2021-09-30
呢間西關老祖位於葵芳葵涌廣場2樓,係一間專賣小食嘅店舖,去嘅每一款有特式又懷舊嘅食物相當之有水準!.老祖・至尊頹飯 $32餐蛋飯望著冇乜得別🤔好似普通嘢,去嘅太陽蛋夠哂嫰滑食到入口味道😋都唔錯,餐肉又夠香口😙,有具別的特色🤔,同時食到以往嘅味道,而去嘅飯粒粒口感軟硬適中!.炸黑毛豬肉粽 $45呢款豬肉粽賣相十分之吸引😲,係用咗黑毛豬而製成🤔,金黄色一件件鬆脆嘅外皮,包住黑毛豬肉令到味道更加好味😋保存肉汁,而去嘅肉質又夠腍身更加好食,真係睇得又食得😍!.爆炒XO醬蘿蔔糕 $38爆炒XO醬腸粉 $30呢兩款XO醬蘿蔔糕/腸粉賣相都唔錯🤔,腸粉食到入口口感軟滑煙韌😋,加咗XO醬更加好味帶有小小辣,而蘿蔔糕味道十足😋,將整件蘿蔔糕煎至金香😙。食到入口食到一條條蘿蔔絲,口感都唔錯🤔,再加咗D XO醬更加惹味😋!.*我覺得都幾好,又有特色嘅小食,價錢又唔貴,值得試吓*
老祖・至尊頹飯 $32
炸黑毛豬肉粽 $45
爆炒XO醬蘿蔔糕 $38
爆炒XO醬腸粉 $30
*我覺得都幾好,又有特色嘅小食,價錢又唔貴,值得試吓*