2023-02-06
個日同朋友去完鴨寮街買野,經過見到別樹一格有一間cafe, 見啲意粉好吸引❗️就入左去食!呢間餐廳行簡約風,亦設有靚靚打卡位📷周圍都掛滿手作畫風既掛畫,枱同枱之間都好寬闊,成個環境好舒服😌*香煎虎蝦海鮮牛油果米型粉 $138*呢碟米型粉既材料好豐富❗️一見到有呢種意粉,出面唔常見,仲配埋牛油果醬,即刻要試下先😉食起上黎,比起意大利飯有咬口。另外,個面鋪滿海鮮,好給力。2件開邊虎蝦煎到十分香脆,好易拆殼🦐仲有無數既三文魚籽再加埋墨魚仔🦑🐙,啖啖都非常新鮮😍本身以為佢細細碟,食落又好夠飽😆*TACOS松露炸魚柳夾餅配薯條 $105*同朋友講開想食薯條,即刻見到呢個TACOS😌taco平時入面都係夾肉,呢間餐廳夾松露魚柳幾特別。魚柳同薯條上碟仍然熱辣辣脆卜卜,taco配埋大量蔬菜,感覺無咁熱氣,想食完再食😏微微松露味唔會搶左taco本身既風味,恰到好處🤩*蘋果酥盒 $76*聽店員講呢個金蘋果好fancy,係用原個蘋果再加埋外層令立立既糖霜😝一上枱果然無令我地失望,相機食先📸再加埋啲果仁,增加口感*特濃朱古力(熱) $48*呢杯真係無敵邪惡肥仔朱古力🍫,輕輕攪拌,面頭嘅朱古力碎&忌廉溶入下面朱古力
*香煎虎蝦海鮮牛油果米型粉 $138*
*TACOS松露炸魚柳夾餅配薯條 $105*
*蘋果酥盒 $76*
*特濃朱古力(熱) $48*
呢杯真係無敵邪惡肥仔朱古力🍫,輕輕攪拌,面頭嘅朱古力碎&忌廉溶入下面朱古力奶,飲落更滑更濃厚
*焙茶燕麥朱古力(凍) $49*
朱古力味非常足夠,焙茶比例可以再多番少少🤏中和番朱古力既甜🤣燕麥增加成杯飲品既口感。🍫