,主要因為食物方面無論係擺盤、味道水準真係幾高,冇令人失望我諗其中一個原因係啲菜式設計都幾有心思,用料同配搭都俾人清新又健康既感覺,自然覺得樣樣都想食先講環境,場內都幾大,我地平日去都坐滿人,枱面、坐位都夠大,走廊位都夠闊落,整體環境都舒適唯一問題係,唔知係咪因為人多,所以都真係幾嘈,如果介意既人要有心理準備(人多嘈其實都唔關餐廳時,最緊要野食性價比高﹗)好﹗到食物方面:(我地四個女仔一共叫左3樣菜,原本叫四樣,但個魚賣晒好sad個魚睇落超好味﹗(加上諗住留肚食甜品))1.墨西哥雞肉餡餅:(如圖,大家見到有3款醬可以點,紅色偏酸帶辣,白色係淡味啲芝士,最後當然係經調味既牛油果醬,3款醬都好好味,加埋入面既雞肉,食落超幸福)2.芝士蘑菇釀雞翼:(每隻雞翼都脹卜卜,真係超級邪惡,一啖有幾種滋味,濃郁既芝士加蘑菇簡直絕配,係每人得一隻有少許可惜)3.日式帶子海膽汁意大利飯:(飯既份量其實都OK多,而且仲有南瓜粒、口感更豐富,朋友大選帶子鮮味,醬汁方面,完全唔咸,一入口就好易食到海膽味,仲有最緊要係意大利飯加埋醬汁效果開胃,完全唔漏仲想再食,
唯一問題係,唔知係咪因為人多,所以都真係幾嘈

個魚睇落超好味﹗(加上諗住留肚食甜品))

1.墨西哥雞肉餡餅:

墨西哥雞肉餡餅
2.芝士蘑菇釀雞翼:

芝士蘑菇釀雞翼
3.日式帶子海膽汁意大利飯:

,完全唔漏仲想再食,正啊﹗
日式帶子海膽汁意大利飯
2019-06-12
生日
墨西哥雞肉餡餅
芝士蘑菇釀雞翼
日式帶子海膽汁意大利飯
今日去食野玩田店Tea set☕️ $268/2人入口比較隱蔽少少,好似去咗個田園咁😍餐廳係以木系色調為主,空間感十足加上大量自然光影相一流,令人感覺舒適☺️鹹食之中我最中意芝士蘑菇釀雞翼😍懶人最愛既去骨雞翼入面釀左蘑菇同融左既芝士,口感豐富😚而且雞翼外皮香脆💗牛油果酥盒都有驚喜!牛油果醬質感軟滑而且香濃,配埋車厘茄一齊食感覺好fresh😝迷你漢堡包入面既漢堡扒肉汁豐富🥰勁juicy完全唔乾呀!另外仲有煙三文魚脆餅、迷你三明治、鮮果串。之後就品嚐佢地既自家製甜品🍭法式焦糖燉蛋係幾款之中最出色,燉蛋好滑呀面頭焦糖好香🍮香脆曲奇非常鬆化😝仲有迷你蛋糕同馬卡龍🧁tea set仲跟兩杯飲品😆推介Peach Ice Tea🍑加$15 仲可以叫一份薯條✌🏻熱辣辣tea set menu
今日去食野玩田店Tea set☕️ $268/2人
入口比較隱蔽少少,好似去咗個田園咁😍

餐廳係以木系色調為主,空間感十足

加上大量自然光影相一流,令人感覺舒適☺️

鹹食之中我最中意芝士蘑菇釀雞翼😍

迷你漢堡包入面既漢堡扒肉汁豐富🥰勁juicy完全唔乾呀!

另外仲有煙三文魚脆餅、迷你三明治、鮮果串。

之後就品嚐佢地既自家製甜品🍭
法式焦糖燉蛋係幾款之中最出色,
燉蛋好滑呀面頭焦糖好香🍮
香脆曲奇非常鬆化😝

仲有迷你蛋糕同馬卡龍🧁

加$15 仲可以叫一份薯條✌🏻熱辣辣

tea set menu
2019-06-18
2019-06-20 148 浏览
尋晚同男朋友係尖沙咀行街,係k11見到呢間充滿植物既餐廳,個名又咁特別就決定試一試啦估唔到餐廳入面環境都幾大,坐得好舒服分別叫左幾樣試下首先係雞肉墨西哥餡餅,有三個醬可以比你點,但特覺得唔洗醬已經好夠味!入面個餅係好多芝士,同雞肉好夾好好味,分量又好多!😛跟住係黑松露炒蛋酥盒,個蛋好重黑松露味,好好味!個酥盒做得岩岩好,好鬆脆🥰仲叫左個香草美國燒雞,佢一早幫你切好哂,好香香草味,仲有個薯餅,入面好多料,唔錯🤗最後係叫左蟹肉美國蘆筍闊條手造意大利麵,呢個意粉好好食,可能係手造既關係,個texture好正,同埋蟹肉既分量都好多Overall覺得質素好唔錯,下次會黎試下其他野食!

估唔到餐廳入面環境都幾大,坐得好舒服

分別叫左幾樣試下

Overall覺得質素好唔錯,下次會黎試下其他野食!
2019-06-19
2019-06-18 170 浏览
父親節一早訂定此店慶祝,服務態度好,食物選擇多,環境舒適,四周放滿綠色值物,令人感到舒服😌叫了幾個名菜,磨菇湯好飲,日本頂級海膽帶子飯鮮甜多汁、12安士牛扒大大件物超所值、焗芝士溫泉蛋磨菇好味、野玩田店雜錦pizza香脆又多料。最大驚喜是鹽焗盲槽,魚質鮮甜又香滑,味道十分好。飲品選了 菠蘿黃金樹,比想象中大杯,而且又甜又美味,令人想一飲再飲!7:45pm 前埋單仲有75折,真係抵到無得再抵!一定會有下次。
2019-06-15
父亲节
  • 焗芝士日本溫泉蛋大啡菇
  • 日本頂級帶子海膽汁意大利飯
  • 菠蘿黃金樹
2019-06-17 13329 浏览
原來好耐無帶媽咪岀街食飯,佢又想食清清地,有沙律吧既餐廳應該好啱佢,家姐提起K11野玩田店有沙律吧,就同媽咪去食lunch先午餐包埋沙律吧,淨食沙律吧就128加一,款式都幾多,熟食會有唔同既野,唔會太寡,有冷盆,沙律菜,水果,熱食,淨係食沙律吧都夠正!貪心既我又想乜都試下,所以嗌個燒雞漢堡,三文魚配薯菜,圍反都只係加幾廿蚊就有多樣野食,師奶仔係要計呢啲數架喇一坐低店員好快就比一樽水同一人一碗甘荀湯同餐包我地,效率好快!甘荀湯好濃郁,餐包仲係暖笠笠,黑糖包好好食!冷盤拎左啲細細碟既野食,有黑醋蜜柑,好甜好正,芝麻醬秋葵,呢個老公應該食十碟都唔夠!下次要帶佢泥先!酥皮呑拿魚撻既呑拿魚好豐富,麻醬豆腐清新好味,枝豆粒粒配上有啲柚子味既汁又係好清新怡人,好正呀!主菜岀場!三文魚煎得皮脆肉嫩,配上忌廉汁味道啱啱好!薯蓉好香滑,入面仲有粒粒粟米,正!媽咪既燒雞漢堡,份量都幾大!諗住食唔哂!點知個燒雞香到一路傾計唔覺唔覺食哂成份!配埋黑醋沙律,如果可以多啲沙律就好喇!黑醋沙律我既飛佛呀薯條熱辣辣!最衰有少少喉嚨痛,唔係我一定會食哂佢!最後大概2點4個字左右店員提我地沙律吧要close,拿拿臨去拎水果

薯條熱辣辣!最衰有少少喉嚨痛,唔係我一定會食哂佢!

最後大概2點4個字左右店員提我地沙律吧要close,拿拿臨去拎水果先!有火龍果,西瓜,蜜瓜!全部都夠哂凍!好甜!正呀!下次我要12點就泥然後食盡佢

🔅🔅🔅聽聞尖沙咀有間靚餐廳好多適合打卡影相位本女子作為偽文青即搵朋友一齊去😄🔸位於藝術濃厚的K11餐廳採用簡潔木製傢俬特色牆上擺滿綠色小植物禾草農作工具擺設增添氣氛營造了野外大自然的舒適環境😃🔹除了環境外餐牌設計也花上心思圖文並茂解說自家有機菜來源菜式和特色飲品選擇確實不少🔸<炸蟹餅配芒果乳酪> 先來一個餐前開胃小食金黃色酥炸外皮超脆裡面係鮮蟹肉作餡蟹肉香味好突出😍配上甜甜芒果乳酪口感清新而不油膩😋🔹<韓式和牛面配韓式牛肉汁> 在網上介紹說必點之一慢煮方法令韓牛又淋又滑筋位入口融化骨膠原好豐富配菜是炸黃金蕃薯外脆內軟🤩蘸著帶少甜的牛肉汁十分搭配~🔸<巴馬火腿配火箭菜Pizza>  巴馬火腿和火箭菜鋪得滿滿薄餅很薄焗得香脆又鬆軟芝士份量超多足夠拉絲😱材料果然新鮮好好吃喔👍🏻🔹<總結>環境真的讓人很舒服放鬆看著療癒小盆栽邊聊天材料新鮮食物質素很棒🤗🔅🔅🔅
🔅🔅🔅

在網上介紹說必點之一
慢煮方法令韓牛又淋又滑
筋位入口融化骨膠原好豐富
配菜是炸黃金蕃薯外脆內軟🤩
蘸著帶少甜的牛肉汁十分搭配~

<巴馬火腿配火箭菜Pizza>

看著療癒小盆栽邊聊天
材料新鮮食物質素很棒🤗
🔅🔅🔅
巴馬火腿配火箭菜
經過奔波勞碌嘅週末,當然要搵番間高質餐廳嘆番個美味晚餐。K11 嘅野玩田店一直都係我嘅to do list入面,今晚終於有機會試喇!一入到去依間餐廳已經feel到一種大自然嘅氣息。餐廳內嘅桌椅都係用木造,而且周圍仲種左好多唔同品種嘅花草植物,令人尤如置身於大自然森林之中,充滿田園氣息。餐廳以健康食材入饌為理念,所用的大部份食材都入口自本港的農場,確保製作出新鮮的健康田園菜。首先上左一份烘熱左嘅牛油餐包。我地點左三樣菜式。首先有雞肉墨西哥餡餅($108) 餡料有嫩滑雞肉、洋蔥同埋香濃芝士,沾上cream cheese牛油果醬同埋tomato salsa一齊食好惹味。蟹肉蘆筍忌廉闊條麵 ($158) 汁底係忌廉香蒜白酒汁,又有唔少鮮味嘅蟹肉同爽口嘅嫩蘆筍,好creamy!香草燒美國野雞($248)雞皮燒得好香脆,雞肉嫩滑多汁,即使係較瘦嘅雞胸部位都唔會乾身。整體黎講烤得唔錯飲品方面都幾有特色,除左多款招牌特飲、冷壓果沙,好幾款健康特飲都吸引,此外,餐酒、雞尾酒、啤酒、手工啤、花茶、咖啡一樣有供應,可以講一應俱全。我地揀左菠蘿黃金樹($78) 其實係菠蘿沙冰,消暑又解渴。

2019-06-15
2019-06-14 288 浏览
近幾個星期也在工作應酬中渡過,連續吃了好幾餐西餐,大魚大肉,牛扒也吃了幾次。趁著今天和朋友相聚,特別選了一間比較Light的餐廳。野玩田店位於尖沙咀K11商場,地鐵站出發不用五分鐘便到達,地點十分方便就腳。餐廳裝修簡單,十分有空間感,感覺舒服。我們一行二人叫了四樣菜分享。巴黎汁焗時蔬(⭐⭐⭐⭐💢)首先上枱的是焗時蔬,包括了青瓜,蘿蔔,甘筍仔,西蘭花等等。有別於快餐店吃到的焗飯,時蔬明顯焗得比較短時間,蔬菜吃起來還是鮮嫩多汁,保住本身營養。所謂的巴黎汁吃起來有點像咖哩,加上上面的芝士,吃起來十分惹味可口。 本地大啡菇紅菜頭伴牛油果Pizza(⭐⭐⭐⭐💢)這個薄餅是即叫即製的,上枱時還是熱辣辣。材料包括了大啡菇,紅菜頭和牛油果等等。薄餅是薄身的,餅邊吃起來是脆口,而裏面就煙煙靭靭,不太濟。 本來以為素食的Pizza會十分單調,但不同口感的蔬果吃起來味道層次感豐富,完全不會覺得比下去。鹽焗本地盲鰽配黑蒜炒菜(⭐⭐⭐⭐⭐)另一主菜就避開了紅肉,叫了這一個本地盲鰽。盲鰽上枱時被厚厚的海鹽蓋住,店員兩三下手勢便敲碎面頭的鹽殼,把魚切開。魚肉吃起來幼嫩,而且有微微的鹹香。連平日不愛吃魚的朋友也停不了

我們一行二人叫了四樣菜分享。

巴黎汁焗時蔬(⭐⭐⭐⭐💢)
巴黎汁焗時蔬

本地大啡菇紅菜頭伴牛油果Pizza(⭐⭐⭐⭐💢)
本地大啡菇紅菜頭伴牛油果Pizza
薄餅是薄身的,餅邊吃起來是脆口,而裏面就煙煙靭靭,不太濟。
本地大啡菇紅菜頭伴牛油果Pizza

鹽焗本地盲鰽配黑蒜炒菜(⭐⭐⭐⭐⭐)
鹽焗本地盲鰽配黑蒜炒菜
魚肉吃起來幼嫩,而且有微微的鹹香。連平日不愛吃魚的朋友也停不了口。
鹽焗本地盲鰽配黑蒜炒菜
如果嫌單調的話,還可以配餐廳特製的泰式酸醬。

紫薯窩夫配雲呢拿MOVENPICK雪糕(⭐⭐⭐⭐⭐)
最後還叫了這個窩夫作為甜品。一份四件,上面鋪滿了不同的生果。
紫薯窩夫配雲呢拿MOVENPICK雪糕
吃起來軟硬適中,而且有香濃的紫薯味道。
紫薯窩夫配雲呢拿MOVENPICK雪糕
配上高貴MOVENPICK雲呢拿雪糕,為這天晚餐畫上完美的句號。

總括而言,這間餐廳食物菜式新穎,而且價錢不算太貴,地點方便。下次經過也會再嚟幫襯。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
野玩田店 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201號舖

推介菜式: 鹽焗本地盲鰽配黑蒜炒菜、紫薯窩夫配雲呢拿MOVENPICK雪糕

👍🏻地點方便
👍🏻健康美味
2019-06-11
2019-06-13 3260 浏览
K11商場內有一個小莊園環境清新舒服地方有田園的清爽氣息一坐底就會有麵包同餅乾條作零食🌌Typhoon $78🌌使用慢磨榨汁嘅混合果汁,而呢款係由香橙、菠蘿及紅菜頭慢磨而成,其中菠蘿味較為突出,健康之選😋🌠香煎日本頂級帶仔配青瓜莎莎 $138🌠帶子鮮嫩肥厚, 表面煎香, 淡淡鮮甜味, 青瓜蕃茄酸酸地好開胃👍🏻🎆海鮮薄餅牛角脆餅 $198🎆食物如其名, 呈現牛角形狀🐮切開脆餅, 內有唔同嘅海鮮,有蝦有蜆,而脆餅底部有濃厚芝士,”芝”味十足,加上千島醬汁,味道美味,而且餅底非常脆又好香口,所有因素加起嚟令呢個脆餅表現出色,份量亦夠多👏🏻正旁邊伴碟為火箭菜,加上黑醋味道清新🌌鹽焗本地盲鰽魚 $298🌌侍應會在走廊位開設一張枱,上面放上鹽焗盲鰽,然後在旁表現拆魚,首先侍應會將鹽層敲 碎,之後慢慢地將鹽搬開,再者拿起餐刀小心翼翼地把盲鰽魚的外皮切掉,過程非常小心以確保不會影響魚的賣相🐠最後會搬上餐桌上予客人品嚐盲鰽魚的肚內間藏香茅, 以僻除魚的腥味,而魚的份量非常多,味道不錯,而且無咩骨,非常方便,亦可添上辛辣酸甜的醬汁一起進食,口感刺激黑蒜抄雜菜味道清淡,無草青味,健康之菜式總體而言, 呢個小
K11商場內有一個小莊園

環境清新舒服

地方有田園的清爽氣息

一坐底就會有麵包同餅乾條作零食

🌌Typhoon $78🌌

🌠香煎日本頂級帶仔配青瓜莎莎 $138🌠

🎆海鮮薄餅牛角脆餅 $198🎆
食物如其名, 呈現牛角形狀🐮
海鮮薄餅牛角脆餅

旁邊伴碟為火箭菜,加上黑醋味道清新

🌌鹽焗本地盲鰽魚 $298🌌

最後會搬上餐桌上予客人品嚐

配黑蒜炒菜

黑蒜抄雜菜味道清淡,無草青味,健康之菜式

總體而言, 呢個小田園環境舒適,有大自然的味道,而選之食材亦很新鮮,味道很好,值得推介
配黑蒜炒菜
2019-06-12 129 浏览
係K11轉入記住要行到最入先到,依間餐廳野食多款而且主打健康有機菜,岩晒老爺生日及預祝父親節太肚餓關係,一黎麵包(有黑糖/黑芝麻/白芝麻)大家都好快食晒,好彩原來係可以refill 嫁,我諗好多人都未必知!?我好鐘意食沙律,自然對沙律要求都高,叫左溫泉蛋沙律,真係好新鮮,正!!黑松露蛋盒酥/牛扒/美國野雞/海鮮意大利飯都好好味,推介!! 牛扒厚身得黎又夠林雞肉墨西哥餡餅,我就覺得d餡麻麻地,如果可以揀過會揀pizza Lunch仲有半自助餐,有機會要試下
係K11轉入記住要行到最入先到,
Lunch仲有半自助餐,有機會要試下
2019-06-08
父亲节
2019-06-10 283 浏览
坐落於K11角落的田園風格餐廳,門面已經有不同成長階段的豆苗🌱日本頂級帶子海膽汁意大利飯 💲208蟹肉美國露筍闊條手做意大利麵 💲178海鮮薄餅牛角脆餅 💲198黑松露蜜糖燒黃金薯 💲72✅ 蕃茄mix海膽汁係一個幾新穎嘅配搭🤣 紅菜頭豆苗同樣少見 食得出紅菜頭獨有嘅味道♥️✅ 闊條麵既闊度好似食緊千層麵一樣🤤 忌廉白汁✅ 第一次試黑松露蜜糖🍯 清甜得黎又帶有餘香👅Taste:3.25/5💰CP值:3/5🙋🏻‍♂️Service:3.25/5👁‍🗨Stylishness:3.75/5

日本頂級帶子海膽汁意大利飯 💲208
蟹肉美國露筍闊條手做意大利麵 💲178