2019-02-19
前日同朋友去路德圍附近搵午餐食,見到呢間越味皇,就突然好想食越南菜。午餐餐牌有兩邊,一邊係飯,另一邊就係檬粉嗰啲,我朋友叫咗個雞翼撈檬,份量都唔少,雞翼有四件,撈檬嘅湯水都好夠味道,落左成半樽,差啲變左湯檬而叫午餐可以另外加錢嗌啲小食,我哋好為食,乜都想試所以呢啲選擇啱晒我地,我哋先加咗一個牛肉串同埋一客酸辣鳳爪,串牛肉望落黑黑地以為燒得有啲燶,但原來實際食落又唔係咁!燒得啱啱好,配合佢提供嘅沙嗲汁絕對無得輸而個酸辣鳳爪,一上菜已經覺得個色澤好靚,食完就真係知道應該有花時間去醃製,好入味,啲味道唔係得表面有我就order左個餐廳推薦嘅招牌炒飯,雖然味道淡左啲啲,但除左兩隻蝦之外,入面啲料都好足架,都算物有所值嘅!最後嗌左多個越式炸蝦餅,蝦味濃,新鮮炸出黎,點少少酸辣醬,正!飲品方面就嗌左珍多冰同埋益力多沙冰,珍多冰比較淡,但都唔算差。整體黎講呢間餐廳唔差,價格都唔算昂貴,嗌左咁多都係二百幾蚊,服務好上菜亦快!