早排趁住天氣唔太熱☀️就約埋朋友仔一齊去公園野餐🧺知道小朋友鍾意食泡芙,所以獨樂樂不如眾樂樂😆我係西樹泡芙買左幾個一齊開心share喇😍西樹泡芙一直好評如潮,每個泡芙都大大個架,而且每日都係新鮮製作,價錢超級抵食又材料十足😝大人小朋友都會好喜歡♡士多啤梨泡芙Gavin最最最鍾意食就係士多啤梨泡芙喇🍓甜甜既士多啤梨加埋鬆軟既外層😌仲有香滑濃稠既乳酪內餡,絕對係必叫🧡♡白桃吉士泡芙🍑泡芙皮加幼滑既白桃吉士,口感非常輕盈🌟天然清甜既白桃同埋吉士餡既甜度岩岩好,朋友好鍾意食😝♡榛子意大利芝士泡芙芝士控must order❗️餡料係榛子加香濃意大利芝士🍫每一啖都非常濃郁好Creamy但又唔會覺得漏🥹仲可以用手指餅當匙羹舀起tiramisu cream慢慢嘆,我勁鍾意呀💕♡櫻花布丁泡芙呢一款係春日限定口味🌸櫻花布丁口感好細滑又Q彈,配搭櫻花朱古力做點綴,好打卡able📸@chezchoux 𝐖𝐄𝐋𝐂𝐎𝐌𝐄 𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐔𝐒(. ❛ ᴗ ❛.)🌟Gavin同媽咪一齊帶你周圍食 周圍玩🌟➢👩🏻@hellodearmaggiee 👶🏻@gavincheukhim_ #hongkongbaby #ho

♡士多啤梨泡芙

♡白桃吉士泡芙

♡榛子意大利芝士泡芙

♡櫻花布丁泡芙

@chezchoux

🌟Gavin同媽咪一齊帶你周圍食 周圍玩🌟

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #hkfoodie #hkbabyphotography #親子KOL #親子好去處 #親子玩樂 #香港媽咪 #香港媽咪幫 #香港媽媽 #媽媽日常 #家庭聚會 #朋友聚會 #餐廳推介 #開飯喇 #西樹泡芙 #甜點控 #美食分享 #甜品推薦 #美食獵人 #餐廳推薦 #屯門美食 #屯門甜品
2024-05-18
用餐时段
下午茶
2024-05-31 12 浏览
家人想吃甜品,下班買了幾個泡芙帶回家給家人吃。店舖位於屯門西鐵站閘外,方便下班後買甜品回家吃。泡芙盒內放了一個小冰袋,保持盒內的温度。白桃乳酪($29),鬆軟的泡芙外層和軟甜白桃交融,輕盈和不過甜。軟甜的白桃和鬆脆的泡芙相輔相成,入口有兩種截然不同的爽口感。北海道牛奶布丁($28),個人最喜歡這款。到店舖買時剛好買到最後一個,然後又有人來問還有沒有這款。這款在口感上與其它的泡芙不同,在軟滑的牛奶布丁下,泡芙外層鬆脆,內層軟滑,北海道牛奶奶味較重,與泡芙味道很搭。整個吃下不會太膩抹茶紅豆($29),主要是抹茶忌廉加紅豆蓉。綠色的抹茶忌廉綿軟香甜,抹茶味濃郁,再加上紅豆蓉,整個泡芙在紅豆的香甜中混和抹茶的茶味。配上外層的鬆脆,在口感上做得不錯。

北海道牛奶布丁

抹茶紅豆

2024-05-22
北海道牛奶布丁
抹茶紅豆
基本上由佢第一年開喺地鐵站開始,間唔中經過嘅時候都會買嚟食我自己就最鍾意食抹茶口味同埋Tiramisu 雖然都係啲比較保證冇伏嘅口味不過真係不得不講佢每一種泡芙嘅設計其實都真係好有心,每次買一兩粒返屋企請屋企人食,都真係會有種少女心感覺前排做緊櫻花口味限定好似呢排有埋開心果,想買嚟食
基本上由佢第一年開喺地鐵站開始,間唔中經過嘅時候都會買嚟食

我自己就最鍾意食抹茶口味同埋Tiramisu
雖然都係啲比較保證冇伏嘅口味

前排做緊櫻花口味限定
好似呢排有埋開心果,想買嚟食
收工經過會被香氣撲鼻的泡芙吸引,正正位於屯門站出口的西樹泡芙,櫥窗滿滿不同口感的泡芙,店員舖排井井有序得來,色彩鮮艷令人目不暇給,味道於不同季節調整,有不同期間限定。🥳白桃厚切鮮甜多汁,晶凝通透,一口鮮甜加上酸甜開胃乳酪,口感比一般的滑順濃稠,滿滿春夏氣色。榛子意大利芝士賣相100分連著手指餅的泡芙,用上曲奇皮,加上大量榛子碎和意大利芝士餡,搭配感十足,香濃得來甜而不膩,連吃兩個也不夠喉。朱古力三重奏朱古力曲奇皮更濃稠,特濃朱古力忌廉和朱古力醬合為一體,三種朱古力味各有千秋,層次豐富,正宗三重奏。作為多間連鎖泡芙店,品質保證且每次都總有不同驚喜,既有不同當造水果口味,亦有經典款式,滿足不同人的味蕾,甜品使人心情舒暢😍😍

榛子意大利芝士

朱古力三重奏

2024-05-03 16 浏览
·西樹泡芙|屯門泡芙第一時間一定係諗起西樹泡芙😋另一半想食 即刻衝去買比佢食今次試左三種口味而家仲做緊優惠 指定走式買二送二芒果乳酪泡芙皇牌既泡芙一啖咬落去 超鬆軟既泡芙包住超滑既芒果乳酪配上大大粒芒果肉 食完會繼續想食😛😛士多啤梨乳酪泡芙新鮮士多啤梨配上 乳酪味道清新 士多啤梨味濃榛子意大利芝士泡芙用手指餅可以舀起tiramisu cream黎慢慢食最後再慢慢處理 榛子味既泡芙依隻味道極力推介😛😛😛😛
西樹泡芙|屯門

最後再慢慢處理 榛子味既泡芙
依隻味道極力推介😛😛😛😛

2024-05-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
一直都喜歡吃泡芙作甜點下午茶和朋友經過西樹泡芙,我們也被它剛出爐的香氣吸引著🤤泡芙有好多款口味選擇,也是挺吸引的!各款泡芙外層微脆,入口松化餡心軟綿香滑🪄朱古力三重奏芭芙 朱古力味濃郁,甜而不膩,朱古力控必吃🍫🪄北海道牛奶芭芙牛奶布甸香滑細幼,感覺是普通牛奶泡芙的升級版,口感豐富🪄抹茶紅豆芭芙 抹茶忌廉香幼回甘,紅豆偏甜是很不錯的組控!還有其他口味,白桃、香芒等,下次再試吧😋西樹泡芙屯門港鐵屯門站TUM 54號鋪
一直都喜歡吃泡芙作甜點下午茶
和朋友經過西樹泡芙,我們也被它剛出爐的香氣吸引著🤤
泡芙有好多款口味選擇,也是挺吸引的!

各款泡芙外層微脆,入口松化

餡心軟綿香滑
🪄朱古力三重奏芭芙

朱古力味濃郁,甜而不膩,朱古力控必吃🍫

🪄北海道牛奶芭芙

牛奶布甸香滑細幼,感覺是普通牛奶泡芙的升級版,口感豐富

🪄抹茶紅豆芭芙

抹茶忌廉香幼回甘,紅豆偏甜
是很不錯的組控!

還有其他口味,白桃、香芒等,下次再試吧😋

西樹泡芙
屯門港鐵屯門站TUM 54號鋪
2024-05-01 7 浏览
Jamie成日同我講好想食泡芙 作為媽媽為咗滿足女女 點都要發掘下世間嘅美食~遠在天邊近在眼前 原來美食正正就係喺附近 今日放咗學之後去咗屯門站,發現到呢一間西樹泡芙😍之前上網見到好多朋友介紹 今次親身嚟試吓!今日點左三款泡芙俾小朋友食士多啤梨泡芙由於小Jamie最鍾意食士多啤梨,呢一款一定要必要俾佢,由於每日新鮮製作 就算擺咗入雪櫃泡芙皮都keep到鬆脆牛奶泡芙牛奶味好突出,口味唔會太甜☺️真係啱晒大人同小朋友食芒果泡芙由於而家係芒果嘅季節,芒果都好甜 配合埋泡芙同忌廉一齊食,真係大滿足!整體來講 西樹泡芙嘅性價比真係幾高,好多地鐵站都會有佢嘅分店 有時放工想買返幾件路過佢哋嘅分店買非常方便!聽完我嘅介紹 仲唔快啲去買😘#甜品推介#好食推介#必食推介#小泡芙#屯門西鐵站#甜品小吃貨#blog#blogger#foodie#覓食專員
今日放咗學之後去咗屯門站,發現到呢一間西樹泡芙😍
之前上網見到好多朋友介紹 今次親身嚟試吓!
今日點左三款泡芙俾小朋友食
士多啤梨泡芙
就算擺咗入雪櫃泡芙皮都keep到鬆脆
牛奶泡芙
牛奶味好突出,口味唔會太甜☺️真係啱晒大人同小朋友食
芒果泡芙
由於而家係芒果嘅季節,芒果都好甜
配合埋泡芙同忌廉一齊食,真係大滿足!

整體來講 西樹泡芙嘅性價比真係幾高,
聽完我嘅介紹 仲唔快啲去買😘

今天下班後,經過屯門港鐵站時,又想食泡芙,決定在「西樹泡芙」買三個泡芙回家品味。我挑了三種口味,雖然他們最近推出了櫻花主題的泡芙,但我決定下次再嚐試。三種口味分別是芒果泡芙、士多啤梨泡芙和蜜桃泡芙。這三種口味正好是我、女兒和爸爸都喜歡的。芒果泡芙這款泡芙外觀金黃酥脆,剛咬一口就迎來了濃郁的芒果香氣,讓我彷彿置身於熱帶水果園中。泡芙內部的鮮奶油搭配著新鮮芒果塊,口感柔軟順滑,每一口都充滿了鮮甜的滋味。士多啤梨泡芙這個泡芙外觀粉嫩可愛,令人一見鍾情。咬下去,酥皮脆爽,彷彿在品嚐一口甜蜜的夏日。內陷的鮮奶油混合著新鮮士多啤梨,口感豐富多層次,每一口都散發出迷人的滋味。蜜桃泡芙這款泡芙的外觀優雅精緻,散發出淡淡的蜜桃香氣。咬下去,酥皮蓬鬆,與內部的蜜桃鮮奶油完美融合,帶來一種濃郁而清新的口感。#西樹泡芙 #甜品控 #水果鮮奶油 #芒果#士多啤梨#桃

芒果泡芙

士多啤梨泡芙

蜜桃泡芙

#西樹泡芙 #甜品控 #水果鮮奶油 #芒果#士多啤梨#桃
2024-04-21
每次行過都俾個陣蛋香搞到我心郁郁💗早幾日終於忍唔住啦🫢雖然獨食難肥,我亦都唔想肥🫣但係獨樂樂,不如眾樂樂🤗一次過買幾個返屋企🏠同大家一齊分享🫶🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪泡芙 Puff ($22起/個)大致分左𝟑個種類🔸𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 : 特濃吉士內餡貪心既我就比較偏向𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 / 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞𝐬🔸𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 : 大部份都加左生果,睇落𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🔸𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞𝐬 : 外層食落多左個脆脆口感,口味以朱古力為主.款款都係半開形式,睇到内餡色彩繽紛🌈,真係件件都勁吸引!好難決定要邊款呀🤣最後我就揀左以下款式‍💁🏻‍♀️▪榛子意大利芝士($28) 🌰用手指餅當匙羹,舀間𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦食🤎慢慢嘆。依款好似一次過食緊𝟐款甜品咁,我勁鍾意💕.▪芒果乳酪 ($32) 🥭▪ 士多啤梨乳酪($31) 🍓中間𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦好滑,整體又唔會好甜。配生果又𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡又冇咁𝐇𝐞𝐚𝐯𝐲🤪.雖然包裝紙盒內有一個小冰包,但店員妹妹提醒,如果未食,記得買完一小時內要放入雪櫃❄️.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~
每次行過都俾個陣蛋香搞到我心郁郁💗
早幾日終於忍唔住啦🫢
雖然獨食難肥,我亦都唔想肥🫣
但係獨樂樂,不如眾樂樂🤗
一次過買幾個返屋企🏠同大家一齊分享🫶🏻

▪泡芙 Puff ($22起/個)
大致分左𝟑個種類
🔸𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 : 特濃吉士內餡
貪心既我就比較偏向𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭𝐲 / 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐞𝐬

最後我就揀左以下款式‍💁🏻‍♀️

▪榛子意大利芝士($28) 🌰

▪芒果乳酪 ($32) 🥭

▪ 士多啤梨乳酪($31) 🍓

🔺學生限定👩🏻‍🎓👨🏻‍🎓第𝟐件半價優惠🈹(*需出示學生證或穿着整齊校服 & *指定時間購買)
🔺買滿$𝟔𝟎𝟎可享有🚇鐵路沿線免運費🆓

2024-04-07 23 浏览
今日去屯門做點事,經過西鐵站,原來有西樹泡芙呀😍!一直都是西樹的粉絲,每次經過都會買一個,今日經過,就買三個回家啦!泡芙有好多口味,白桃、吉士、朱古力、芒果、抹茶、士多啤梨等等。現在是櫻花季節,竟然有少女最愛的櫻花口味呀!一次過買了三個口味,有味道帶酸帶甜的芒果🥭、多汁又香甜的白桃、我最愛的抹茶紅豆🫘。當中我最推介抹茶紅豆,茶味出,紅豆香甜。西樹泡芙 CHEZ CHOUX • TUEN MUN SHOP
今日去屯門做點事,經過西鐵站,原來有西樹泡芙呀😍!

2024-03-25 29 浏览
星期日我上左家姐屋企玩佢個BB,買三隻泡芙上去做伴手禮~好耐冇食泡芙,真係好驚喜噢!我食咗佢哋嘅濃朱古力布丁泡芙,只係29蚊㗎!每一口都係朱古力嘅幸福爆發,好濃郁好滋味㗎!加上布丁嘅綿密口感,唔會好甜,好好味!最期待就係佢哋嘅季節限定櫻花布丁泡芙,售價32蚊!呢個真係帶返我少女時代嘅夢幻感覺,裝飾得好靚,啱我打卡!櫻花嘅香氣同埋布丁嘅甜味融合得好完美,每一口都令人心花怒放!買三個就有盒裝,我揀埋咗佢哋嘅芒果乳酪泡芙,都係32蚊!呢個款式太令人驚艷啦!芒果超大粒,香甜清新,味道同埋乳酪嘅滑順口感好配合,每一口都令我甜在心頭,太好味啦!總括而言,西樹泡芙嘅泡芙都很太出色!濃朱古力布丁泡芙、季節限定嘅櫻花布丁泡芙同芒果乳酪泡芙,全部都係超級好味!如果你係甜品控,真係要試下佢哋嘅款式㗎,絕對唔會令你失望㗎!
星期日我上左家姐屋企玩佢個BB,買三隻泡芙上去做伴手禮~

2024-03-15 21 浏览
📍 西樹泡芙 - 屯門港鐵屯門站脆脆的外殼 有好多口味可以選仲有鮮果芒果🥭白桃🍑草莓🍓餡料奶油給的很大方~空心嘅泡芙中間係滿滿嘅 creamCream 做到綿密香甜,非常順滑,不算太膩🫶🏻每個好大個,比拳頭還大~非常邪惡👿🥠朱古力三重奏泡芙面嘅朱古力脆皮不太甜朱古力泡芙外皮香脆重有朱古力脆入面夾住濃味既黑朱古力🍫甜而不膩~🥠濃朱古力布甸好特別,夾住布甸🍮好似食緊泡芙嘅同時亦都食緊布甸🍫食落層次分明,做得不錯👍🥠白桃乳酪鮮甜嘅白桃配搭濃郁嘅乳酪帶有白桃嘅果香同時又食到小泡芙被包圍着呢個必食❣️

📍 西樹泡芙 - 屯門港鐵屯門站

脆脆的外殼 有好多口味可以選
仲有鮮果芒果🥭白桃🍑草莓🍓
餡料奶油給的很大方~
空心嘅泡芙中間係滿滿嘅 cream
Cream 做到綿密香甜,非常順滑,不算太膩🫶🏻
每個好大個,比拳頭還大~
非常邪惡👿

甜而不膩~

🥠濃朱古力布甸
好特別,夾住布甸🍮
好似食緊泡芙嘅同時亦都食緊布甸🍫
食落層次分明,做得不錯👍

🥠白桃乳酪
鮮甜嘅白桃配搭濃郁嘅乳酪
帶有白桃嘅果香同時又食到小泡芙被包圍着
呢個必食❣️

2024-03-08 16 浏览
今日行經屯門西鐵站,見到西樹泡芙,咁多人排隊,就知道好嘢,所以我都排下隊先。首先店舖屯門站嘅閘外,唔使入閘都買到,門面好光鮮,店員年青有禮。店舖主要有泡芙同糯米糍兩大類,今次我試泡芙。芸芸眾多選擇之中,我揀左3款:濃朱古力布丁味道濃郁香滑,啱晒我老公,我試左一啖就俾佢食晒臻子意大利芝士賣相好好,用嚟打卡已經值一半價錢,味道都好㗎,臻子味唔會太濃,又唔會太甜白桃乳酪鍾意甜食嘅你,一定愛不釋手,白桃亦非常生鮮咁靚咁好味嘅泡芙,一個平均30蚊,CP值高,下次經過一定要再幫襯。

濃朱古力布丁
味道濃郁香滑,啱晒我老公,我試左一啖就俾佢食晒

臻子意大利芝士

白桃乳酪
鍾意甜食嘅你,一定愛不釋手,白桃亦非常生鮮

2024-02-13 29 浏览
要食泡芙,第一時間一定諗起西樹泡芙!分店夠多夠方便,而且仲好好味!適逢做節就買埋返去做甜品,發現推出咗新口味嘅流心奶黃肉鬆泡芙,啱晒我呢個奶黃控,另外就再揀咗兩個分別係士多啤梨同埋芒果味嘅泡芙流心奶黃肉鬆泡芙外層舖滿肉鬆,一咬流心奶黃溢出,好香好滑而且蛋黃味好香,加上肉鬆咸咸甜甜既味道好豐富士多啤梨同埋芒果味經典既味道一樣保持水準,裏面嘅忌廉又香又滑!士多啤梨同埋芒果都好甜,泡芺就算雪完都唔會變腍,非常好呀

我地全家人都超愛食甜品,經過屯門西鐵站,我揀左西樹泡芙,櫥窗擺滿左好多款不同口味嘅泡芙😍好吸睛👀點揀好🤔款款都好想食🧧新年限定口味🧧👉🏻黃金滿屋泡芙外層蓬鬆酥脆,内層充滿奶黃醬,表面鋪上滿滿的肉鬆,岩哂肉鬆控嘅我,入口奶黃餡,好似食緊奶黃包,甜甜的,夾埋鹹鹹嘅肉鬆口感,簡直無敵絕配,坊間少有的一種配搭,正👍🏻👉🏻朱古力🍫三重奏泡芙有朱古力慕絲加朱古力布甸,外層係朱古力脆皮,內裡好香濃嘅朱古力味,一口咬落去口感非常之豐富👉🏻士多啤梨🍓乳酪泡芙外層蓬鬆酥脆,内餡乳酪酸酸甜甜,士多啤梨🍓香甜,賣相極之吸引⏰限時優惠購買《黃金滿屋》一件即可加$20換領其他口味的泡芙

🧧新年限定口味🧧
👉🏻黃金滿屋泡芙