2019-01-18
因為好耐都冇食過西餐,所以今日我同朋友就趁放假,去左屯門藍地食晚飯。一入去已經見到餐廳嘅環境超級靚,而且店員嘅服務態度都好好,值得一讚!呢間餐廳既dinner set包括了主菜、餐湯、餐包同埋沙律,真係好豐富。我哋點咗一碗羅宋湯同埋一碗黑松露忌廉湯,碗羅宋湯真係超足料,再加上大量既牛肉,碗湯簡直稱得上係味香醇厚。飲完餐湯之後,店員就比左沙律我地食,呢個沙律既醬汁係偏向清爽簡單,佢係以橄欖油、青檸汁黎調味,食落味道好夾。係主菜方面,我點左紐西蘭肉眼扒,而我朋友就點左美國安格斯西冷牛扒,我地都揀左配薯菜,呢度既店員仲推薦我地牛要叫7成熟。個紐西蘭肉眼扒既肉質非常嫩滑,而且仲散發住超香濃既牛肉味,食落好juicy,真心好好食! 而我朋友都話佢點既美國安格斯西冷牛扒食落都好香軟鬆綿,富有肉汁,而且厚身既西冷牛扒配上微辣的黑椒汁,口感簡直一流。同埋件牛扒都好大件,以呢個價格黎講,真係超級抵食!下次我地都會再黎進達餐廳食飯,試埋其他款式既主菜。
下次我地都會再黎進達餐廳食飯,試埋其他款式既主菜。