建议使用Google Chrome浏览器,让你于OpenRice网页享有更好的用户体验。
下载 Google Chrome
暂不需要
我们将停止支援使用 TLS 1.0/1.1 的设备。若要继续在此设备上使用OpenRice网页,请前往 www1.openrice.com 并将其加入书签。若要以最佳用户体验享用OpenRice网页,建议使用 TLS 1.2 的设备。
前往 www1.openrice.com
商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
高级
生活志
饮食志
开饭头条
放闪为食团
抖一抖 台湾Let's Go!
食得知味
送出
W Yu
豬軟骨拉麵
2008-06-16
如圖,有粟米、芽菜、木耳絲、蔥粒、蛋半隻豬軟骨很腍、入味麵則一般,沒有嚼勁飲品 +HK$6堂食加一
如圖,有粟米、芽菜、木耳絲、蔥粒、蛋半隻
豬軟骨很腍、入味
豬軟骨拉麵HK$38
Wai Lim
唔得
2008-05-26
同下面講既都差唔多。pros:坐得舒服地方整潔唔洗等位野食ok﹐過得去。service okay。都有主動加茶。cons:加一﹗竟然要加一﹗價錢貴﹐一個飯$38﹐跟餐$48﹐多咗杯野飲/湯+前菜(今日係一碟仔四季豆+雪菜)+甜品(桂花糕)飲凍飲+$2﹐飲豆槳+$6waiter落錯單﹕叫凍飲比熱飲﹐叫唔跟餐又跟餐﹐但最後都一一跟進返。無茶﹐杯茶都要問先有。我哋見隔離檯有米問lor﹐個waiter仲問我哋係米想要呀。我同事杯凍奶茶唔夠甜﹐後來個waiter幫佢o羅入去加甜﹐之後又甜得制。conclusion:加加埋埋唔平﹐唔值呢個價錢。唔會再去。
同下面講既都差唔多。
pros:
坐得舒服
地方整潔
唔洗等位
野食ok﹐過得去。
service okay。都有主動加茶。
cons:
加一﹗竟然要加一﹗
甜品
(桂花糕)
飲凍飲+$2﹐飲豆槳+$6
waiter
落錯單﹕叫凍飲比熱飲﹐叫唔跟餐又跟餐﹐但最後都一一跟進返。
無茶﹐杯茶都要問先有。我哋見隔離檯有米問lor﹐個
waiter
仲問我哋係米想要呀。
我同事杯凍奶茶唔夠甜﹐後來個
waiter
幫佢o羅入去加甜﹐之後又甜得制。
conclusion:
加加埋埋唔平﹐唔值呢個價錢。唔會再去。
abclwh
唔惦
2008-05-24
知道公司附近開左間新食肆, 於是 lunch 來試下~黎到排第二, 個待應俾個 menu 我地叫我地可以睇定食乜野, 可以選擇 $38 淨叫一個拉面, 或者 加 $10 多一個湯/飲品, + 前菜+ 甜品。 我地都未等到位就可以落定單先, 都幾好, 唔使等咁耐, 落單時同事叫左杯凍飲, 待應姐姐就話凍飲 + $2。野食唔洗好耐就黎到, 我叫左個豬軟骨拉面 + 凍豆腐 + 蟹肉湯 + 桂花圓子, 同事同我一樣, 只係冇叫湯叫凍飲。以下係我同同事食完之後既感覺: 1) 蟹肉湯: 勁豆粉獻, 杰達達咁, 唔好味。2) 凍豆腐, 好甜, 勁難食, 得個甜字。3) 豬軟骨拉面: ok, 冇乜特別。4) 桂花圓子: 冇桂花味, 圓子勁實。正確係糖水 + 幾粒糯米粉。5) 同事杯凍檸茶要讚, 因為佢落 order 時唔記得嗌小甜, 但係黎到杯野係小甜。食緊既時候隔離枱埋單, 聽見佢食左 $10x, 佢俾 $200 個經理找錢, 但係只係找返零頭俾佢, 個男仔同經理講: "我俾 $200 你喎" 佢先知原來找少左 $90。於是我地埋單既時候睇清楚張單啦, 後來發現原來要收 +1, 仲有, 之前落單果位
知道公司附近開左間新食肆, 於是 lunch 來試下~
甜品
以下係我同同事食完之後既感覺:
1) 蟹肉湯: 勁豆粉獻, 杰達達咁, 唔好味。
2) 凍豆腐, 好甜, 勁難食, 得個甜字。
3) 豬軟骨拉面: ok, 冇乜特別。
4) 桂花圓子: 冇桂花味, 圓子勁實。正確係
糖水
+ 幾粒糯米粉。
於是我地埋單既時候睇清楚張單啦, 後來發現原來要收 +1, 仲有, 之前落單果位姐姐明明話凍飲 +$2, 點知變左 +$3, 於是我問個經理頭先又話 +$2, 佢話或者果位待應攪錯左!!!
$48 + $48 + $3 + 10% = $108.9
其實服務都 ok, 但以這個價錢食這個質素既食物真係唔值囉~, 食 lunch 仲要收 +1, 加上上環咁多野食, 又平又抵食, 仲要好好味, 如果去對面食御面, 唔使呢個價錢但食得仲開心。
检举此食记
请选择检举类别:
怀疑不实食记
内容含粗言秽语
食记不属于此店
重覆发表
其他
检举理由:
请详细说明您的检举理由,以便查证。
此网页使用cookies给你提升最佳网站体验。继续浏览即表示你同意根据我们的
隐私政策使用cookies
。