👧🏻😋👅🍽✨吉列、刺身、燒物包羅萬有😍-豚本家 Butahonke🇭🇰 荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖 🇭🇰-⛩慕名而來去荃灣食吉列厚切豬扒, 但原來佢仲有燒肉, 刺身同好多日本小食😍⛩有午市特惠Menu同全日Menu, 五點前仲免加一好抵食😚⛩裝修好和風, 枱櫈主要係柔和木色, 埋邊有竹簾-🐖 吉列厚切豬扒定食 $98 (午市優惠, 原價$115)💯每款定食配有茶碗蒸, 麵豉湯, 漬物同珍珠飯💯吉豬真係超厚切, 但炸得酥脆咬落鬆化, 配有燒汁同麻醬; 燒汁酸酸甜甜, 麻醬濃香, 各有風味-🐂 鹽燒牛舌定食 $108✨牛舌份量勁多, 唔會太薄切有D咬口, 都幾肥美😍 全日menu都係$108超抵✨芝麻燒汁醬燒完牛舌燒埋個墊底椰菜絲勁清甜多汁-🐟 油甘魚腩 $68💯刺身選擇都唔少, 油甘魚腩勁肥美, 厚切, 入口甘香-🫓燒日本年糕 $26✨係日本先食過, 香港好少見!! 長方體年糕燒到外脆內軟, 糯米好煙韌
👧🏻😋👅🍽✨
吉列、刺身、燒物包羅萬有😍
豚本家 Butahonke

⛩裝修好和風, 枱櫈主要係柔和木色, 埋邊有竹簾

🐖
吉列厚切豬扒定食 $98 (午市優惠, 原價$115)
💯每款定食配有茶碗蒸, 麵豉湯, 漬物同珍珠飯

🐂
鹽燒牛舌定食 $108
✨芝麻燒汁醬燒完牛舌燒埋個墊底椰菜絲勁清甜多汁

🐟
油甘魚腩 $68
💯刺身選擇都唔少, 油甘魚腩勁肥美, 厚切, 入口甘香

🫓
燒日本年糕 $26
豚肉生薑燒定食定食份量充足,豚肉半肥半瘦,肉質鮮嫩多汁,搭配生薑蓉,少少辛辣提升咗豚肉既味道。椰菜絲可以額外追加,配豚肉燒醬汁食,好清新既感覺。套餐仲有麵豉湯、茶碗蒸,茶碗蒸口感順滑綿密,有加味醂,試到既蛋味更加甘甜。牛肉生薑燒定食牛肉牛味都幾香濃,肉質嫩口,加上洋蔥香口,成個醬汁味道香濃。芝士年糕好味!外層酥脆,裡面軟糯,甜甜既、淡淡既芝士香抹茶蕨餅冰冰甜甜既,軟轜口感抹茶雪糕,抹茶味很香濃,唔錯
豚肉生薑燒定食

椰菜絲可以額外追加,配豚肉燒醬汁食,好清新既感覺。

牛肉生薑燒定食

芝士年糕好味!外層酥脆,裡面軟糯,甜甜既、淡淡既芝士香

抹茶蕨餅冰冰甜甜既,軟轜口感

抹茶雪糕,抹茶味很香濃,唔錯
2023-06-25 86 浏览
近期大熱吉列餐廳!本身以為呢間餐廳淨係主打吉列,估唔到原來仲有好多其他日本菜揀!有刺身丼飯同燒嘅定食~都幾多嘢揀!我就揀咗吉列三文魚柳定食 $125畢竟第一次見到吉列三文魚柳(///▽///)三文魚控冇理由唔try try !但!超surprise!!三文魚魚肉依然好嫩,有少少刺身feel!炸皮都唔會好厚,有少少外脆內軟口感,而且炸漿有調味,所以唔洗點醬都好夠味!推薦推薦!燒牛小排定食 $128牛小排份量都唔少,有8片唔會太薄,油花比例都幾靚,唔算好多肥膏,不過最後一塊就多啲🤣差唔多55比,牛肉味幾重幾好食,自己燒嘅好處就係可以控制幾成熟,嘻(*≧ω≦)Overall感覺都幾高質!必食吉列三文魚啊🍣!
近期大熱吉列餐廳!

我就揀咗吉列三文魚柳定食 $125

燒牛小排定食 $128

Overall感覺都幾高質!必食吉列三文魚啊🍣!
2023-06-21 85 浏览
荃灣新開性價比高的日式炸豬扒✨🤩🦥鄰近地鐵站,位置方便,主打日式炸豬扒的丼飯、定食新餐廳。👍🏻除了有炸豬扒外,更有多款吉列菜式、天婦羅、刺身、燒物定食等,而且都是性價比高!抵食!大份!重點是炸豬扒炸得與日本餐廳的一樣好吃!可以說,是比日本餐廳的炸豬扒更好吃!沒有誇張!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨✨✨厚切,啖啖肉!外層金黃通脆!只要一口咬下,會感受到其豬扒有著超級軟嫩的口感!《吉列厚切豬扒定食》$115這個價錢,吃到這麼高質的日式正宗炸豬扒,的確是性價比超高!那塊豬扒厚切,半肥瘦,外層炸得金黃通脆,炸粉與日本餐廳的是一模一樣!更可說,是比日本餐廳的更脆更好吃!真的!👍🏻👍🏻除了炸豬扒外,更有吉列豚肉卷、吉列虎蝦、吉列廣島蠔等等,全部都是大份抵吃!《雙色刺身丼定食》$98如果不想吃炸物,也有刺身丼的選擇,以定食的形式,有湯和茶碗蒸,也相當抵吃!這碗是雙色刺身丼,包括了三文魚和油甘魚。餐廳更設有多款小食。《醋番茄》$25原個番茄以醋漬的方式烹製,酸酸甜甜,惹味滿分。《 一口炸豆腐》$28即叫即整,熱辣辣,的確是一口豆腐,豆腐嫩滑順口,炸皮薄。
荃灣新開性價比高的日式炸豬扒✨🤩🦥

《吉列厚切豬扒定食》$115

《雙色刺身丼定食》$98

餐廳更設有多款小食。
《醋番茄》$25
原個番茄以醋漬的方式烹製,酸酸甜甜,惹味滿分。

《 一口炸豆腐》$28
即叫即整,熱辣辣,的確是一口豆腐,豆腐嫩滑順口,炸皮薄。
📍豚本家 (荃灣) 呢間新開嘅餐廳位於荃灣地鐵站對面,佔咗富華中心商場全層,空間感好足,而且設計簡潔明亮,環境舒適。佢哋最最最人氣主打嘅就係吉列厚切豬扒🤩,另外都有好多唔同種類嘅食物提供,如刺身、天婦羅、燒物等。食物定價親民,午市更加抵食,最平$58就食到!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️吉列厚切豬扒定食 ($115)豬扒真心超厚切😍!外層炸至金黃酥脆,口感鬆化香口,🐷入面嘅豬扒肉質較結實,而且唔會好乾身,仍然保持到肉汁👍,配埋燒汁食更惹味。定食會包埋茶碗蒸、麵豉湯、漬物、白飯(可加$18轉蕎麥麵)。🥰茶碗蒸好香好嫩滑,麵豉湯唔會過鹹。我哋將白飯轉咗蕎麥麵,雖然唔算太冰涼但都可以接受,點上醬汁食味道唔錯。▪️鹽燒牛舌定食 ($108)牛舌份量剛好,唔洗燒太耐就可以食~ 牛舌牛味唔算超濃郁,😙但口感好好,彈牙爽口,加少少鹽已經好好味!▪️提子梳打 ($22)▪️蜜桃梳打 ($22)兩款嘅味道都好清新解渴😋,甜度適中。𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖Shop B, 2/F, Fou Wah Centre, 210 Castle Peak Road (Tsuen W
📍豚本家 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️吉列厚切豬扒定食 ($115)

▪️鹽燒牛舌定食 ($108)

▪️提子梳打 ($22)
▪️蜜桃梳打 ($22)
兩款嘅味道都好清新解渴😋,甜度適中。

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖
Shop B, 2/F, Fou Wah Centre, 210 Castle Peak Road (Tsuen Wan), Tsuen Wan
2023-06-14 128 浏览
晚市七點半黎,無乜客,職員好友善親切,細心推介餐牌同定食內容,地方乾淨簡潔朋友朝住個厚切吉列豬而黎,想試下,我就無乜所謂,我就點左個燒牛小排定食,食物賣相幾好,不過味道一般,椰菜好唔新鮮,係淋左唔係爽脆的,食落無乜味道,豬扒都係無乜味,真係好難形容到對食物個印象燒牛小排我覺得係正常發揮,但無好超越嘅感覺,好多地方都可以食到呢種質素,另外茶碗蒸有少少失望,可能食得元X茶碗蒸太多,覺得呢度個茶碗蒸。。。不好吃
2023-06-14
2023-06-14 87 浏览
荃灣地鐵站附近新開張的日式餐廳,見附近啲餐廳食到悶悶哋就決定過嚟試試佢。餐廳位於富華中心二樓,地鐵站一出就係。新開張原因午市並未有太多食客,內部日式裝修乾淨企理,侍應嘅態度有禮快手。餐廳要用手機落單,方便易用。是日一個人坐四人檯,決定先試試佢午餐南蠻炸雞定食$58。落單後5-10分鐘出餐,速度可以。落單時可以選擇免費追加椰菜絲,多飯,少飯等等。今次就冇加到,侍應送餐時亦有提醒椰菜唔夠可以免費追加,就怕你食唔飽定食附有麵豉湯,茶碗蒸,漬物,白飯,胡麻醬,炸豬扒牆。真係幾豐富吓👍🏻👍🏻炸雞大大份,新鮮炸起熱辣辣,好正!但食到尾有機會會有少少濟嘅感覺。茶碗蒸入邊有嗚門卷同冬菇,底味有啲啲苦,可能係個高湯未較得好。麵豉湯正正常常白飯係珍珠米,煮得幾好。今次我係揀咗少飯,但好似都冇乜少到。定食嘅份量好足!但係細食嘅朋友就真係未必食得晒總括嚟講$58 食到呢個質素的確係超晒班,希望長做長有!

餐廳位於富華中心二樓,地鐵站一出就係。

餐廳要用手機落單,方便易用。

是日一個人坐四人檯,決定先試試佢午餐南蠻炸雞定食$58。

南蠻炸雞定食

麵豉湯正正常常

定食嘅份量好足!但係細食嘅朋友就真係未必食得晒

總括嚟講$58 食到呢個質素的確係超晒班,希望長做長有!

2023-06-12
南蠻炸雞定食
2023-06-13 52 浏览
近排一出地鐵站見到呢間新開既日本餐廳,好大個鋪位,又有屏幕show食啲咩,呢度用QR code落單,好多野食又多款式,店員態度幾有善,仲主動同我地講叫定食套餐椰菜絲同白飯可以免費任添!燒牛小排定食 $128呢度可以一人燒肉,岩哂突然想燒肉又懶得約人既朋友!定食有茶碗蒸蛋、麵豉湯、酸菜同白飯。牛小排有8片,厚薄切得適中,脂肪吾算太多,系燒既時候可以自己加鹽,自己控制咸味,燒出黎既牛小排仲滴哂啲牛肉汁!食落幾有牛肉味,而且肉質幾嫩。吉列三文魚柳定食 $125第一次見三文魚柳以吉列方式製成,三文魚吾系炸到全熟,所以食落去仍然好嫩,炸粉亦都吾多,食過一次已經想encore!另外椰菜絲會配胡麻醬,夾埋一齊食吾錯,椰菜絲望落亦幾乾淨。一口豆腐 $28炸豆腐表面佈滿七味粉,食落都幾辣下。個人建議盡快食,因為凍左就淋哂。呢度外賣自取仲有9折,下次想食可以外賣再平啲!

燒牛小排定食 $128

吉列三文魚柳定食 $125

一口豆腐 $28

呢度外賣自取仲有9折,下次想食可以外賣再平啲!

午市套餐係一至日都有,勁良心,價錢由$58起,套餐包括咗飯,茶碗蒸,麵豉湯,椰菜絲,仲有得免費多飯同埋椰菜絲!中午冇收加一,真心抵食又好食🤤🍴南蠻炸雞定食 $58 (10/10)炸雞係炸雞扒形式,非常大塊,用咗日式煎麵包糠去炸,炸粉非常之薄,肉係好厚,炸雞炸得好嫩滑多汁,加埋沙律醬好豐富,酸酸地,真心好好食!飯用咗珍珠米都煙靭,椰菜絲好爽口,仲有得免費追加飯同埋椰菜絲!$58超高CP價又好食!🍴吉列厚切豬扒定食 $98 (8/10)炸豬扒,肉質比較結實,比較有口感啲,不過都唔係好乾,湯有麵豉香一啲都唔鹹,入邊有海帶同豆腐!茶碗蒸雞蛋都好嫩滑,入邊有片鳴門卷同埋冬菇,都幾有日式風味!🍴椒鹽豆腐 + $12 (7/10)整咗一陣,唔算好香脆,比較腍身,不過加咗七味粉都幾辣,豆腐都算幾滑。🍴煎餃子 +$28 (7210)炸餃子係正常白菜餡,似日本急凍餃子!🍴照燒雞翼 +$28 (7/10)雞翼係正常照燒雞翼,唔會太乾身,有少少照燒汁味道!🍴黑糖蕨餅 +$12 (5/10)好腍,太甜了🤣🍴唐揚魷魚鬚 $58 (5/10)魷魚鬚份量太少,炸得太乾身,一般。推薦指數: 8/10大推炸雞,Lunch

🍴南蠻炸雞定食 $58 (10/10)
炸雞炸雞扒形式,非常大塊,用咗日式煎麵包糠去炸,炸粉非常之薄,肉係好厚,炸雞炸得好嫩滑多汁,加埋沙律醬好豐富,酸酸地,真心好好食!飯用咗珍珠米都煙靭,椰菜絲好爽口,仲有得免費追加飯同埋椰菜絲!$58超高CP價又好食!

🍴吉列厚切豬扒定食 $98 (8/10)

🍴椒鹽豆腐 + $12 (7/10)

🍴煎餃子 +$28 (7210)
炸餃子係正常白菜餡,似日本急凍餃子!

🍴照燒雞翼 +$28 (7/10)
雞翼係正常照燒雞翼,唔會太乾身,有少少照燒汁味道!

🍴黑糖蕨餅 +$12 (5/10)
好腍,太甜了🤣

🍴唐揚魷魚鬚 $58 (5/10)
魷魚鬚份量太少,炸得太乾身,一般。

推薦指數: 8/10
大推炸雞,Lunch超級抵食,丼飯炸物基本上都好食🤤好高CP值又近地鐵站!
2023-06-12 53 浏览
吉列厚切豬扒定食🐷$115店內人氣Number 1嘅招牌菜😛豬扒堅係厚切,即叫即炸,外層酥脆可口😍件件都大大件,肉質鮮嫩,肥瘦適中😋定食仲會跟白飯、茶碗蒸同麵豉湯😉另外椰菜絲同白飯都可以免費追加😌非常豐富,的確值得一試👍雙色刺身丼定食🍣$98三文魚加吞拿魚刺身😋整體味道都唔錯,而且都幾新鮮👌不過份量就少咗啲🤏如果再多幾片就更加好😇牛肉生薑燒定食🐮$78呢個定食確實好抵食😙牛肉份量超多😍多到好似有個小山丘咁🤩牛肉夠入味,肉汁豐富,入口軟滑☺️生薑味道突出,食落真係特別惹味🤤豚本家 (荃灣)荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖

吉列厚切豬扒定食🐷$115

店內人氣Number 1嘅招牌菜😛
豬扒堅係厚切,即叫即炸,外層酥脆可口😍

件件都大大件,肉質鮮嫩,肥瘦適中😋
定食仲會跟白飯、茶碗蒸同麵豉湯😉

另外椰菜絲同白飯都可以免費追加😌
非常豐富,的確值得一試👍

雙色刺身丼定食🍣$98

三文魚加吞拿魚刺身😋
整體味道都唔錯,而且都幾新鮮👌

不過份量就少咗啲🤏
如果再多幾片就更加好😇

牛肉生薑燒定食🐮$78
呢個定食確實好抵食😙

牛肉份量超多😍
多到好似有個小山丘咁🤩

牛肉夠入味,肉汁豐富,入口軟滑☺️
生薑味道突出,食落真係特別惹味🤤

豚本家 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段210號富華中心商場2樓B號舖

2023-06-10 45 浏览
荃灣新開既吉列專門店豚本家位於荃豐地鐵站對面,位置非常方便裝廳簡潔明亮設計,十分開揚以QR code落單,方便明暸定食會有蒸蛋、麵豉湯、椰菜絲同漬物亦配有白飯,或者加錢轉烏冬/蕎麥麵ꔐ吉列厚切豬扒定食($98)店家最愛歡迎菜色厚切豬扒超級厚, 厚度比5元硬幣還厚吉列外層香脆不油膩,望落已經見到豬扒滿滿既肉汁咬落啖啖肉,一啲都唔乾柴仲要非常juicy ,加埋油脂香非常有質素ꔐ吉列海鮮定食($125)吉列海鮮有虎蝦、帶子、生蠔 被吉列虎蝦既size所震撼蝦肉彈牙,帶子外脆內嫩生蠔同樣好大隻,咬開會爆汁ꔐ炸魷魚鬚($58)可能吉列太出色,令炸魷魚略顯失色有點小過火喉,好彩魷魚都算厚肉所以口感都尚算不俗
荃灣新開既吉列專門店
豚本家
位於荃豐地鐵站對面,位置非常方便
裝廳簡潔明亮設計,十分開揚
以QR code落單,方便明暸

定食會有蒸蛋、麵豉湯、椰菜絲同漬物
亦配有白飯,或者加錢轉烏冬/蕎麥麵

ꔐ吉列厚切豬扒定食($98)
店家最愛歡迎菜色
厚切豬扒超級厚, 厚度比5元硬幣還厚
吉列外層香脆不油膩,望落已經見到豬扒滿滿既肉汁
咬落啖啖肉,一啲都唔乾柴
仲要非常juicy ,加埋油脂香
非常有質素

ꔐ吉列海鮮定食($125)
吉列海鮮有虎蝦、帶子、生蠔
被吉列虎蝦既size所震撼
蝦肉彈牙,帶子外脆內嫩
生蠔同樣好大隻,咬開會爆汁

ꔐ炸魷魚鬚($58)
可能吉列太出色,令炸魷魚略顯失色
有點小過火喉,好彩魷魚都算厚肉
所以口感都尚算不俗
2023-06-08 47 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️荃灣地鐵站附近 新開幕既日式餐廳 🎌定食、丼飯、燒肉一應俱全😍❶吉列厚切豬扒定食 $98定食有麵豉湯、白飯、漬物、茶碗蒸🍱厚切豬扒 肉質算有彈性 而且豬味濃🐖炸得夠香脆多汁而外層炸粉又唔會太厚🔥配一份爽脆既椰菜絲 有一份清新感🌱轉蕎麥麵 +$18天氣炎熱轉配冷蕎麥麵 就最適合不過🥵冰涼既蕎麥麵口感偏粗獷有咬口 帶少少蕎麥香🌾點少湯醬汁已經好好味👍🏻❷ 吉列三文魚柳定食 $125三文魚柳同樣非常厚身 而且炸到呈半熟既狀態🐠肉質嫩滑又有少少油香十足 點少少沙律醬就好perfect😈轉烏冬 +$18烏冬係幼身 而且口感夠滑🍜❸ 抹茶蕨餅蕨餅口感煙韌 抹茶味道突出 輕帶有抹茶既澀味🍵

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

荃灣地鐵站附近 新開幕既日式餐廳 🎌
定食、丼飯、燒肉一應俱全😍

❶吉列厚切豬扒定食 $98
定食有麵豉湯、白飯、漬物、茶碗蒸🍱
厚切豬扒 肉質算有彈性 而且豬味濃🐖

轉烏冬 +$18
烏冬係幼身 而且口感夠滑🍜

❸ 抹茶蕨餅
蕨餅口感煙韌 抹茶味道突出 輕帶有抹茶既澀味🍵
琴日喺工作同工作之間既空檔,同娘親快閃荃灣,揀左地理位置幾方便既豚本家~ 午餐定食都幾抵食,主菜以外,仲會有漬物、麵豉湯、茶碗蒸、飲品,另外吉列系列又可以追加椰菜絲同白飯呢🍚➿ 吉列厚切豬扒定食 ($128)原本想食燒牛小排既媽媽,被我游說去豚肉專門店要試佢地既豚肉🤣 所以最後揀左呢個$98 lunch set😛 轉左蕎麥麵,所以+$18💁🏽‍♀️厚切豬扒好有份量呢,新鮮既炸,肥瘦分明~ 媽媽話下次再去會想試豬柳🐖➿ 吉列三文魚柳定食 ($128)喺香港吉列三文魚柳好似好少見~ 同厚切豬扒一樣咁厚身,外脆內軟冧,保留到刺身既口感,炸漿本身帶調味,所以唔點沙律醬都夠味,突出三文魚既鮮味🍣➿ 蘋果梳打➿ 青檸梳打天氣實在太熱🥵 飲杯梳打係必需的~ 蘋果梳打同我想像中唔同,色澤令我諗起細個去哈迪斯好似飲過差不多既飲品🥤➿ 抹茶蕨餅 ($22)食完正餐都好飽了,但口痕,見到呢度既甜品都有幾款,就揀左蕨餅☺️ 沾滿抹茶粉,口感好軟糯呢!

➿ 吉列厚切豬扒定食 ($128)

➿ 吉列三文魚柳定食 ($128)

➿ 蘋果梳打
➿ 青檸梳打

➿ 抹茶蕨餅 ($22)
2023-06-03 53 浏览
捉閨密到荃灣上堂, 之前當然要醫醫肚! 閨密介紹高質炸豬扒定食, 跟離地鐵站只需30秒路程, 最適合怕熱的我! 商場雖然有點舊, 但餐廳很光猛乾淨, 坐位寬闊, 店地很廣! 吉列厚切豬扒定食 $110 ~ 外脆內嫩, 炸漿很薄很鬆脆, 不會油膩! 肉質鬆軟, 很 Juicy! 配有生菜絲同食, 很解膩! 所有醬汁另上, 非常適合我這種不愛沾醬的人! 幸好閨密提醒, 少飯已很足夠! 吉列海鮮定食 $143 ~ 虎蝦、廣島蠔、帶子! 看著很不錯, 炸粉同樣鬆脆, 入口無雪味, 蝦肉爽甜彈牙, 很讚! +$18 可轉蕎麥麵冷或熱, 幫助降低膽固醇和血壓, 有抗炎作用,它可以改善心血管功能, 很讚呢! 豬扒定食是午餐, 可加 $12配梳打! 海鮮定食不是餐, 梳打需加配 $22!

午餐
2023-06-02 89 浏览
真係第一次忍唔住要寫反個食評見附近新開諗住黎試吓叫左個三文魚腩丼同小食炸魷魚鬚其實餐廳環境,服務都唔錯架,入到去係舒服既,店員都好細心見你小食到左先,比隻碟我使用,不過真係覺得性價比太低,小食魷魚鬚,配菜仲多過主食就已經反哂白眼🙄️只想價錢合理咁簡單
真係第一次忍唔住要寫反個食評

見附近新開諗住黎試吓