餐廳個名好日本但裝修好韓仲會一路播住kpop MV✨坐位都幾闊落而且野食好多種類🤤主打有燒物🍖拉麵🍜 鍋物🥘刺身🍣其中有一張tick野食紙仔 只要like 社交平台全部都有半價優惠!!老闆都好nice 會同我地搞下gag咁 氣氛幾好~📍香蒜大茄燒🍆 HKD38原條燒茄子蒜味好濃郁而且一夾已經一絲絲抽起 好惹味🤏🏻📍四品刺身盛合🍣 HKD178有赤貝 三文魚 北寄貝同赤蝦🦐四款刺身三文魚有六塊而且好厚切另外赤貝好鮮甜爽口~📍蒜蓉燒扇貝/芝士燒扇貝HKD28@1每樣都嗌左兩隻蒜蓉🧄同芝士🧈好似唔洗錢咁鋪滿左係扇貝扇貝都算大粒而且食得出新鮮 有咬口~兩隻會比較推薦蒜蓉燒✨📍燒黑豚肉五花腩🍢 HKD28肥瘦相間 肉質好嫩 肥肉位幾爽口調味剛剛好唔會過咸~📍燒韭菜 HKD22每次食串燒都必嗌🫢撒左孜然粉🧂和辣椒粉🌶燒食落韭菜仲好有水份📍燒澳洲M5和牛🥩 HKD84好簡單用黑椒同鹽做調味牛肉味都幾濃但有啲咬口如果燒得無咁熟會嫩啲📍燒鮑魚兩隻 HKD42食落好彈牙 而且已經去左殼好方便食 依個價錢值得encore!!📍豚肉泡菜鍋🥘 HKD88比想像中大鍋 泡菜味好濃郁豚肉已經入曬味 不過都幾辣配料仲
餐廳個名好日本但裝修好韓仲會一路播住kpop MV✨
坐位都幾闊落而且野食好多種類🤤
主打有燒物🍖拉麵🍜 鍋物🥘刺身🍣
老闆都好nice 會同我地搞下gag咁 氣氛幾好~

📍香蒜大茄燒🍆 HKD38
原條燒茄子蒜味好濃郁
而且一夾已經一絲絲抽起 好惹味🤏🏻

📍四品刺身盛合🍣 HKD178
有赤貝 三文魚 北寄貝同赤蝦🦐四款刺身
三文魚有六塊而且好厚切
另外赤貝好鮮甜爽口~

📍蒜蓉燒扇貝/芝士燒扇貝HKD28@1
每樣都嗌左兩隻
蒜蓉🧄同芝士🧈好似唔洗錢咁鋪滿左係扇貝
扇貝都算大粒而且食得出新鮮 有咬口~
兩隻會比較推薦蒜蓉燒✨

📍燒黑豚肉五花腩🍢 HKD28
肥瘦相間 肉質好嫩 肥肉位幾爽口
調味剛剛好唔會過咸~

📍燒韭菜 HKD22

牛肉味都幾濃但有啲咬口
如果燒得無咁熟會嫩啲

📍燒鮑魚兩隻 HKD42
食落好彈牙 而且已經去左殼
好方便食 依個價錢值得encore!!

📍豚肉泡菜鍋🥘 HKD88
比想像中大鍋 泡菜味好濃郁
豚肉已經入曬味 不過都幾辣
配料仲有娃娃菜 豆腐 菇仔同粉絲~
食咁多串燒同刺身 係好需要一個熱鍋暖下胃👧🏻

🍻Hoegaarden 500ml HKD46
半價非常抵飲 兩個人就Share飲剛剛好
2022-10-01
2022-10-10 33 浏览
小店主打日式料理,拉麵、刺身、壽司、串燒、炸物、甜品、特飲,樣樣有齊,食物款式眾多,六點後喺社交平台留言讚好仲可以享用半價優惠添😎!加上營業時間至到凌晨,好適合大家約fd子過嚟食嘢chill吓😛牛肉壽喜燒係店內嘅熱門菜之一!有牛肉,冬菇、金菇、豆腐、娃娃菜同粉絲😝 湯底非常鮮甜,配料朔晒啲湯汁,超級惹味,值得一試🔥 見壽司咁平忍唔住一次過叫晒佢🫣~ 有油甘魚、鰻魚、赤蝦、玉子蛋、赤背、北極貝、鮮帶子同三文魚子!食材新鮮,壽司飯調味適中,大件夾抵食,呢個價錢真係冇得say🍣!另外佢哋嘅炸物都好抵食🥺 自家製芝麻雞翼香脆可口,啖啖肉、日式芝士年糕外面脆卜卜,咬落去煙煙韌韌咁好得意💞 椒鹽雞軟骨酥脆惹味、廣島吉列炸蠔粉皮唔厚而且蠔都幾大隻,椰汁流心球入邊竟然係西米露,仲會爆漿添!創新又好味~ 芝士炸彈都唔錯,邪惡感max😋小食叫咗兩款試試~ 燒日本甜薯味道香甜,口感軟糯,一口一啖好方便☺️ 香蒜牛油芝士流心蛋粟米超有驚喜,上面鋪滿一層芝士,仲有隻流心蛋郁吓郁吓咁好吸精🌽 極度推介!飲品要咗活乳酸沙冰芝士奶蓋,有成500 mL一定夠你飲🤪 甜度適中,搭配creamy又濃郁嘅芝士奶蓋好滿足呀~ 最
小店主打日式料理,拉麵、刺身壽司、串燒、炸物、甜品、特飲,樣樣有齊,食物款式眾多,六點後喺社交平台留言讚好仲可以享用半價優惠添😎!加上營業時間至到凌晨,好適合大家約fd子過嚟食嘢chill吓😛

飲品要咗活乳酸沙冰芝士奶蓋,有成500 mL一定夠你飲🤪 甜度適中,搭配creamy又濃郁嘅芝士奶蓋好滿足呀~ 最後當然唔少得甜品啦!日本芝士蛋糕口感厚重,軟綿柔滑,份量札實、搭配綠茶、曲奇同牛乳味雪糕都幾match!
朋友話想食拉麵,揀左呢間位於元朗既日式餐廳。Menu選擇好豐富,串燒、炸物、刺身、壽司、烏冬、拉麵都有😎,加埋有酒飲。門口都有位坐,見到有客人帶埋柴犬黎😚。食物order完都幾快上,炸物即叫即炸,但都唔需要等好耐👍🏻。🔅自家制豬軟骨拉麵加叉燒 ($80+$15)濃豚骨湯配豬軟骨好港式風味😛。豬軟骨夠入味,唔會太硬/太腍,啱啱好,加配既叉燒肥瘦適中🙌🏻。配料有粟米、木耳、筍、原隻半熟蛋,非常豐富😚。🔅揚出雞柳拉麵 ($66)另一碗揀左蕃茄湯🍅,配料同樣豐富🥳。炸雞柳大約有6件,會另上,唔怕浸腍晒。🔅燒扇貝x2 ($56)滿滿既蒜蓉😍,少少辣既更惹味,如果有埋粉絲就無敵🤣💕。🔅燒安格斯牛肉串 ($48)燒得啱啱好,夠晒嫩😋。🔅厚燒牛舌串 ($34)牛舌好正!厚切有咬口唔韌👍🏻。🔅炸魷魚鬚 ($58)魷魚鬚份量都算多,啱啱炸起好正!唔算好油,炸得酥脆唔韌🤤。鹽雞軟骨 ($46>FB分享價$28)雞軟骨半價好抵食!少少椒鹽調味都夠晒,香脆有咬口😳。🔅脆雞豆腐桶 ($52)炸豆腐同炸雞配搭幾特別😳,加埋木魚碎,建議點少少汁無咁齋🙌🏻。🔅日式芝士年糕 ($38> FB分享價$24)
朋友話想食拉麵,揀左呢間位於元朗既日式餐廳。Menu選擇好豐富,串燒、炸物、刺身壽司、烏冬、拉麵都有😎,加埋有酒飲。門口都有位坐,見到有客人帶埋柴犬黎😚。食物order完都幾快上,炸物即叫即炸,但都唔需要等好耐👍🏻。

自家制豬軟骨拉麵加叉燒
🔅自家制豬軟骨拉麵加叉燒 ($80+$15)

揚出雞柳拉麵
🔅揚出雞柳拉麵 ($66)

燒扇貝x2
燒扇貝x2
🔅燒扇貝x2 ($56)
滿滿既蒜蓉😍,少少辣既更惹味,如果有埋粉絲就無敵🤣💕。

燒安格斯牛肉串 & 厚燒牛舌串
🔅燒安格斯牛肉串 ($48)
燒得啱啱好,夠晒嫩😋。

🔅厚燒牛舌串 ($34)
牛舌好正!厚切有咬口唔韌👍🏻。

炸魷魚鬚
🔅炸魷魚鬚 ($58)
魷魚鬚份量都算多,啱啱炸起好正!唔算好油,炸得酥脆唔韌🤤。

椒鹽雞軟骨
鹽雞軟骨 ($46>FB分享價$28)
雞軟骨半價好抵食!少少椒鹽調味都夠晒,香脆有咬口😳。

脆雞豆腐桶
🔅脆雞豆腐桶 ($52)

日式芝士年糕
🔅日式芝士年糕 ($38> FB分享價$24)

蕃薯天婦羅
🔅蕃薯天婦羅 ($38)

綠茶雪糕配綠茶紅豆冰
🔅綠茶雪糕配綠茶紅豆冰 ($48)

💬整體都幾抵食,最緊要食物種類多,仲有酒飲🍻,同朋友聚會一流🥳。

2022-10-08 30 浏览
咁啱同朋友去開元朗戈頭,每次個個想食嘅嘢都唔同,有啲朋友又唔食生冷嘢,有啲又唔食油膩嘢,估唔到今次依間《野川拉麵之深燒食堂》可以滿足哂咁多位嘅願望。串燒、拉面、刺身、炸物、啤酒都有齊,小朋友先會揀,大人梗係咩都要哂。首先食左啲頭盤刺身類先,打頭陣嘅係即開生蠔 (4隻)$112,海水同埋金屬味唔係好重,蠔身飽滿,食落好鮮甜。之後就叫左壽司+刺身如下:甘蝦刺生(4隻)$48油甘魚壽司 2件 $16鰻魚壽司2件 $16赤蝦壽司 2件 $9鮮帶子壽司 2件 $14三文魚籽壽司 2件 $24刺身同埋壽司都好新鮮,同埋多款都做緊試食價,價錢真係抵到冇得輸。見咁抵一於叫多幾款試下。煮活蜆$68可以選擇三種湯底,咁我就揀左芝士辣湯。等水滾之後,就可以見到隻隻新鮮活蜆打開個蓋,証明真係新鮮活蜆。蜆身本身鮮甜,加埋帶辣嘅芝士湯,味道即刻提昇左一個層次。主食方面就叫左牛肉壽喜燒 $98牛肉都幾多,顏色鮮紅,油花都幾均勻。煮熟之後牛肉吸收哂壽喜燒嘅甜味,幾入味。食完牛肉仲有各款蔬菜,都幾豐富。除此之外,仲有各式炸物同埋串燒。椒鹽雞軟骨$28都唔錯,粒粒都炸到好香脆。飲品方面就一家要叫芝士奶蓋$29,好大嘅杯上

之後就叫左壽司+刺身如下:
鮮帶子壽司 2件 $14
三文魚籽壽司 2件 $24

煮活蜆$68

主食方面就叫左牛肉壽喜燒 $98

飲品方面就一家要叫芝士奶蓋$29,好大嘅杯上面仲放滿爆珠,味道係芒果味,咁嘅價錢真係好抵。

💰人均300蚊一位

如果唔想錯過其他好餐廳嘅介紹,記得follow我呀😘
2022-10-08 30 浏览
🔖餐廳主打係日式料理,乜都有d咁。串燒、刺身、壽司、燒物、炸物、拉麵、烏冬、壽嘉燒都有。覺得燒物特別唔錯,燒得幾靚又幾好食,價錢唔算貴。其他種類就正正常常。🍽牛肉壽喜燒$98呢個壽喜燒不過不失,湯底唔會勁甜個隻,牛肉份量ok,配料有生蛋、金菇、菜、豆腐、冬菇⋯呢個價錢黎講份量ok呀。🍽白酒煮蜆$68D蜆都大大隻,肥味,酒味夠,仲有d海帶放係湯上,好食。🍽燒鱈魚干$34呢個燒到成塊脆卜卜,配上沙律醬食,好好味!🍽燒物(鮑魚、大頭蝦、墨魚丸、牛仔骨)以上叫既燒物都做半價,價錢由$11至$28左右。牛仔骨味重,但略嫌乾左少少。大頭蝦就燒得岩岩好,夠哂味!🍽六品刺身盛合$258三文魚、油甘魚幾厚,刺身味道正常,你當幾百蚊個d放題質素。海膽份量比想像中多,味道可以。💡整體黎講所有野都ok,勝在呢到就係乜都有d。燒物唔錯,其他野就正正常常。

🔖餐廳主打係日式料理,乜都有d咁。串燒、刺身壽司、燒物、炸物、拉麵、烏冬、壽嘉燒都有。覺得燒物特別唔錯,燒得幾靚又幾好食,價錢唔算貴。其他種類就正正常常。

🍽牛肉壽喜燒$98

🍽白酒煮蜆$68
D蜆都大大隻,肥味,酒味夠,仲有d海帶放係湯上,好食。

🍽燒鱈魚干$34
呢個燒到成塊脆卜卜,配上沙律醬食,好好味!

🍽燒物(鮑魚、大頭蝦、墨魚丸、牛仔骨)

🍽六品刺身盛合$258

去社交平台留言同share就可以有優惠喇都幾多野食做特價 最多低至半價呀六品刺身拼盤原價都唔係貴 特價完就更抵食有海膽 三文魚 油甘魚 帶子 甜蝦 北寄貝 三文魚同油甘魚好厚切半板海膽好新鮮勁鮮甜 一啲都唔腥爐端燒澳洲M5和牛燒得啱啱好 完美嘅粉紅色 唔多脂肪但肉質都幾嫩 簡單嘅黑椒鹽已經好好食燒活鮑魚細心地去左內臟 鮑魚燒得幾彈牙牛油蒜蓉焗蜆蜆夠新鮮又冇沙 全部都大大隻但好重酒味 反而唔係好食到蒜香見壽司有半價 叫左兩款過下口癮Ok啦 幾蚊件係咁上下牛肉壽喜燒最鍾意甜甜地嘅湯底 蔬菜豆腐吸晒牛肉同湯汁好好味仲有葛粉底 飽晒
去社交平台留言同share就可以有優惠喇

最鍾意甜甜地嘅湯底
蔬菜豆腐吸晒牛肉同湯汁好好味
仲有葛粉底 飽晒
2022-10-04 19 浏览
🚩野川拉麵の深燒食堂 又新街就出名多嘢食,冬天就話去掃街,夏天咁熱真係想搵間餐廳坐下~見到依間餐廳幾好feel,價格都算平,款式又多,就同男朋友一齊食啦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈三文魚 $56三文魚總共有四片,每件都係厚切,雖然唔係魚腩部份,但都好肥美🤤🌈加州反卷 $28第一次見咁大件嘅加州反卷,一啖根本食唔晒,咬落超級滿足🌈牛肉壽喜燒 $98牛肉份量超級多,仲有生雞蛋俾你撈埋一齊食🤤除咗牛肉之內仲有粉條,娃娃菜,金菇,冬菇同埋小棠菜!湯底微甜,最鍾意煮到啲菜淋晒,吸滿晒湯汁再食🌈自家製豬軟骨拉麵 $80拉麵都有幾款湯底俾大家揀,今次就揀咗濃豚骨湯底~湯底呈奶白色,十分濃郁!豬軟骨都有四大舊,全部都勁淋,就算食到軟骨嘅部份都唔覺自己食緊軟骨~仲有一般嘅拉麵配菜,木耳絲,紫菜,粟米,筍,糖心蛋~不過如果糖心蛋都係滷水左就更加好啦🌈脆脆鰻魚串 $42講就講鰻魚但其實係白鱔,魚皮燒得好香脆,但又唔會過火~肉質爽脆多汁,調味亦都啱啱好🌈厚燒牛舌串 $34牛舌比我想像中細串,不過勝在夠厚,一啲都唔乾身🌈燒豬頸肉串 $28豬頸肉嘅邊角位微焦,食落更添豬油嘅香氣,豬頸肉亦都夠厚,口感好好🌈日式
🚩野川拉麵の深燒食堂
🌈三文魚 $56

🌈加州反卷 $28
第一次見咁大件嘅加州反卷,一啖根本食唔晒,咬落超級滿足

🌈牛肉壽喜燒 $98

🌈自家製豬軟骨拉麵 $80

🌈脆脆鰻魚串 $42

🌈厚燒牛舌串 $34
牛舌比我想像中細串,不過勝在夠厚,一啲都唔乾身

🌈燒豬頸肉串 $28

🌈日式芝士年糕 $24
總共有三件,即叫即炸~食嘅時候真係要小心,咪先好易俾啲芝士辣親🥹食落鹹鹹香香,男朋友大愛

🌈油甘魚壽司 $16
$16蚊兩舊油甘魚都真係幾抵,雖然咁平但質素都唔係Hea你,刺身都幾厚幾新鮮

🌈鰻魚壽司 $16
同樣地都係$16蚊2舊,不過鰻魚就有少少幼骨,食嘅時候就要小心啲

🌈赤蝦壽司 $9
蝦肉夠爽口彈牙,依個價錢大家可以瘋狂encore

🌈日本靜岡縣綠茶可樂 $35
第一次試綠茶可樂,巨量冰底插着支可樂喺面頭,啱晒夏天熱辣辣飲!可樂啖氣過咗之後,真係有淡淡的綠茶香氣出嚟,都幾神奇

🌈芒果沙冰+草莓醬+蘋果酒 $58
呢個幾有驚喜!平時我少少酒味都唔係好得,依個男朋友俾我飲咗一啖,飲落OK喎,酒味一啲都唔濃~估唔到呢個組合又幾好飲
2022-10-02
📍#野川拉麵の深燒食堂 (元朗)元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺最多元朗覓食,今日嚟咗呢一間串燒店,餐廳都做緊宣傳同優惠,凡有like 社交平台嘅食客部份類別嘅串燒都可享有半價,非常吸引👍🏻嚟到呢度,我哋點左啲海鮮類嘅燒物,包括:#蒜蓉燒扇貝、#大頭蝦、#鮑魚、#牛油蒜蓉焗蜆,燒扇貝蒜蓉份量勁足,蒜蓉嘅份量仲大粒過扇貝粒肉😂😋 大頭蝦上枱嘅時候勁香,不過肉質就比較一般,而牛油蒜蓉焗蜆味道都不錯,值得一讚嘅係完全冇沙😋肉類串燒嘅款式都幾多,我哋揀咗#雞翼串 、#厚燒牛舌、#香草羊架仔、#火雞腎串,個人覺得牛舌比較好食,羊架仔反而羊味唔太突出,肉質也較一般。而蔬菜方面,我哋揀咗#香蒜牛油錫紙金菇、#香蒜大茄燒,牛油金菇份量足夠,夠蒜蓉👍🏻 茄子燒帶有點辣味,好香口。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#野川拉麵の深燒食堂 (元朗)
元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2022-10-01 39 浏览
嘩👀👀👀 成個人咁高既Iron man,Iron man 迷要快啲去野川拉麵の深燒食堂喇,可以一邊品嚐美食及一邊欣賞呀😆。野川拉麵是我常常去的餐廳之一❣️,早午晚🍴時段我都會去幫襯😍🥰,因為今次要去買老婆餅,幸好野川拉麵後邊有錶位車場,就決定入去食晚餐😋。我們點選了足料湯底的拉麵及烏冬、小食、壽司、飲品🤤主食🍜:▪ 自家製豬軟骨烏冬🥢($86),湯底非常濃郁,咸味適中,烏冬入口彈牙,牛肉新鮮嫩滑,💕每次來都會點選的主食。▫️芝士牛肉拉麵($76),本人非常愛吃麵的🍜,加上芝士🧀湯底非常吸引,上菜的時候,已經聞到芝士🧀嘅香味,可以看到整塊芝士溶掉,我喜歡🧀🥩芝士跟豚肉一起吃,芝士熔在湯底中也不會太鹹,拉麵配芝士味道好夾☺️。燒物:蒜蓉燒扇貝($28),爆多🧄🧄蒜蓉在扇貝上,✨上桌的時候已經聞到🧄🧄蒜蓉味非常香,一口把扇貝及蒜蓉放入口,真的很好吃,絕對可以再來一打扇貝😋。壽司🍣:▫️鮮帶子壽司$14/2件▫️油甘魚壽司$16/2件抱著試一試嘅心態😝,第一次喺呢度叫壽司,性價比非常高,帶子鮮甜,油甘魚油份極高💥,壽司現在有做特價,下次再來要多點壽司,真的非常美味😍小食:▫️炸薯條($38)▫️炸雞件($

我們點選了足料湯底的拉麵及烏冬、小食、壽司、飲品🤤

主食🍜:

燒物:

壽司🍣:
▫️鮮帶子壽司$14/2件
▫️油甘魚壽司$16/2件

小食:
▫️炸薯條($38)
▫️炸雞件($38)
炸薯條蓋茄汁,以及炸雞件配蛋黃醬,2個小食都非常香脆,炸得很出色🤤,是一道很好的佐酒小吃💯一口接一口吃不停🤩

飲品:
可樂、Hoegaarden啤酒

💥總括來說,餐廳上菜很快,服務周到,而且食物種類多元化,想必是這個原因,很多元朗街坊過來吃晚餐,晚餐時段也爆場呢。這裏還有戶外位置可供選擇。
  • 油甘魚壽司
  • 自家製豬軟骨烏冬
  • 炸雞件
  • 燒扇貝
  • 野川稻庭烏冬
2022-10-01 26 浏览
🇭🇰 元朗-野川拉麵深燒食堂我終於又入元朗食嘢啦!!元朗勁多好野食 但次次要食就唔知食乜好🤣朋友仔今次搵咗呢間係Openrice勁多好評既餐廳試下~~同埋呢間鋪頭好多日本野食既選擇 啱哂我地乜都想食☺️🙌🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 四品刺身盛合(⭐8/10) $178呢個刺身盤有:赤貝,三文魚,北寄貝,赤蝦~每款刺身都好新鮮甜美 三文魚有六大塊 塊塊都厚切~赤貝亦十分爽口!😍仲有盤冰墊底 可以keep住食都可持溫度同新鮮!👅 牛肉壽喜燒(⭐9/10) $98最鐘意壽喜燒既我梗係叫嚟試下☺️佢裏面徐咗有好多大大塊既牛肉,仲有好多索哂味既娃娃菜,粉絲,冬菇,豆腐~~係好足料既壽喜燒 湯底甜甜地好好味👅 吉列炸蝦配冷稻庭鳥冬(胡麻汁)(⭐9/10) $78佢哋用嘅烏冬係稻庭烏冬,食落好彈牙~絕對唔會話太淋👍🏻配上胡麻醬 係熱辣辣嘅日子食簡直可以消暑😎而佢嘅吉列炸蝦亦都係即叫即炸 每份有三隻及配上沙律醬~店員先送上稻庭烏冬 幾分鐘後再送上熱辣辣嘅吉列炸蝦☺️👅 軟殼蟹手卷 2本(⭐8/10) $52呢個軟殼蟹手卷一set有兩件,每件都大大
🇭🇰 元朗-野川拉麵深燒食堂

👅 四品刺身盛合(⭐8/10) $178

👅 牛肉壽喜燒(⭐9/10) $98

👅 吉列炸蝦配冷稻庭鳥冬(胡麻汁)(⭐9/10) $78

👅 軟殼蟹手卷 2本(⭐8/10) $52
呢個軟殼蟹手卷一set有兩件,每件都大大隻軟殼蟹 仲要有好多蟹膏,新鮮整㗎 所以都要等少少時間🤫但絕對抵食 坊間堂食分分鐘呢個價錢係得一件🥹~

👅 芝麻雞翼3隻(分享價)(⭐9/10) $38
呢個芝麻雞翼分享佢哋社交平台有特價😍好似仲有好多串燒都有特價!!芝麻雞翼炸得熱辣辣脆卜卜,咬落去爆哂肉汁,雞翼嘅肉亦都好滑嫩😍爭啲想嗌多啲嚟食🤫

1⃞👅 富士山頂汽水(⭐7/10) $35
2⃞👅 日本信州蘋果梳打(⭐8/10) $35
兩款都係打卡感極強嘅飲品☺️一嚟一定要叫返杯打個卡haha😆🙌🏻富士山頂汽水就類似波子汽水咁~~另一個蘋果梳打蘋果汁好濃😚飲下飲下覺得自己好似處生於居酒屋🤣

⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗

🎏地址:野川拉麵の深燒食堂 (元朗)
元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #元朗 #元朗美食 #元朗餐廳 #野川拉麵の深燒食堂

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_元朗
2022-09-29 30 浏览
元朗又新街一帶食肆林立,好多餐廳我都幫襯過,但係呢間「野川拉麵深宵食堂」就經常都會再嚟幫襯👍🏻無論室外、室內,我都坐過,各有特式,任君選擇,而家天氣涼涼地,係戶外食野特別有feel 😊而家仲有優惠推介,好多折扣優惠,真係益食家,而且好多選擇,真心推介👍🏻四品刺身盛合原價$198特價$178,有四款不同刺身,新鮮日本🇯🇵空運到港,份量十足,特別係甜蝦刺身,鮮甜美味,一流👍🏻大蝦天婦羅🍤$78六隻,即叫即炸,睇落不油不膩,入口脆爽彈牙,真係要趁熱食😋燒三文魚水撥$48,極力推介,不可不試,油香肉嫩,外面微焦,脆卜卜,加少少檸檬汁,更加提升飾物嘅層次感😋燒扇貝$28,佈滿大量蒜蓉,香氣撲鼻,正😄極上牛肉拉麵🍜$76,來到野川拉麵,又點可以唔試佢哋嘅招牌拉麵,豚骨湯底,流心蛋,麵底爽口彈牙,有好多不同湯底選擇,梗有一款啱你😃藍妹生啤500 ML分享價$46,又飲又食,食到捧住個肚走,每人都係二百零蚊,而且呢度服務好,招呼周到,性價比極高,絕對冇得輸👍🏻👍🏻👍🏻
燒扇貝$28,佈滿大量蒜蓉,香氣撲鼻,正😄
2022-09-29 43 浏览
我好鐘意食日本野之前有朋友提過依間餐廳記得佢個名但都係仲未試過今日走黎試試佢嘩好靚呀 我好鐘意依d燈好colorful 感覺好開心入面d椅都好實用可以放袋仲有iron man吉列雎豚肉拉麵 $76豬扒香脆 吉列蠔 $32 唔會麵粉太多而食到蠔既鮮味佢地有好多食物做優惠 大家可以留意下 好抵$14 都有2件壽司油甘魚壽司 $14 (2件)好食到encore左蟹子壽司 $18 (2件)滿滿蟹子赤貝壽司 $14 (2件)爽口帶子壽司 $14 (2件)有質感海膽壽司 $58 (2件)滿滿海膽 鮮甜😍😍😍😍鰻魚壽司 $16 (2件)啲鰻魚燒過下即開生蠔 $56@1新鮮 好有海水味 甜燒雪魚干 $34 好好食 又脆又香 必試下次都要叫佢!!芝士奶蓋巨風提子沙冰 $29因為佢做緊優惠只需$29仲要估唔到佢咁大杯 黎到都引唔住嘩一聲抵到爆呀!! 仲要上面滿滿爆珠同豆花紫薯紅豆冰 $38咁都咁大杯好抵仲以為好似出面d餐廳d紅豆係到就兩啖飲完餐廳好大方厚燒牛舌 $34好食牛仔骨 $28即燒味道 咬落去足滿牛汁味牛油焗蜆 $38抵呀 仲要咁大隻 有少少酒味冇沙 新鮮 彈臨尾再encore壽司試埋北寄貝壽司
我好鐘意食日本野

吉列蠔 $32
唔會麵粉太多而食到蠔既鮮味

佢地有好多食物做優惠 大家可以留意下 好抵
$14 都有2件壽司
油甘魚壽司 $14 (2件)
好食到encore左
蟹子壽司 $18 (2件)
滿滿蟹子
赤貝壽司 $14 (2件)
爽口
帶子壽司 $14 (2件)
有質感
海膽壽司 $58 (2件)
滿滿海膽 鮮甜😍😍😍😍
鰻魚壽司 $16 (2件)
啲鰻魚燒過下

即開生蠔 $56@1
新鮮 好有海水味 甜

燒雪魚干 $34
好好食 又脆又香 必試
下次都要叫佢!!
芝士奶蓋巨風提子沙冰 $29

牛油焗蜆 $38
抵呀 仲要咁大隻 有少少酒味
冇沙 新鮮 彈

臨尾再encore壽司
試埋北寄貝壽司 $14 (2件)
食左18樣野
先至$600 真係超級抵!!
出面冇咩邊間做到
  • 即開生蠔
  • 燒雪魚干
  • 芝士奶蓋巨風提子沙冰
  • 牛油焗蜆
~汁燒極上和牛拉麵($86) 🍜店員話如果想要辣🌶但又食唔到太辣🥵可以叫芝士🧀辣湯底。試完又真係唔錯😍,冇想像中咁膩得黎又夠惹味,幾推薦⭐️。和牛食落亦都夠滑嫩🥩,有五至六塊😝。~吉列炸蝦拉麵($70) 🍜呢個就叫做最普通嘅豬骨湯底,正正常常。但個炸蝦幾出色🍤,炸得好香脆。~燒黑豚肉五花腩($28)🥓肥瘦分明🤓,肥肉的部位幾爽口。~燒安格斯牛肉串($48)🥩一啖一粒,充滿牛味😚。~ 香草内蒙羊仔架($42)🐑冇羶味,而且好多肉汁又夠嫩滑。~ 穀飼牛仔骨(discount$28)🥩油脂迫哂出嚟🤤,少量黑椒調味,將牛味更加帶到出嚟😝。~吉列蠔(discount $32)呢度嘅炸物都做得幾好,熱辣辣👍🏻。~三文魚($18) 🍣~自選雙色雪糕(discount $24) 🍦可以揀綠茶🍵/曲奇🍪妙趣/3.6牛奶🥛/榴連味。我地就揀咗綠茶同3.6牛奶,會配可可脆片同朱古力🍫醬。個人覺得雪糕🍦可以濃味小小😅。~蜜瓜雪條特飲($38)🍹永遠黎都係飲呢個😂,其實即係汽水配雪條😝。但配上拉麵同串燒😗,唔飲啤酒呢個都係唔錯的選擇😎。~芝士奶蓋朱古力Oreo ($38)🍹完全示範咩叫膩上加膩🤣,好彩唔算太甜😌。
~汁燒極上和牛拉麵($86) 🍜

~吉列炸蝦拉麵($70) 🍜

~燒黑豚肉五花腩($28)🥓
肥瘦分明🤓,肥肉的部位幾爽口。

~燒安格斯牛肉串($48)🥩
一啖一粒,充滿牛味😚。

~ 香草内蒙羊仔架($42)🐑
冇羶味,而且好多肉汁又夠嫩滑。

~ 穀飼牛仔骨(discount$28)🥩
油脂迫哂出嚟🤤,少量黑椒調味,將牛味更加帶到出嚟😝。

~吉列蠔(discount $32)
呢度嘅炸物都做得幾好,熱辣辣👍🏻。

~三文魚($18) 🍣

~自選雙色雪糕(discount $24) 🍦

~蜜瓜雪條特飲($38)🍹

~芝士奶蓋朱古力Oreo ($38)🍹
完全示範咩叫膩上加膩🤣,好彩唔算太甜😌。
2022-09-28 19 浏览
趁星期日放假去去元朗行吓,諗住行到下午茶時間,再去之前食過平靚正嘅餐厅!呢間食物選擇超多,而且價錢非常大眾化,入到去有一個好大嘅紅色鋼鐵俠公仔非常搶眼,作為呢間舖頭嘅生招牌!夜晚應該係食串燒同飲酒談歡嘅好地方,見到牆上都有用螢光燈勾畫出一些啤酒飲品,好有氣氛!粗粒牛角漢堡薯條沙律~免治牛肉加免治豬肉混合而成的漢堡扒,香濃多肉汁,加埋一片芝士同牛角包一齊食,極之好味,但就非常邪惡,食咗再算!自家製豬軟骨拉麵~豬軟骨炆得軟淋入味,肥瘦適中、入口即化,連軟骨部份都好軟滑易咬最意想不到的是~這碗拉麵的水準,拍得住一些拉麵專門店,好味到連麵湯都飲晒!脆脆豬扒包配薯條時興的港左豬仔包,焗得外皮酥脆、內裏香輭可口,中間嘅豬扒淋身得嚟不失咬口,細嚼之下,香甜肉汁滲入味蕾之中,非常之滿足!脆雞豆腐筒大廚製作炸物,係有一手,他的炸雞,炸醬很薄且經調味、雞肉辣咀之餘又香又滑;豆腐塊炸得好,外脆內軟;用來送酒一流!芥末榨菜雞腎~榨菜超級爽脆,微辣又不太咸,絕對不是普通貨色;我更懷疑是自家製作,才有如此美味高質榨菜!雞腎唔硬又入味,入味得嚟唔死咸,夾住榨菜同食,味道當堂提升了唔止一個層次!忌廉碎朱古力咖啡沙冰、

粗粒牛角漢堡薯條沙律~

自家製豬軟骨拉麵~

脆脆豬扒包配薯條

脆雞豆腐筒

芥末榨菜雞腎~

忌廉碎朱古力咖啡沙冰、紅豆奶茶特飲+3.6雪糕一球~咖啡沙冰大大杯加上大量碎朱古力,飲落真係透心涼!令一杯紅豆加奶茶又真係絕配,味道出奇地夾,再配上一球3.6牛奶雪糕,牛奶味超濃,直得一試👍

日本九州直送柚子芝士蛋糕配雪糕~
香濃軟滑的芝士蛋糕加上柚子味,完全係我的至愛,雪糕我依然係揀3.6牛奶,作為飯後甜品,絕對滿足😋

2022-09-25
2022-09-27 15 浏览
今日去開元朗行街,見到呢間餐廳都幾多人幫襯,食物種類都幾多,就入去一試。餐廳都好多卡位,坐得舒服。食物以日式為主,有壽司刺身,拉麵烏冬,天婦羅,壽喜燒等,我地咩都叫d試試。四品壽司拼盤,壽司都新鮮冇異味,分量都多,稍顯d冰太多令刺身太凍。壽喜燒配埋生雞蛋。肉質鮮嫩,配料好多,有粉絲 冬菇 菜 豆腐等。係度都可以shabushabu好正!豬軟骨拉麵,配辣芝士湯。辣度係小辣,岩岩好中和到芝士既膩。豬軟骨都好軟好入味!配料都多,有雞蛋,菜,木耳等。仲叫左個小食,吉列炸蠔,牛油焗蜆同埋烤鮑魚🤤🤤同埋兩杯飲品,包括奶蓋乳酸同埋奶蓋oreo奶茶,都好大杯!

餐廳都好多卡位,坐得舒服。