2023-03-28
📍 #荃灣 #醉潮館#羊羊在荃灣#羊羊在新界好耐冇係香港食飯了,因為去完旅行病咗一段時間,冇出去食🥺今次朋友生日就揀食呢間,佢話佢係潮州人都覺好正宗,所以點都試下啦😤留意番生日要俾$30切餅費,但係預先book枱講定就可以waive😏如果淨係想寄存蛋糕,就冇收費❄️🌟砂鍋粥 (小) $295呢到必食阿🤩食得潮州粥除咗蠔,蟹粥都好出名😋雖然得細細隻蟹,但係好夠鮮,煮出嚟清甜,仲食好蟹膏味🦀價錢豐儉由人,好似車仔麵咁揀餸定價🤪✨鴨蛋煎蠔烙 $88好香蛋味,仲有唔少蠔仔🦪最正係炸到外皮脆卜卜,一定要趁熱食先得😆✨自家滑溜韮菜豬紅 $78餐牌好似冇,但潮州菜必食😛睇落辣辣地,點知食落唔辣🤭韮菜好香,冇咩草青味🍀豬紅好少食驚有陣怪味,但係呢個唔會,仲食落好滑溜幾香😂✨方魚炒芥蘭 $68幾特別,平時食開蒜茸炒,今次食呢個又幾特別😲方魚切到一塊塊脆脆咁,配菜食有啲鹹香😚✨小米餃 $48第一次食覺得好似魚皮餃,外皮都煙煙韌韌,係少咗陣魚味🤣✨椒鹽孖寶一口方塊 $78炸饅頭同豆腐嘅組合,呢個就普通啲😗炸得唔夠乾身,有啲外皮濕到腍咗😣另外喼汁同煉奶放埋一齊,好易溝亂😩人均價錢-~$165+10%評分-回頭草
📍 #荃灣 #醉潮館
#羊羊在荃灣
#羊羊在新界
🌟砂鍋粥 (小) $295
✨鴨蛋煎蠔烙 $88
✨自家滑溜韮菜豬紅 $78
✨方魚炒芥蘭 $68
✨小米餃 $48
第一次食覺得好似魚皮餃,外皮都煙煙韌韌,係少咗陣魚味🤣
✨椒鹽孖寶一口方塊 $78
人均價錢-~$165+10%
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀