2022-02-19 1176 浏览
平時都好少會去大角嘴,但今日去奧運先知原來大角咀就係隔離,咁緊係順便去試埋呢間burger la。🐒吉列芝心和牛醬堡(餐)💰$121/單價💰$88因為單嗌都八十幾,所以就嗌個餐有埋薯條飲品個牛扒都幾重牛味,仲要厚過我肚個層脂肪😂咬多幾啖就食到啲芝士包左係塊牛扒入面,好滿足,啲沙律醬令到成個burger入口濕潤,但又唔係多醬到個包謝哂皮👉🏻轉蟹膏芝士薯條💰+$28薯條見佢呢款係蟹膏又未試過就嗌下,芝士就見到有,不過就唔太食到蟹膏味,但值得一讚係啲薯條唔洗點任何醬都已經好夠味同埋即叫即炸👉🏻轉OOHA汽水(荔枝乳酸味)💰+$5呢排新出既估唔到呢到都有,本身都想出post推薦下佢另外一款柚子海鹽味,依家岩岩好可以試埋呢款荔枝乳酸味,飲落同荔枝玉露都幾似。🐒吉列魚柳沙律(配黑醋汁)💰$58魚柳食得出有魚味,唔係街外個啲龍利柳,個他他醬同醋汁都好sweet咁另上,所以他他醬有拎埋黎點下burger又點下薯條🤣👉🏻轉配熱黑糖薑母茶💰+$5。🐒意式香葉腸💰$25好吸引既小食,平時係街外通常都係得雞翼做小食,呢到竟然有原條香腸😍香草佈滿左成條腸,爆juicy,不過可惜我方凍左少少,如果熱食應該不得了

🐒吉列芝心和牛醬堡(餐)💰$121/單價💰$88
因為單嗌都八十幾,所以就嗌個餐有埋薯條飲品

👉🏻轉蟹膏芝士薯條💰+$28

2022-02-18
外卖自取
  • 吉列芝心和牛醬堡
2022-02-12 62 浏览
見social media講起大角咀有間隱世burger小店見今日過黎買開野就同朋友過黎試下鋪頭細細間,裝飾簡約,得六個位用上bar枱,枱下面有個鈎可以掛下袋,幾貼心漢堡種類都幾多,有雞,牛,吉列魚,牛油果等等仲有小食,沙律,就連水果盒都有單層和牛BBQ醬堡即叫即整,漢堡包烘到有少少微脆,吃起黎好鬆軟漢堡入面有生菜,車打芝士,番茄,菠蘿,BBQ醬好厚好足料,感覺清新 不太膩蟹膏芝士薯條,薯條粗幼恰到好處,新鮮炸起蟹膏芝士醬有驚喜!吉列魚柳沙律熱辣辣魚柳,配上新鮮爽甜沙律,吃起來感覺健康多了熱黑糖薑母茶蘋果汁
見今日過黎買開野就同朋友過黎試下
鋪頭細細間,裝飾簡約,得六個位
用上bar枱,枱下面有個鈎可以掛下袋,幾貼心

漢堡種類都幾多,有雞,牛,吉列魚,牛油果等等
仲有小食,沙律,就連水果盒都有

單層和牛BBQ醬堡

即叫即整,漢堡包烘到有少少微脆,吃起黎好鬆軟
漢堡入面有生菜,車打芝士,番茄,菠蘿,BBQ醬
好厚好足料,感覺清新 不太膩

蟹膏芝士薯條,薯條粗幼恰到好處,新鮮炸起
蟹膏芝士醬有驚喜!

吉列魚柳沙律

熱辣辣魚柳,配上新鮮爽甜沙律,吃起來感覺健康多了

熱黑糖薑母茶
蘋果汁
  • BBQ醬和牛漢堡
2022-02-03 364 浏览
今次去大角咀捐窿捐罅搵美食😋心血來潮想食漢堡,又比我見到間Juicy Burger就試下有幾juicy啦🤣小店有2張長枱,約有6張凳。裝飾簡約,好欣賞枱下有鈎子可以讓客人掛袋,坐得舒服。漢堡種類多😋除咗牛之外,還有雞、牛油果、魚柳等。想健康少少就可以簡沙律。和牛香辣煙肉醬堡 $68(單層)好足料,好大份呀😋即叫即整👍🏻👍🏻麵包好鬆軟,烘到有少少微脆。主角係和牛漢堡扒真係好juicy,好多肉汁,唔會好油膩。配搭煙肉、芝士、番茄和生菜,真係好好味。辣醬又唔會太辣,剛剛好。+$8 惹味脆薯格好脆口,大大件,抵食。+$15 手工冷泡茶和牛漢堡扒沙律 $48朋友仔話想食健康少少!有和牛漢堡扒,蕃茄、青瓜和沙律菜,配日式麻醬。拉絲芝士波 5粒 $20好正呀😍😍係我中意食既拉絲芝士,炸得好脆口。今日真係好凍!飲返杯熱柚子蜜暖下肚,估唔到熱飲係大大杯,好滿足😋重有黑松露花生小食買😋

和牛香辣煙肉醬堡 $68(單層)
好足料,好大份呀😋

+$8 惹味脆薯格
好脆口,大大件,抵食。
+$15 手工冷泡茶

和牛漢堡扒沙律 $48

拉絲芝士波 5粒 $20
好正呀😍😍係我中意食既拉絲芝士,炸得好脆口。
拉絲芝士波  5粒

重有黑松露花生小食買😋

和牛漢堡扒沙律
拉絲芝士波  5粒
和牛漢堡扒沙律
2022-02-03 51 浏览
今日年初三拜完年 之後要去第二度 中間有少少空檔 個肚就開始肚餓之後喺一條冇乜人嘅街入邊發現到呢間舖頭 就同女朋友即刻入咗去試 裝修好清新 坐位唔算多 開放式廚房可以見到佢哋即叫即整嘅過程 坐低咗就叫咗幾個野試吓 分別係和牛BBQ漢堡同埋他他醬炸魚柳漢堡 薯條同埋麥樂雞寶女朋友最鍾意呢個麥樂雞 即炸食到雞肉纖維 好過出面快餐店tim聽到煎和牛聲已經流口水 好快小食同包就黎到和牛漢堡都要讚下 個包皮鬆脆 吸左啲和牛肉汁好好味 漢堡扒煎到外脆內軟 加埋個香甜菠蘿 中和牛既油利咁 完全唔濟炸魚塊好大好有誠意 魚味濃肉質爽彈 完全同英國食差國食差唔多 店主推介自家製嘅玄米茶 飲落烘焙好夠 零食樣炸嘢嘅肥膩口感一掃而清 餐牌仲有好多小食想試但好飽了 見佢可以將包皮轉為青菜 一定會推薦俾減緊肥或者生酮飲食既朋友支持一下

麥樂雞寶

和牛BBQ醬堡
他他醬炸魚柳醬堡
玄米茶
2022-01-09 96 浏览
是咁的堂食晚市又要停14日咁更加要落街買多啲外賣支持下啲小店如果唔係佢哋都唔知點算今日就唔想食飯所以就行個圈諗吓食乜嘢咁就經過醬堡諗起都一排冇食到所以就決定食下佢記得之前食都好好味唔算貴———我揀咗芝心和牛堡就選擇左跟餐嘅即係配薯條同埋汽水佢有兩三個人即叫即整所以大概要等10分鐘左右個包好夠熱牛肉好juice入邊包左芝士但係就唔係一咬就有芝士而係要去到中間先有薯條都好味嘅好食同粗身過麥當勞個啲值得一提嘅係佢汽水都有七八款簡總結來講都好食嘅得閒可以去下
是咁的
好食同粗身過麥當勞個啲
值得一提嘅係佢汽水都有七八款簡
總結來講都好食嘅得閒可以去下
2022-01-02 82 浏览
想食BURGER但又唔想食連瑣店果D,係呢頭發現呢間野,平平地已有一個餐,就叫左一個SET試下。我呢個係和牛芝士漢堡,牛肉都幾厚下,和牛肉真係好味D,生菜同蕃茄都好新鮮,同埋係即刻煎的,店員煎時就會聞到香噴噴既氣味,真係胃口大開。平時食得多薯條,今次有跟選薯條或水果,我就選了水果,有一塊鮮橙同埋幾片哈蜜瓜,唔錯唔錯。呢度仲有好多唔同既配搭,仲有好多款醬料添。我見佢仲有其他冷泡茶,但我食漢堡就中意跟汽水。
2021-12-22
2021-12-30 49 浏览
最近睇D 社交平台介紹左呢間漢堡小店好似幾吸引作為漢堡控既我,梗係即刻黎會一會佢啦鋪仔細細,但裝修都幾簡潔舒適除左有經典口味既漢堡之外更加有D好特別既配搭價錢亦唔算貴川式麻辣醬堡川式口味既漢堡真係食過咁多間都未見過估唔到又意外地夾佢既川味係黎而佢既醬我鍾意佢唔會太辣,但又同時辣得有層次你會食到佢既辣中係帶少少麻幾好味漢堡扒夠晒juicy咬落去有啖啖肉汁牛味更加係香濃配埋川式麻辣醬直頭冇得彈最難得係佢既麵包都好高質口感鬆軟又唔會乾一般食漢堡都係得薯條呢到最特別係可以揀生果咁就食得好味又健康仲可以平衡返個味道食漢堡梗係要飲有汽飲品但成日可樂又太悶呢到就提供有汽檸檬茶,岩晒
鋪仔細細,但裝修都幾簡潔舒適
除左有經典口味既漢堡之外
更加有D好特別既配搭
價錢亦唔算貴

川式麻辣醬堡
川式口味既漢堡真係食過咁多間都未見過
估唔到又意外地夾
佢既川味係黎而佢既醬
我鍾意佢唔會太辣,但又同時辣得有層次
你會食到佢既辣中係帶少少麻
咁就食得好味又健康
仲可以平衡返個味道
食漢堡梗係要飲有汽飲品
但成日可樂又太悶
呢到就提供有汽檸檬茶,岩晒
2021-12-18 56 浏览
今日同朋友去行街,朋友話想食漢堡包🍔,於是我們便去了這一間小店,見佢裝修幾別緻,環境幾舒服,門面係令人舒服天藍色,入面就以白色為主,望落自然。價錢大約都係60幾至80幾,都幾抵。我們叫左2個餐,第1個餐是 C1芝士和牛堡,漢堡入面有生菜,車打芝士,番茄🍅同埋佢特製的秘製醬汁。佢個醬汁係有d酸酸甜甜咁,真係好好味,幾特別,食落一d都唔溜,值得一讚。而車打芝士好重芝士味好香滑,所以加埋真係好夾。第2個餐係S5 蜜糖芥末醬堡,這個漢堡有生菜,番茄,水牛芝士,自家製手打牛肉,洋蔥醬,秘製蜜糖芥末醬。呢個漢堡既蜜糖芥末醬都幾清新,同牛肉個味都幾夾,唔錯。而跟餐可以配小食,2個餐分別跟左鮮果盒同粗薯條🍟。生果幾fresh,粗薯條就好脆好香口,2樣都唔錯。2個人都係$141,好抵食。

價錢大約都係60幾至80幾,都幾抵。

而車打芝士好重芝士味好香滑,所以加埋真係好夾。

而跟餐可以配小食,2個餐分別跟左鮮果盒同粗薯條🍟。

生果幾fresh,粗薯條就好脆好香口,2樣都唔錯。

2個人都係$141,好抵食。

2021-12-15
2021-12-18 25 浏览
一路都聽講大角咀有好多高質小店,今次同朋友經過大角咀就被呢間鋪頭嘅門面吸引,白色嘅外牆,加上玻璃窗同吧檯嘅組合🍷,完全係打卡好地方。😍同朋友每人叫咗一個套餐,套餐本身包咗一個漢堡再加小食。另外我哋見啲飲品好特別,就跟餐叫咗嚟試下。🤩和風柚子照燒醬堡🍋(套餐:$91)值得一讚上菜時嘅溫度熱辣辣,啱啱整好嘅漢堡,包仲係外脆內軟嘅!柚子醬嘅味道唔算好濃,但個人覺得淡淡柚子嘅清香喺漢堡入面恰到好處,唔會蓋過牛肉嘅鮮味!😋😋bbq醬和牛堡(套餐:$83)和牛漢堡好厚好足料,食落去有肉汁咇出嚟🤤,同雪藏嘅漢堡扒完全唔同!BBQ醬相對冇柚子醬咁出色,但同漢堡都係好夾,真係永遠唔會錯嘅經典配搭😌 薯條粗幼恰到好處,亦唔會炸到燶晒,大部分都係金黃色🤩 整體嚟講非常享受喺度食嘢,3點左右去到食冇乜人,可以享受靜靜地放鬆下。店員亦都好有禮貌!😚

和風柚子照燒醬堡套餐

和風柚子照燒醬堡🍋(套餐:$91)
bbq醬和牛堡套餐

bbq醬和牛堡(套餐:$83)

薯條粗幼恰到好處,亦唔會炸到燶晒,大部分都係金黃色🤩

和風柚子照燒醬堡套餐
bbq醬和牛堡套餐
  • 和風柚子照燒醬堡
2021-12-09 51 浏览
坐落喺大角咀唔顯眼嘅地方,舖頭面積細,但係估唔到裏面嘅漢堡包非常多款式,價錢亦都親民。叫咗個金黃流沙醬蝦堡 $88 同埋芝士磨菇雞堡套餐 $63黃金流沙醬蝦堡有生菜、煙肉、鮮蝦膠同手工釀製鹹蛋流沙醬。 蝦膠算大夠,蝦味鮮甜,佢唔係炸嘅,唔會熱氣。鹹蛋黃醬都非常配合成個包,推介🤩芝士蘑菇雞堡有生菜、雞髀扒、水牛芝士、蘑菇、洋蔥醬醬、蕃茄同秘製醬醬汁簡直可以用滿瀉黎形容,漢堡包非常足料,芝士味濃,雞扒大大塊啖啖肉, 非常滿足。鍾意佢個包唔會林晒亦有用牛油煎香。套餐包一個配菜同埋一杯嘢飲我哋叫咗一個粗薯條同埋一個鮮果盒。欣賞佢有得揀生果,怕熱氣或者減肥嘅女仔都唔使覺得有罪惡感。我地等左10分鐘左右拎到個外賣,效率都算高。另外店員都好細心會問我哋有冇啲咩係唔食。如果趕時間又想食個靚嘅漢堡快餐都可以考慮吓呢一間舖頭😆

叫咗個金黃流沙醬蝦堡 $88 同埋芝士磨菇雞堡套餐 $63

芝士蘑菇雞堡
鮮果盒
粗薯條
2021-12-08 25 浏览
今日中午去咗大角咀一間醬堡,然之後叫咗個蘑菇芝士雞堡, 佢嘅蘑菇芝士味都幾香嘅,雞肉口感亦都唔錯嘅。不過環境就細咗少少,最後都係要外賣拎走,食物質素OK。服務員都好有禮貌。
最後都係要外賣拎走,
食物質素OK。服務員都好有禮貌。
I am starting to find Tai Kok Tsui fascinating for food hunting, as there are quite a number of small restaurants that serve high quality delicious food at a very affordable price, and Juicy Burger is one of them.All items on the menu are really attractive!I ordered this Shrimp Burger with lava salted egg yolk sauce set for dinner. The lava salted egg yolk sauce is so unique! Creamy with a nice salted egg yolk flavour, and it went so well with the shrimp burger! The shrimp patty was very fresh,

I ordered this Shrimp Burger with lava salted egg yolk sauce set for dinner. The lava salted egg yolk sauce is so unique! Creamy with a nice salted egg yolk flavour, and it went so well with the shrimp burger! The shrimp patty was very fresh, with huge chunks of tasty shrimps. The burger bun was toasted with a crispy top wrapping sweet, fluffy bread.

The thick cut fries were very enjoyable too, especially when they are freshly fried!

Would love to visit Juicy Burger again to try out their numbing spicy burger.
2021-12-03
2021-12-05 27 浏览
醬堡所製作嘅Burger以唔同特色醬汁作為主要配搭~除咗有經典味道嘅選擇,仲有各式各樣嘅口味俾你揀🤣店舖位於大角咀內,不過偏近於太子附近,行過去都係大約10分鍾嘅路程🙈店內設計主要以白色為主,整體感覺都較為簡約清新系,入到去有種寧靜得讓人放慢腳步去細味呢個充滿香濃撲鼻嘅漢堡包😋💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣款漢堡包combo set🍔芝士和牛堡💰63絕不馬虎經典系列嘅漢堡選用美國SRF和牛為主,和牛扒個火喉控制得好好,保留返肉質嫩口又juicy😋配搭邪惡又惹味嘅芝士同埋秘製醬汁😈加埋唔小得嘅番茄同生菜,呈現返個原汁原味既經典又特式嘅漢堡包🍔不過漢堡包個份量for女仔就岩岩好,如果食得多嘅朋友仔可以轉combo set,仲可以3揀2:粗著條🍟生果盒🍉同埋飲品架~🦐黃金流沙醬蝦堡💰78好多Burger嘅醬汁都會extra加上去,但呢款蝦堡就好有驚喜🤣呈現到餐廳嘅宗旨”重新演繹漢堡味道”~黃金流沙醬汁係夾咗係蝦堡入面,咬落去時就好似食緊流沙奶黃包咁,醬汁湧出嚟,令到其他topping都餡滿咗流沙醬,帶出咗另類嘅層次口感😋轉埋個combo set揀生果盒就可以Balance埋膩口嘅感覺,咁就可以食得滋味又
💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣款漢堡包combo set

🍔芝士和牛堡
💰63

🦐黃金流沙醬蝦堡
💰78
好多Burger嘅醬汁都會extra加上去,但呢款蝦堡就好有驚喜🤣呈現到餐廳嘅宗旨”重新演繹漢堡味道”~黃金流沙醬汁係夾咗係蝦堡入面,咬落去時就好似食緊流沙奶黃包咁,醬汁湧出嚟,令到其他topping都餡滿咗流沙醬,帶出咗另類嘅層次口感😋轉埋個combo set揀生果盒就可以Balance埋膩口嘅感覺,咁就可以食得滋味又Fit啲啦😝

🍟粗薯條
💰12
食到粗薯條嘅小店真係賣小見小呀,但醬堡嘅combo set配菜就寫明粗薯條選項🤩條條新鮮脆炸又飽滿~岩哂我呢知粗薯條控呀😋

🍟鮮果盒
💰15
Combo set嘅配菜仲提供健康嘅選項,精選鮮果盒俾客人選擇,減低食burger嘅邪惡感😈生果切開一粒粒,方便食用得嚟又多汁爽甜~
芝士和牛堡+粗薯條
黃金流沙蝦堡+鮮果盒
芝士和牛堡+粗薯條
黃金流沙蝦堡+鮮果盒
  • 水果盒
  • 黃金流沙醬蝦堡
2021-11-26 23 浏览
大角咀除左埃華街有野食原來仲有隱世漢堡包店🤨連鎖式都食到厭當然要試下唔同嘅小店~漢堡選擇唔算好多但都夠cover唔同人嘅口味~除左漢堡仲有小食同甜品🍮第一次黎都係食返最基本嘅漢堡套餐簡樸裝修風格雖然座位係面對牆但完全唔會有壓迫感坐得幾舒服蜜糖芥末醬堡 $78(套餐)第一下已經比賣相吸引個包同一般漢堡包面唔一樣😯食開嘅偏軟身依個包內外都煎過小量調味同脆脆地~平時食漢堡包餐一定係跟薯條估唔到有生果option!食得太heavy有生果中和返口感~而牛肉係自己手打所以稍微有小小唔夠實淨但勝在加埋蜜糖芥末好少見嘅配搭加埋嘅味道有新鮮感同夾!芝士和牛堡 $68 (套餐)第一次幫襯一定要試下最basic嘅配搭成個漢堡包都好似個emoji咁🍔樣靚味道亦好標準👍🏼特別依個肉係和牛味道更加升華~~跟餐配上粗薯條🍟好食過連鎖快餐店嘅有口感好多!如果和牛堡價錢同普通牛肉堡唔係差好多計埋味道芝士和牛堡仲抵食!
大角咀除左埃華街有野食
原來仲有隱世漢堡包店🤨
連鎖式都食到厭
當然要試下唔同嘅小店~

漢堡選擇唔算好多
但都夠cover唔同人嘅口味~
除左漢堡仲有小食同甜品🍮
第一次黎都係食返最基本嘅漢堡套餐

簡樸裝修風格
雖然座位係面對牆
但完全唔會有壓迫感
坐得幾舒服

蜜糖芥末醬堡 $78(套餐)
第一下已經比賣相吸引
個包同一般漢堡包面唔一樣😯
食開嘅偏軟身
依個包內外都煎過
小量調味同脆脆地~
平時食漢堡包餐一定係跟薯條
估唔到有生果option!
食得太heavy有生果中和返口感~
而牛肉係自己手打
所以稍微有小小唔夠實淨
但勝在加埋蜜糖芥末好少見嘅配搭
加埋嘅味道有新鮮感同夾!
芝士和牛堡 $68 (套餐)
第一次幫襯一定要試下最basic嘅配搭
成個漢堡包都好似個emoji咁🍔
樣靚味道亦好標準👍🏼
特別依個肉係和牛
味道更加升華~~
跟餐配上粗薯條🍟
好食過連鎖快餐店嘅
有口感好多!
如果和牛堡價錢同普通牛肉堡唔係差好多
計埋味道芝士和牛堡仲抵食!
2021-11-19 75 浏览
於大角咀來來去去都是那幾間漢堡店 近月終於有新漢堡店誕生 位於橫街位置 今次捉了友人一起作新嘗試🤩店內只有3張高枱7張高椅 裝潢偏簡約風 但燈光及海報加持下 照片拍得不錯👍🏻這店的招牌醬堡款款都十分新穎 又麻辣又柚子又黃金流沙又蜜糖芥末😳十分吸引 而且價錢已包含薯條/生果/汽水👍🏻《和風柚子照燒醬堡》照燒醬配上手打牛肉漢堡 味道很合 加上當中帶點柚子味 感覺清新多了 不太膩 可把整個吃光光😆《黃金流沙醬堡》大大的蝦滑堡 咬下去十分爽口 但要小心 內裏的鹹蛋流心醬會流出 挺新穎的配搭😋很合口味基本配菜方面《水果盒》挺新鮮的 有哈密瓜有火龍果 而《薯條》雖然量不多 但薯條又粗 又脆 吃完亦覺滿足☺️《血橙梳打》不錯 吃漢堡喝有汽的飲料一絕 而且血橙營養價值更高 又易入口 愛上了血橙😊最後人均$90 會再光顧 大角咀漢堡店又一新選擇

薯條

最後人均$90 會再光顧 大角咀漢堡店又一新選擇