2024-06-11 676 浏览
Openrice 落單自取有95折 不過一定要叫多杯嘢飲先可以落單 叫左椰子雞湯飯加咗杯熱柚子蜜 +$5 Total $71 雞件得好少 都係骨位,仲要好多肥膏,個湯好鹹 ,d咪煮得未夠熟 食咗幾啖就食唔到落去 好耐之前食過覺得OK…. 依家差到咁 🤦🏻‍♀️ 以後都唔會再幫襯
叫左椰子雞湯飯加咗杯熱柚子蜜 +$5
Total $71

食咗幾啖就食唔到落去
外卖自取
2024-06-04 864 浏览
今天是一人晚餐,見到這間餐廳是主打雞湯米線,便決定進去試一試我選擇了他們的招牌之一 - 椰子雞湯米線米線賣相不錯,湯底的的椰子&雞湯份量配合得洽到好處,雞湯不會太多雞油,鮮甜可口,令人進食時不禁多喝幾口湯雞件數量略嫌偏少,不過勝在肉質夠嫩滑,另外米線亦跟了少許配菜,如:冬菇、雲耳、支竹、豆卜、時菜,豐富了整碗米線,如果不夠吃,亦可另加配料整體而言,米線的味道不錯,價錢亦算經濟實惠,但餐廳的環境衛生有待改善!

我選擇了他們的招牌之一 - 椰子雞湯米線
椰子雞湯米線

2024-06-03
椰子雞湯米線
途經旺角 想食米線 所以揀咗呢間🙈唔係食佢最出名嘅雞件今次食柚子豬軟骨米線上嘢食嘅速度快到嚇親我😂😂賣相睇落都吸引嘅除咗米線同豬軟骨之外,仲有冬菇、豆卜、木耳、枝竹同埋生菜👍豬軟骨好腍同埋有淡淡柚子味加埋湯底酸酸甜甜咁好開胃😋如果可以濃味啲就更好而米線方面,個人覺得如果可以做到煙靭感多啲會好食啲今次有少少太腍,熟得制,接近入口即溶既感覺整體嚟講都可以接受50蚊lunch一碗大份量米線加杯嘢飲👍
途經旺角 想食米線 所以揀咗呢間🙈
唔係食佢最出名嘅雞件
今次食柚子豬軟骨米線

上嘢食嘅速度快到嚇親我😂😂
賣相睇落都吸引嘅
除咗米線同豬軟骨之外,仲有冬菇、豆卜、木耳、枝竹同埋生菜👍

豬軟骨好腍同埋有淡淡柚子味
加埋湯底酸酸甜甜咁好開胃😋
如果可以濃味啲就更好
而米線方面,個人覺得如果可以做到煙靭感多啲會好食啲
今次有少少太腍,熟得制,接近入口即溶既感覺

整體嚟講都可以接受
50蚊lunch一碗大份量米線加杯嘢飲👍

2024-06-02 412 浏览
第一次來到這間米線舖,人流十分多!最愛麻辣嫩鴨血雞湯米線,米線很好吃,湯底味道適中,鴨血很滑!喜歡吃辣人士石可以試試這碗米線🍜!黑蒜雞湯米線也挺好食,比較健康!這家店的米線湯底偏向健康、養生的,到旺角不妨試試這家米線😋!
麻辣嫩鴨血雞湯米線
雞湯米線

黑蒜雞湯米線也挺好食,比較健康!
2024-05-24
麻辣嫩鴨血雞湯米線
雞湯米線
  • 黑蒜雞湯米線
2024-05-10 497 浏览
好耐冇去農米莊,今次差唔多10年後再食,味道依舊好好味!-去到農米莊當然要食椰子雞湯米線,佢嘅湯底比起一般嘅更加清甜,每啖湯都有椰子嘅香同埋甜味。食到最後真係可以當湯咁飲晒佢。-最特別係佢加咗椰絲,但大大加咗椰香,而且仲增加咗米線嘅口感,一粒粒都幾有咬口。-啲雞好滑好嫩,肉質一啲都唔鞋,而且都多件數,一個人食都夠飽。-除此之外,佢仲有木耳、冬菇、枝竹同埋豆卜,感覺健康,豆卜同枝竹索咗啲湯嚟食,係有椰子甜香味。
好耐冇去農米莊,今次差唔多10年後再食,味道依舊好好味!

2024-05-04 654 浏览
『 旺角🍽️農米莊 』依排天氣時熱時凍好容易感冒😷我都吾好彩地病左🤧見好翻少少就去左食湯飯😙依間餐廳標榜『 一碗麵湯都可以飲嘅米線 』🤩湯底都已經有21款選擇😋藥膳雞湯好濃😋但又吾會有苦味😙椰子雞湯好清甜😋農米雞件份量幾多😍同埋好滑😋講起又想再食🤣🤣【 生滾椰子雞湯飯 $𝟲𝟵 】( 跟農米雞件 )+$8蜜糖腸+$8墨魚花枝丸【 生滾懷舊藥膳雞湯飯 $𝟲𝟵 】( 跟農米雞件 )+$12豬扒❥➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭🏢店名 : 農米莊🗺地點 : 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠🇭🇰📍地址 : 旺角豉油街68號地舖⏰:𝟭𝟭:𝟬𝟬𝗔𝗠-𝟬𝟵:𝟯𝟬𝗣𝗠🚃交通 : 旺角站E2出口(步行6分鐘)➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
『 旺角🍽️農米莊 』

【 生滾椰子雞湯飯 $𝟲𝟵 】
( 跟農米雞件 )
+$8蜜糖腸
+$8墨魚花枝丸

【 生滾懷舊藥膳雞湯飯 $𝟲𝟵 】
( 跟農米雞件 )
+$12豬扒

➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
🏢店名 : 農米莊
🗺地點 : 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠🇭🇰
📍地址 : 旺角豉油街68號地舖
⏰:𝟭𝟭:𝟬𝟬𝗔𝗠-𝟬𝟵:𝟯𝟬𝗣𝗠
🚃交通 : 旺角站E2出口(步行6分鐘)
➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
2024-04-25 664 浏览
事關我前幾日同老公去食農米莊、一入去嗰個侍應就唔理人、想知道坐邊都唔得、等咗好耐,佢終於先有反應、跟住個廁所又污糟、睇住啲廚房師傅喺條後巷準備食材、周圍又有小強、見到已經諗住走、但係叫咗嘢食就費事、結果杯熱奶茶係凍嘅又多茶渣😵‍💫😵‍💫 究竟發生緊啲咩事? 跟住叫咗個豬頸肉飯、個老公就食米線、豬頸肉飯直程凍 叫樓面換、佢又唔肯、個肥肥地應該係經理、同佢講嘢完全冇反應又串 希望大家見到食評要小心啲、千萬不要中伏

跟住叫咗個豬頸肉飯、個老公就食米線、豬頸肉飯直程凍

希望大家見到食評要小心啲、千萬不要中伏
2024-04-17
  • 黑蒜雞湯米線
2024-04-19 587 浏览
🐥.以雞作賣點既米線店,我諗幫襯呢間舖有超過20次🤣☺️ 午餐cp值算幾高,平均都係$30-$60內,份量都叫多,除咗米線亦都有飯類食,仲有早餐同下午茶添😙⚡️酸辣雞湯米線 $52 凍飲+ $9酸味比較勁,比較易開胃🤣雞件都唔少架,而且好嫩滑,而且味精唔重,唔會食完超口渴☺️⚡️椰子雞湯米線 $59 凍飲+ $9尖沙咀店會有椰絲,但今次食旺角店就無🥲🥲而且椰子味唔夠重,都係尖沙咀嗰間最好食💕之前食係椰子味好重,而且好清甜🥰☠️眼見佢有好多負評話味道唔好食 服務唔得🥲不過個人認為 佢唔同分店質素真係有唔同 唔夠統一 ,最好食係尖沙咀店😜😜但比起其他連鎖店米線都叫穩定,cp 值唔錯所以回頭率勁高👐🏻 至於服務,去食過咁多次都覺得佢哋嘅態度幾好👻/💫農米莊 ♨️太子通菜街154號地舖♨️旺角豉油街68號地舖♨️尖沙咀厚福街2號地舖
🐥

⚡️酸辣雞湯米線 $52 凍飲+ $9

⚡️椰子雞湯米線 $59 凍飲+ $9
之前食係椰子味好重,而且好清甜🥰

☠️眼見佢有好多負評話味道唔好食 服務唔得🥲
至於服務,去食過咁多次都覺得佢哋嘅態度幾好👻

💫農米莊
♨️太子通菜街154號地舖
♨️旺角豉油街68號地舖
♨️尖沙咀厚福街2號地舖
  • 椰子雞米線
  • 椰子雞湯米線
2024-04-01 355 浏览
個女員工服務好差囉,自己落錯單,跟住竟然直接攞過另外一碗湯底黎,叫我自己到喎,我著白色衫㗎!然後我同我男朋友當場呆咗,個女人想攞起碗湯直接倒入本來佢落錯單嗰碗米線,入面有湯嘅,我想問點倒呢?!佢個方向仲要係傾向我嗰邊,好似想淋落我度咁樣,佢諗住兜口兜面喺我面前倒,我話唔要喇個湯底,跟住佢竟然用普通話同另外一個同事,喺我面前話我突然之間改單,明明係佢落錯單!衛生環境好差,投訴無門
2024-03-21 240 浏览
今次食咗醉雞米線,有大概五六件雞件,冬菇,雲耳,杞子等等嘅配菜。米線係較幼嗰種。清清地,但係醉雞味唔算好濃郁,份量夠飽。價錢要$68 ,唔算平。環境唔算好多位置,但今日唔需要排隊。

環境唔算好多位置,但今日唔需要排隊。

諗住快食個晚餐又唔想咁平凡單調,襯冬天想補下個身,試下佢特色米線,點左懷舊藥膳雞湯米線($59)、黑蒜雞湯米線($60),小食叫埋鳳凰盛宴($58),真係雞🐥全部都係雞🐔。好事成雙,一試藤椒魚皮($58)。懷舊藥膳雞湯米線($59)雞湯味濃,雞件都有6-7舊,肉質嫩滑,配菜料好足好養生,一邊食麵一邊不自覺飲埋個湯😋份量剛好!推介:🐾🐾🐾🐾🤍價錢:🐾🐾🐾🐾🤍味道:🐾🐾🐾🐾🤍賣相:🐾🐾🐾🐾🤍黑蒜雞湯米線($60)蒜味唔算濃,偏鹹,麵較少,但都算特色米線,同雞件味都夾,雞件肉質嫰滑。推介:🐾🐾🐾🤍🤍價錢:🐾🐾🐾🤍🤍味道:🐾🐾🐾🤍🤍賣相:🐾🐾🐾🤍🤍鳳凰盛宴($58)個名好犀利,又鳳凰又盛宴,的確係大包圍一次過食想食嘅小食。以價錢黎比較抵得住一碗米線,只包括三款雞小食,特色黑金雞翼、泡椒無骨鳳爪、花雕醉雞翼,每款3件,唔算太抵食。雞翼肉好實的的,好似放左一排,黑金味似黑蒜加土匪味,好鹹😅推介:🐾🐾🤍🤍🤍價錢:🐾🐾🤍🤍🤍味道:🐾🐾🤍🤍🤍賣相:🐾🐾🤍🤍🤍藤椒魚皮($58)😍😍😍驚喜!驚喜!驚喜!好好食要講3次!藤椒味好出,麻而不辣,超惹味,份量超多,魚皮爽口彈牙!會令人想encore🤤推介:🐾🐾🐾🐾

懷舊藥膳雞湯米線($59)
推介:🐾🐾🐾🐾🤍
價錢:🐾🐾🐾🐾🤍
味道:🐾🐾🐾🐾🤍
賣相:🐾🐾🐾🐾🤍

黑蒜雞湯米線($60)
推介:🐾🐾🐾🤍🤍
價錢:🐾🐾🐾🤍🤍
味道:🐾🐾🐾🤍🤍
賣相:🐾🐾🐾🤍🤍

鳳凰盛宴($58)
推介:🐾🐾🤍🤍🤍
價錢:🐾🐾🤍🤍🤍
味道:🐾🐾🤍🤍🤍
賣相:🐾🐾🤍🤍🤍

藤椒魚皮($58)😍😍😍
驚喜!驚喜!驚喜!好好食要講3次!
推介:🐾🐾🐾🐾🐾
價錢:🐾🐾🐾🐾🤍
味道:🐾🐾🐾🐾🐾
賣相:🐾🐾🐾🤍🤍
食完發現對面幾間米線舖好似都有,價錢仲平啲🤣🤣唔知質素點呢
懷舊藥膳雞湯米線
黑蒜雞湯米線
鳳凰盛宴
藤椒魚皮
懷舊藥膳雞湯米線
藤椒魚皮
2024-02-06 316 浏览
6/2,4pm經過旺角肚餓,想返起朋友曾提的農米莊的懷舊藥膳雞湯!於是四週圍搵,終於找到此店!提外話係:店員不是太歡迎你入座,任由你隨便座丫。後叫左杯凍檸檬茶少冰小甜ㄚ,要再三吹單先上飲品!當時只有四格客人共八人叫左懷舊藥膳雞湯線!所有材料係即時擺上碗的雞湯底,連煮熱的诚意都冇淡而無味!只可说係好新鮮D材料難怪可以連湯都可以清灑啦!本人甚少即時在現場寫食評,要更正係負評!!旺角搵好野食的地方多得很,但不會是此店!
要再三吹單先上飲品!當時只有四格客人共八人

淡而無味!
只可说係好新鮮D材料
難怪可以連湯都可以清灑啦!
本人甚少即時在現場寫食評,要更正係負評!!
旺角搵好野食的地方多得很,但不會是此店!
2024-02-06
庆祝纪念
生日
用餐优惠
試食活動
因為睇食評話好食先黎試試🫣雖然湯還好 米線都ok 得幾舊雲耳 兩粒冬菇但雞件少得過分😰得4件 我男朋友個碗得1件正常雞件 其他全部都係頭頭尾尾 好少肉🫠🥵食完完全唔覺得值$59 反而紅磡個間個椰子雞湯會膠口 又有蟲草花同桃膠 雖則貴啲 但比起呢碗真係更加高CP值😤仲有店員揸住枝煙係廚房食….又講普通話 又講野超級大聲 講哂粗口咁 好阻礙食客進食 我只係想快啲食完走🫠環境衛生完全唔得❌❌❌唔建議大家去試 唔太值呢個價
因為睇食評話好食先黎試試🫣
雖然湯還好 米線都ok 得幾舊雲耳 兩粒冬菇
但雞件少得過分😰得4件
我只係想快啲食完走🫠
環境衛生完全唔得

❌❌❌唔建議大家去試 唔太值呢個價
2024-01-31 131 浏览
堂食食過唔錯,懶得再行過去就叫咗外賣。天氣凍,叫咗個藥膳雞湯米線,超級好飲嘅藥膳雞湯,濃又夠味。入邊好多材料,豆卜,生菜,木耳,冬菇,好健康。雞係超級嫩滑,唔係雪藏雞 。會再食👍🏻。
堂食食過唔錯,懶得再行過去就叫咗外賣。

天氣凍,叫咗個藥膳雞湯米線,超級好飲嘅藥膳雞湯,濃又夠味。

入邊好多材料,豆卜,生菜,木耳,冬菇,好健康。
雞係超級嫩滑,唔係雪藏雞 。

會再食👍🏻。
2024-01-31
外卖送餐
  • 藥膳雞湯米線
2024-01-15 191 浏览
今日係旺角做嘢,放Lunch出去行下睇下食咩好🤔 因為我嘅Lunch time已經係人哋嘅下午茶🤣呢間下午茶$49好似都幾抵食,又可以飲下湯所以就無叫到嘢飲🍴椰子雞湯米線◽️上枱前會加啲椰絲係面,湯底飲落帶有少少甜,但椰子味唔夠濃🫢◽️🐥雞件份量正常,夠嫩亦無乜雪味◽️有少量配料,雲耳、豆卜、腐竹、生菜等◽️米線彈牙唔會太淋◾️個人覺得食到最尾有少少口渴,所以無飲曬啲湯,不過下午茶$49黎講整體係唔差,同埋見到佢款式好多,有機會再試埋其他
今日係旺角做嘢,放Lunch出去行下睇下食咩好🤔

因為我嘅Lunch time已經係人哋嘅下午茶🤣
呢間下午茶$49好似都幾抵食,又可以飲下湯所以就無叫到嘢飲

🍴椰子雞湯米線
◽️🐥雞件份量正常,夠嫩亦無乜雪味
◽️有少量配料,雲耳、豆卜、腐竹、生菜等
◽️米線彈牙唔會太淋