2019-05-10 121 浏览
⠀最近同L小姐立志減肥😎好多達人都話,7成飲食3成運動減肥最緊要都系要管得住把口⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀適逢前日上左個營養師既講座先發現原來減肥唔代表要絕食只要識揀同合理吸收營養😳都可以食得招積!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀於是就試左劉一手最新既纖形養生火鍋!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣重慶劉一手火鍋從一個200平米的街邊小店發展成遍及中國的火鍋店。2009年至今,分店遍及全球,擁有北美、歐洲兩大分公司,門店分佈於美國、加拿大、阿聯酋迪拜、法國、澳大利亞、印尼巴厘島、日本、新加坡、韓國、老撾、新西蘭等11個國家和地區,將傳統火鍋文化推行到全世界。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣膠原養生鍋💲468💭配件有遼參花膠淮山杞子竹絲雞💭真係滿滿骨膠原,食雞都可夠飽💭個湯都幾甜,要先飲為敬😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣鐵棍山藥&蓮藕片&秋葵💲38 each (推介👍🏻)💭山藥健脾益胃,謹記忍住唔好點甘多醬💭蓮藕片唔駛滾太耐,能保持爽脆口感😎💭秋葵唔好太早落,汁液可能會破壞湯底

最近同L小姐立志減肥😎
好多達人都話,7成飲食3成運動
減肥最緊要都系要管得住把口
適逢前日上左個營養師既講座
先發現原來減肥唔代表要絕食
只要識揀同合理吸收營養😳
都可以食得招積!
於是就試左劉一手最新既纖形養生火鍋
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣膠原養生鍋💲468
💭配件有遼參花膠淮山杞子竹絲雞
💭真係滿滿骨膠原,食雞都可夠飽
💭個湯都幾甜,要先飲為敬😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2⃣鐵棍山藥&蓮藕片&秋葵💲38 each (推介👍🏻)
💭山藥健脾益胃,謹記忍住唔好點甘多醬
💭蓮藕片唔駛滾太耐,能保持爽脆口感😎
💭秋葵唔好太早落,汁液可能會破壞湯底
3⃣羽衣甘藍 & 羽衣甘藍雪梨蘋果汁💲48 each
💭羽衣甘藍入口微苦,可以調製一個酸既醬中和
💭飲品外貌似懲罰人既飲料😎
💭但入口味道格外討好😆
4⃣石蚌魚&龍躉💲288 & 💲108
💭石蚌魚肉厚,但留意滾太耐會散
💭龍躉就緊實D,但無石蚌甘鮮😳
5⃣團圓鴨血 & 薑汁豬肝💲68 each
💭鴨血必定要襯麻辣既醬汁先會爽
💭所以終於去左醬汁櫃檯混醬😘
💭不過鴨血無經額外調味😢健康但味道一般
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
6⃣牛頸脊半份💲198 (推介👍🏻)
💭牛是永遠不會令人失望的😍
💭美中不足係只叫左半份
💭但再食就會肥😆😆 ⠀
◤重慶劉一手火鍋店 ◥ ⠀ ⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺∶銅鑼灣渣甸街66號Aura on Pennington地下及1樓
🍟Food:🔥🔥🔥🔥
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2019-05-06 123 浏览
還記得上星期與男友吃過「劉一手」發覺的確有其獨特之處,樓高兩層分外寬敞,大部分以卡位為主,相當舒適。餐牌方面亦是相當多選擇,牛肉、海鮮、蔬菜、素食、飮品等應有盡有。值得一提莫過於桌上放有的圍裙,相信避免食客弄髒衣服,相當細心。劉一手由重慶來到香港,最令人憶記莫過於其麻辣火鍋,不吃辣的我也要一嚐其辣道。辣味香麻為主,慢慢在口腔中盤旋,令人愈食愈辣。另一邊是豬骨湯為主,骨膠原濃郁而且美味,亦可中和旁邊的麻辣。紅糖糍粑來到劉一手最代表餐廳食物之一:紅糖糍粑,店員吃一口糍粑帶有煙韌及甜度,可以在吃麻辣之前不會太辣。極尚牛肉拼盤(小)牛肉拼盤包括有美國特級肥牛、美國肉眼牛肉、肉眼邊三款。肥牛有4片之分,帶點薄身而且不會太肥膩。肉眼牛肉帶有嫩滑而且份量頗多,2人同吃非常足夠。另外肉眼邊薄身並相當粉嫩美味。鮮蝦滑丸及韮菜餃蝦滑一共有4粒,每粒都彈牙而有嚼勁,蝦肉吸收湯底的精華更加美味。另外每粒韮菜餃即叫即製,韮菜味道十足並帶有薄身的餃子皮,值得一吃。牛脷酥蝦滑牛脷酥第一次配上蝦滑,原來可以那麼特別。炸至香脆無比的牛脷酥與彈牙的蝦滑配感美味,份量也相當多令人愈食愈想吃。油麥菜估不到菜類亦有多款選擇,以

紅糖糍粑

極尚牛肉拼盤(小)

鮮蝦滑丸及韮菜餃

牛脷酥蝦滑

油麥菜
估不到菜類亦有多款選擇,以油麥菜份量大致可以4人食用。新鮮的油麥菜,並帶有水份。

寛粉
打邊爐大家可能只吃烏冬、公仔麵,但劉一手有多款選擇其中以「寬粉」大為有特色。寬粉呈透明的闊粉,口感帶有煙韌非常美味。

芒果乳酪沙冰
最後來一杯沙冰是中和麻辣的味道,芒果粒並配上乳酪甜度十足,冰凍又滋味。

2019-04-23
  • 紅糖糍粑
  • 油炸鬼墨魚滑
  • 鴛鴦鍋
2019-05-05 95 浏览
之前都食過一次重慶劉一手,覺得幾高質今次再返嚟試吓佢哋新出嘅養生系列🍲湯底係膠原養生鍋,材料有遼參,花膠,淮山,杞子同埋竹絲雞🐓,湯料勁足料,遼參同花膠食極都仲有,雞湯飲落重勁重膠質🤤,感覺超滋補🥰火鍋配料方面,試咗兩種魚🐟🐟,分別係原條石蚌魚同埋龍躉,龍躉肉質結實,石蚌魚肉質就比較嫩滑,食落都比較有魚味😋肉類方面,就叫咗牛頸脊🐂同埋羊肉片🐏,牛頸脊超好食呀,雪花均勻,食落軟綿綿,有少少入口即溶嘅感覺🤤蔬菜方面🥬,叫咗個蝦膠釀竹笙,蓮藕片,秋葵,淮山同蘆筍,竹笙,蓮藕片同埋淮山索晒啲雞湯味,好食呀👍🏻另外仲叫咗個菠菜魚蛋,食落個口感同平時啲魚蛋唔同,不過幾得意幾好食😆仲叫咗個薑汁豬肝同鴨血,豬膶就見得多,薑汁豬膶就真係第一次見😯飲品方面🍹,試咗個火龍果奇異果汁🥝,仲有菠菜奇異果汁🥝,兩杯都係鮮榨果汁,飲落好新鮮好fresh🤗甜品仲食埋佢個蘆薈桂花冰粉🌸,好滿足呀🤭🤭
之前都食過一次重慶劉一手,覺得幾高質
今次再返嚟試吓佢哋新出嘅養生系列🍲

甜品仲食埋佢個蘆薈桂花冰粉🌸,好滿足呀🤭🤭

2019-05-03
  • 龍躉
  • 本地手切牛肉
2019-05-04 3484 浏览
放假過左銅鑼灣,朋友話想飲嘢前嚟食下嘢打個底先~自助調味店家貼心準備左圍裙一人一條,唔怕食污糟件衫胡椒豬肚雞鍋拼椰子滑雞鍋$228超足料!!兩款湯底都有大量雞件胡椒豬肚雞鍋仲有大量咸菜、豬肚、黑椒粒,豬肚乾淨無腥味,黑椒粒好香,所以飲落有少少辣,怕辣記得唔好食胡椒粒椰子滑雞鍋因為加左椰子同杞子湯底較清甜唔油膩不過雞件滾得耐會鞋同出油,建議好似我地咁先食左雞件先~燕餃$58唔係間間火鍋站都有得食,見到當然要點啦,用豬肉做餡,餃皮薄,一口一粒好味道鮮墨魚麵$78店家自製,新鮮好味,食得又玩得牛骨濃汁牛丸$68汁汁都好彈牙同多汁!牛肉味都好濃,真材實,火鍋貼身設計左小格,唔怕粒牛丸煮完唔知彈左去邊~豬肉片半份$68豬肉油脂分佈平均,唔會過肥,係唔食肥牛嘅好選擇麻辣啤,唔怕辣就嚟挑戰!(我怕)
放假過左銅鑼灣,朋友話想飲嘢前嚟食下嘢打個底先~

自助調味

店家貼心準備左圍裙一人一條,唔怕食污糟件衫

胡椒豬肚雞鍋拼椰子滑雞鍋$228

超足料!!兩款湯底都有大量雞件

胡椒豬肚雞鍋

椰子滑雞鍋
因為加左椰子同杞子湯底較清甜唔油膩

不過雞件滾得耐會鞋同出油,建議好似我地咁先食左雞件先~

燕餃$58

鮮墨魚麵$78

店家自製,新鮮好味,食得又玩得

牛骨濃汁牛丸$68

豬肉片半份$68

豬肉油脂分佈平均,唔會過肥,係唔食肥牛嘅好選擇

麻辣啤,唔怕辣就嚟挑戰!(我怕)

2019-04-28 2246 浏览
劉一手火鍋其實都相當出名嫁啦, 基本上我身邊D人都識!今日前來試一試,首先個鍋其實做得相當好, 有個細位俾人放D易散既野, 例如烏冬同麵類就唔驚容易散晒~黎到一定要試一試麻辣鍋底, 小辣黎講真係唔算太辣既, 主要麻就都重, 湯底夠濃, 我覺得煮烏冬個D 基本上唔洗加料,配牛食都係, 我覺得唔洗加醬都OK呢到D牛其實相當靚, 一食就知, 主要係肉感比較彈牙, 牛肉因為就咁煮熟, 本身牛味重唔重其實一試就知,呢到D牛味係極濃, 唔洗好專業都輕易食得出, 呢個係牛盤, 大件既雪花肥牛, 細件最前既係肉眼邊(最彈牙)另外中間右邊既係肉眼牛肉, 呢d肉味最濃, 我覺得最好食係肉眼呢到魚蛋係芝心既, 我一向覺得芝心係好好味, 不過好似放入魚蛋, 呢到魚蛋肉質幾彈牙, 有別於芝心丸, 主要係肉感比較彈, 小心既係, 芝士會好熱, 凍小小先食會好d呢到醬料,比較多, 好齊, 基本上要咩有咩, 基本上都搵唔到有咩不滿意既位服務都好好, 基本上好熱情, 仲會介紹食物, 如

配牛食都係, 我覺得唔洗加醬都OK

服務都好好, 基本上好熱情, 仲會介紹食物,
2019-04-28
1K
2019-04-28 92 浏览
今日嚟到銅鑼灣人氣火鍋店「重慶火鍋劉一手」,好多明星同蔡瀾都讚好。唔好以為重慶火鍋店只得辣,湯底有10多款,有正宗重慶麻辣鍋9格、山珍雜菌鍋、 滋潤豬骨鍋、酸菜魚鍋、 皮蛋芫茜鍋、椰子滑雞鍋,還有牛乳美顏鍋及膠原養生鍋,選擇多到要嚟多幾次先可以試得晒。朋友唔食得辣,我哋就決意湯底滋潤為主,叫了鴛鴦鍋滋補豬骨鍋及皮蛋芫茜鍋,未打邊爐先叫呷一口湯,湯底好清甜夠味。火鍋醬汁是自助式的,有多款選擇任你自己調味,推薦一下呢個麻油十分香口,加後令食物更添滋味。火鍋配料方面,必點牛肉啦~要一份牛頸脊,份量剛好,肉質嫩滑,有牛肉香。豬頸肉厚身,而且爽脆彈牙,很新鮮,不錯。雲吞皇及燕餃也很好,雲吞食得出是新鮮即製的,豬肉及蝦肉相當彈牙。牛骨濃汁牛丸非常了不起,口感爽脆,牛肉味濃郁,而且內裡仲有牛骨濃汁的精華,值得再叫。至於炸魚皮都好新鮮,炸得唔油膩,仲脆卜卜,一點都唔鹹,好得呀!

豬頸肉厚身,而且爽脆彈牙,很新鮮,不錯。

2019-04-27 102 浏览
劉一手火鍋店是我最愛的火鍋店。喜歡銅鑼灣的小品,這次見有午市套餐優惠,特來一試。當天湯底選了豬骨及椰子雞,先單喝一口,甜美,兩款均屬不辣之選,且湯料內已有雞件、粟米、蘿蔔。午餐套餐包括了最喜歡吃的各種丸,當中的牛丸最為吸引;另外,值得推薦的肉類(牛、豬、雞),三款均新鮮嫩滑,當中尤以豬、雞最為突出。套餐還有黑毛肚、黃喉、雜菜,抵食之選。

2019-04-27 152 浏览
我好少會寫劣評但係今次真係覺得唔值得去劉一手火鍋首先值得一讚既佢menu菜式算多元化嘅其中有一樣新野羽衣甘藍出面都好少食到或者飲得到整體黎講 呢間野好貴 超級唔抵首先講湯底已經好唔掂我選擇左兩種普通既煱底豬骨湯同埋椰子雞椰子雞佢冇椰子味雞肉無味又唔滑同埋唔喺出面食開果隻椰子水喺煲湯果隻椰子所以成個湯底好濁 勁多雞油上咗煱都未開始淥野已經滾起哂啲泡係好似煮左好多牛肉之後個啲泡 咩料最細嘅牛肉拼盤都400蚊得一款係好食 其他都好一般就咁湯底加小小牛肉已經600蚊最少真係諗唔明點解會係熱門打邊爐之一
我好少會寫劣評

得一款係好食 其他都好一般
就咁湯底加小小牛肉已經600蚊最少
真係諗唔明點解會係熱門打邊爐之一
2019-04-17 1483 浏览
近期超級hit既劉一手重慶火鍋,係銅鑼灣竟然係地舖,fit晒對地舖情有獨鍾既我。成個裝修好有中國客棧既味道,乾淨又古色古香,可以去自助區揀醬,有個牌介紹4款醬料mix既推介,最特別係竟然有一d樽樽包裝既麻油,成個樣係賣得出街,感覺好high class。正宗重慶麻辣鍋椰子滑雞鍋鴛鴦鍋$198麻辣係一定要叫既,小辣都已經好辣,好快就feel到麻,好足料,美中不足係佢裏面冇食得嘅材料例如鴨血果d,一定要分開點,啲鴨血相對地冇咁入味。但係椰子雞煲就有雞,大埔富係雞胸肉,椰子味濃郁,雞肉都算嫩滑。炸重慶酥肉$68等個湯滾之前最佳嘅小食,炸重慶酥肉食落麻既感覺來得好快,小小辣又未去到要飲水嘅程度,外皮炸得好趣,裏面熱辣辣好入味。紅糖糍粑$58同樣都係小食,呢個係完全另外一種感覺,之前都食過差唔多嘅糍粑,但多數係甜糖漿,今次用左紅糖味道帶點甘甘地,外皮好趣,裏面煙煙銀銀,好開胃。鴨血$68質地較硬身,味道濃郁,美中不足係唔係跟湯上,冇咁入味。凍豆腐$38打邊爐必備,豆腐質地夠綿密,吸到好多湯,而且都好有豆味。油炸鬼墨魚滑$78同平時見到一舊墨魚滑放咗喺油炸鬼上邊唔同,佢真係讓左係入面,重點係佢原來

正宗重慶麻辣鍋
椰子滑雞鍋
鴛鴦鍋$198

炸重慶酥肉$68

紅糖糍粑$58

鴨血$68

質地較硬身,味道濃郁,美中不足係唔係跟湯上,冇咁入味。

凍豆腐$38

打邊爐必備,豆腐質地夠綿密,吸到好多湯,而且都好有豆味。

油炸鬼墨魚滑$78

同平時見到一舊墨魚滑放咗喺油炸鬼上邊唔同,佢真係讓左係入面,重點係佢原來本身已經熟,直接當小食食有得,鍾意浸少少湯放落去浸一兩秒有得,油炸鬼脆卜卜,裏面嘅墨魚滑又夠晒彈牙。

醬爆牛丸$88

一咬啲湯汁就爆曬出嚟,小心六親個嘴,裏面係一啲肉碎,味道好濃,好似食緊小籠包。

燕餃$58
細細粒一啖一口,我唔可以食耐啲一點有10粒,餡料加咗馬蹄,咬落有口感。

美國肉眼牛肉$238

要咗最平嘅嗰隻牛肉食,都唔差喎,肥肉比較少,食落較為健康,牛味濃郁,一碟有10片。

四個人食每人要三百幾蚊,同大部份嘅打邊爐差唔多,但係就食到正宗重慶嘅味道。
2019-04-10
2019-04-11 259 浏览
之前係旺角見到好大個招牌 -「劉一手」係朗豪坊對面,同妹傾開,先知呢排「劉一手」好有名氣。即刻約左班friends 去食。我地去左銅鑼灣個間,原來係係地下鋪,好加分,因為好易搵。裝潢佈置都好有中國風,幾古色古香的感覺。我地叫左個鴛鴦鍋 $198一半重慶麻辣鍋,一半椰子滑雞銅,可以同時有兩種口味,岩曬我地唔同人的口味。特別想講距個椰子滑雞鍋湯底, 十分清甜,我地有凈係飲個雞湯😋😋有個朋友有進行生酮飲食療法,要食多脂肪含量的食物,距將湯面個浸的雞油全部飲曬😂😂多謝你幫忙清除上面的雞油。呢度的醬料是自助式的, 原來有一樽樽麻油提供,仲教埋你如何調配出不同口味的醬啦,當然你可以根據自己口味調配出獨一無二的醬啦。例如我朋友就不要豉油,蔥蒜撈油😂👍🏼
之前係旺角見到好大個招牌 -「劉一手」
係朗豪坊對面,同妹傾開,先知呢排「劉一手」好有名氣。
即刻約左班friends 去食。
我地去左銅鑼灣個間,原來係係地下鋪,好加分,因為好易搵。
裝潢佈置都好有中國風,幾古色古香的感覺。

我地叫左個鴛鴦鍋 $198
一半重慶麻辣鍋,
一半椰子滑雞銅,

例如我朋友就不要豉油,蔥蒜撈油😂👍🏼

炸重慶酥肉

油炸鬼墨魚滑
凍豆腐同娃娃菜
美國肉眼牛肉
2019-04-10 125 浏览
呢間麻辣火鍋真係有料,無論湯底同食材都係正以前打邊爐尤其是麻辣食完一定會好口乾,自從食過呢間之後,我同我老公都覺得好味同埋唔口乾、食材又新鮮。上次買埋儲值卡,有discount同埋有個可口可樂迷你雪櫃送勁抵反正我地都會成日食講返呢間野旺角都有⋯但係真係唔知點解呢間好味好多,所以如果要試記得去銅鑼灣食。湯底我地叫左麻辣+豬骨湯。(其實我淨係用豬骨湯淥麵、炸芋頭嗰啲太吸辣嘅嘢。)老公就好鍾意呢度嘅豬骨湯極力推薦呢度嘅炸芋頭,本身已經粉,佢仲要即炸嘅仲有個雞子竟然係只有六粒,但係非常新鮮大粒大滿足!
呢間麻辣火鍋真係有料,無論湯底同食材都係正
勁抵反正我地都會成日食

極力推薦呢度嘅炸芋頭,本身已經粉,佢仲要即炸嘅

仲有個雞子竟然係只有六粒,但係非常新鮮大粒
大滿足!

• 重慶小麵
  • 本地手切牛肉
  • 炸芋頭
2019-04-09 146 浏览
劉一手嘅大名早已喺不少朋友口中聽過,所以一直都喺bucket list入面。今日親身去到,發現門面同店內環境都有驚喜。門面好像高級日式餐廳,店內卻走傳統中國風,樓底又高又寬敞。我們二人行坐在樓上窗邊卡坐,十分舒適。椰子滑雞鍋(半鍋)/皮蛋芫茜鍋(半鍋)椰子滑雞鍋湯底清甜,勁香椰子味,因為加入左椰子肉同新鮮雞件, 所以湯底會越滾越濃。雞肉嫩口,吸唒湯底精華。皮蛋芫茜鍋都好足料,可以清清打邊爐嘅熱氣。特別欣賞鍋中有個小隔,用來盛著容易遺失或細易散開的食材,而且不會過熱。嫩滑牛肝牛肝在一般火鍋店不常見。所以叫一碟來試試,沒想到份量也不小,廷飽肚的。韮菜餃韮菜餃皮薄餡多,好多汁,韮菜新鮮嫩口。金菇/唐生菜新鮮翠綠, 處理得好乾淨,份量足,夠新鮮。鮮蝦滑釀竹苼鮮蝦滑釀竹苼好特別,擺盤十分吸睛!用竹簽穿起蝦滑,再用竹苼包裹成棒棒。蝦滑好爽彈,竹苼吸湯力強。整體嚟講食物質素都不錯,湯底足料,服務員禮貌親切,不過價錢可以平返小小。

椰子滑雞鍋(半鍋)/皮蛋芫茜鍋(半鍋)

嫩滑牛肝

韮菜餃
韮菜餃皮薄餡多,好多汁,韮菜新鮮嫩口。

金菇/唐生菜
新鮮翠綠, 處理得好乾淨,份量足,夠新鮮。

鮮蝦滑釀竹苼

2019-04-01
2019-04-08 107 浏览
之前經過銅鑼灣一直都好想試呢間打邊爐呢個月多啲時間係香港終於試啦啱啱仲推出左註冊營養師推薦嘅養生系列大家唔使再去台灣食.湯底要左膠原養生鍋有花膠 淮山 杞子 遼參 竹絲雞地方嘢食之前已經飲咗一碗清清地 無中藥味 比麻辣鍋健康.石蚌魚真係新鮮切送到上嚟條尾仲郁緊㗎佢佢同龍躉一樣切得好好完全無骨.菠菜魚蛋有驚喜可能因為我真係太鍾意食魚蛋.菠菜奇異果汁好啱打邊爐入面仲有奇異果肉感覺好清新.鴨血可以薄切少少吸收多啲湯嘅精華另外羊肉感覺上少少偏硬.重慶劉一手火鍋銅鑼灣總店銅鑼灣渣甸街66號 Aura on Pennington G/F & 1/F電話:21108889
之前經過銅鑼灣
銅鑼灣渣甸街66號
Aura on Pennington G/F & 1/F
電話:21108889
2019-04-07 72 浏览
今日出去食lunch本身係打算食韓國野,但同事一經過呢間火鍋就話好想食,happy friday間唔事一餐半餐貴少少都okay。本身都驚會唔會太辣,但好彩佢另外都有豬骨湯底。肉有兩盤,一牛一豬,兩盤都不錯。 個人認為牛丸同埋鴨血定豬紅幾出色,最好味係佢嘅麻糬。但坦白講其他野只可以話係正常。我地三個人叫一個餐,三個女仔食基本上係用麵質飽你。如果有男仔嘅話一定唔夠飽。今晚每人要$285,講真lunch$285絕對有更好嘅選擇。

本身都驚會唔會太辣,但好彩佢另外都有豬骨湯底。

肉有兩盤,一牛一豬,兩盤都不錯。

2019-03-29
又係食辣辣火鍋嘅時候喇🔥🔥🔥🔥之前經過旺角見到好大間 #重慶劉一手火鍋原來銅鑼灣渣甸街都有一間🐷🐷係富豪酒店附近...地舖黎👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻入到去見到d裝修幾有feel..仲有得上上層有好多不同湯底選擇仲有9公格鍋同美顏鍋底🥰🥰🥰🥰最後叫咗個鴛鴦鍋🤪一邊係麻辣🔥另一邊係椰子雞個椰子雞湯底超香👏🏻麻辣都好正。。。。推介佢哋個鵝腸+牛頸脊👍🏻👍🏻👍🏻
又係食辣辣火鍋嘅時候喇🔥🔥🔥🔥

仲有9公格鍋同美顏鍋底🥰🥰🥰🥰
最後叫咗個鴛鴦鍋🤪
一邊係麻辣🔥另一邊係椰子雞
個椰子雞湯底超香👏🏻
麻辣都好正。。。。
推介佢哋個鵝腸+牛頸脊👍🏻👍🏻👍🏻