2021-10-08 239 浏览
係將軍澳 又想試下日本野見海天晉匯新開左間日本餐廳 就一於黎試下你兩個人 叫左兩個Main 再加一份卷物豚肉鍋豚肉肉質 味道都好好 無雪味 臭豬味 成鍋野食得出係高級食材但湯頭就唔太夠味 可以濃番多少少時令六本套餐本人覺得不過不失 但呢個價錢食就偏高價左少少海膽有怪味 帶子唔甜拖羅同蝦就好食鰻魚卷就中規中矩磯燒鮑魚杯飯呢道菜無咩驚喜 鮑片唔鮮甜蟹膏都還好 無咩怪味覺得中等水平總結 呢度熟食用料不錯 刺身壽司都有不錯地方 都有改善空間 性價比中下
係將軍澳 又想試下日本野

蟹膏都還好 無咩怪味
覺得中等水平

2021-10-01
2021-09-30 246 浏览
新開日本餐廳。啲dinner set 超抵超新鮮的刺身,每一樣都鮮甜。好好食,燒到個皮仲係脆。羊架食剩一舊先影,本身唔食羊,屋企人話好食,個套餐包左刺身都好新鮮。最後仲有甜品。性價比高。
新開日本餐廳。啲dinner set 超抵
刺生丼
超新鮮的刺身,每一樣都鮮甜。
鰻魚飯
好好食,燒到個皮仲係脆。
羊架
套餐
最後仲有甜品。性價比高。
刺生丼
鰻魚飯
羊架
套餐
2021-09-24 356 浏览
環境唔錯,有靚景觀,夜晚黎嘅話,氣氛係幾好餐具好靚,好日本feel,望住啲咁靚嘅餐具,食嘢嘅心情都特別好重點係嘢好食🤤🤤🤤,每款都唔一樣,睇住師傅整壽司都幾過癮,每款食物都整得好細緻
2021-09-23
2021-09-20 188 浏览
第一次黎呢邊新商場,海天晉匯,餐廳集中選擇多,就試下呢間日本菜,唔洗等位😊叫左兩款餐:B set壽司配牛肉烏冬、鰻魚丼飯前菜沙律,酸酸地好開胃鰻魚飯👍🏻壽司一般,海膽不了😆牛肉烏冬估佢唔到,幾好食,好香牛味😄
叫左兩款餐:B set壽司配牛肉烏冬、鰻魚丼飯

前菜沙律,酸酸地好開胃

鰻魚飯👍🏻

壽司一般,海膽不了😆

牛肉烏冬估佢唔到,幾好食,好香牛味😄
2021-09-14 235 浏览
CP 值極高 新開日本菜😋 成個蛋糕果個原來係😱玉子燒壽司黎ka ‼️我問個伙記咩黎 佢話係我點俾仔仔既玉子燒 佢解釋 要用成四個幾鐘先整出黎既蛋 成個蛋糕咁 ‼️賀天 依間野一定再翻食 第一舊 蜜柑鯛壽司 真係有柑味,佢話間鋪所有來貨一定係最新鮮 第2舊係熟7日 黑xx 壽司(唔記得左)但好有咬口 仲解釋點樣真空整出黎 , 第三舊 右口魚 omg 原來有分 左 右 左口魚 係結實d 右係滑d 油鮨會滿足d , 真心回味 一定要推薦 (粒玉子燒$12 ) omg
今日omakase精品
超級玉子燒😱
熟成7日  黑唔知咩魚
  • 壽司必食  仲會講解  當學野
2021-09-11 205 浏览
自從疫情之後,已經好耐冇出街食飯正值今日係我哋結婚11週年,諗住出街食飯慶祝,見到呢個新商場開咗間日式居酒屋,走入去試吓,真係冇得彈由於仲未正式開張,所以門口仲封住紅紙,問過店員,原來今日係第二日試業,店內座位好寬闊,坐得好舒服,就算放埋BB車都夠晒位可以㨂露台位坐,夜晚戶外好有情調本來想坐房,可惜房已經坐滿食物方面,生蠔同刺身都好新鮮,拖羅仲要係入口即溶,勁正鱈魚乾好香口,脆卜卜,好好味蒸蛋一開蓋就飄來陣陣黑松露香,好好味牛肉串好林好有肉汁,好好味第一次飲綠茶可樂,真係超驚喜,好好味豆腐雲呢拿雪糕好似豆腐花味,好好味水果係哈密瓜,超甜勁正,好好味價錢方面對我黎講偏貴,但值得呢個價錢
自從疫情之後,已經好耐冇出街食飯

可以㨂露台位坐,夜晚戶外好有情調
本來想坐房,可惜房已經坐滿

食物方面,生蠔同刺身都好新鮮,拖羅仲要係入口即溶,勁正
鱈魚乾好香口,脆卜卜,好好味
蒸蛋一開蓋就飄來陣陣黑松露香,好好味
牛肉串好林好有肉汁,好好味
第一次飲綠茶可樂,真係超驚喜,好好味
豆腐雲呢拿雪糕好似豆腐花味,好好味
水果係哈密瓜,超甜勁正,好好味
價錢方面對我黎講偏貴,但值得呢個價錢
2021-09-11