2020-02-06 1243 浏览
近排返工時間都唔穩定,放工五點幾無食到晏就同同事喺附近搵啲嘢食。行到福華街見到有間新開嘅串燒店,都光光猛猛咁,就入去食少少嘢。望見餐廳個名,醒起之前好似行去太子時都見過🤔。餐廳主要賣串燒🍢,仲有羊腩煲、燒海鮮同啲小食咁,價錢都算大眾化。落完單發現點餐紙另一面係炒粉麵飯🍚。🐷豬頸肉2串($24),燒得幾脆口,唔太肥。🐟蒲燒脆鯇($25),味道其實ok,但我自己唔鍾意有骨🦴。🐮鹽燒牛脷👅($25),呢個好食又肉嫩😋。🐔雞中翼4隻($28),燒得幾靚,個面有香草🌿。🍗雞脾($28),餐廳超好,成個雞髀起哂肉,起得乾淨俐落,啖啖肉,而且肉質一啲都唔乾,入面都熟唔會生生的。🐓麻辣燒雞皮($25),估唔到造型成串雞軟骨咁,哈哈,又幾爽口,但無咩麻辣味。🍆茄子($30),平日唔好嘅我喺同事嗌嘅情況下就試吓,點知又覺得幾好食,有啲肉碎搭埋茄子肉唔錯,特別係食咗咁多肉嘅時候食。🥠香煎蓮藕餅($55),呢個唔係超市買回來的味道,應該係手造,食到蓮藕粒。🥤我同朋友一人要咗一支自家製飲品,菊花茶同羅漢果,味道幾好,但$20嚟講細枝咗啲。總括嚟講,呢間小店嘅串燒算燒得幾出色🍢,唔乾身亦都唔重口味。環境正正常常,

落完單發現點餐紙另一面係炒粉麵飯🍚。

🐷豬頸肉2串($24),燒得幾脆口,唔太肥。
🐟蒲燒脆鯇($25),味道其實ok,但我自己唔鍾意有骨🦴。
🐮鹽燒牛脷👅($25),呢個好食又肉嫩😋。

🐔雞中翼4隻($28),燒得幾靚,個面有香草🌿。

總括嚟講,呢間小店嘅串燒算燒得幾出色🍢,唔乾身亦都唔重口味。環境正正常常,本身以為得幾張枱,但原來上幾級樓梯都好似有唔少枱櫈。
2020-01-31
$140 (其他)
  • 茄子
  • 鹽燒牛脷
2020-02-02 253 浏览
朋友介紹我來呢間串燒店,話,食過又抵食又好味,星期日冇嘢做就同爸爸嚟食下。原來呢間許願樹開咗幾十年,剛喺長沙灣搬去深水埗。新店環境幾企理,我哋叫咗好多款串燒,再加個蟹肉海鮮炒飯。個廚房係開放式,可以見到師傅喺廚房度燒串燒,聞到香味飄出嚟。串燒好抵食,一串先廿幾蚊,今次選了燒雞皮燒,魚腩肉,牛舌,燒賣,花枝丸,燒茄子同燒魷魚。最喜歡燒茄子,燒到茄子肉淋曬,蒜香惹味。燒魷魚都好正,燒到好香又唔會韌😋。

2020-02-02
天氣冷想食熱辣辣串燒原來許願樹在深水埗有一間新分店!新店光鮮企理,是聚腳夜談的好選擇!.串燒總類多,肉、蔬菜、海鮮都有,連主食麵飯都有,還有點心及小炒,應有盡有,而且價錢合理。.必叫的是海鮮,是時價因為每日新鮮入貨。⭐️燒龍蝦好正好正!有2種燒法,蒜茸及芝士,最重要是龍蝦好鮮甜,啖啖肉好滋味。燒到香噴噴得來又保留到肉汁,彈牙,一流!.⭐️燒生蠔肥美大隻,上台的時候仍是十分熱辣辣,醬汁咕嚕咕嚕仍在燒。.⭐️海鮮炒飯非常足料!除了面上的青口,炒飯底是有好多海鮮,有蝦、魚肉、蟹籽等等,每一口都是濃濃的海鮮,不只是飯hea交貨。炒得很香,會食上癮的飯。.另外值得一讚的是這裏的燒蔬菜非常出色。好多時蔬菜會燒得太乾,而且沒有什麼味但這裏燒出來的蔬菜很有水準,保留到蔬菜的水份而且燒及調味都剛剛好。而且一個價錢通常是包兩串的,份量十足!.⭐️燒金針菇兩大串,豐富!⭐️串燒冬菇一個價錢包兩串,真是好抵食,街坊價。⭐️茄子燒茄子是必點的,夠濕潤!⭐️燒四季豆第一次食燒的四季豆。原來燒也不錯!.⭐️雄仔燒鵝肝$48食到兩塊鵝肝,你相信嗎?本身叫老闆推介幾款小食,老闆就話不如試下鵝肝。原本心想嘩會唔會好貴呀?原來真是值得推介
天氣冷想食熱辣辣串燒
必叫的是海鮮,是時價因為每日新鮮入貨。
⭐️燒龍蝦
燒到香噴噴得來又保留到肉汁,彈牙,一流!
燒龍蝦

⭐️燒生蠔
肥美大隻,上台的時候仍是十分熱辣辣,醬汁咕嚕咕嚕仍在燒。
燒生蠔

⭐️海鮮炒飯
海鮮炒飯

另外值得一讚的是這裏的燒蔬菜非常出色。
好多時蔬菜會燒得太乾,而且沒有什麼味
而且一個價錢通常是包兩串的,份量十足!
⭐️燒金針菇
兩大串,豐富!
燒金針菇

⭐️串燒冬菇
一個價錢包兩串,真是好抵食,街坊價。

⭐️茄子
燒茄子是必點的,夠濕潤!

⭐️燒四季豆
第一次食燒的四季豆。原來燒也不錯!

⭐️雄仔燒鵝肝
$48食到兩塊鵝肝,你相信嗎?
本身叫老闆推介幾款小食,老闆就話不如試下鵝肝。原本心想嘩會唔會好貴呀?原來真是值得推介,鵝肝厚身而且燒得夠香,竟然在深水埗吃到這種高檔的美食!

⭐️燒羊架
羊肉鮮嫩,加上香料調味,yummy!

⭐️燒燒賣
這間小店真的十分之有誠意,年宵買都是用比較貴的豬肉燒賣,不是平時的魚肉燒賣。
⭐️蒜茸燒豆腐
簡簡單單燒豆腐加上蒜蓉,又幾好味喎!

⭐️傻仔土豆絲
點解炒土豆絲叫傻仔?不清楚呢下次你幫我問問店員?

⭐️飲品
許願樹一號(有氣蘋果汁) & 凍檸茶

比起其他串燒店,我覺得這裏非常乾淨,坐得算是比較舒服的一間。店員十分友善唔粗魯,最重要是價錢合理,而且食物份量多,足料又好食,算是我近期去過最好的一間串燒店。
燒龍蝦
燒生蠔
燒金針菇
  • 燒燒賣
2020-01-23 181 浏览
夜晚同男朋友食串燒,揀咗呢間許願樹美食。.拎住點餐紙剔剔下就叫咗好多款串燒😛。推介燒牛脷,咬落彈牙但唔韌,仲好多汁。燒雞皮超級邪惡,表面香脆,但仲保留咗少少雞皮嘅脂肪,配埋麻辣味,超級惹味☺️。燒脆鯇都係比較驚喜嘅選擇,冇諗過脆鯇都可以做串燒。面到嘅調味料甜甜辣辣,脆鯇食落一啲都唔腥。.最近一個月食咗好多次鵝肝,喺度見到又想試。雖然冇腥味,但燒得太耐,乾咗少少😣。.我哋仲試咗新出嘅海鮮炒飯。點紅點綠,賣相甚佳。裏面有超多蟹膏同埋蟹肉,啖啖鮮味。而且啲飯粒粒分明,炒得又夠鑊氣😍。.🍗許願樹美食深水埗福華街182號怡華閣地下C 號舖
夜晚同男朋友食串燒,揀咗呢間許願樹美食。
🍗許願樹美食
深水埗福華街182號怡華閣地下C 號舖
2020-01-22 176 浏览
約左好朋友食下午茶,兩個女仔都唔一定係去high tea 嘅,今次去到深水埗嘅「許願樹美食」叫左 串燒冬菇、鹽燒牛脷、蒜蓉燒茄子、燒肩甲牛扒飯蒜蓉汁、菊花茶 。咁多野都唔洗二百蚊夠晒大眾化而且仲好好食。串燒冬菇,出面食好怕燒到乾晒,但係呢度嘅串燒冬菇一咬入口,沖滿燒汁,不會太乾。鹽燒牛脷相對硬了些少,不過味道唔錯,充滿燒嘢食嘅風味。蒜蓉燒茄子 和 燒肩甲牛扒飯蒜蓉汁,都係同樣淋上同一款的蒜蓉汁,茄子野味蒜蓉汁滲透入茄子中,牛扒一點也不硬,入口軟腍,再用蒜蓉汁撈飯好好食。大部份菜式都是以串燒為主,所以都比較口喝,邊食串燒邊飲凍菊花茶,有消滯解渴的作用。

燒肩甲牛扒飯蒜蓉汁
串燒冬菇、鹽燒牛脷
蒜蓉燒茄子
串燒冬菇

鹽燒牛脷相對硬了些少,不過味道唔錯,充滿燒嘢食嘅風味。

2020-01-22
燒肩甲牛扒飯蒜蓉汁
串燒冬菇、鹽燒牛脷
蒜蓉燒茄子
串燒冬菇
2020-01-22 124 浏览
許願樹一向都出名好食既串燒,即叫即燒,食宵夜既必選,長沙灣既分店搬左去深水埗,地方更闊落,更乾淨,無油煙味雄仔燒鵝肝 $58(美味指數: 😋😋😋😋😋)No.1推介,鵝肝配多士,鵝肝兩邊煎香,入口即溶,多士香脆,加上吸晒鵝肝油,好香韮菜(兩串) $24花枝丸(兩串) $24(美味指數: 😋😋😋😋😋)No.2推介,食串燒韮菜當然係必點項目之一,燒韮菜真係好考功夫,黎度既韮菜唔會燒到好乾,配埋d辣粉,好惹味。另外值得推介既係花枝丸,食到有花枝粒,同平時食到既墨魚丸唔同,必選推介雞脾 $28(美味指數: 😋😋😋😋)我地仲嗌左燒雞脾,店家好好幫手起骨仲切件上,食落夠晒方便,仲可以同朋友開心share話梅粉燒菠蘿(三件) $15安格斯牛柳粒 $35鹽燒牛脷 $25(美味指數: 😋😋😋😋)話梅粉燒菠蘿真係第一次食,雖然唔係點食到話梅粉味,但菠蘿好甜好多汁。另外牛柳粒同牛脷都燒得岩岩好,保持到肉質既鮮嫩自家制五花茶自家制菊花菜(美味指數: 😋😋😋😋😋)自家制飲品甜度岩岩好,五花菜甘甜清熱,菊花茶好香菊花味😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

雄仔燒鵝肝 $58

韮菜(兩串) $24
花枝丸(兩串) $24

雞脾 $28
(美味指數: 😋😋😋😋)

話梅粉燒菠蘿(三件) $15
安格斯牛柳粒 $35
鹽燒牛脷 $25
(美味指數: 😋😋😋😋)

自家制五花茶
自家制菊花菜
(美味指數: 😋😋😋😋😋)
自家制飲品甜度岩岩好,五花菜甘甜清熱,菊花茶好香菊花味

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2020-01-21 119 浏览
許願樹聽朋友講長沙灣都有間老字號嘅全消店仲要開咗好多年,咁啱今日想食宵夜就過嚟睇睇,新店果然大左好多而且仲有房仔可以比客人用👍🏻嚟緊如果食宵夜,又想有自己嘅私人空間遇到一個好嘅選擇燒鵝肝賣相很特别,很少串燒店售賣呢款燒物。欣賞多士,鬆脆得嚟唔會過燶,口感不錯!鵝肝大隻好好味燒燒賣大大粒燒賣自家製嘅, 足料又好味燒豆腐好多蒜蓉汁上,豆腐燒得啱啱好唔會過火燒菠蘿 大大件而且燒得啱啱好唔會太過火,入邊仲係好多菠蘿汁,誠意之選燒茄子茄子皮沒有被燒焦調味上用上大量蒜蓉醬,惹味之餘茄子肉亦很多汁
許願樹

燒鵝肝

燒燒賣
大大粒燒賣自家製嘅, 足料又好味

燒豆腐
好多蒜蓉汁上,豆腐燒得啱啱好唔會過火

燒菠蘿

燒茄子
同朋友係深水埗行吓街,差不多食飯時間,就四圍搵下有咩食啦😆見到呢間許願樹美食燒烤都乾淨企理,門口放左海鮮又幾新鮮喎😘咁見都多人食,咁啱又有位,就入去開餐先🤗- 叫左佢哋自家制的五花茶同羅漢果,唔甜夾清熱,正🤗🥰- 涼拌菜是雲耳,酸酸的幾開胃😊- 頂級安格斯牛扒。肉質鮮嫩,有牛肉味好同好易咬得開,肉汁散出😊- 燒茄子🍆。配上肉碎加蒜燒,非常惹味😋,師傅還很細心的起肉,夾起即可食😚- 燒象拔蚌,珍寶蠔,聖子皇以及大蜆,本身材料已十分新鮮,用上蒜加辣椒粉燒,我選了小辣,唔會遮到海鮮本身鮮味,而且香味更特出👏👏- 燒羊架。我很like羊的騷味,佢燒得外脆內肉質鮮嫩,唔un,十分好味😋- 秘制蜜糖骨即是燒排骨,一分已有4件,抵食😜- 燒汁粟米 , 加上少許牛油燒,正😽- 各樣材料都新鮮鮮味,師傅制作用心,員工都很有禮貌,介紹食物給我們😋☺️- 細看餐牌, 見佢哋食物都多元化,有點心,羊腩煲,臘味飯,烏冬公仔麵同埋蒸飯,各適其適,同埋佢係廿四小時營業嘅😘
同朋友係深水埗行吓街,差不多食飯時間,就四圍搵下有咩食啦😆
見到呢間許願樹美食燒烤都乾淨企理,門口放左海鮮又幾新鮮喎😘
咁見都多人食,咁啱又有位,就入去開餐先🤗

- 叫左佢哋自家制的五花茶同羅漢果,唔甜夾清熱,正🤗🥰
- 涼拌菜是雲耳,酸酸的幾開胃😊
- 秘制蜜糖骨即是燒排骨,一分已有4件,抵食😜
- 燒汁粟米 , 加上少許牛油燒,正😽
2020-01-19
2020-01-18 87 浏览
收工後最啱就係約埋啲死黨食返個宵夜啦🤣小妹就同朋友去左食串燒 嘆返個靚宵夜除左串燒外 都仲有其他食物嘅選擇海鮮🦞 點心🥧 粉麵飯🍚店舖有好多海鮮俾客人揀店員好好咁同我地介紹食物店員話海鮮除memu內嘅海鮮之外 每日都會係街市入面買啲靚海鮮俾客人揀舖頭出面就有一個位 可以俾客人揀海鮮😚今次就嗌左啲串燒 燒物 同鳥冬炒飯分別叫左海鮮 - 帶子 貴妃妦燒物 - 羊架 秘製蜜糖骨 茄子串燒 - 蒲燒脆鯇 牛脷 雞皮主食 - 海鮮炒飯 蜆肉湯烏東———首先講下啲海鮮先🐙🦑🦐🦞🦀帶子 與 貴妃妦新鮮爽口🤤唔會過熟💛加上微微辣度同適量蒜蓉配合味道由咬嘅第一下😋就香到入心入肺❤.跟著就要推介下啲肉肉🥩🥩重點推介羊架✨✨食羊架最怕有骨 店員貼心剪好 方便進食熟度剛好🤤咬口香爽羊肉味爆哂出黎❤最緊要唔騷.秘製蜜糖骨 秘制方法 果然唔同得黎又好食😎秘製醬汁 唔會太甜 煮法入味 骨位更香爽😋.茄子利用香爽肉碎 與 蒜蓉的配合咬口彈牙 同時 極香係小妹食過最好食嘅燒茄子🥰.蒲燒脆鯇醬汁味道剛好🤤唔好太鹹最緊要脆鯇 真係好爽脆😋同時 魚肉唔會起榨👏🏻.牛脷醬汁味道同樣剛好👍🏻小妹出面食親都一咬即爛 口感一般但係師
收工後最啱就係約埋啲死黨食返個宵夜啦🤣

比起普通汽水更好飲😋
味道天然 唔會太甜❤
清新自然 健康之選😎
2020-01-17 55 浏览
今日同朋友出開深水埗買野,佢帶左我去呢間餐廳食晚餐。餐廳有好多唔同類型嘅嘢食,有燒烤有小炒亦都有飯麵,連點心都有。由於朋友幫襯過,交俾佢拍板。燒翠玉瓜同娃娃菜,佢燒完再落埋孜然粉,好惹味。香煎蓮藕餅,煎得岩岩好,而且十分足料。傻仔土豆絲,朋友特別推介呢碟,佢話唔係度度有得食,食落都幾特別,好爽好有口感。海鮮炒飯,面頭有隻青口,炒飯入面有唔少蝦同蟹膏,幾有驚喜。蒜蓉燒豆腐,蒜蓉味十足,同豆腐都幾夾。避風塘腰果排骨,呢個我自己好鍾意食,腰果好香口,排骨炸得香脆,食到唔停口。可樂&忌廉呢餐都幾抵食,食左咁多野都只係三百幾蚊。離開果陣見到門口有海鮮,下次encore可以一試。
今日同朋友出開深水埗買野,佢帶左我去呢間餐廳食晚餐。

燒翠玉瓜同娃娃菜,佢燒完再落埋孜然粉,好惹味。

香煎蓮藕餅,煎得岩岩好,而且十分足料。

海鮮炒飯,面頭有隻青口,炒飯入面有唔少蝦同蟹膏,幾有驚喜。

蒜蓉燒豆腐,蒜蓉味十足,同豆腐都幾夾。

可樂&忌廉

呢餐都幾抵食,食左咁多野都只係三百幾蚊。

離開果陣見到門口有海鮮,下次encore可以一試。
2020-01-16 74 浏览
珍寶蠔~很厚肉及新鮮,還細心地切開了一半,不怕太大隻,很容易吃~燒龍蝦(芝士及蒜蓉)~起初,還以為細細隻的那種,但原來是很大的一隻😍😍😍肉質還要很鮮甜及彈牙,這個物超所值😍😍😍燒聖子皇~厚肉及彈牙,已離不開了🤣🤣又是很大隻,滿足👍👍👍醬燒鮮鰻魚~平常吃日式燒鰻魚較多,但這個燒鮮鰻魚真的超贊,不會只有醬料味,還加多了魚的鮮甜味及彈牙,這店用料真的無得輸❗❗雄仔燒鵝肝~這個是我最愛🤣🤣🤣只是48蚊元一件,但鵝肝的質素一點也不遜,一啖咬下去,整個口腔都充滿油脂,而且還非常厚的一件,抵吃❗❗❗茄子~很大隻,不能看少😂😂燒燒賣~很香的豬肉及冬菇味,外面吃不到👍👍皆因原來是他們自家製🤣🤣🤣燒豬大腸~燒的比炸的健康得多,沒那麼油,但卻那麼脆😋😋😋牛油金菇~很香牛油味,完美BBQ風味

燒聖子皇~厚肉及彈牙,已離不開了🤣🤣又是很大隻,滿足👍👍👍

茄子~很大隻,不能看少😂😂

燒豬大腸~燒的比炸的健康得多,沒那麼油,但卻那麼脆😋😋😋

牛油金菇~很香牛油味,完美BBQ風味
佢地岩岩係長沙灣搬左去深水埗,一樣咁近🧒🏽唔係唔食呀嘛!尼度食物既選擇真係好多好多好多呀,樣樣都咁好食呀,燒得岩岩好,加上佢地既辣粉真係一流。佢地全部既串燒都可以揀辣度,我地今次就揀左微辣,佢地既辣同蒜蓉調味係超級正點呀!🧒🏽私心推介幾款啦!首先有尼個雞脾,佢真係雞脾尼架,超好起哂骨,啖啖肉夠哂juicy呀,仲可以燒到個皮脆肉嫩真係超好食呀 (雞翼都一樣皮脆肉嫩呀🤤)!之後仲有個蒜蓉蝦夠哂蒜又有膏又大隻真係好不得了呀!仲有唔知你地都鐘唔鐘意食燒燒賣尼,真係好好好正,特別係尼度既燒賣份量超大,入面爆多肉又有咬口,仲有辣粉係面真係好lamlam呀!個鵝肝都真係超抵食呀,燒得好入味🤩,咁🧒🏽最愛既雞皮都係好好食,好juicy又脆呀呀呀呀呀~
佢地岩岩係長沙灣搬左去深水埗,一樣咁近🧒🏽唔係唔食呀嘛!

• 雞脾
2020-01-16 64 浏览
今日放咗工之後就同朋友去咗食宵夜之後就去咗呢間許願樹美食食串燒😘😘😘————————不過其實呢度都算幾多選擇,除咗有串燒可以揀之外,仲有點心啊海鮮啊同埋好多唔同種類嘅飯都可以嗌😮😮我哋嗌咗安格斯牛柳粒( $35)、四隻雞中翼($28)、鹽燒牛脷($25)、一份芝士火腿多士($25)、兩串雞軟骨兩串雞腎豬頸肉(全部都係$24兩串)、豚肉燒($15)、五隻海水燒青口($38)、一份醬燒鮮鰻魚($58)、香菇燒賣($25)同兩串花枝丸($24)我想講呢度啲嘢食都真係幾乎全部都好高質,首先講咗安格斯牛柳粒同埋牛脷先,我想個兩者比我嘅感覺係食得出唔係劣質嘅,因為佢哋真係好有口感得嚟又唔會太過韌👍👍👍而且都仲有少少肉汁鎖係啲牛肉入面,所以都真係好值得讚之後就係雞腎同埋雞軟骨,其實我平時如果食串燒嘅話都未必會帶雞腎,因為我覺得雞腎要整得好食真係有難度嘅,因為之前食過有啲雞腎係真係乾到完全咬唔到,但係呢度嘅雞腎反而其實幾恰到好處,因為佢啲雞腎唔會太乾同埋好有咬口😘😘😘令到個味道更加多層次,之後雞軟骨其實炸得幾好食之後就係嗰個豬頸肉同埋豚肉燒,兩者要比較嘅話我就覺得豬頸肉係好食啲嘅因為佢呢度嘅豬頸肉真係
今日放咗工之後
就同朋友去咗食宵夜
之後就去咗呢間許願樹美食
食串燒😘😘😘
————————

之後就係嗰個豬頸肉同埋豚肉燒,兩者要比較嘅話我就覺得豬頸肉係好食啲嘅因為佢呢度嘅豬頸肉真係可以做到一種給煙韌嘅效果,而且都仲有幾juicy嘅口感😋😋所以我覺得豬頸肉真係必食嘅推薦

到鰻魚、青口同雞翼嘅部份,其實我自己就唔算係一個好鍾意食鰻魚嘅人,但係我都覺得佢嘅鰻魚真係幾唔錯,嗰sauce同鰻魚好match,青口都好吸引,之後個雞翼真係最值得讚嘅,因為佢真係新鮮滾熱辣得嚟又唔會overcook,佢啲雞肉真係好滑嫩🥰🥰🥰真心佩服

我哋有嗌一個芝士火腿多士,真心好出乎我意料,麵包好脆不特止,而且加埋半溶嘅芝士☺️☺️完全Perfect,真心有衝動想Encore

最後就嗌咗一份香菇燒賣,因為我係一個好鍾意食燒賣嘅人,佢呢度嘅燒賣質素都幾高,真係做到啖啖肉嘅效果,都好值得Encore
2020-01-13 54 浏览
原來搬左新店,之前在娘家長沙灣附近都有食過,唔錯,但之後先知搬遷了在深水埗買完電腦野就去食午餐,順路回家見到間餐廳就入去。肚餓就決定叫個扒餐,老公食燒肩甲牛扒餐,牛肉好嫩好滑,而且即燒,又有足夠黑椒汁,飯底都夠飽我叫了燒雞扒飯,灑上孜然粉即燒,好有風味,如果女士就叫少飯會好的,份量十足,一定飽肚,仲有野飲燒蔬菜是好考功夫,我們燒枝豆,娃娃菜,翠玉瓜,金菇,食得太多肉都要食下菜既,不怕燒得好乾,牛油金菇勁香,賣相都唔差 $30+就有扒餐有飲品,好抵食,一定飽

在深水埗買完電腦野就去食午餐,順路回家見到間餐廳就入去。

$30+就有扒餐有飲品,好抵食,一定飽
2020-01-13 66 浏览
經常光顧太子許願樹分店,一向有信心保證😋.最近竟然在我家附近開了新分店😍,當然要試試!新店24小時🕗營業,空間更大,不會有油煙味👍🏻,餐牌也更多小炒海鮮🦞🦐🦑選擇👍🏻茄子($30)🍆佈滿蒜泥,但入口調味帶甜,不會太重口味,還有肉碎充滿口感😍娃娃菜($24)🥬有兩串份量,入口爽脆新鮮☺️牛肉($24)🐂兩串,用肥牛串成,油香十足,燒汁帶甜好味道!雞中翼($28)足足有四隻,非常juicy💦,皮脆肉嫩,火喉剛好🤤炭燒雞扒($28)🐔無得輸!份量多不在話下,調料剛好有炭香惹味🔥蒜燒排骨($25)肉質有咬口,蒜味濃也享受!雄仔燒鵝肝($48)很特別,入口即溶,油香爆炸💥 ,外香脆內綿滑,配上香口多士絕配😍醬燒鮮鰻魚一份($58)全晚最驚艷😍爽口肉質,油份香到爆炸!配上甜甜醬汁,帶有日式風情🇯🇵海鮮炒飯($68)好味!有🦐🦀,還有卜卜脆蟹子,入口鮮味十足,又夠乾身😍最後叫了兩樣😋:避風塘腰果排骨($88)和椒鹽雞軟骨($78),它們都很類似☺️前者有肉香、後者有咬口,很惹味,配酒🍻一流🤤再喝一杯許願樹一號($20)(蘋果醋🍎),解膩一流!侍應態度好☺️,菜色多樣化👍🏻師傅更為品質把關,聽到他教導其他人
經常光顧太子許願樹分店,一向有信心保證😋

娃娃菜($24)🥬有兩串份量,入口爽脆新鮮☺️
娃娃菜

牛肉

雞中翼

炭燒雞扒

蒜燒排骨($25)肉質有咬口,蒜味濃也享受!
蒜燒排骨

醬燒鮮鰻魚

海鮮炒飯

再喝一杯許願樹一號($20)(蘋果醋🍎),解膩一流!
許願樹一號

侍應態度好☺️,菜色多樣化👍🏻師傅更為品質把關,聽到他教導其他人,材料不要切定,會流失水份😯;又說雞皮來貨細片,要串多一點👍🏻這店絕對會成為我的深夜食堂🤤🤤🤤
2020-01-12
$230 (宵夜)
娃娃菜
牛肉