2022-09-02 592 浏览
單價幾貴下 但包裝咁唔用心 令人失望 6個裝嘅盒 強行放咗7個 第7個就咁掟喺面 底紙掟住下面嘅泡芙有冇考慮過衛生 同 外觀問題點樣放可以同客人相討知道放唔落可以分兩盒嘛公司應該要考慮點樣固定泡芙加個膠底座之類一打開盒 頭都甩埋😅 得display嘅時候好睇有咩用明明貼可以wechat union pay visa比錢得翻現金 八達通問題倒唔大 但可以封咗佢 唔好誤導人
單價幾貴下 但包裝咁唔用心 令人失望

比錢得翻現金 八達通
問題倒唔大 但可以封咗佢 唔好誤導人
泡芙
2022-07-28 547 浏览
平時食得多西樹泡芙的泡芙,估唔到原來西樹泡芙仲有賣mochi,今次見到有優惠好似幾平,所以又想試試~<mochi> $60/6 (買三送三)柚子粒粒size分量正常,不過外皮偏厚身,個人認為內裏嘅餡料可以再多啲,咁個口感會更好🌟食落去比較似係用咗韓國柚子醬嘅感覺,味道清新,不過都有些甜🤣藍莓芝士相比起柚子粒粒,我更加鍾意藍莓芝士!!藍莓果醬做餡,但mix埋啲cheese無疑係經典口味,食落去都比較creamy😆同埋食食吓覺得自己好似食緊藍莓芝士蛋糕😈有機會會再買嚟食~

<mochi> $60/6 (買三送三)
藍莓芝士
2022-04-10 776 浏览
行街前買黎開心補充下體力 佢嘅賣相一定係佢嘅selling point!! 雖然有啲味道同材料都好平庸。。。🦔👉蘋果金寶糖霜絕對係提升整體顏值好材料!咬落個puff已經甜甜地 朱古力味唔會好重 咬到中間估唔到仲有少量吉士支撐住啲蘋果蓉 咬落成個口感係好match 又唔會東跌西跌 蘋果蓉個sauce又唔會過甜 食落好滿足kekee。。。🦔👉白桃吉士話哂夏天就係桃嘅季節 3嚿其實都好夠食架啦 但入口當然唔會好高質啦🤭中中庸庸唔太特別食落過下口癮咁

。。。🦔

👉蘋果金寶

。。。🦔

👉白桃吉士
2022-03-23 509 浏览
一直都好鍾意呢間shop嘅泡芙,今日又再幫襯喇😋抹茶紅豆泡芙裡面有MOCHI,本身好煙靭,配埋抹茶紅豆,味道好夾喔👏🏻👏🏻抹茶味香濃,紅豆有口感,加埋就very good😋曲奇雲呢拿泡芙雖然呢個泡芙係曲奇雲呢拿,但係佢嘅外型同味道好似朱古力,不過都係好食嘅。除此之外,驚喜發現🤫,餡裏面有曲奇趣趣大福,味道唔錯喔。曲奇好脆,仲有好多雲呢拿添hehe.😚藍莓乳酪芭芙6粒藍莓+乳酪味道好夾,加埋泡芙食,好好味喔!
一直都好鍾意呢間shop嘅泡芙,今日又再幫襯喇😋

抹茶紅豆泡芙

曲奇雲呢拿泡芙

藍莓乳酪芭芙
6粒藍莓+乳酪味道好夾,加埋泡芙食,好好味喔!
2022-03-17
5 分钟 (外卖自取)
2021-12-12 581 浏览
CHEZ CHOUX BOX (6pcs) HKD1401️⃣士多啤梨乳酪芭芙2️⃣北海道牛奶芭芙3️⃣朱古力三重奏芭芙4️⃣抹茶意大利芝士芭芙5️⃣白桃吉士芭芙6️⃣魔鬼榛子芭芙.味道 ★ ★ ★ ★ ☆泡芙個個都好大個,每隻cream味濃香滑,配鬆軟帶奶油香既泡芙真係好食😋#士多啤梨乳酪芭芙 士多啤梨🍓甜,乳酪味好出好滑,一甜一酸口感好有層次#北海道牛奶芭芙 牛奶味超濃陏#朱古力三重奏芭芙 65% triple chocolate 朱古力味好穩陣,唔算太甜,on top仲有d脆粒#抹茶意大利芝士芭芙 芝士好香,配上抹茶苦中帶甜,意大利餅略嫌淋身#白桃吉士芭芙 好大粒白桃呀,好甜,吉士cream係底,夠香滑#魔鬼榛子芭芙 榛子味唔算好濃但好食既,仲有半條我至愛既繽紛樂.環境 ★ ★ ★ ★ ☆地鐵站內好方便,店內都乾淨.服務 ★ ★ ★ ★ ☆盒入面放左包乾冰,好貼心👍🏼.價錢 ★ ★ ★ ★ ☆我地買6pcs set裝,抵過散叫,因為我地揀哂最單價最貴既top 6🤣性價比高

CHEZ CHOUX BOX (6pcs) HKD140
6️⃣魔鬼榛子芭芙

味道 ★ ★ ★ ★ ☆

#北海道牛奶芭芙 牛奶味超濃陏

環境 ★ ★ ★ ★ ☆
地鐵站內好方便,店內都乾淨

服務 ★ ★ ★ ★ ☆
盒入面放左包乾冰,好貼心👍🏼

價錢 ★ ★ ★ ★ ☆
2021-12-09 304 浏览
芒果乳酪泡芙 $28大大嚿泡芙中間夾住大大粒芒果粒芒果食落去酸酸甜甜 因為係乳酪所以食落去啲cream唔會好滯🙆🏻而且個size都大 好啱食下午茶☕️仲可以打卡😌
芒果乳酪泡芙 $28
大大嚿泡芙中間夾住大大粒芒果粒
而且個size都大 好啱食下午茶☕️
仲可以打卡😌
2021-07-02 738 浏览
個牌子已經愈做愈衰,比d誠意做promotion啦,你都係想吸引更多人黎食啫,依家禁既質素仲點回頭呀?買之前已經有朋友講,係觀塘果間買一食就係空氣,食到成肚火。我個時仲當係個別個案,點知返到屋企一食就知根本係慣犯,d cream一半都無,好Hea喎,Hea到一個點喎如果做promo半價優惠等於對半質素,唔該唔好再做啦,唔怪得幾個月前都都仲見到人龍,依家連買2送2禁著數既野都要搵女仔出黎做招徠,d客流量同平日無異唔多講,睇圖啦
唔多講,睇圖啦
2021-04-29 560 浏览
🥭芒果乳酪泡芙($28)泡芙係偏硬身,上面抌咗糖粉,中間夾住大大粒呂宋芒果。芒果有少少酸但加埋啲cream,味道都OK。呢個價錢嘅話就貴咗少少,都係朱古力泡芙好食啲。
🥭芒果乳酪泡芙($28)
呢個價錢嘅話就貴咗少少,都係朱古力泡芙好食啲。
芒果乳酪泡芙
2021-03-24 664 浏览
今日順路去開觀塘地鐵站,聞到好香牛油忌廉味,見到好吸引的泡芙,忍唔住買咗五個返屋企,给一家人做飯後甜品。其實呢間泡芙店的款式種類好多,買相好吸引,令人花多眼亂。本人不喜歡太花巧, 經過一番心大心細之後,揀了士多啤梨脆皮泡芙和朱古力曲奇泡芙。我見到店內有好多優惠推介,除咗泡芙之外,還有麻薯、流心朱古力蛋糕、流心芝士蛋糕、泡芙三文治、心太軟等,而每個月的2號,仲有買二送二的優惠,記得mark返個日子,擇日再來。

士多啤梨脆皮泡芙

朱古力曲奇泡芙

2021-02-26
10 分钟 (外卖自取)
宵夜
士多啤梨脆皮泡芙
朱古力曲奇泡芙
2021-02-18 464 浏览
🍓士多啤梨乳酪泡芙我超級鍾意食士多啤梨,加上而家士多啤梨當造,所以一定要食返個士多啤梨泡芙。泡芙出面脆脆地,有少少似奶油豬嘅感覺,口感唔錯。乳酪泡芙比鮮奶泡芙更加好食,可能係因為乳酪有啲酸酸地嘅味道。士多啤梨好甜😋
🍓士多啤梨乳酪泡芙
2021-01-28 566 浏览
每次經過西樹泡芙都比店舖發出來嘅香味吸引,個頭好自然會轉去望一望。今日發現佢新出咗《冬日旋律》系列,於是買咗黑糖金栗🌰及九州紫薯🍠,再加多一件意大利芝士,作為今晚一家三囗飯後甜品🥰。九州紫薯泡芙,甜薯忌廉香滑而不膩,仲有紫薯粒增加口感,配合鬆軟帶有奶油香嘅泡芙,味道一流。黑糖金栗泡芙,栗子蓉味濃口感順滑,配上原粒甘栗及黑糖水晶,不甜不膩帶有微微嘅黑糖香氣。意大利芝士泡芙,軟熟嘅意大利芝士,口感濃郁又唔會太甜膩,泡芙面頭沾有朱古力粉,再配上意大利手指餅乾,口感更加豐富。

2021-01-23 259 浏览
3點鐘又到嘴痕既時候,外賣左粒白桃吉士泡芙。成日行過地鐵站,佢個香味真係邪惡既誘惑。值得讚係真係拎到返去都唔會淋哂,個皮仲好脆,吉士超多甜度還可以,唔會好甜。但水果似係罐頭生果味,價錢都算合理既

白桃吉士泡芙
2021-01-14
I live near this Japanese shop which is best known for its palatable cream puffs but I only have been walking past it near lunch or dinner time so have not really got a chance to grab something there to satisfy my sweet tooth. Feeling peckish, I went for 5 puffs just to treat my family - chosen were the newly arrived peach custard ($27), and apple crumble ($ 29), as well as the classic Hokkaido milk ($ 25), chestnut ($28), and blueberry yoghurt ($26). Consistent with what I remembered, the shop

Consistent with what I remembered, the shop is generous with the portion and it is such a challenge for me to pick a favourite as all of them really suited my palate. However, of course, if I have to crown a winner, it would be one of the two newly arrived specials as I always have a passion for custard and apple / cinnamon.

It was such a satisfying feeling carrying a box worth of desserts to surprise my loving family who are all so infatuated with Japanese goods!
2021-01-12
下午茶
2020-12-09 260 浏览
一回家看到雪櫃裏邊有這間西樹泡芙盒子,都估到應該是有友人來探訪了。將吉士味的泡芙留給別人,自己就拿了個綠茶紅豆味的。😏泡芙的質地沒舊日那般厚實,綠茶餡料不算太多,綠茶味道也不太濃,味道亦不太甜,不知為何,覺得我以前的,好像味道比較甜,以及質地會偏向硬身,現在好像比較軟林、比較空虛。後來還有兩個玻璃樽的布丁,底下有幾盒糖定還是焦糖,加落布丁到就會比較甜,不過本身都帶點甜味,但是光是吃布丁就比較乾乾。

綠茶紅豆味的。😏

後來還有兩個玻璃樽的
布丁,底下有幾盒糖定還是焦糖,加落布丁到就會比較甜
,不過本身都帶點甜味,但是光是吃布丁就比較乾乾。
2020-10-22 308 浏览
成日經過依間店都聞到好香,今日忍唔住買咗個芒果乳酪泡芙返屋企食!泡芙上邊有三至四粒芒果🥭,食落有啲啲酸。始終唔係當造時段,所以都接受到😂。個乳酪忌廉先係精粹,真係好好味,酸酸甜甜咁🙈,配埋啲芒果粒一齊食好好味!泡芙有啲位都脆脆地,幾好。👍🏻