2022-08-02
一直聽聞呢間深水埗cafe Minimal迷你毛食物嘅評價幾好😆今次終於有機會一試,對比唔少同區cafe,呢度環境特別闊落,門口位置可以打卡,仲有個area間唔中會舉辦啲小型展覽,坐得幾舒服👍🏻辣茄汁煙豬面肉貓耳朵粉貓耳朵粉質感剛好,帶少許chewy感覺,掛到好多醬汁,少少辣幾惹味😋😋配料有洋蔥同煙豬面肉,完全唔覺油膩,同意粉夾得幾好😗意大利芝士蛋糕呢度嘅招牌甜品,10個有9個都會叫,成個波咁造型好得意🤩mascapone cheese好軟滑,入面係非常濕潤嘅手指餅同朱古力脆餅,外軟內脆,提升層次感😛😛隻酒味同一般tiramisu嘅咖啡酒味道好似有少少唔同,幾特別,咖啡味都夠,不過我私心想再勁啲。紅豆牛奶咖啡第一次見dirty加紅豆呢個配搭,紅豆煲到少少起沙,欣賞佢唔會太甜,撞落香滑嘅咖啡到,原來係幾match架🤪人均消費:$200推介指數(10分為滿分):7.5分
辣茄汁煙豬面肉貓耳朵粉
意大利芝士蛋糕