2022-07-16 54 浏览
#貓之茶房 #sorriso_油尖旺區 #sorriso_荃灣區-除左係黃店之外,佢仲有幫助好多流浪貓,至今已經幫到48隻流浪貓搵到屋企,亦都會定期捐款以前有去過荃灣店,今次去到尖沙咀店,收費每位首小時$68 (假日$78),包一款飲品,之後每小時收費$38 (假日$48),提返先,呢道得野飲提供,冇野食、得貓零食$12/份、$6/半份,係脫水乾雞柳嚟,我地叫左🍵凍抹茶鮮奶$10、🥃芒果梳打$10,同埋貓零食一份尖沙咀店有19隻貓,呢道啲貓貓好親人,會主動圍住人行、隨時出現喺枱底,甚至會主動走上張枱坐喺道周圍望😂,佢地好奇心好強,好鍾意走過嚟望下你做緊啲咩,但店員有叮囑唔可以抱起貓貓呢道有齊哂逗貓棒、貓玩具同埋梳,發現啲貓好似唔係好鍾意梳,但就鍾意逗貓棒,其中一隻橘貓蛋撻,只要用逗貓棒引佢,佢就會撲過嚟,但就唔受食物引誘,而英短窩夫雖然個樣好得意又為食,但食完野就會唔理人😔,聽講金吉拉阿檸係唯一一隻貓識得遞手😂,我好鍾意呢道,呢道啲貓貓照顧得好好,貓貓想休息又可以返入房抖下#sorriso_尖沙咀 #sorriso_九龍 #sorriso_旺角 #sorriso_荃灣 #sorriso

#sorriso_尖沙咀 #sorriso_九龍 #sorriso_旺角 #sorriso_荃灣 #sorriso_新界
📍 【貓之茶房】
尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室
荃灣大河道45號樹勳樓1樓
旺角弼街60號1樓

🕑Mon to Fri 13:30~22:30; Sat to Sun 11:30~22:30
2022-07-15 59 浏览
街坊系列 – 貓之茶房 💛唔知大家對寵物義工有咩睇法呢🫢小編最近係連登睇到個領養CASE😅睇到呆左😵300幾呎被指太細不適合小編無資格去講咩🧐大家又覺得點呢------------------------------環境:小編都幾鐘意去貓CAFÉ😻最近又搵到一間位於尖沙咀站附近既樓上鋪😼地點非常方便易搵一入去先會有個換鞋區😸唔好整污糟貓咪既地方入到去係完全無任何既異味😻亦無發現四圍貓毛見到既係一隻又一隻既貓星人係度曬太陽訓覺😺每一隻都非常可愛😽但得唔得到寵幸就要講緣分------------------------------食物: CAFÉ 暫時無提供食物😂只有簡單飲品所以今次暫時唔為食物用評分🤓只簡單評論但小編覺得性價比係比一般CAFÉ都高既👍🏻👍🏻青檸梳打 ($10) 🍹甜度同冰量都可以自由調配😍誠意加分味道正常,甜度接受🍋可以多塊檸檬就完美韓國蜂蜜生薑茶 ($8) 🫖可以揀凍飲或熱飲😜熱飲唔會太熱即時飲都唔會辣親😆味道正常夠養生------------------------------服務: 店員好主動上前介紹換拖鞋同消毒過程💁🏻‍♀️同時都會詳細介紹埋收費同埋入埸既玩貓規矩🙇
街坊系列 – 貓之茶房 💛

所以今次暫時唔為食物用評分🤓只簡單評論
但小編覺得性價比係比一般CAFÉ都高既👍🏻👍🏻

青檸梳打 ($10) 🍹
甜度同冰量都可以自由調配😍誠意加分
味道正常,甜度接受🍋可以多塊檸檬就完美

韓國蜂蜜生薑茶 ($8) 🫖

服務: 7.5 /10

地址: 尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室
人均消費: $100 - $ 200
2022-07-14 40 浏览
跟朋友去探貓,第一次去,門口位置可消毒,穿上拖鞋,及職員講解一些規條比客人,包含不可大聲尖叫,要輕摸貓貓。準備好就可以入場。可以3 點原故,大部分貓貓在午睡,懶洋洋,好舒服。首小時$60 , 第二小時 $38 ,個人覺得好抵玩。掃QR code 落單揀飲品,有多種類的咖啡,又可以揀中國茶。我地揀選貓小食,半份,都好多粒雞粒。有小食終於都可以同貓貓近距離接觸,不過可惜的是小孩係不可以用逗貓棒。環境都算整齊乾淨。地點又方便。但服務態度可以改善。

可以3 點原故,大部分貓貓在午睡,懶洋洋,好舒服。
首小時$60 , 第二小時 $38 ,個人覺得好抵玩。

我地揀選貓小食,半份,都好多粒雞粒。

環境都算整齊乾淨。地點又方便。
但服務態度可以改善。
2022-07-14 988 浏览
大熱天時,出街同陽光玩遊戲隨時熱到溶化,於是同閨蜜決定投入喵星人懷抱在網上揾了好幾間貓咪cafe,最後揀了這間cafe並訂好位,貪佢近我們食晚飯地方。cafe地點易揾,近九龍公園地鐵站出口,過條小馬路就到大廈門口。上到去,在cafe門口需要換上一次性拖鞋,自己對鞋自行放於鞋櫃內,清潔雙手後,店員會講解收費(假日收費$70一個鐘,其後$48一個鐘)及同貓咪玩規則(可以摸同餵食,但不能抱),然後才進入喵星人領域進入了喵星人領域後,見到不同種類的喵星人,內心好激動,雖然大部分都在睡眠中,但每一隻都好可愛回過神來,店員已經給了一個大袋比我們放私人物品。又給了枝逗貓棒。坐位雖然同其他人類坐得近,但是為方便比足夠空間喵星人活動,這點我已經不介意了,因為不會有時間坐在位上,好多時會周圍走同喵喵玩因為疫情關係,cafe不會提供食物,衹會提供飲品。人類可以用電話掃QR code 落order,再到收銀枱比錢,然後收到店員給的震動器,提示拎飲品。其實飲品種類都不少,而且價錢多數10蚊8蚊,我點的蜜桃梳打大大杯好飲又清新,一點也不貴。人類又可以買貓糧餵喵星人,但喵星人不能操勞,要餵到咀邊才食哦,哈哈所有喵星

蜜桃梳打大大杯好飲又清新,一點也不貴。

所有喵星都好親民任摸,就算不喜歡也不會亂叫亂咬。

店員好勤力打掃,整體環境乾淨無味。令人覺得好舒服自在。玩喵之餘,又可以玩下board game ,渡過一個開心的下午

2022-07-10
2022-07-12 668 浏览
雖然家有一寶🐱但好多時我都會鐘意去下貓cafe玩下其他貓貓都會好開心今日同男朋友一齊去貓之茶房齊齊吸貓貓之茶房位置相當方便位處尖沙咀行到攰上黎坐下探下貓貓非常好茶房非常大入面有好多位置有啲矮枱矮櫈方便大家同貓貓近距離接觸仲有好多貓架貓屋俾貓貓活動當日我地一坐低已經見到菠蘿包🐱坐喺我地隔離休息緊😍呢度除左有名種貓同樣都有唐貓佢地都係店家收養嘅貓貓有因為前主人移民而要搬家嘅金吉拉一家又有本身流浪嘅貓媽媽同BB全部都勁cute cute呢度啲貓貓超活躍就算無零食玩下貓棒都好開心不停貓衝當然有零食你仲會得到一大堆貓貓啦!呢度除左貓貓仲有得玩 board game不過大家都好安靜無嘈住貓貓靜靜地玩而我地當然就專注玩貓啦~呢度唔俾食野但就有飲品啱㗎一陣唔覺意俾貓貓食到唔得㗎!我叫左杯抹茶牛奶大杯抵飲又好味!黎到呢度超開心可以見到班可愛貓貓成個人都開心晒🥰🥰🥰🥰
雖然家有一寶🐱

就算無零食
玩下貓棒
都好開心
不停貓衝
當然有零食你仲會得到一大堆貓貓啦!

呢度除左貓貓仲有得玩 board game
不過大家都好安靜無嘈住貓貓
靜靜地玩
而我地當然就專注玩貓啦~

呢度唔俾食野但就有飲品
啱㗎一陣唔覺意俾貓貓食到唔得㗎!
我叫左杯抹茶牛奶
大杯抵飲又好味!

黎到呢度超開心
可以見到班可愛貓貓
成個人都開心晒🥰🥰🥰🥰
2022-07-07
2022-07-02 129 浏览
這已經是我第三次到訪貓之茶房,我從未在這裏吃過東西,但我喜歡吃貓貓一起玩耍和相處的時光。可能大部份貓貓都是流浪貓的緣故,所以貓貓警戒心比較強。但是我十分欣賞這裏的員工,他們都把貓貓照顧得十分好。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果你也很喜歡與貓貓相處,這裏會是一個好地方。😊😊😊😊😊😊我在這裏買了一份零食給貓貓,他們都10分喜歡吃零食,都會爭先恐後地過來「巴結」你。😻這裏有很多不同種類的飲品,我今次點了花茶,味道不錯。
如果你也很喜歡與貓貓相處,這裏會是一個好地方。😊😊😊😊😊😊
這裏有很多不同種類的飲品,我今次點了花茶,味道不錯。
2022-06-05 384 浏览
我同女朋友6月4日19:00上咗去貓cafe,staff話疫情關係唔會有野食,只可以叫野飲,轉個頭你班staff就叫外賣,我地班顧客就唔食得野。如果怕細菌傳播,點解除口罩飲野就得,食野就唔得?Staff食野唔會播毒,顧客會播毒?埋單嘅時候我同staff講如果唔食得野嘅話應該喺我6月3日打電話黎book枱果陣講清楚,我可以早一個鐘黎,唔洗太夜先食dinner。Staff竟然話我地唔問有無野食你地就唔會講。請問顧客會知道你地內部嘅行政安排嗎?我唔洗你地認錯,但無理由將責任推俾顧客。請管理層加強員工培訓,避免不愉快事件發生。Anyway, 環境都幾舒服,貓貓好親近人。

Anyway, 環境都幾舒服,貓貓好親近人。
2022-06-04
2022-06-01 258 浏览
本身想搵個地方坐專心做嘢呢度有插頭同有Wi-Fi 以Cafe來講好舒服本身打開電腦 諗住唔會有貓嚟搵我點知原來貓真係鍾意啲唔理佢哋嘅人😂😂😂前前後後已經有四隻貓走過來睇吓我做緊咩真係好搞笑又可愛附上一張好奇嘅喵😆😆
本身想搵個地方坐專心做嘢
前前後後已經有四隻貓走過來睇吓我做緊咩
真係好搞笑又可愛
附上一張好奇嘅喵😆😆

2022-04-21 453 浏览
今次已經係我第二次嚟呢一間餐廳,佢最大嘅賣點就係餐廳主要係幫助流浪貓,裏面嘅貓貓都被照顧得好好。之前因為疫情關係,餐廳曾經有一段時間唔容許顧客有堂食,所以就冇喺裏面試過任何嘅食物。今次再去,只係點咗一杯飲品,飲品嘅味道不俗,但係嚟得呢度,主要都係諗住同貓主子一齊玩。一入到餐廳,店員都有詳細同我哋講解收費同埋規矩,例如唔可以用閃光燈同貓主子影相,唔可以抱起貓貓,唔可以為貓貓食自己人類嘅食品。餐廳地方寬敞,貓貓都十分自在。星期一至五頭一個小時嘅收費係$60 ,第二個小時起就每個小時收費$38 ,如果係紅日價錢就會另計。如果你好鍾意同貓貓一齊活動嘅,呢度會係一個好好嘅地方。
餐廳地方寬敞,貓貓都十分自在。
如果你好鍾意同貓貓一齊活動嘅,呢度會係一個好好嘅地方。
去個日冇book到位攞左即日籌然後好好彩咁一落樓下就收到電話有空位🥰 不過呢到位置超方便,幾分鐘就行到去donki,所以就算真係要等都可以慢慢行住街等😚 呢到每人頭一個鐘$68包一杯野飲之後每個鐘+$38 我諗幾特別嘅地方係會有board games!!除左同貓玩都係一個同朋友聚下嘅好地方~👉🏻麻辣手撕雞撈麵 $44係炯記餐室嘅外賣,都係正正常常不過就等左超耐🥲差唔多成個鐘先到⭐️7.5/10👉🏻抹茶鮮奶 um.....好兩頭唔到岸嘅味道(?抹茶同奶味都搞唔掂🤣🤣⭐️4.5/10

呢到每人頭一個鐘$68包一杯野飲之後每個鐘+$38
我諗幾特別嘅地方係會有board games!!
除左同貓玩都係一個同朋友聚下嘅好地方~

👉🏻麻辣手撕雞撈麵 $44
係炯記餐室嘅外賣,都係正正常常
不過就等左超耐🥲差唔多成個鐘先到
⭐️7.5/10

👉🏻抹茶鮮奶
um.....好兩頭唔到岸嘅味道(?
抹茶同奶味都搞唔掂🤣🤣
⭐️4.5/10

同朋友book咗餐廳食飯之前仲有個幾兩個鐘嘅時間要打發喺search資料之下發現咗呢間貓貓cafe🐾🐱朋友係貓奴於是就go go go揾貓仔玩🐾🐾🐾第一次嚟貓Cafe🐾🐱一入店舖職員就會俾一對一次性拖鞋你換上$68/hr包1杯嘢飲,續鐘只係$38/hr叫咗杯matcha latte,淡貿貿,無乜味道不過嚟得呢度嘅人都係為咗同貓貓玩對食物飲品期望唔好太高店舖入面好乾淨,好多玻璃窗,空間感好大入面有大概十幾隻唔同品種嘅貓貓各有性格,有啲好懶掛住瞓覺、有啲不斷行嚟行去、有啲一見到你就即刻跳走、有啲郁都唔郁……好得意❤️😆😆大部分貓貓都唔驚人,可以俾你摸嘅☺️以後想打發時間,又可以同貓貓玩多咗一個好去處👍🏻
同朋友book咗餐廳食飯
之前仲有個幾兩個鐘嘅時間要打發
喺search資料之下發現咗呢間貓貓cafe🐾🐱

朋友係貓奴
於是就go go go揾貓仔玩🐾🐾🐾

第一次嚟貓Cafe🐾🐱
一入店舖職員就會俾一對一次性拖鞋你換上
$68/hr包1杯嘢飲,續鐘只係$38/hr
叫咗杯matcha latte,淡貿貿,無乜味道
不過嚟得呢度嘅人都係為咗同貓貓玩
對食物飲品期望唔好太高

店舖入面好乾淨,好多玻璃窗,空間感好大
入面有大概十幾隻唔同品種嘅貓貓
大部分貓貓都唔驚人,可以俾你摸嘅☺️

以後想打發時間,又可以同貓貓玩
多咗一個好去處👍🏻
2021-09-07 1239 浏览
知道海防道開左間貓咪cafe, 放假專誠來到訪💗之前去過觀塘一間工廠大廈的貓cafe, 又迫又細,所以今日沒抱太大期望😌聽講假日好full, 建議事先預約。$68首小時,包一杯飲品,其後每小時+$38一推開門,就有一隻貓行過來招呼我地😍Cafe有即棄拖鞋比客人,又提供一個大袋比客人裝起d隨身物品,非常貼心🐱Cafe還提供少量食物,用QR code order完飲品,我地就瘋狂同貓貓影相📸️Cafe 大概有10幾隻不同品種既貓貓,基本上大部分都比人摸,係間中一兩隻比較有性格😅叫左兩杯花茶,味道較清淡,不過大家都唔在意,在意同貓貓打卡🤣📸️,一個小時好快就過去。Cafe環境闊落,以淺木色系做主調,而且非常乾淨,唔會成地貓毛,d貓都好乾淨。店員都幾友善,睇得出佢地都好錫d貓。
一推開門,就有一隻貓行過來招呼我地😍

2021-09-06
下午茶
2021-08-24 931 浏览
難得放假⋯和閨蜜一起食飯,食完飯冇嘢做去咗尖沙咀貓咖啡店,$68一個鐘包兩杯飲品其實主要係過嚟睇貓貓🐱掃描QR code點餐 ,點了一杯荔枝味梳打和一杯綠茶🍵鮮奶貓貓好可愛全部都好眼瞓
難得放假⋯
包兩杯飲品
其實主要係過嚟睇貓貓🐱

掃描QR code點餐 ,點了一杯荔枝味梳打
和一杯綠茶🍵鮮奶

貓貓好可愛

全部都好眼瞓

2021-08-20 894 浏览
店舖其實可以講明幾多歲以下小朋友係唔可以入,我有小朋友約2歲,本身屋企都有養開貓,小朋友只係想摸吓隻貓 ,仲未掂到 , Staff未望清楚,就已經過嚟同我講口頭警告第一次唔可以打貓,我絕對明白動物要愛護 ,但是小朋友從來冇打或意圖打隻貓,場面令我第十分尷尬,四週食客即是望住我哋(當時係滿坐)咁我同個Staff講我地離開,佢話我哋嘢食就到 ,我哋坐低連食嘢,總共四杯嘢飲有兩本都未飲已經唔想再留喺度,食得實在太大壓力

2021-08-13 703 浏览
放假唔知有咩做好?落雨唔知做咩好?去下貓貓cafe 都幾正同佢地玩下 飲下野🍹🍹🍹🍹我都係第一次去貓cafe~D貓貓好乾淨第一個鐘$68 包一杯飲品其後每小時$38味道都係正常啦重點是貓貓🐾🐾🐾🐱🐱🐱仲有得買糧餵佢地🥰好正啊有乾糧/雞柳$6/半份 或 $12/份 嚟之前記得book左先暑假都多小朋友放假😳貓之茶房 (尖沙咀)尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室
放假唔知有咩做好?
落雨唔知做咩好?
去下貓貓cafe 都幾正
同佢地玩下 飲下野🍹🍹🍹🍹
我都係第一次去貓cafe~
D貓貓好乾淨

有乾糧/雞柳
$6/半份 或 $12/份

嚟之前記得book左先
暑假都多小朋友放假😳

貓之茶房 (尖沙咀)
尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室